magda_bb1 31.07.06, 14:25 to w Eskulapie mieli swoje - ale swój miałam też Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luciii dziękuję Ci :) 31.07.06, 14:33 ja się właśnie tak zastanawiałam, bo nigdy nic nie wiadomo, różnie to jest u bąbelka z chcicą na smoka, ale skoro mają, to nie będę sobie głowy zawracać :) no i martwić, jak oni do tematu podchodzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bb1 poza tym mój Filip dostał takiego fajnego z Chicco 31.07.06, 14:35 całego z "gumy" którego trzeba dosyć mocno ssać - szukałam takich w sklepach ale nie było... a takie podobno najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
luciii takie cosik? : 03.08.06, 23:15 www.allegro.pl/item117745631_chicco_smoczek_kauczukowy_super_cena_.html Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bb1 chociaż dziwne bo tam pisze że od 4 miesiąca 04.08.06, 07:40 ale myslę że to ten Odpowiedz Link Zgłoś
luciii a może są i mniejsze? tylko akurat nie ma na 04.08.06, 07:49 allegro :P /a może to ta rozmiarówka/ to w takim razie podstępnie smoka ze sobą nie wezmę, to mi też dadzą ;DDD hehe ps. trzymaj kciuki bym dotrwała do 9-go ;) bo dziwnie ze mną organizm wyrabia - ale jak coś, to dam znać, albo wyekspediuję węża co by powiadomił ;) póki co jest ok i zostaje jak ma być :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1982 jaki rodzaj? 04.08.06, 10:51 A smoczek kupic lepiej kauczukowy/lateksowy (NUK) czy silikonowy (Avent)? Kupilam taki i taki, ale zastanawiam sie, ktory wyprobowac ewentualnie na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bb1 ogólnie to chyba chodzi o kształt 04.08.06, 11:27 a nie materiał :-). Ostatnio słyszałam że to ma być ten kształt "kropli" czyli tak jak Aventu a nie z ta taka troszke spłaszczoną końcówką jak NUK. Ale chodzi o to żeby maluszkowi ciężko było ssać ten smoczek - żeby go własnie ssał a nie ciamkał :-). dlatego podobno te chicco całe z kauczuku są dobre bo się całe ruszają przy ssaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii no właśnie też o tej "kropli" obiło mi się o uszy 04.08.06, 11:38 chyba nawet było o tym kiedyś w "mamo już jestem" na tvn style ja kupiłam takie smoczki z aventu ale nie wezmę ze sobą do E. hehe :P choć przygotuję jeden do torby z ciuszkami maluszka na wyjście :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysty Re: no właśnie też o tej "kropli" obiło mi się o 04.08.06, 12:54 no to fantastycznie, bo ja kupiłam tylko NUK'a bo na jakimś forum statystycznie ten właśnie polecali - że ma najlepszy kształt :( Zobaczymy co Tyma powie :P Odpowiedz Link Zgłoś
luciii ale się tak nie martw, moja starsza wychowała się 04.08.06, 13:07 na nuk-ach :) i nijak jej to nie zaszkodziło ja avent-owe smoczki kupiłam zanim obejrzałam program, bo tylko te akurat były w mojej aptece ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mysty Re: ale się tak nie martw, moja starsza wychowała 04.08.06, 13:15 hihhihihihhi pozdrawiam siostrzyczkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: ale się tak nie martw, moja starsza wychowała 05.08.06, 12:04 dziewczyny, a co wy na to o czym tlukli nam w szkole rodzenia, ze absolutnie zadnych smoczkow, bo maluch potem nie wie jak ssac piers? Ponoc to dwie zupelnie rozne sprawy i mlodemu za przeproszeniem wszystko sie chrzani... Ja kupilam jeden na probe z Aventu. Ale wciaz sie zastanawiam czy uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewal-m Re: ale się tak nie martw, moja starsza wychowała 05.08.06, 19:25 ja miałam w planie nie dawać smoczka ale pierwszego dnia w domu wymiękłam ;-) Ale jak na razie nie widze by się Filipkowi coś myliło (jesteśmy w domu 7 dzień), cycek jest do mleka i od razu wie jak ciągnąć a smoczek też się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś