Dodaj do ulubionych

Zuzia już po tej stronie brzuszka

29.07.06, 17:11
Postanowiła przyjść na świat nieco wcześniej bo 26.07.2006
(pl.ter.03.08.06).Miało być sn a była cc ze względu na spadające tętno Zuzi.
Wszystko skończyło się szczęśliwie i od dzisiaj przystosowujemy się do
warunków domowych :DDD.Acha zapominiałabym : Mała miała 3450g i 56cm/10pkt
Apgar.Jesteśmy bardzo szczęśliwi.Pozdrawiam wszystkie !! Magda.
Obserwuj wątek
    • luciii gratulacje dla Ciebie i cmoki dla córeczki :)** 29.07.06, 17:43
      już się wprawdzie dopisałam na naszym sierpniowym forum, ale nie zaszkodzi raz
      jeszcze :)

duuuużo uśmiechu i zdrówka !

os.
      przyznam, że się troszkę wystraszyłam Twoim opisem bóli po cc [bo się boję, że
      mnie cc czeka - mały nie chce się obrócić, już zszedł nisko]
      • luciii ale jest śliiiiiczniusia :)) mniam mniam ;D 29.07.06, 17:53
        moje serduszko :)*<a
        href="tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;7;28/st/20060816/dt/7/k/c78f/preg
        .png" target="_blank">moje serduszko :)*</a>
    • lechickachata Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka 29.07.06, 17:44
      Czyli było jak u nas ;o)
      Gratulacje, wszystkiego dobrego!

Gosia
      Michasia
    • ladydaisy Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka-GRATULACJE! 29.07.06, 18:52
      gratulowałam na sierpniówkach ale jeszce raz nie zaszkodzi (tam zajrzałam
      najpierw bo nasze Bielskie forum mało aktywne ostatnio), ty to masz farta, nie
      dość że masz to z głowy, to dzisaj jak już jesteście z maleńką w domu to
      temperatura spadła do znośnego poziomu, byle tak dalej. :D

Przeraziłaś mnie nieźle opisem co się działo jak juz trafiłaś do kliniki,
      powiedz kto był przy porodzie - tzn. który lekarz? Boję się że u mnie będzie
      podobnie, bo ostatnio usłyszałam że chyba też się chyba mała wykluje przez cc,
      w piatek byłam u Witowskiego i powiem jedno....prze-gość, tak szybko gadającej
      osoby to ja w życiu nie spotykałam!!!! Mężu tylko co kilka zdań
      powtarzała "może pan powtórzyć??" facet zwalniał na 1 zdanie a potem dalej jak
      z karabinu maszynowego......11-go idę na KTG i zobaczymy co dalej....
      • weteranka13 Pytanie do ladydaisy 29.07.06, 19:27
        Cześć!

Czy mogłabyś podać mi link do sierpniowego forum, na którym jest opis Madidy?
        Nie jestem w stanie go znaleźć, a bardzo chciałabym, zwłaszcza w kontekście
        poniższego.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
        • luciii link :) 29.07.06, 19:31
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38267&w=46056409
          • weteranka13 Re: link :) 29.07.06, 19:34
            Dziękuję Lucii!

Pozdrawiam
        • ladydaisy dzieki lusii, jak zwykle niezawodna i działająca 29.07.06, 20:18
          jak błyskawica :D ja na to forum chyba tez dzieki tobie trafiłam ? ale nie
          pamietam....
          • luciii <spalona rumieńcem> ;P 29.07.06, 20:31
            ach tam!
            póki mam czas... i biegam między kilkudziesięcioma forumami, to chętnie
            nakierowuję ;>
            • ladydaisy kilkudziesiecioma forumami??? jak ty znajdz 30.07.06, 12:33
              • ladydaisy za szybko mi poleciał enter...;( 30.07.06, 12:35
                jak ty jeszcze znajdujesz czas zeby zająć się swoją myszą którą masz już w domu
                i odpisywaniem na te wszystkie posty, no prze babka z ciebie.... ja mam na
                razie kilka forów które odwiedzam i juz się czasaem gubię co grdzie i jak :D
                pozdrowienia
                • luciii no w tym sęk, że myszę mam u babci :P 30.07.06, 13:02
                  plaszczy się "na wczasach" nad rzeką :))

a ja sama w domku siedzę całymi dniami, to w przerwach na odpoczynek między
                  sprzątaniem, gotowaniem czy szyciem biegam po forach i zabijam czas, by za dużo
                  się nie nakręcać

a że jestem pracoholikiem, to teraz mam wrażenie, że czasu to ja mam stanowczo
                  za dużo i coś z nim robić muszę [szczególnie, że dużo muszę leżeć do góry
                  brzuchem, bo często mam bóle]
                  skoro więc każą się nie przemęczać, a książek ostatnio nie potrafię ugryźć,
                  cosik blokada mnie naszła, to leżę z kompem :P ot i tyle

chciałabym móc polatać na kilku forach, albo i nie, za to mieć zajęty czas na
                  maxa [dzidziulkiem i starszą :))]

ale jeszcze troszkę muszę wytrzymać ;>
                  • ladydaisy lucii juz z górki to dasz radę :-) 30.07.06, 22:34
                    wiesz jak tak piszesz o swojej małej nasunęła mi się ciekawa historia....od
                    jakiegos czasu ja i mój brzuch jest wieeelka atrakcją dla dzieci które mnie
                    widzą (tak tych z rodziny, które od razu jak mnie namierzą to pędem do mnie i
                    tulą się do brzusia, jak i obcych które spotykam na mieście czy na zakupach).
                    Czy twoja mała tez tak reaguje? Mnie dosłownie dzieciaki mamom palcem pokazują
                    i z radością w głosie wołają "maaaama, a ta pani to ma dzidziusia w brzuszku,
                    nieeee?????" strasznie mnie to bawi, a szczególnie niezła jest córa siostry
                    męża, jak tylko mnie widzi to sprawdza czy mam jeszcze brzuch na miejscu czy
                    nie, no i juz sobie wymyśliła że jak tylko urodze to ona sobie tego dzidziusia
                    weźmie a jak mama jej urodzi braciszka, to nam go odda...zeby nam smutno nie
                    było, a jej jeden dzidzius wystarczy.... :-) a jak twoja mała reaguje, normalka
                    czy tez przeżywa???
    • weteranka13 Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka 29.07.06, 19:23
      Witam, cześć!

Gratuluję!!!!

Życzę, aby teraźniejszość przerosła wszelkie Wasze oczekiwania, aby było
      fantastycznie. Abyście czuli się bardzo szczęśliwi.

Zuziu - ciekawego życia!!!! Pełnego radości, przyjemności i wyzwań, które dadzą
      Ci poczucie zwycięstwa - zawsze!

A na razie błogiego snu, błogiej sytości i obecności bliskich osób.

Pozdrawiam

• mysty Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka 29.07.06, 21:13
        madida, GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!Ale jaja, hihhihi, wszystkie się
        wykruszają i nie dotrzymują terminów :) !!!!!
        Wszystkiego najlepszego !!!!!

• weteranka13 W sprawie karmienia 30.07.06, 06:44
      Cześć!

Przeczytałam Twój post na formum "sierpniówek"...

Po pierwszym porodzie miałam spore problemy z karmieniem, podobne do Twoich.
      Pamiętam piekący ból, nasilony do tego stopnia, że zastanawiałam się nad
      butelką. Bałam się wtedy zastosować maść Bepanthen, rozcierałam natomiast
      pokarm i herbatę zgodnie z zaleceniami szkoły rodzenia. Kiedy zaczęłam krwawić
      pediatra powiedziała mi, że to jest najskuteczniejsze i tak było. Przyniosło mi
      prawdziwą ulgę. W niektórych szkołach rodzenia podkreśla się, żeby nie stosować
      niczego, poza pokarmem, a wiem, że w moim przypadku było to zupełnie
      nieskuteczne. Może działa długofalowo, ale wówczas potrzebowałam
      natychmiastowej pomocy.

Na kamienie (a też tego doświadczyłam dwa razy)pomagały mi słynne okłady z
      mrożonych liści kapusty. Liście rozbić, schłodzić (ja mroziłam), włożyć pod
      bieliznę i nosić, aż się ogrzeją. Niestety, niewdzięczne warzywo wydaje przy
      tej okazji swój charakterystyczny zapach. Poza tym robiłam sobie dość ciepłe
      natryski i ściągałam pokarm - pomagało. Po kilku dniach problem się normował.

No a trzecia rada to dobrze jest pić "na umór" wodę mineralną.

Powodzenia! Pozdrawiam
    • sandra1982 Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka 30.07.06, 11:08
      Ogromne gratulacje!!!!

• mathka Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka 30.07.06, 19:44
      Gratulacje!!! Dużo zdrówka, radości i jak najwięcej spokoju w tych pierwszych dniach, by nacieszyć się córą :)
    • magda_bb1 GRATULACJE!! 30.07.06, 20:23
      Wszystkiego dobrego!! Szkoda tylko że cc wspominasz tak boleśnie bo ja w życiu
      bym się nie zamieniła na sn....Ważne że wszystko skończyło się dobrze!!!
      Jeszcze raz gratulacje!!!
      • kaoli27 Re: Najserdeczniejsze gratulacje:))) 30.07.06, 23:02
        ja akurat 26.07 wychodziłam do domu, może się widziałyśmy:)
        Spacerowała wtedy jakaś dziewczyna po korytarzu z kroplówką

Madida, to byłaś Ty??
        • madida Kaoli 01.08.06, 08:11
          Nie wiem czy to ja czy nie;DD.26.07.06R. było duzo porodów -chyba 7 albo 8.Oj
          działo się!! Ja tam była od 15:30 a zaczęłam spacerki od 16ej mniej więcej.
    • e_rubi Re: Zuzia już po tej stronie brzuszka 31.07.06, 21:15
      Bardzo serdecznie gratuluje :-)
      spora dziewczynka z tej Twojej Zuzi!
      trzymajcie sie cieplutko
    • madida Bardzo Wam wszystkim dziekuję. 01.08.06, 08:12

• kaoli27 Re:do Madida 01.08.06, 11:42
        Czy Ty przypadkiem nie jesteś blondynką w okularach, chodziłaś po korytarzu z kroplówką w srodę 26.07? Własnie z taką dziewczyną rozmawiałam jak miałam wyjść z Kliniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka