Dodaj do ulubionych

Życzenia Bożonarodzeniowe

24.12.04, 00:59
Spokojnych Świąt, rodzinnych, ciepłych, obfitych w miłe upominki, niezbyt objadłych ale przepysznych:-) i chwili zadumy nad tym, po co nasz Zbawiciel przyszedł na ten padół, bo w końcu toż to Jego urodziny... Z tej okazji - radujmy się i przesyłajmy każdemu promyk uśmiechu i miłości! :-)
Hallelujah!
Obserwuj wątek
    • albrecht1 Re: Życzenia Bożonarodzeniowe 24.12.04, 04:45
      Pozostaje dołączyć się do powyższych życzeń.
      Niech te Świeta będą dobre, spokojne i pogodne, bez względu na aurę panującą za
      oknem. I niech Aniołek będzie hojny :-).
      • wikin Re: Życzenia Bożonarodzeniowe 24.12.04, 09:13
        miałem nadzieję być pierwszy ;-)
        ale cóż i ja się dołączam
        życzę wszystkim forumowiczom
        zdrowych, pogodnych, wesołych świąt
        spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze
        - i jak by nie było już okazji -
        również udanej zabawy sylwestrowej i pomyślności w 2005 roku
        • wislok1 Re: Życzenia Bożonarodzeniowe 24.12.04, 10:14
          Wesołych Świąt i Błogosławieństwa Bożego
          • Gość: rad81 Re: Życzenia Bożonarodzeniowe IP: 80.51.254.* 24.12.04, 10:49
            I ja składam najszczersze Bożonarodzeniowe życzenia, abyśmy Te święta przeżyli
            i duchowo i "cieleśnie" jak najlepiej we wspaniałej rodzinnej atmosferze.
            Wesołych Świąt
    • fibin Re: Życzenia Bożonarodzeniowe 26.12.04, 07:45
      Ile razy Miller skłamał,

Ile Kwach obietnic złamał,

Ile Beger owsa zjadła,

Ile Kalisz nosi sadła,

Ile Pęczak wziął na boku,

Tyle szczęścia w Nowym Roku:)
      • Gość: Pamiętliwy Re: Życzenia Bożonarodzeniowe IP: *.bielsko.msk.pl 26.12.04, 09:11
        Fibin! Dlaczego psujesz nastrój świąteczny? Lekkie mdłości ma człowiek z
        przejedzenia, a Ty na dodatek o takich świ(niach)ństwach piszesz!
        • fibin No to z innej beczki:) 28.12.04, 16:48
          "Pomódlmy się w Noc
          Betlejemską,
          w Noc Szczęśliwego Rozwiązania,
          by wszystko się nam rozplątało,
          węzły, konflikty, powikłania.

Oby się wszystkie trudne sprawy
          porozkręcały jak supełki,
          własne ambicje i urazy
          zaczęły śmieszyć jak kukiełki.

Aby się wszystko uprościło
          było zwyczajne - proste sobie -
          by szpak pstrokaty, zagrypiony,
          fikał koziołki nam na grobie.

Aby wątpiący się rozpłakał
          na cud czekając w swej kolejce,
          a Matka Boska - cichych, ufnych -
          na zawsze wzięła w swoje rece."

/ks. J.Twardowski/
    • Gość: Pamiętliwy Re: Życzenia Bożonarodzeniowe IP: *.bielsko.msk.pl 28.12.04, 18:18
      Fibin! Bardzo dziekuję za poezję i Twoją poprawę. Szczęśliwego Nowego Roku.
      • aralski Jego urodziny??? 28.12.04, 23:23
        aczemu nie Jej, czy Tego?
        • mcmaxim Re: Jego urodziny??? 29.12.04, 11:59
          jasna chloera mnie zaraz wezmie! juz nie moge!
          wybaczcie, ale nie bede tolerowal obrazania religii.
          kretynie: jest jasno powiedziane, uslyszane, nawet NA-MA-LO-Wa-NE:
          Jezus Chrystus byl mezczyzna, pacanie!
          dlaczego, kobieta lekkich obyczajow, tacy ludzie maja prawo zycia?...

wyjasnienie dla moderatora: ten czlowiek nie zasluguje na normalne traktowanie. wiem, ze wszystkim nalezy sie wolnosc slowa, ale on po prostu przesadza, obrazajac innych.
          • aralski ja sie tylko pytam, to Pan OBRAZA 29.12.04, 14:49
            przeciez dyskusja na tematy religijne, teologiczne byla motorem rozwoju
            teologii, mysli filozoficznej i spolecznej Kosciola
            wybacz ale Swiety Tomasz z Akwinu, Swiety Augustyn Aureliusz nie obraziliby sie
            na mnie ani nie obrazaliby mnie, tylko co najwyzej wyjasnili i pouczyli, a
            przede wszystkim pomysleliby troszeczke ze mna czy w samotnosci
            ale co klasa, to klasa
            a kobiety lekkich obyczajow nie istnialyby bez facetow ktorym ... no wiesz
            Pana antyfeminizm to naprawde przesada, wiem kobiety moga dac po uszach, ale
            zeby az tak reagowac
            powtarzam nikogo nie obraszam nie mam takich zamiarow tylko sie pytam, prosze o
            wyjasnienie, fajnie by bylo zainaugurowac dyskusje lub rozmowe spokojna
            irzeczowa a jak nie mozna to szkoda
            ale nikt nie ma monopolu na prawde...
            a tramwaje i tak lubie, niezaleznie od ich bb. rzecznikow
          • Gość: Pamiętliwy Re: Jego urodziny??? IP: *.bielsko.msk.pl 29.12.04, 16:08
            Forumowicze! Nie dajcie się "podpuszczać" Aralskiemu. Trzeba byc tolerancyjnym
            wobec sprawnych inaczej. Pozdrawiam.
            • aralski kto ma prawo do zycia? 30.12.04, 05:37
              maxmaxim postawil tu teze ze sa kategorie ludzi np. kobiety lekkich obyczjow,
              ktore nie powinny miec prawa do zycia
              a co meskich prostytutkach? homo i heteroseksualnych? sie mysli

czy takie zdanie ze ktos nier ma prawa do zycia jest zgodne z Doktryna?
              • mcmaxim Re: kto ma prawo do zycia? 30.12.04, 11:02
                chlopcze, w tej chwili rozbawiles mnie do lez :_)
                idz lepiej po wiaderko i zmykaj do piaskownicy, tylko nie mow dzieciom innym ze Chrystus "byla kobieta" bo cie zakopia i pojda gdzie indziej :-)
                wyjasnienie(dla ciebie, chlopczyku, bo pewnie inni od razu zaskoczyli): zwyklem nie uzywac slow powszechnie uznanych za obelzywe, dlatego zamiast szerogo uzywanego przecinka pozwolilem sobie wstawic sformulowanie, ktore w 3 slowach opisuje to samo. a co do prawa do zycia, to kwestionuje je wobec kogo innego, i mam na mysli prawo do zycia w spoleczenstwie. bo jesli sie, chloptasiu, wyprowadzisz gdzies do gluszy, to sobie tam mozesz gadac do drzewek i innych chmurek. co do kobiet lekkich obyczajow: J 8, 4-7: "4 «Nauczycielu, tę kobietę dopiero pochwycono na cudzołóstwie. 5 W Prawie Mojżesz nakazał nam takie kamienować. A Ty co mówisz?» 6 Mówili to wystawiając Go na próbę, aby mieli o co Go oskarżyć. Lecz Jezus nachyliwszy się pisał palcem po ziemi. 7 A kiedy w dalszym ciągu Go pytali, podniósł się i rzekł do nich: «Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień»." - ja bym sie nie odwazyl. za to ty wszystkich kamieniami i blotem obrzucasz.
                • aralski plec uwarunkowana historycznie 30.12.04, 22:05
                  kiedys ktorys z teologow katolickich (szczerze, nie pamietam, kto) wyrazil
                  poglad, ze messkosc Jezusa, to tylko sprawa uwarunkowan historycznych, ze w
                  tych czasach musial On byc przedstawiany jako mezczyzna, ale to nie ma tak
                  naprawde znaczenia dla Jego przeslania, tzn. w innym czasie i miejscu nie
                  musialby byc przedstawiany jako mezczyzna
                  i z tym wiaze sie "drugie" dno sprawy": plec jest pewnym rozdzieleniem, zaklada
                  istnienie innej plci, czyli bycie w jakies plci nie jest doskonaloscia
                  a Bog to istota doskonala, niepodzielna a wiec wnosi sie ponad podzialy plciowe
                  to tyle uwag
                  • Gość: rad81 aralski przeginasz IP: 80.51.254.* 30.12.04, 22:30
                    aralski przeginasz..
                    pisz sobie co chcesz, ale religie zostaw w spokoju i nie obrażaj. To co piszesz
                    to pzregięcie.. duze pzregięcie

aralski napisał:

> kiedys ktorys z teologow katolickich (szczerze, nie pamietam, kto) wyrazil
                    > poglad, ze messkosc Jezusa, to tylko sprawa uwarunkowan historycznych, ze w
                    > tych czasach musial On byc przedstawiany jako mezczyzna, ale to nie ma tak
                    > naprawde znaczenia dla Jego przeslania, tzn. w innym czasie i miejscu nie
                    > musialby byc przedstawiany jako mezczyzna

po pierwsze: nie musiał być tak przedstawiony-poprostu żył i nim był. To nie
                    jest historyjka czy jakas opowiastka . Zapowiedź przyjscia jJezusa jest od
                    pierwszych kart Biblii. rany nie sądziłem ze kiedyś komuś bed emusiał tłumaczyć
                    ze Jezus nie był kobietą.... Mysle tez z eto nie nie wiedza ale tania
                    prowokacja.
                    tylko ręce załamać.żadałeś w którymś swoim poscie tymcasem sam obrażasz nas
                    bardziej. jeżeli jesteś nie wierzący to zostaw religie w spokoju i sie na jej
                    temat nie wypowiadaj.Żeby sie wypowadać trzeba ją choć troche znać..
                    kwestinując płeć juz udowodniłeś wszystko...
                    • aralski absolutnie nie przeginam 10.01.05, 20:49
                      tez jestem wierzacy, wierze w najrozniejsze rzeczy

przeciez Bog jest doskonaly, to co doskonale jest niepodzelne i nie ma zadnych
                      przeciwienstw, wiec jest poza podzialem na plce, top elementarz klasyczej
                      filozofii
                      byc moze Boga nie mozna nawetpomyslec, bo nie miesci sie w naszych
                      mozliwosciach poznawczych, wiec co tu mowic, ze byl facet... przepraszam
                      mezzczyzna
                      • Gość: Aral(nieski) Re: absolutnie nie przeginam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 03:11
                        Przeginasz, oj, przeginasz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka