Dodaj do ulubionych

Wykopki w centrum

11.06.07, 07:38
odwiedziłem moje miasto rodzinne,w piatek w południe byłem bliski popełnienia
morderstwa na odpowiedzialnym za wykopki w centrum.Przejazd z dworca na
Bystrzańską ponad 45 minut!!!Naliczyłem 8 osób ustawiającyh krawężniki i z 3
inne kręcące się koło maszyn.W porze popołudniowej i nocnej-jeździ się
normalnie,ekip remontowych- nie widać!Rozumiem teraz sens polish jokes w
USA...,być może organizacja remontu najważniejszej ulicy w mieście przekracza
możliwości intelektualne urzędników a zwłaszcza geniusza drogownictwa
polskiego w osobie dyrektora tejże instytucji! Wykopki w 2 miejscach a nie w
10,praca ekip popołudniami i w nocy kiedy nie pada to nie są pomysły z Marsa
tylko z mózgu normalnie myślącego człowieka.Panu dyrektorowi polecam
wysłuchanie opinii stojących w korkach kierowców na jego temat a następnie
terapię u psychologa...
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Wykopki w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 07:45
      He he - do tego włącz sobie CB i posłuchaj opinii innych kierowców w sprawie
      tego "remontu" :)
      • Gość: dd Re: Wykopki w centrum IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.06.07, 09:00
        > być może organizacja remontu najważniejszej ulicy w mieście przekracza
        możliwości intelektualne urzędników a zwłaszcza geniusza drogownictwa
        polskiego w osobie dyrektora tejże instytucji!

nie bede bronil WW, bo moglbym napisac cala strone z jego krytyka, ale w tym
        przypadku akurat mzd nie ma nic do organizacji pracy

wykonawca ma zrobic droge do okreslonego terminu - jaki przyjmie harmonogram to
        nie ma nic do rzeczy
        • gilu33 Re: Wykopki w centrum 11.06.07, 12:17
          <<<w tym przypadku akurat mzd nie ma nic do organizacji pracy wykonawca ma
          zrobic droge do okreslonego terminu - jaki przyjmie harmonogram to nie ma nic
          do rzeczy>>>
          chyba jednak MZD i jego szanowna dyrekcja ma cos do powiedzenia w kwestii
          burdelu jaki panuje na 3 Maja czy Partyzantów.Ekipy w pocie w czoła wałesąją
          się po drodze udając cięzką pracę,sa miejsca w których pojawia się facet w
          odblaskach,znika a na nastepnych zwężeniach nie ma nikogo, nawet
          znikającego...Więc jeśli można coś zrobić przez okres 2 miesięcy pracując po 6
          do 8 godzin dziennie, to można zrobić w czasie dwukrotnie krótszym,pracując od
          świtu do zmierzchu, skoro tak bardzo boją sie nocy...To kwestia li tylko i
          wyłącznie takiego a nie innego ustawienia warunków wykonania zlecenia przez
          wykonawcę. O tym decyduje inwestor! w tym wypadku MZD!. Warunek podstawowy :
          inwestor musi chcieć pomyśleć o rozwiązaniu korzystnym i jak najmniej
          uciążliwym dla kierowców i pieszych...O to w tym wszystkim chodzi.
    • Gość: Kierowca Kilka osób remontuje centrum miasta . IP: *.c9.msk.pl 11.06.07, 13:12
      Rozgrzebali cale centrum miasta i widać pracujących tam ...... kilka osób . Gdyby więcej ludzi tam pracowało od świtu do zmroku to już dawno byłoby po remoncie drogi . A tak to musimy patrzeć na ten bajzel i czekać w nerwach .
    • kostkamaj Re: Wykopki w centrum 11.06.07, 15:52
      Wkurzają mnie już te roboty droogowe. Wie ktoś, kiedy się skończą?
      • Gość: dd Re: Wykopki w centrum IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.06.07, 17:23
        dopiero w przyszlym roku
        • nuova Re: Wykopki w centrum 11.06.07, 20:06
          @%&*%#@*@*&$#*!!!
    • nuova Remont 11.06.07, 20:05
      Remont to przydałby się, ale u niektórych w mózgownnicach :]
    • Gość: urban Poznasz głupiego po czynach jego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:00
      Tyle mam do powiedzenia w sprawie ogranizacji prac remontu.
    • Gość: dd Re: Wykopki w centrum IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.06.07, 14:15
      bespress.pl/art.php?i=2517
    • Gość: grzegorz Kto za to odpowiada? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.06.07, 21:45
      Przeca jakis urzednik podpisal umowe i wiedazial ze remont 3 maja ma trwac nie
      wiem, dajmy na to- rok....najmniej rok...to od razu takiego powinni zwolnic. a
      moze w łape dostał za to. kurcze blade no...
      • Gość: dd Re: Kto za to odpowiada? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.06.07, 21:56
        w umowie jest tak, ze remont calego ciagu 3 maja-zamkowa-partyzantow ma trwac do
        konca roku (albo wiosny - teraz nie pamietam) - nie ma podzialu na odcinki
    • Gość: ECH + DEBILE znaczący zwężenia - od Techmexu do Apeny IP: 62.87.236.* 16.06.07, 10:52
      dziwne, że zwężenia w ruchu drogowym są dokłądnie odwrotne do ustawionych
      znaków - chyba jakieś totalne imbecyle i megapierdoły układały te oznakowanie!

kolejny zonk przed przystankiem w stronę centrum na żwirki wigury, gdzie dziura
      w jezdni nijak nie jest oznaczona i samochody hamują z piskiem i w akcie
      ostatniej obrony niektóre próbują wyhamować na pasie lewym, wtrącając się w
      ruch ciągły

powtarzam raz jeszcez, co za debile to zrobiły

a co do pracy, tfu!tfu! beznadziejnych robotników:
      - ilekroć jadę, a jeżdżę non stop - obiboki g...no robią,ćmią pety lub w
      grupkach zbiorczych obserwują jedengo wysilającego się na darmo pasierba
      banda nierobów i kretynów!

inaczej by było, gdyby płacone mieli za metry, a nie godziny!
      no ale to Polska włąśnie!

dziękoujemy wszytskim nadzorującym i wykonawom, za naszą krwawiceprzeżywania
      tych cyrków po dziś dzień, już nawet nie pamiętam od kiedy...

DNO!
    • gilu33 Wykopki w centrum- minął miesiąc !!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.07, 08:29
      Minął miesiąc od poprzedniej wizyty w Bielsku.W środę,11.07 ok.godziny 11
      przejechałem odcinek od Michałowicza do Dworca. Nie widziałem ani jednego
      pracującego przy zwężeniach,chodnikach,krawężnikach. ANI JEDNEGO!!!!! Chodniki
      z krawężnikami naprzeciw Prezydenta to na oko robótka na 2, góra 3 dni. A trwa
      ponad 3miesiące! Właściwie to nie wiem co napisać,złościć się czy kląć ?
      Cokolwiek będzie, i tak nie zmieni w niczym sobiepaństwa wykonawcy i inwestora,
      czyli ZDM. Dyrekcja ZDM ma w tyłku mieszkańców miasta,żadnej interwencji u
      wykonawcy,jest jak jest i użytkownicy dróg w BB mają siedzieć cicho i stać w
      korkach. Rządzi derekcja w osobie geniusza drogownictwa polskiego, pana W.W.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka