IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 00:41

Czystki ?! Czy w Bielsku-Białej mamy do czynienia z czystkami politycznymi?
Jerzy Balon zwolniony ze stanowiska dyrektora Bielskich Zakładów
Obuwia „Befado”. To kolejna zaskakująca decyzja w ciągu ostatnich tygodni.
Wcześniej, w dość niejasnych sytuacjach ze stanowiskami pożegnali się szef
bielskiej Prokuratury Okręgowej Andrzej Kózka oraz dyrektor
bielskiego „Polmosu” Józef Kapela. Balon jest zaskoczony decyzją, tym
bardziej, że kierowany przez niego zakład osiągał doskonałe wyniki
ekonomiczne. Zarząd miejski SLD w Bielsku-Białej, do którego należy Balon,
wystosował protest w tej sprawie. Sojusz stanął w obronie zwolnionych szefów
bielskich instytucji. W oświadczeniu głośno mówi się o partyjnych
rozgrywkach. Wniosek w obronie Jerzego Balona podpisało dwustu
pracowników "Befado".
Moim zdaniem to rewanż. Powtórzenie scenariusza. Wojewoda Jarzębski (SLD) nie
odnowił kontraktu ze znakomitym menadżerem Rasińskim (Befado- postawione
przez niego na nogi), aby zrobić miejsce dla Balona (SLD). Teraz Balon musi
zrobic miejsce dla kogo innego - pewnie z PiS-u.
Obserwuj wątek
    • fibin Re: Czystki? 20.02.06, 08:35
      Klasyczny przykład TKM. Nihil novi sub sole:)
      • Gość: Dominos Re: Czystki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:42
        PiS : obiuecujemy że obiecamy wszystko!
      • Gość: Alan Komu portki gonią! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:33
        Fibin - czy to nie familia sędziego Fibingera???
        • albrecht1 Re: Komu portki gonią! 20.02.06, 12:57
          Napisz do ministra Wassermana. Może powoła w tej sprawie komisję sejmową :)))
          • Gość: Alan Re: Komu portki gonią! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:05
            dzięki albrecht - sam nie wpadł bym na to. Twój błyskotliwy geniusz w pełni
            tłumaczy fakt powierzenia Tobie funkcji moderatora tego forum.
            • albrecht1 Re: Komu portki gonią! 20.02.06, 13:16
              Pisz sobie o mnie co chcesz. W każdym razie jestes jedynym jak na razie
              uzytkownikiem tego forum, który "zagląda" innym pod ich nicki. Zupełnie jak
              politycy z czołowek gazet, tropiących "całe zło" tego kraju.
              • Gość: Alan Re: Komu portki gonią! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:25
                A czy jesteś pewien, że w żadnym wątku Fibin nie przedstawiał się Fibinger??? A
                czy ja zaglądam pod nicki??? Ja tylko pytam.
                • fibin Re: Komu portki gonią! 20.02.06, 15:32
                  Nigdy nie podpisuję się Fibinger, mój nick to od zawsze fibin, taki sam w całym
                  Internecie:)

Owszem sędzia Fibinger to mój młodszy, zdolniejszy brat, na pewno nie bliźniak:)

Nie widzę powodu, żeby to ukrywać, jeśli ktoś koniecznie musi wiedzieć. I o ile
                  się nie mylę jako sędzia ma zakaz działalności politycznej, a mnie polityka
                  czasem śmieszy, częściej brzydzi:)
                  • Gość: Alan Re: Komu portki gonią! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:19
                    brat, jasne !!To tak jak min. Źiobro to mój kuzyn.....
                    • fibin Re: Komu portki gonią! 26.02.06, 19:21
                      No to ci współczuję;)
                  • Gość: obserwator Fibin, Fibin - ger IP: *.c27.msk.pl 26.02.06, 17:21
                    Fibin jaki jest każdy widzi ! Ha Ha !
                    • fibin Re: Fibin, Fibin - ger 26.02.06, 19:50
                      No właśnie! Zapraszam, możecie poczytać moje posty np. na forach Książki,
                      Psychologia, Uzależnienia, Narty, English Only, Skoda (jeżdżę Fabią, a brat
                      Punto). Ostatnio siedzę głównie na forum Motocykle bo przymierzam sie do kupna
                      nowej Hondy CBF250. A brat o ile wiem to by w życiu na motocykl nie wsiadł:)

Na Forum Gazety Wyborczej jestem od samego początku, m.in. z mojej inicjatywy
                      powstało lata temu forum Książki, z czego jestem bardzo dumny zresztą:)
          • fibin Re: Komu portki gonią! 20.02.06, 15:24
            Jak pisze dziś na pierwszej stronie GW koordynator służb specjalnych minister
            Zbigniew Wassermann zajmuje się obwodnicą osiedla, odśnieżaniem ulicy,
            oświetleniem i ekranami akustycznymi. Myslę, że na takie bzdury nie znalazłby
            już czasu:)
            • Gość: dominos Re: Komu portki gonią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:45
              Ale Alana tez trzeba zrozumieć.Nie każdy potrafi przyznać się do tego że zrobił
              błąd przy urnie wyborczej;)
              A robienie komus zarzuty z tego że jest sędzia lub krewnym sędziego to właśnie
              efekt demagogii ludzi pokroju jednego z ministrów który ledwo skończył studia
              prawnicze,potem omal nie wyleciał z aplikacji a teraz poucza ludzi którym do
              pięt nie dorasta.Zobaczcie że przedstawiciele partii rządzącej atakuja dziś
              środowiska i instytucje(TK) które jako jedyne mogą chronic obywatela przed
              wszechwładzą rządu.To że w kazdym środowisku są czarne owce to rzecz
              oczywista.Ale nie mozna robić z patologii reguły.Jak w PiSie znajdzie sie
              łapówkarz to nie znaczy że mozna nazywać całą partię organizacja przestępczą.I
              tego samego oczekuje od nich.Kogo jeszcze chcą obrazić?Byli juz lekarze,cały
              świat prawniczy,zaraz będą internauci,kierowcy autobusów itd.A problemy ludzi
              pozostają nie rozwiazane.
              • Gość: Nowszy Czystki?/ Komu portki gonią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:25
                Pytam: jak ma sie zapoczątkowany przeze mnie wątek do:- kuzynostwa (wątpliwego)
                Alana z min. Ziobro,- braterstwa (niewątpliwego) Fibina z sędzią Fibinerem, -
                użytkowania samochodów okreslonych marek i zamiaru kupna motocykla przez tych
                dwóch ostatnio wymienionych? Dziwne...
                • Gość: dominos Re: Czystki?/ Komu portki gonią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:29
                  No tak to już jest że tylko pierwszy wątek jest na temat :)
                • fibin Re: Czystki? 27.02.06, 08:28
                  Ja już na ten temat napisałem, ale skoro nalegasz to się zacytuję:

"Klasyczny przykład TKM. Nihil novi sub sole:)"

I dodam, że moim skromnym zdaniem, czystki politycze zawsze były, są i będą. I
                  tak dobrze, że nikt nikogo nie morduje, jak to drzewiej bywało, a i jeszcze
                  gdzieniegdzie bywa, niestety:(
                  • Gość: Nowszy Człowiek z fajką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:01
                    "(...)Pracownicy twierdzą, że prawdziwą przyczyną odwołania prezesa i zmian w
                    radzie nadzorczej były względy polityczne. Bada to sejmowa komisja skarbu
                    państwa. To podczas jej obrad 26 stycznia po raz pierwszy oficjalnie powiązano
                    z tą sprawą Mirosława S., byłego wojewodę bielskiego i posła III kadencji,
                    osobę postrzeganą jako bardzo wpływowa w bielskim środowisku biznesowym. Józef
                    Kapela potwierdza, że kilkakrotnie był naciskany przez ówczesnego wojewodę,
                    m.in. w sprawie dostaw zakrętek na butelki.(...)
                    (...)Mirosław S., bliski znajomy premiera Kazimierza Marcinkiewicza, od
                    stycznia 2005 r. jest zawieszony w członkostwie PiS. W grudniu 2005 r. do Sądu
                    Rejonowego w Krakowie trafił przeciwko niemu akt oskarżenia z zarzutem oszustwa
                    związanego z procesem przyznawania koncesji na produkcję alkoholu(...)"
                    Więcej pod adresem:
                    www.bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/573548.html
                    • Gość: Bolek Re: Człowiek z fajką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:23
                      Czy ten Mirosław S. ma brata o nazwisku Styczeń?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka