31.03.06, 14:39
Wczoraj odwiedziłem pływalnię Troclik...basen, jak basen, nie zaduży ale robi
wrażenie solidnie zrobionego..i na tym kończą się plusy..
teraz minusy:
1. cena - 6 zł za 1h plus każdy napączęty kwadrans (czemu nie minuty jak
wszędzie?) dodatkowe 1,50
Sauna 4 zł. I tu zaczyna się zonk...gdyż płaci się za saune jednocześnie
nabija się czas na pływalni na ktorej notabene się nie jest..(sic!)
2. Chcesz się wysuczyć? Płać dalej...dlaczego nie ma kontaktów już za
bramkami?
3. Bicze wodne - trzeba prosić by włączył je ratownik...dlaczego nie ma
przycisku by samemu to zrobić...?
4. Jakuzi- strasznie małe...

To tyle, czekam na konkurencje ze Złotych Łanów...a może pojawi się wreszcie
inwestor pod Szyndzielnią? Taki wielki u nas popyt na pływalnie, że aż się
prosi:)

Obserwuj wątek
    • jorg_z_bielitz Re: Troclik.. 31.03.06, 15:33
      aliveinchains napisał:

>>..a może pojawi się wreszcie
      > inwestor pod Szyndzielnią? Taki wielki u nas popyt na pływalnie, że aż się
      > prosi:)

Jeśli w 100% prywatny i nie żądajcy gwarancji miasta, to poczekam z Tobą na
      takiego inwestora :):):):). Obawiam sie jednak że czekanie mocno się bedzie
      jednak wydłużać :):):)
      • wikin Re: Troclik.. 31.03.06, 15:46
        jorg_z_bielitz napisał:

> aliveinchains napisał:
        >
        > >>..a może pojawi się wreszcie
        > > inwestor pod Szyndzielnią? Taki wielki u nas popyt na pływalnie, że aż si
        > ę
        > > prosi:)
        >
        >
        > Jeśli w 100% prywatny i nie żądajcy gwarancji miasta, to poczekam z Tobą na
        > takiego inwestora :):):):). Obawiam sie jednak że czekanie mocno się bedzie
        > jednak wydłużać :):):)

marzyciele
        • jorg_z_bielitz Re: Troclik.. 31.03.06, 15:52
          Ojjjjj. Niesmiało zauważę, że jestem bardzo sceptycznym marzycielem :):):)
      • mcmaxim Re: Troclik.. 31.03.06, 15:55
        jorg_z_bielitz napisał:

> Jeśli w 100% prywatny i nie żądajcy gwarancji miasta, to poczekam z Tobą na
        > takiego inwestora :):):):). Obawiam sie jednak że czekanie mocno się bedzie
        > jednak wydłużać :):):)

A ja bym chetnie widzial miasto jako inwestora aquaparku.
        PS. tak wogole, zalozcie jakis duzy biznes bez gwarancji kogos z zewnatrz. Chetnie poslucham komentarzy o wizytach w bankach (ja mam to za soba...).
    • mcmaxim Re: Troclik.. 31.03.06, 15:53
      Jesli chodzi o cene basenu: i wlasnie tutaj jest kolejny argument ZA aquaparkiem.
    • Gość: ddd Re: Troclik.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:29
      No to moje trzy grosze także, gdyż wczoraj odwiedziłem "Troclik" po raz
      pierwszy. I porówniania ze Skoczowem, który najczęściej dotąd odwiedzałem.
      1. Cena: chyba zbliżona do tego, co proponują inne baseny tej wielkości. W
      Skoczowie rzeczywiście po 1 h czas naliczany jest "minutowo", ale z Kętach - z
      tego co pamiętam - też za każde rozpoczęte 15 min.
      2. W porównaniu ze Skoczowem jest bardzo mała szatnia. W Skoczowie są dwie
      przestonne, w każdej 50 szafek i 4 przebieralnie. W BB na 80 szafek w ciasnej
      szatni są tylko 2 przebieralnie. Byłem wieczorem i było dość luźno, ale nie
      wyobrażam sobie wizyty w ciągu dnia w weekend - przeczuwam horror.
      3. Szafki na buty przed wejsciem to okrrrropność! Nie radzę nikomu wybrać się
      na basen bez klapek (klapków?), jak ta to zrobiłem.
      4. Z sauną ciekawa sytuacja - płaci się jak w taksówce, za "trzaśnięcie
      drzwiami" :) Widziałem sytuację, gdy kobieta płaciła 20 zł, bo "coś drzwi się
      zacięły"
      5. Poza tym ciekawe rozwiązanie niecki basenowej.
    • Gość: Biała Re: Troclik.. IP: *.c29.msk.pl 10.04.06, 09:24
      Znowu okazało sie ze ktos nie pomyslał...nie wiem jak mozna oddac basen bez
      wstepnej symulacji obsługi urzadzen. Nie trudno było przewidziec ze korzystanie
      z sauny przyniesie problemy. Jesli mozna otworzyc saune jedna karta to po co
      nastepna osoba bedzie otwierac dzwi juz otwarte... jest wiecej mozliwosci
      obejscia tego dziwnego systemu i wydaje mi sie czy wczesniej czy później ludzie
      to wykryją...jestesmy bowiem w Polsce ...:)_
      • Gość: dominos Re: Troclik.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:26
        A ja tam jeżdże popływać i mi w zupełnoci wystarcza.
        • aliveinchains Re: Troclik.. 10.04.06, 22:29
          ....a nie poczułeś może, że woda jest wyjątkowo zimna..i mocno chlorowana? Co
          jak co ale temperaturę mogliby bardziej dostosować dla normalnych ludzi a
          zamiast chloru używać O3....
          • Gość: Przemek Re: Troclik.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:39
            Z tym chlorem to cholera przesadzili. Normalnie aż w oczy szczypie i zatoki
            wyżera ;).
            Zamiast jacuzzi (tak to się pisze?) lepiej by instalacje ozonowania wody
            zainstalowali.
    • strasznysknerus Re: Troclik.. 11.04.06, 00:40
      No taki nocnik - a mógł powatać tu - na Podbeskidziu aquapark........
      • Gość: Kaligula Re: Troclik.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.06, 15:41
        Powstac zawsze moze a.p.!! a czemu to nam brakuje inwestorow na ta inwestycje??
    • Gość: katka Re: Troclik.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.06, 16:47
      Ja byłam wczoraj pierwszy raz ok. 11:00. Średnio przypadały dwie osoby na jeden
      tor. Woda w dużym basenie w pierwszym odczuciu wydaje się zimna, ale ja tam w
      basenie nie stoję tylko pływam, więc zaraz robi się cieplej :) Jeżeli chodzi o
      nieckę, to ciemny metaliczny kolor może niektórych odstraszać. Mnie jest to
      wszystko jedno, ale niektórzy czują lęk przed ciemną wodą. Ogólnie przez
      metaliczny kolor czuje się taki ogólny chłód w całym basenowym pomieszczeniu.
      Jeżeli chodzi o ogólne wykonanie, to mnie z kolei wydaje się, że jest za mało
      dopieszczony w szczegółach -niektóre elementy sprawiają wrażenie zrobionych
      tylko żeby były... Bardzo brakuje mi luster przy suszarkach - na szczęście jak
      słońce przyświeci, to można zobaczyć swoje odbicie w szybie okna ;) Cena bardzo
      dobra - taka jak w Kętach! Bardzo sprytnie rozwiązana sprawa z szafkami w
      szatni - nie ma zamków, które mógłby ktoś rozkręcić...
      Ogólnie cieszę się, że w końcu mamy basen!!! :D
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka