Dodaj do ulubionych

Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka?

28.05.07, 17:02
Proszę o informację ile płacicie za Opiekunkę do dziecka. Chodzi mi o stawkę
godzinową. Jeżeli ktoś płaci miesięcznie to proszę o info ile godzin dziennie
zajmuje się Pani Waszym dzieckiem. Czy Opiekuje się nim w domu u Was czy u
siebie? Czy zajmuje się tylko dzieckiem czy również mieszkaniem (typu
gotowanie, sprzątanie zakupy). Proszę o informacje!!!!
Dziękuję!!!
Obserwuj wątek
    • magdalena_pi Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 28.05.07, 18:59
      Płacę opiekunce 4 zł za godzinę.( po znajomości) Opiekunka przychodzi do mnie,
      na szczęście mieszka niedaleko i nie muszę jej kupować np. biletu miesiecznego
      bo wiem , ze niektóre Panie tak sobie życzą. Niania zajmuje sie tylko dzieckiem,
      ja przygotowuję wszystkie posiłki a ona je podaje ( odgrzewa ) robi tylko mleko
      i kleiki .
    • adaja1 Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 28.05.07, 21:26
      W Bielsku płaciłam 4 i 5 za godzinę. Druga niania jak Młody spał, prasowała (
      tak pięknie było). Jedzenie starłam się przygotować ale jak nie to robiła.
    • kwaliczek Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 29.05.07, 06:41
      my mieszkamy w Czechowicach gdzie stawki nieco niższe, na razie niania jest tzw
      dochodząca czyli opiekuje się Alą niecodziennie i po kilka godz. Płacimy
      4zł/godz, kiedy Ala śpi niania czasem sprzata, myje naczynia lub prasuje. Gdy
      zmienie prace niania bedzie u nas codziennie ok.6-7 godz/dobę i bedziemy placic
      400zł/m-c
      • magdalena_pi Kwaliczek 29.05.07, 08:49
        oj to rzeczywiście masz niedrogą nianie 4 zł ja też płacę ale z tego wynika , że
        jak wrócisz do pracy to jak będzie niania przychodziła na 6/7 godzin to wyjdzie
        mniej....miałaś nianie z polecenia?
        • kwaliczek Re: Kwaliczek 29.05.07, 17:56
          niania sama się zgłosiła :D w zeszlym roku gdy byłam jeszcze na macierzyńskim
          odwiedzała naszą sąsiadke, widziała że mam małe dziecko i zaoferowała opiekę gdy
          wrócę do pracy. Wtedy ugadałyśmy się na nierugularną opiekę, a ostatnio ją
          spytałam czy zgodzi się opiekowac Alą (prawie) codziennie w pełnym wymiarze za
          400 stówki i się ucieszyła :) ona jest na świadczeniu przedmeryt. więc taka
          dodatkowa kasa to dla niej rarytas (tym bardziej że dorabia sobie jeszcze u nas
          piętro niżej opiekując się moją babcią hehe więc będzie miała u nas prawie 2
          tyle co na tej "emerytury")
    • e_rubi Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 29.05.07, 10:27
      ja w Zywcu place 5 za godzine. Kiedy Zosiek spi niania prasuje i ogarnia dom,
      gotuje przewaznie ja, ale jesli nie zdaze, to Magda tez przygotuje jedzenie,
      czasem podczas spacerkow z Mloda robi nam drobne zakupy. Przychodzi do nas, ale
      raz w tygodniu Zosiek jedzie do niej na wies. Magda jest zwykle 8 godzin
      dziennie, chyba ze ma jakies praktyki albo egzaminy, wtedy jest krocej albo
      wcale.
      • adek28 Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 29.05.07, 18:04
        skd Ja mam wziąść opiekunke ???
        od pewnego czasu poszła informacja w eter ale cisza -(
        od wrześnie potrzebuje niani na 2,3 dni po 6 h dla rocznego bobaska.
        macie jakieś pomysły oprócz forum?
        pzdr
        adek
        • sakala5 Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 29.05.07, 18:26
          ale macie szczęście......... Ja płacą 6zł/godz. :(
        • adaja1 Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 29.05.07, 18:39
          Ja dałam ogłoszenie na lokalnej stronie bieskiej, dokładnego adresu nie
          pamiętam, ale na pewno znajdziesz. 2 razy zukałam niani i 2 razy miałam około 8-
          10 kandydatek, z tym że większośc dramatyczną. Ale zdarzają się perełki.
          Powodzenia.
        • baska121 Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 31.05.07, 07:04
          Moja znajoma rozwiesila ogloszenia .Pozniej kiedy dzwonily umawiala sie na
          spotkanie i rozmawiala z nimi .Wybrala te ,ktora wydawala sie najbardziej
          odpowiednia .Zglaszaly sie rozne i trzeba uwazac .najwazniejsze to zwracac
          uwage czy interesuje sie dzieckiem .Bo kiedy taka przychodzi i nie pyta wogole
          o dziecko tylko o pieniadze ,albo dom sie podoba to nic dobrego nie
          wrozy .Niektorym udaje sie znalezc wspaniala nianie i tego Wam zycze .
    • a-nulla Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 30.05.07, 10:31
      Ja płacę zdecydowanie mniej niż to, na co moja wspaniała opiekunka zasługuje.
      Nie liczymy dokładnie godzin, ale wychodzi tak mniej więcej 4-5 zł za godzinę.
      Zawsze staram się jej dać więcej, ale ona to z uporem maniaka oddaje - nie
      wiedziałam, że są jeszcze tacy ludzie na świecie:) Acha, do obowiązków mojej
      niani należy tylko opieka nad dzieckiem, ale ona z własnej inicjatywy gotuje mu
      obiadek i często prasuje podczas jego drzemki.

Z tego, co wiem od moich koleżanek, to najpopularniejsza jest w Bielsku stawka
      5 zł za godzinę.
      • a-nulla Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 30.05.07, 10:34
        Acha, a co do szukania niani: już kiedyś o tym pisałam an forum, ale co mi
        szkodzi jeszcze raz. Ja znalazłam nianię z ogłoszenia w "Jarmarku", bo
        wcześniejsze poszukiwania przez znajomych i ogłoszenia rozwieszane w okolicy
        nie przyniosły rezultatu. Ale wiem, że dobrze jest też zajrzec na stronę
        www.niania.pl.
    • mysty Re: Ile płacicie za Opiekunkę do dziecka? 20.06.07, 10:55
      My płacimy 4 zł/godz., od maja opiekunka jest już codziennie po 8,7,6 godzin,
      ma zajmować sie tylko i wyłącznie Tymiankiem. Niania przychodzi do nas (ma
      niedaleko). Znalazłam ja na www.niania.pl i jestem (jesteśmy, bo Tymek to się
      nawet zakochał a mnie zlewa) z niej very zadowolona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka