Dodaj do ulubionych

wylapywanie psow

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.07, 22:28
gdzie mozna zglosic informacje o bezpanskim paletajacym sie po osiedlu psie.
caly czas szczeka - nie da sie normalnie mieszkac
Obserwuj wątek
    • Gość: zeldan Re: wylapywanie psow IP: 212.203.141.* 06.04.07, 10:12
      Proponuje go przygarnac, wykapac, zaszczepic, nakarmic i pokochac - przestanie
      szczekac.
      • Gość: dd Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.04.07, 12:02
        chyba zadźgać
        • Gość: Mietek Psy na osiedlach to plaga. IP: *.c9.msk.pl 06.04.07, 13:21
          Moze wejdzie przepis że pies to też lokator i trzeba bedzie zapłacić za niego czynsz / winda , zsyp i inne / oraz podatek ekologiczny za odchody które sa wszędzie po psach . Pies powinien z bloków zniknąć , bo choroby roznosi i ma wszy .
          • Gość: JK Re: Psy na osiedlach to plaga. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.04.07, 14:34
            Niektórzy ludzie są gorsi od psów.Robią wiecej bałaganu,brudza, hałasują i
            także roznoszą różne choroby.Są też zawistni,złośliwi, kradną, demolują itd.Oni
            także nie powinni mieszkać w blokach?
          • naturalny_chomik Re: Psy na osiedlach to plaga. 07.04.07, 15:21
            Mietku zapewniam cię, że psy wszy nie mają:D Wszy maja ludzie, a psy mają pchły.
            A i w sekrecie ci zdradzę, że ludzie roznoszą dużo groźniejsze choroby niż psy.
            Do mieszkania w bloku z jego wszystkimi urokami (psami, bejami, drącym ryja
            sąsiadami, pijakami zostawiającymi puste flaszki na cudzej wycieraczce i do
            dzieci wrzeszczących od samego rana w weekendy) trzeba się po prostu
            przystosować - nie podoba się? Wieś spokojna i cicha czeka na ciebie.
    • Gość: Nowszy Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.04.07, 07:08
      Schronisko dla zwierząt? Straż Miejska? Policja? Urząd Miejski;Wydział
      Gospodarki Miejskiej? - może zareagują skutecznie na informację o bezpańskim
      psie?!
      • Gość: dd Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.04.07, 11:56
        > Schronisko dla zwierząt? Straż Miejska? Policja? Urząd Miejski;Wydział
        > Gospodarki Miejskiej? - może zareagują skutecznie na informację o bezpańskim
        > psie?!

dzwonilem
        nie maja mozliwosci schwytania takiego psa
        pani w schronisku powiedziala mi, ze jest praktycznie niemozliwe schwytanie
        wolno biegajacego psa - nie dysponuja zadnymi obezwladniaczami itp.
        • Gość: Agniecha Re: wylapywanie psow IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.04.07, 15:27
          Z tego wniosek że należy schronisko i jego administrację oraz pieski uśpić a
          kasę zaoszczędzoną dać na schroniska dla ubogich.
    • Gość: Mietek Kundle w bloku zakłócają cisze i brudzą . IP: *.c9.msk.pl 07.04.07, 16:00
      Charczki szczekają , albo z głodu albo z samotności. Powinno sie zabronić trzymanie kundli w bloku . Moze wyjdzie ustawa zakazująca trzymania kundla w bloku , wtedy trawniki będą bez psich odchodów i będzie czysto .
      • naturalny_chomik Re: Kundle w bloku zakłócają cisze i brudzą . 07.04.07, 16:20
        A rasowce juz można skoro kundli nie?:D

A tak serio zastanów się człowieku co piszesz, zanim postanowisz nasmarować
        kolejnego posta. Uwierz mi, że dzieki takiej ustawie (która gwarantuje ci, że
        nie wejdzie, bo statystycznie pies jest w co 2 gospodarstwie domowym), będziesz
        miał nie tylko zasrane trawniki, ale równiez hordy bezpańskich psów (tych
        wyrzuconym z mieszkań w bloku przez ustawę) latających po osiedlu bez żadnego
        nadzoru. A czysto nigdy nie będzie, bo to wina nie psów, że sraja tylko
        właścicieli, że nie sprzątają. A taki właściciel jak po psie nie posprzata po
        sobie tego tez nie zrobi . Uwierz mi, że u mnie na osiedlu więcej niż psich kup
        jest ludzkich smieci. Jak pisałam w poprzednim poście - WIEś SPOKOJNA I CICHA
        CZEKA NA CIEBIE.
        • Gość: dd Re: Kundle w bloku zakłócają cisze i brudzą . IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.04.07, 18:57
          powinno sie przywrocic instytucje hucla
    • asia23bb Re: wylapywanie psow 07.04.07, 19:28
      Mieszkac to ciezko z niektorymi ludzmi, ktorzy uwazaja, ze u siebie w mieszkaniu
      (w bloku) moga robic wszystko i o kazdej porze.
      Akurat psy najmniej przeszkadzaja.

Mnie tylko zastanawia kto pilnuje zarzadzenia, zeby sprzatac po tym jak pies
      narobi na trawniku. NIGDY nie widzialam, zeby wlasciciel sprzatnal po nim.
      • naturalny_chomik Re: wylapywanie psow 07.04.07, 23:29
        SM pilnuje normalnie jak widzą, że własciciel nie sprzątnął to mandat wlepiają.
        Ja widuję sprzatających właścicieli, rzecz jasna są w mniejszości ale są. W
        okolicy osiedla Mieszka I np. chodzi pani z goldenką i sprząta po suce, jest tez
        pani z takim czarnym podpalanym ciapkiem też w tamtej okolicy i też sprząta -
        panowie raczej chyba są w mniejszości sprzatającej, bo jeszcze faceta nie widziałam.
        • Gość: sylwo2 Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.04.07, 13:11
          obrzydzenie mnie bierze jak przychodza roztopy i widac wszystkie psie kupy pod
          blokiem. bleeeeee
          • Gość: p Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.04.07, 21:45
            a mnie bierze obrzydzenie jak przychodza roztopy a przed balkonem mam smietnik
            w postaci niedopalkow...

samo sie nasuwa. wysiedlic palaczy!
        • asia23bb Re: wylapywanie psow 08.04.07, 21:14
          Tzn co masz na mysli, ze SM pilnuje? Ktos od nich chodzi po osiedlu za
          wlascicielami pieskow?:)
          Ja ani jednych sprzatajacych ani pilnujacych nie widzialam. Nie znam nikogo, kto
          widzial.
          • Gość: piotrek-bb Re: wylapywanie psow IP: *.c9.msk.pl 08.04.07, 21:48
            ja powiem tak...na karpackim nikt po psach nie sprząta na pewno...w życiu jak tu
            mieszkam tego nie widziałem...nie jestem przeciwnikiem zwierzaków ale trzeba sie
            najpierw dwa razy zastanowić jak sie bierze pieska do bloku...a jak się go już
            weźmie to wypadałoby za nim sprzątać ... niestety w Polsce brak odpowiednich
            zachowań w tej kwestii i trzeba by było wprowadzic pieską policje i mandaty po 5
            tysiaków żeby właściciele zrozumieli że pieska kupa też śmierdzi i źle wygląda i
            że posiadanie pieska to spora odpowiedzialność ... pozdrawiam pieski i
            wlaścicielów...
            ps osobiście w życiu bym psa nie męczył mieszkaniem w bloku...
            • Gość: dd Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.04.07, 21:50
              tez jestem z karpackiego i potwierdzam te opinie
            • a_na Re: wylapywanie psow 12.04.07, 16:48
              Gość portalu: piotrek-bb napisał(a):
              > ps osobiście w życiu bym psa nie męczył mieszkaniem w bloku...

Jeśli właściciel zapwenia psu odpowiednią ilość ruchu i zajęcia,to blok nie
              jest żadną przeszkodą,a pies się nie męczy.
            • Gość: maya Re: wylapywanie psow IP: 212.203.141.* 13.04.07, 15:33
              Nie wiem, czemu taka nienawiść do psiaków. Na zachodzie jest pełno psów, np.
              Wiedeń, Paryż i nie ma problemów. Ale sa tez śmietniki na psie odchody ( nie
              powinno sie ich wyrzucac do normalnych śmieci!) To może zamiast obrzucać błotem
              właścicieli, pomyslec nad zapewnieniem warunkow?
              I kilka sprostowań: po psie wszędzie trzeba sprzątać, nawet na własnym
              podworku. Jedyne miejsce gdzie mozna sobie darować ( przynajmniej ja sobie
              daruje) to las, jakies dzikie tereny za miastem. I głównie tam zabieram
              futrzaka. Po drugie, mieszkanie w bloku psu nie przeszkadza. Pies potrzebuje
              odpowiednia dawke ruchu, konkretnie spaceru ( nowe tereny, zapachy itp) po czym
              idzie spać. Tylko własciecielowi jest latwiej w domku, bo jak mi sie nie chce,
              to otwieram drzwi i psiak sam wychodzi, a tak czy deszcz, czy snieg, to ide :)
              Najbardziej to mi szkoda psów na łańcuchach. Sąsiad tak trzyma psiaka, a ten
              wyje prawie całe dni. Takie coś to bym gdzies zgłosila do Animalsów, bo po
              prostu żal serce ściska, jakie ta psina ma życie.
              • Gość: Przemek Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:51
                > To może zamiast obrzucać błotem właścicieli, pomyslec nad zapewnieniem warunkow?

Ty chyba w jakimś innym, idealnym świecie żyjesz.
                Na Karpackim _są_ specjalne kosze i co, myślisz, że ktoś sprząta po psie?
                • Gość: maya Re: wylapywanie psow IP: 212.203.141.* 13.04.07, 16:10
                  No ale kosze są! To i tak wyjątek na skale krajową. Ja tam im zazdroszczę, bo
                  nie mam , z torebkami muszę chodzić ( a wracac z taką zawartością to mega
                  frajda). Ale psiulka wychowałam, gdzie się może załatwiać, więc bidak leci tam
                  jak z nim wyjde i wcześniej nie narobi. Torebki tylko tak na wszelki wypadek.
                  Siusiac tez wie, że na drzewka nie można, wiec mam psiaka który zazwyczaj
                  siusia jak sunia. Wszystko można. Ale nie powstrzymało to miłego sąsiada, zeby
                  nam drzwi wymalować, ze sobie tego smrodu nie życzy.
                  Także ja rozumiem, ze jeszcze sporo osob powinno się wiele nauczyć o zyciu w
                  mieście, ale chyba nie wolno linczować wszystkich właścicieli psów, tylko
                  dlatego, ze kilku prostaków sie znajdzie.
                  • Gość: dd Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.04.07, 21:06
                    maya:
                    na zachodzie jest inna kultura wyprowadzania psow. w polsce niestety sie nie
                    przyjela. tam zawsze sprzata sie po psach i chodzi z nimi na smyczy, zeby nie
                    ujadaly i nie uprzykrzaly zycia innym ludziom. z opisu twoich zachowan widze ze
                    jestes wyjatkiem - gdyby wszyscy wlasciciele postepowali w podoby sposob to na
                    prawde nie mialbym nic do psow, ale sama musisz przyznac, ze ludzi robiacych w
                    taki sposob jak ty jest moze kilka procent.

to ze kosze sa to nic nie zmienia - szczerzez mowiac nie przypominam sobie zeby
                    kiedykolwiek widzial jakas osobe wyrzucajaca psie odchody do specjalnie na to
                    przeznaczonego pojemnika
                    • Gość: maya Re: wylapywanie psow IP: 212.203.141.* 14.04.07, 10:50
                      Ja wiem, ze nie jest różowo, ale sie zmienia na lepsze. Po prostu lata komuny
                      odcieły nas od normalności i dopiero zaczynamy widziec jak można zyć. Ale to
                      jest generalny problem z szeroko rozumiana higieną i nabrania okreslonych
                      nawyków. Pisałam juz o kwestii chodzenia na siłownię z własnym ręcznikiem,
                      dezynfekcji maszyn po użyciu, nie wchodzenia w klapkach do sauny i zachowanie
                      ciszy w saunie, jeżeli ktoś tam jest. Tak samo jest ze sprzataniem po psiaku.
                      Przykładów można przytaczać jeszcze wiele. Ale wierzę, ze dając dobry przykład
                      może się kogoś skłoni do przemyślenia pewnych przyzwyczajeń :))
                      I dlatego uważam, że nie należy zabraniac ludziom mieć psiaki ( jakie to smutne
                      by było i w sumie chore) tylko propagować inny styl zycia.
                      • Gość: Mari Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.04.07, 12:47
                        Maya,czy za wszystko, nawet psie kupki musisz obwiniać"komunę"? To że Polacy
                        potrafią posprzątać we własnym mieszkaniu,a za progiem może być śmietnik -
                        jest głównie wynikiem wychowania w rodzinie. A teraz za "nie komuny " jest z
                        tym o wiele gorzej niż dawniej.Na każdym kroku jest śmietnik - na skwerach, na
                        chodnikach, na ulicach, w lasach, nad rzekami.Codziennie zbieram papierki po
                        lodach, ciastkach, reklamówki wzdłuż płotu i za płotem.Kto wychował tych ludzi,
                        którzy tak śmiecą? To są nastolatki, a więc wychowani już po upadku "komuny" na
                        lekcjach religii w szkołach.
                        • Gość: maya Re: wylapywanie psow IP: 212.203.141.* 14.04.07, 13:35
                          Nie obwiniam za wszystko komuny, ale uważam, że lata wyizolowania Polski,
                          przyczyniły się, że Polacy odstają mentalnosciowo od ludzi z zachodniej Europy.
                          Jakoś nie wydaje mi się, zeby rodzice zbierali te przysłowiowe kupki po
                          psiakach, a juz dzieci nie. Tak zyli rodzice, dziadkowie, tak wychowali swoje
                          dzieci. Dodatkowo, juz głębiej wchodza w kwestię obwiniania tej nieszczęsnej
                          komuny za stan rzeczy - komuna przewartościowala kraj, klasa robotnicza nagle
                          stala sie uprzywilejowana, nastała wlasność wspólna, a jak wspólna to niczyja.
                          I temat można dalej ciągnąć. A efekty mamy dziś jakie mamy.
                        • Gość: reksio Re: wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.04.07, 20:44
                          ta Pani jest ze stolycy wiec trzeba ja zrozumiec
    • Gość: Mietek Pies powinien miec wolnośc , ogród a nie w bloku IP: *.c9.msk.pl 14.04.07, 18:30
      W bloku pies sie męczy , a jak wyjdzie na wolnośc czyli spacer , to leje i wali kupe byle gdzie . Własciciele dumnie przyglądają się jak ich pies odchody swoje zostawia na trawnikach .Jak najszybciej powinna wyjśc ustawa zabraniająca trzymania zwierząt w blokach .Wtedy nie będzie smrodu , odchodów ani syfu . Będzie wkoło czysto jak w cywilizowanycm kraju .
      • Gość: dd Re: Pies powinien miec wolnośc , ogród a nie w bl IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.04.07, 22:14
        taka ustawa nigdy nie wejdzie - za duze "psio-blokowe" lobby i potencjalni
        wyborcy do stracenia
      • Gość: maya Re: Pies powinien miec wolnośc , ogród a nie w bl IP: 212.203.141.* 14.04.07, 22:35
        Pies sie nie meczy w bloku, naleza mu sie tylko regularne spacery. Mieszkam
        rowniez w domu, i pies tam również jest w mieszkaniu.W zagrodzie na zewnątrz
        nie lubi być. I rowniez tam wychodze z nim na spacery. Bo pies potrzebuje
        spacerow nawet jak ma ogród do biegania. Uwazasz, ze ludzie mieszkajacy w
        domach nie wychodza z psami na spacery??? Pies nie chce się załatwiac na swoim
        terytorium.
        W krajach cywilizowanych są psy w blokach, są tez służby sprzątające, sa
        smietniki na psie odchody i kultura, żeby po sobie sprzątać. A u nas jedyny
        pomysł to zabronić trzymac psów w bloku, a tym z działek tez zabronbisz
        wychodzic na spacery?? Tak ma wyglądac ten cywilizowany kraj?? Najwiekszy syf
        jaki widze to zataczające się, obsikane pijaczki. Które regularnie siedza w
        krzakach i od świtu tylko w sklepiku ich można spotkac po alkohol. I wyjść z
        psem nie można, bo wszędzie potłuczone butelki. To jest cywilizacja.
        Ostatnio właśnie miałam okazję pochodzić sobie po Wiedniu. Wszędzie ludzie z
        psiakami. No ale wg Ciebie to w takim razie nie jest cywilizowany kraj. To
        Paryż w ogole dla Ciebie wiocha, bo tam z psem można do restauracji wejśc.
        • Gość: Nowszy Re: Pies powinien miec wolnośc , ogród a nie w bl IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.04.07, 23:58
          • wylapywanie psow IP: *.bielsko.dialog.net.pl
          Gość: dd 05.04.07, 22:28 + odpowiedz
          gdzie mozna zglosic informacje o bezpanskim paletajacym sie po osiedlu psie.
          caly czas szczeka - nie da sie normalnie mieszkac

Ta światowa "Maja" mieszkająca ze swoim psem w zagrodzie (jak sama napisała)
          powinna odpowiedziec na pytanie zadane przez "dd" (patrz wyżej), ktore dalo
          pocztek temu wątkowi, a nie wymądrzać się w sprawie psów trzymanych w blokach.
          Nie wystarczy przejśc sie po wiedeńskiej ulicy, aby pouczać jakie to zasady
          obowiązuja właścicieli czworonogów na "zachodzie" . Trzeba tam pomieszkać i na
          własnej skorze przekonać sie jaka jest różnica między byciem właścicielem
          małego kanapowca, a włascicielem duzego psiska.
          • Gość: maya załamać się można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 00:57
            Gość portalu: Nowszy napisał(a):
            "Ta światowa "Maja" mieszkająca ze swoim psem w zagrodzie (jak sama napisała)"
            to przeczytaj ten fragment jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem tekstu może:
            "Mieszkam rowniez w domu, i pies tam również jest w mieszkaniu.W zagrodzie na
            zewnątrz nie lubi być."
            Ciągle wyciągasz tylko taki wniosek, ze mieszkam z psem w zagrodzie? No cóż...
            I psa tez nie mam kanapowca Sherlocku, tylko 60 kg mastifa. I o zasadach
            mieszkania z psem "na zachodzie" tez troche wiecej wiem, niz mozna sie
            dowiedziec ze spaceru po ulicach Wiednia, ale juz sie boje tu napisac na tym
            forum cokolwiek, bo zaraz tuzin takich jak Ty zacznie bić na alarm, ze sie
            przechwala, bo tylko w takich apektach to najwyrazniej odbierasz. Moze innych
            mierzysz swoja miara? Wyluzuj człowieku.
            • Gość: Przemek Re: załamać się można IP: *.c9.msk.pl 17.04.07, 01:06
              Kurcze, ja jakoś w Wiedniu nie zauważyłem dużej ilości psów.
              Co do meritum sprawy, to myślę, że sprawą powinna się zainteresować straż
              wiejska, jak nie chcą, to do komendanta bym poszedł. Od tego te darmozjady są.
      • naturalny_chomik Re: Pies powinien miec wolnośc , ogród a nie w bl 18.04.07, 12:40
        Mieciu z ciebie to taki troche FANTASTA jest:o)))))) Syf będzie jak był - bo to
        nie PSY brudzą, tylko ludzie (np. ci nie sprzątający po psach). Zakaz trzymania
        psów w blokach nic nie zmieni - zobacz jest zakaz picia alkoholu w miejscach
        publicznych, a ja i tak mam cale podwórko zawalone puszkami po browcu. I
        przykro mówić, ale to wasi tatusiowie, albo wy sami te puszki zostawiacie. Więc
        nie róbcie tu nagonki na psy i ich właścicieli, że brudno. Brudno jest bo nikt
        nie sprząta - podejrzewam Mieciu, że ty też nie.
    • Gość: anka Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:28
      i właśnie takich ludzi należy dźgać mój drogi,nie psa.
      dookoła zapewne bloki,ale nikt się psem nie zainteresuje,nie przygarnie,nie
      dokarmi.puknij sie w głowę.ostatnio miałam identyczną sytuację,ale psa
      wziełam.nawet nie wiesz jaki on teraz jest wdzięczny i kochany.
      • Gość: Przemek Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:05
        > puknij sie w głowę.

Może Ty się puknij w głowę :-/
        Twoja sprawa, że lubisz psy i chwała Ci za to, że się bezdomnym zaopiekowałaś,
        ale nie możesz wymagać tego od każdego. Od tego są odpowiednie służby miejskie.
        Nie każdy lubi psy i nie każdy ma ochotę i możliwość przygarnąć takiego. A
        dokarmianie bezdomnych psów to poroniony pomysł. Takie psy powinny być
        wyłapywane, bo stanowią zagrożenie np. dla dzieci.
        • Gość: dea Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:01
          to ludzie tacy jak ty stanowią dla nich zagrożenie.
          • Gość: Przemek Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:12
            > to ludzie tacy jak ty stanowią dla nich zagrożenie.

Jasne, rzucę się na takiego bezpańskiego kundla i go pogryzę.
            Proszę przygarnij go, nakarm, wychodź z nim na spacery (koniecznie w kagańcu),
            ale nie wymagaj od wszystkich, żeby kochali biedne pieski.
            Zwłaszcza jak taki biedny bezpański piesek, którego nikt nie chciał przygarnąć
            rzucił się kiedyś na dziecko i gdyby nie szczęście, że dorośli byli w pobliżu
            mogło się to źle skończyć. Tym dzieckiem byłem ja, dawno temu oczywiście, do
            psów mam uraz do dzisiaj i ledwo je toleruje.
            Pewnie napiszesz teraz, że to ja jako 5 latek chciałem piesia pogryźć, co?
            • Gość: dea Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:02
              nie napsizę,ze trzeba przełamywać swe bariery.wychowywanie dzieci bez zwierząt w
              poblizu nie jest zdrowe,takie dzieci są mało wrażliwe.
              ponadto nie oczekuję od ciebie,ze go przygarniesz,lecz jest tysiac ludzi,którzy
              mogliby to zrobić,ale są mło wrażliwi i często zastraszaja takie psy.a jak one
              mogą sie bronić?
              • Gość: Przemek Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:08
                > nie napsizę,ze trzeba przełamywać swe bariery.wychowywanie dzieci bez zwierząt
                > w poblizu nie jest zdrowe,takie dzieci są mało wrażliwe.

Zgodzę się z tym w pełni. I zwierza mam ale... kota :-)
                Zresztą adoptowanego ze śmietnika osiedlowego.
                • Gość: d Re: wylapywanie psow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:06
                  to nie jesteś taki zly jak myślałam.;-)
    • Gość: Mietek Natu.chomik , po kundlach nauczcie sie sprzątać IP: *.c9.msk.pl 19.04.07, 16:18
      Naturalny chomik ja nie mam kundla i nie chce mieć charczka w domu , ale widze że wlasciciele kundli nie sprzataja po nich .
      • Gość: dea Re: Natu.chomik , po kundlach nauczcie sie sprzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:07
        to moze się przyjrzyj uważniej;-)
      • naturalny_chomik Re: Natu.chomik , po kundlach nauczcie sie sprzą 19.04.07, 23:33
        Mieciu wystarczy jak każdy będzie sprzątał po sobie - TO SIĘ TYCZY RÓWNIEŻ
        CIEBIE...
        • Gość: Przemek Re: Natu.chomik , po kundlach nauczcie sie sprzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:41
          Gryzoniu :-), nie wystarczy.
          Każdy powinien sprzątać po sobie, ale i po swoich zwierzakach (psach, kotach,
          chomikach itp.). Ja osobiście raz w Bielsku widziałem, jak właściciel psa zbiera
          jego kupę do woreczka. Może nie raz, ale zawsze ten sam człowiek (starszy pan w
          parku przy Białce).
          Będziesz miał kiedyś dzieci, to zacznie ci to przeszkadzać, jak ci dziecko na
          placu zabaw psią kupę w piaskownicy znajdzie :-/
          • Gość: maya Re: Natu.chomik , po kundlach nauczcie sie sprzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:40
            Przemek, ale oczywiście masz racje w kwestii sprzątania po psach! Ale wydaje mi
            się, że pomysły z jakimis zakazami trzymania "kundli" w blokach to juz gruba
            przesada. Po pierwsze jak mozna ingerować tak w czyjeś życie? Po drugie,
            przecież właściciele psów, którzy mają domki również wychodzą z nimi na
            spacery, a przynajmniej powinni. Na tej zasadzie dojdzie do prawa, ze mozna
            miec psa tylko na własnym podwórku i na spacer nie można wyjść??
            A ataki na włascicieli psiaków do jakich niektórzy czują się upoważnieni to już
            prostactwo. Rozumiem, złapiesz kogos na fakcie, ze pies zalatwia sie w miejscu
            publicznym a własciciel odchodzi, to należy mu się uwaga. Ale z góry
            traktowanie tak ludzi, tylko dlatego ze ma psa to absurd!
            Natomiast fajnie by było, gdyby UM pomyslał nad jakaś akcją reklamująca
            sprzątanie po psiakach, te kosze na psie odchody powinny być łatwo dostępne
            itp. Fakt ze ludzie nie sprzątają to kwestia wychowania, kultury, nawyków, a
            nie koniecznie złej woli. Może w szkołach powinni dzieci o tym uczyć na
            lekcjach wychowania? Ulotki powrzucac do skrzynek na listy w blokach? Chyba
            tego typu rozwiązania powinno sie szukać,a nie walczyć o ustawy zakazujące
            trzymania psów!
          • naturalny_chomik Re: Natu.chomik , po kundlach nauczcie sie sprzą 20.04.07, 14:53
            Przemku to właśnie miałam na myśli - bo dla mnie właściciel psa i pies jego to
            jedno - wiadomo, że pies po sobie nie posprząta prawda:o))) Więc piszac, że
            wystarczy żeby każdy sprzątał po sobie w domysle było, beje swoje puszki po
            browcach, matki po dzieciach, a właściciele psów po psach.:o)
            A ja gryzoń kobietą jestem:)
    • Gość: Mietek Może zamiast ulotek i pouczania ..... IP: *.c9.msk.pl 20.04.07, 10:41
      Może zamiast ulotek to wyskokie kary np; 500 zł. za zalatwianie sie psa na trawniku i nie posiadanie łopatki i worka podczas spaceru z kundlem.... na psie odchody. Podobnie jest np: z kierowcami , nie masz zapietych pasów mandatem karają . Tylko wysoka grzywna nauczy nie kulturalnych ludzi porządku .Jak dostanie po kieszeni to sie szybko nauczy kultury ... bez ulotek .
      • naturalny_chomik Re: Może zamiast ulotek i pouczania ..... 20.04.07, 14:58
        Mietku FANTASTO - tu ameryki nie odkryłeś, bo takie kary już istnieją - za nie
        posprzatanie po psie oczywiście, a nie za nie posiadanie łopatki i woreczka, bo
        gó.. można zebrać nawet ręką jak się komuś podoba.

Wy nie rozumiecie jednego - zwłaszcza ty Mieciu - że to nie jest kwestia ustaw,
        przepisów, kar, nakazów i zakazów - TYLKO KWESTIA KULTURY, której ludziom brak.
        I temat jest o wiele szerszy niż tylko psie kupy. Jeśli ktoś śmieci w miejscu
        publicznym (bo w domu to mi wisi co kto ma), to śmieci i jest fleją -
        niezależnie czy ten śmieć to psia kupa czy cokolwiek innego. Tu się musi
        mentalność ludzi zmienić inaczej nic nie da się zrobić.
    • baska121 Re: wylapywanie psow 21.04.07, 17:23
      Chodze droga na skroty do szkoly .Codziennie ta droga ida male dzieci .Jeszcze
      nie bylo dnia zebym nie spotkala psa .Niektore bardzo grozne .ostatnio przez 3
      dni walesal sie ogromny czarny pies i lazil za dziecmi do szkoly .Jezeli ida
      wlasciciele to gdzies daleko a gdy pies atakuje wolaja ,,stoj nie ruszaj sie bo
      cie ugryzie albo nie boj sie bo cie ugryzie .czy to jest normalne ?Wlasciciele
      psow w dzielnicy Lipnik czuja sie bezkarni .Czy tu prawo nie obowiazuje?Mozna
      by dzwonic i tak nie przyjada po psa .musi pan uwiazac psa,zamowic taksowke i
      zawiesc do schroniska .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka