Dodaj do ulubionych

szukam dobrego dentysty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:33
Witam
Szukam dobrego dentysty na terenie Bielska, dentysty, który zajmuję się nie
tylko leczeniem zębów ale również tzw. stomatologią estetyczną ( niestety
borykam się z olbrzymim kompleksem, jakim są krzywe jedynki, niestety aparat
stały odpada, pozostaje tylko stomatologia estyczna)Znalazłam w internecie
stronkę kliniki stomatologii estetycznej "Renoma" w Bielsku, może ktoś może
mi powiedzieć jak to tam wygląda i czy warto się do nich wybrać.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc i rady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: szukam dobrego dentysty IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 05:39
      centrum stomatologiczne "Carat" jest b.dobre! (boczna od Krakowskiej, nad
      Liderem)
    • Gość: Michał Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:22
      Beskid Dent Bierońskiego na Paderewskiego. Bardzo dobra jest też Agata Weksej na
      pl. Żwirki i Wigury (ma m.in. mikroskop endodontyczny), tylko wielokrotnie droższa.

Ale wiesz, z krzywymi zębami nie da się nic zrobić, jeśli nie chcesz ich
      prostować ortodontycznie. Co najwyżej wyrwać i wstawić mostek albo implanty, ale
      to jest droższe niż aparat. :) Jak to sobie wyobrażasz, że ktoś Ci zeszlifuje
      kilka milimetrów zęba z jednej strony, założy licówkę, a z drugiej nadlepi
      kompozytem? :) Taki ząb nie przeżyje tygodnia i się złamie. Nie mówiąc o tym, że
      wcześniej i tak trzeba by go przeleczyć kanałowo. No ale jak chcesz, to próbuj,
      ale to i tak się skończy implantami albo co najmniej odbudową na wkładzie
      korzeniowym.
      • Gość: Ewa Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:33
        Dziękuję za rady. Niestety nie mogę zdecydować się na aparat stały, ze względów
        zdrowotnych, przynajmniej tak mówili wszyscy dentyści u których przez ostatnie
        lata konsultowałam się. W grę wchodzi tylko stomatologia estetyczna. Dziękuję
        za pomoc.
    • Gość: alf Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:47
      Ja po kilku nieudanych próbach (które skończyły sie pustką w portfelu i stratą 3
      zębów które po klilkukrotnym leczeniu do leczenia już sie nie nadawały)trafiłam
      do Polikliniki Stomatologicznej pod Szyndzilenią do P.doktora Zimnego. Musiałam
      wymienić niemal wszystkie poprzednie plomby bo na zdjęciach wyszło ze sa
      popękane, dodatkowo przy wymianie P.Doktor plombami "rozszerzył" mi jedynki i
      dwójki bo miałam duże szpary. Trzymają sie już ok.roku ale staram sie na nie
      uważac. Nie sa tani i mało rzeczy jest z refundacją NFZ-tu, ale mają mikroskop i
      robią komputerowe zdjęcia na miejscu w trakcie wizyty(co jest dużym plusem bo
      przy leczeniu kanałowym robiono mi za jedną wizytą ok 5-6 zdjęć zęba żeby
      zobaczyć czy jest prawidłowo wypełniany)w twoim przypadku pewnie będą chcieli
      wiedzieć czy korzenie zębów nie są poplatanie - jak ma mój szwagier. Nie wiem
      jak jest z leczeniem ortodontycznym bo stomatologie estetyczna mają ale możesz
      do nich zadzwonić i sie dopytać -tel.033/8151515. W kazdym razie w tej chwili
      jestem z nich bardzo zadowolona. Acha i jeszce moja siostra leczyła sie u
      P.Zimnego jakieś 7 lat temu- od tamtej pory dentyste widzi tylko podczas wizyt
      kontrolnych raz w roku.
      • Gość: Ewa Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:35
        Dziękuję serdecznie za odpowiedź, odżyła we mnie trochę nadzieja, że coś w miom
        przypadku da się zrobić:). Pozdrawiam
        • Gość: zBiela Re: szukam dobrego dentysty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.08.06, 20:00
          Gorąco polecam Poliklinike Stomatologiczną pod Szyndzielnią; pelny
          profesjonalizm, lepszy sprzęt niż niejednokrotnie na zachodzie. Nie są tani,
          ale bardzo dobrze diagnozują i co najważniejsze specjalizują się w stomatologii
          estetycznej i ortodoncji. Przemiła dr Kasia Becker i bardzo fachowy dr Jarosław
          Doliński. Zresztą zajrzyj na stronę www. Powodzenia!
          • Gość: Ewa Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:36
            Dzięki serdeczne. Pozdrawiam
      • Gość: ddd Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:11
        Napisałabyś jeszcze gdzie "załatwiłaś" wcześniej zęby. Ku przestrodze
        potomnym...
        • Gość: alf Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:06
          Jesli to było pytanie do mnie-to wcześniej chodziłam do dr.Skorek na
          Michałowicza a póżniej do przychodni przy szkole podst.27 też na Michałowicza
          (ale ta dentystka już tam nie przyjmuje-o ile wiem to teraz jest w jakiejś
          przychodni stom. na Piastowskiej-nie znam nazwy). Zaraz po leczeniu niby
          wszystko było ok. ale po jakimś roku zaczeły się z zębami dziać cuda łącznie z
          pękaniem na pół zęba w dziąśle. Nie wiem czy to była kwestia umiejętności czy
          kiepskich materiałów czy sprzętu, czy moich pechowych zębów, ale gdy tam
          chodziłam to byłam pewna że w pełni profesjonalnie sie zajmuja moim
          leczeniem(tak mi sie wydawało gdy leczyłam przez rok 1-go zęba kanałowo- w
          poliklinice takie leczenie przeprowadzono w 1 dzień).
          • Gość: Do Alf Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 08:26
            Proszę powiedz mi czy warto chodzić do dr. Skorek?
            Właśnie zamierzałam u niej zacząć leczyć ząbki.. rezygnuje z mojej
            dotychczasowej dentyski ze wzgl. na wysoką cenę i znajoma poleciła mi dr Skorek.
            Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam,
            megi
            • Gość: Alf Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 19:46
              U dr.Skorek leczyłam się dwa lata. I tak jak pisałam wcześniej w trakcie
              leczenia byłam bardzo zadowolona zarówno z obsługi (P.Skorek jest bardzo miła)
              jak i wyników leczenia-do czasu. Po jakimś czasie od wyleczenia wszystkich zebów
              zaczeły sie historie z wypadaniem plomb, kruszeniem zębów czy psuciem sie zęba
              "od środka" pod wypełnieniem i przypadkiem trafiłam do innej lekarki. Tam była
              np.historia że po otworzeniu zęba leczonego kanałowo kłuciłam sie z ówczesna
              moją dentystką -ja byłam pewna że żąb był wyleczony a ona twierdziła że ten zab
              nie miał prawa być uznany za wyleczony, tylko że był przygotowany do dalszego
              leczenia (tyle że jak dentysta ma zamiar dalej leczyć żęba to nie nakłada na
              niego plomby światłoutwardzalnej). W sumie nie wiem czy to wina dentystki czy
              moich zębów, do tego znam kilka osób które także leczyły sie u P.Skorek i do
              dziś sa bardzo zadowolone. Wiec jeśli twoim kryterium wyboru sa pieniądze i nie
              masz zębów do leczenia kanałowego to możesz spróbować. Jesli jednak masz takie
              to radziła bym ci odłożyć trochę i iść do polikliniki pod szyndzielnią - inna
              technologia,inny sprzęt i dużo szybciej- ew.możesz wziąść kredyt na leczenie
              (możesz na miejscu załatwić wszystkie formalności-ja się w tej chwili tak
              leczę). Powodzenia i pozdrawiam.
          • Gość: Heming Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 17:42
            Gość portalu: alf napisał(a):

> leczeniem(tak mi sie wydawało gdy leczyłam przez rok 1-go zęba kanałowo- w
            > poliklinice takie leczenie przeprowadzono w 1 dzień).

Jesli ktos Ci wyleczyl kanalowo zeba w 1 dzien to mozesz byc pewna, ze za rok,
            dwa bedzie do wyrwania (ja tak mialem). Wyleczenie jednego takie zeba to
            przynajmniej kilka wizyt, bo dentysta najpier musi go dokladnie zatruc, a
            pozniej leczyc i wypelniac kazdy kanal z osobna.

• Gość: Termi Re: szukam dobrego dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 01:51
      Jeśli masz rzeczywiście problemy z zębami to wybierz się do doktora Kubicy, na
      skrzyżowaniu ulicy Wyzwolenia i Piłsudskiego ( domek na rogu) . Ja od
      najmłodszych lat miałem przeróżne problemy z zębami co powodowało, że
      odwiedziłem ogromna ilość dentystów w tym mieście. Nie chciałbym aby zabrzmiało
      to niewarygodnie, ale chyba w Bielsku-Białej i najbliższe okolicy nie ma chyba
      lepszego dentysty. Ten facet jest cholernie dobry i również bardzo drogi.
      Musiałabyś się wybrać do niego i wtedy zobaczysz najprawdopodobniej różnicę. Ja
      muszę przyznać, że od momentu rozpoczęcia wizyt u niego zapomniałem co to są
      problemy z zębami, a uwierz, że coś w tym temacie mógłbym powiedzieć.
    • Gość: magda do REMONY nie idź!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:31
      ....właśnie tam pani doktor załatwiła mi jedynkę prawą górną!!:( teraz mam żółto-brązowego zęba:( Pójdę go zrobić do Polikliniki pod Szyndzielnią, ponieważ też słyszałam że są tam bardzo dobrzy specjaliści, ale leczenie a raczej wstawianie nakładki na ta jedynkę jest b. drogie a mnie nie stac na razie. Pozostało mi czekanie.... nienawidze tej jedynki a RENOMĘ odradzam, żadnej remony to oni raczej miec nie będą bo partaczą....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka