Dodaj do ulubionych

Lucii, co do smoczka

31.07.06, 14:25
to w Eskulapie mieli swoje - ale swój miałam też
Obserwuj wątek
    • luciii dziękuję Ci :) 31.07.06, 14:33
      ja się właśnie tak zastanawiałam, bo nigdy nic nie wiadomo, różnie to jest u
      bąbelka z chcicą na smoka, ale skoro mają, to nie będę sobie głowy zawracać :)
      no i martwić, jak oni do tematu podchodzą ;)
      • magda_bb1 poza tym mój Filip dostał takiego fajnego z Chicco 31.07.06, 14:35
        całego z "gumy" którego trzeba dosyć mocno ssać - szukałam takich w sklepach
        ale nie było... a takie podobno najlepsze
        • luciii takie cosik? : 03.08.06, 23:15
          www.allegro.pl/item117745631_chicco_smoczek_kauczukowy_super_cena_.html
          • magda_bb1 Tak :-) a ja nie głupia nie pomyślałam o allegro:) 04.08.06, 07:35

• magda_bb1 chociaż dziwne bo tam pisze że od 4 miesiąca 04.08.06, 07:40
              ale myslę że to ten
              • luciii a może są i mniejsze? tylko akurat nie ma na 04.08.06, 07:49
                allegro :P

/a może to ta rozmiarówka/

to w takim razie podstępnie smoka ze sobą nie wezmę, to mi też dadzą ;DDD
                hehe

ps. trzymaj kciuki bym dotrwała do 9-go ;)
                bo dziwnie ze mną organizm wyrabia - ale jak coś, to dam znać, albo
                wyekspediuję węża co by powiadomił ;) póki co jest ok i zostaje jak ma być :))
                • sandra1982 jaki rodzaj? 04.08.06, 10:51
                  A smoczek kupic lepiej kauczukowy/lateksowy (NUK) czy silikonowy (Avent)?
                  Kupilam taki i taki, ale zastanawiam sie, ktory wyprobowac ewentualnie na
                  poczatku.
                  • magda_bb1 ogólnie to chyba chodzi o kształt 04.08.06, 11:27
                    a nie materiał :-). Ostatnio słyszałam że to ma być ten kształt "kropli" czyli
                    tak jak Aventu a nie z ta taka troszke spłaszczoną końcówką jak NUK. Ale chodzi
                    o to żeby maluszkowi ciężko było ssać ten smoczek - żeby go własnie ssał a nie
                    ciamkał :-). dlatego podobno te chicco całe z kauczuku są dobre bo się całe
                    ruszają przy ssaniu.
                    • luciii no właśnie też o tej "kropli" obiło mi się o uszy 04.08.06, 11:38
                      chyba nawet było o tym kiedyś w "mamo już jestem" na tvn style

ja kupiłam takie smoczki z aventu
                      ale nie wezmę ze sobą do E. hehe :P

choć przygotuję jeden do torby z ciuszkami maluszka na wyjście :)
                      • mysty Re: no właśnie też o tej "kropli" obiło mi się o 04.08.06, 12:54
                        no to fantastycznie, bo ja kupiłam tylko NUK'a bo na jakimś forum statystycznie
                        ten właśnie polecali - że ma najlepszy kształt :(

Zobaczymy co Tyma powie :P

• luciii ale się tak nie martw, moja starsza wychowała się 04.08.06, 13:07
                          na nuk-ach :)

i nijak jej to nie zaszkodziło

ja avent-owe smoczki kupiłam zanim obejrzałam program, bo tylko te akurat były
                          w mojej aptece ;P
                          • mysty Re: ale się tak nie martw, moja starsza wychowała 04.08.06, 13:15
                            hihhihihihhi

pozdrawiam siostrzyczkę :)
                            • mpd3 Re: ale się tak nie martw, moja starsza wychowała 05.08.06, 12:04
                              dziewczyny, a co wy na to o czym tlukli nam w szkole rodzenia, ze absolutnie
                              zadnych smoczkow, bo maluch potem nie wie jak ssac piers? Ponoc to dwie zupelnie
                              rozne sprawy i mlodemu za przeproszeniem wszystko sie chrzani... Ja kupilam
                              jeden na probe z Aventu. Ale wciaz sie zastanawiam czy uzywac.
                              • ewal-m Re: ale się tak nie martw, moja starsza wychowała 05.08.06, 19:25
                                ja miałam w planie nie dawać smoczka ale pierwszego dnia w domu wymiękłam ;-)
                                Ale jak na razie nie widze by się Filipkowi coś myliło (jesteśmy w domu 7
                                dzień), cycek jest do mleka i od razu wie jak ciągnąć a smoczek też się przydaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka