Dodaj do ulubionych

Ból spojenia łonowego

07.06.06, 21:04
Hej, hej! Mam niestety problem ze spojeniem łonowym i chciałam się zapytać czy któraś z Was też miała podobny i czy rodziła w Eskulapie.
To moja 2 ciąża, w poprzedniej problem zaczął się z początkiem 6 miesiąca. Urodziłam przez cesarskie cięcie, nie z powodu problemów ze spojenie, ale "ze względu na brak postępu porodu" ;) Niestety, ból tej kości odczuwałam jeszcze przez 7 miesięcy po porodzie :( a potem i tak to miejsce było bardziej wrażliwe.
O ile moją kość odczuwałam tym razem od początku ciąży, to poważnie zaczęłą mi dokuczać w połowie 4 miesiąca... Ginekolog poradziła mi Eskulapa, ze względu na wskazanie do cesarki. Czy w takim problemowym przypadku zgodzą się przyjąć mnie w tej klinice?
Obserwuj wątek
    • luciii ja sądzę, że powinnaś zadzwonić i sama zapytać, bo 07.06.06, 21:34
      my możemy w Twoim przypadku wyłącznie gdybać, a to nie będzie fair względem
      Ciebie

zadzwoń, bądź umów się na wizytę - wtedy po dokładnym badaniu i rozmowie
      będziesz miała 100% pewność, co do możliwości porodu w klinice
      IMHO tak będzie najrozsądniej, powodzenia :)
    • ewa1w Re: Ból spojenia łonowego 07.06.06, 23:14
      zadzwoń,a najlepiej faktycznie tam idź, ja pytałam ogólnie i powiedziano mi, że
      poważne kłopoty zdrowotne wykluczają poród w Eskulapie, ale co tzn. poważne?
    • mathka Re: Ból spojenia łonowego 09.06.06, 17:47
      Dzięki :)
      Będę musiała tam się po prostu w końcu wybrać. Jak tylko znajdę czas ;)
    • bula68 Re: Ból spojenia łonowego 09.06.06, 22:20
      Witajcie. A jaka była przyczyna bólu spojenia w poprzedniej ciąży? Ja miałam
      podobny przypadek,lekarze nie byli w stanie nic powiedzieć, jedyne co się im
      nasuwało, to początek rozchodzenia się spojenia i dlatego chcąc uniknąć
      nadmiernego rozejścia moja p.doktor zasugerowała cesarkę,którą miałam robioną
      właśnie w Eskulapie. Czyli jak najbardziej mogłabyś tam rodzić. A tak na
      marginesie - po porodzie kiedy mogłam już zrobić zdjęcie okazało się że
      przyczyna tkwiła w kręgosłupie.
      Pozdrowionka
      • mathka Re: Ból spojenia łonowego 10.06.06, 01:06
        U mnie też lekarze nie umieli nic powiedzieć. Po porodzie zmienił się lekarz ortopeda w poradni, do której chodzę, w wyniku czego zdjęcie rtg miałam zrobione 3,5 miesiąca po porodzie :] Niestety to zbyt długi okres, by stwierdzić czy rozejście miało miejsce, pan tylko stwierdził, że może po prostu byłam zbyt młoda na ciążę - 20 lat ;P
        Ważne, że mam tę samą ginekolog co przy pierwszej ciąży (dr Lipska), która ma pojęcie o tych wszystkich moich problemach i faktycznie stara się znaleźć optymalne rozwiązanie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka