mysty 24.10.07, 22:10 jestem roztrzęsiona i mam rozmazany tusz na twarzy ten film trzeba zobaczyc jeszcze żaden mnie tak nie kopnął Plac Zbawiciela masakra :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weteranka13 Re: Bardzo mocny film 24.10.07, 22:39 Siedziałam wpatrzona w kinowy ekran i przerażenie ściskło mi gardło. Wyszliśmy ze Sfery, mój M. i ja w milczeniu. Pewnie w dwójkę dzieś w głębi świadomości wdzięczni, że nie doznaliśmy przewrotności życia w takim wymiarze. I jak zawsze gdzieś kołatała się myśl, że wszystko mogłoby być takie proste i zwyczajne. Jedno mocne pchnięcie dłoni losu, a rzeczywistość wróciłaby na właściwe tory. Gdyby nie kasa nie doszłoby do pojawienia się szczeliny w puszce Pandory. I to, jak we wielu innych przypadkach, przeraziło mnie w tym wszystkim najbardziej. Też klasyfikuję go jako jeden z doskonałych i najbardziej przejmujących filmów, jakie kiedykolwiek oglądałam. W-13 Odpowiedz Link Zgłoś
adaja1 Re: Bardzo mocny film 25.10.07, 10:41 No to ja nie ryzykuję Ostatnio poryczałem się nad filmem dokumentalnym o kobiecie, która dostałą teraz Order Uśmiechu a uratowała z getta 2500 dzieci. I pokazali kilka zdjęć... Teoretycznie niezbyt drastycznych, Ot takie dzieciaczki , wystraszone, wychudzone. Dziewczynka siedząca na ulicy ze zwłokami chłopczyka na kolanach. Ryczałem też przedwczoraj - jak zadziałał Młodemu antybiotyk i wrócił do świata żywych. Ryczałam bo sobie pomyślałam, że tak jak kiedyś tak i teraz są matki, które musza patrzeć na cierpienie lub śmierć swoich dzieci, bo nie moga im podać antybiotyku! takiego zwykłego... O filmie słyszałam. Pewnie długo go nie oglądnę. Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Bardzo mocny film 26.10.07, 14:10 Oj mocny, mocny, dla mnie ZA mocny. Polecam za to coś co widziałam parę dni temu w telewizji: "Hawaje, Oslo" - norweska produkcja, wcale nie lekka, ale dobre kino, naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
silwer81 Re: Bardzo mocny film 26.10.07, 18:26 Na mnie ten film również wywarł ogromne wrażenie. Oglądałam go z mężem z zapartym tchem, przez cały film nic nie mówiliśmy- ja ryczłam jak bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
reabek Re: Bardzo mocny film 26.10.07, 23:06 aleście mnie zaciekawiły tym filmem! wybieram się własnie na dniach z M,do kina ciekawe czy jeszcze leci ten plac zbawiciela,zaraz sprawdzę na stronie kinopleksu Odpowiedz Link Zgłoś
reabek Re: Bardzo mocny film 26.10.07, 23:09 dziewczyny gdzie byłyście na tym filmie? sprawdzałam własnie na stronie kinopleksu i nie grają :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
mysty reabek, 26.10.07, 23:38 to stary film, z zeszłego roku, zapewne znajdziesz go w wypożyczalni. Ja teraz nadrabiam zaległości filmowe i niebawem ktoś każe mi się wyprowadzic z domu bo wybieram same ciężkie przypadki (sęk w tym, że najbardziej takie lubię :/) i kończy się to moim wielkim bekiem i pocieszaniem oraz opieprzaniem ze strony bezdusznego samca, który: - 'nie rozumiem jak ty możesz oglądac takie filmy, po co to oglądasz a potem przeżywasz, nie lepiej puścic piratówzkaraibów ??!' - 'tak, jasne, buuuuu, może mam oglądac samych jasiówfasolów, buuuuu' - 'to potem nie becz, że świat jest wredny skoro się lubujesz w takich projekcjach' - 'buuuuuuuu, buuuuuuuu, buuuuuuuuu' polecam ten film, nie ze względu na sporą dawkę okrucieństwa emocjonalnego, ale ze względu na sporą dawkę kopniaka. Kopniaki są potrzebne w życiu. Otwierają wiele drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
reabek mysty 27.10.07, 08:51 Mysty dzięki,podjadę dziś do wypożyczalni do sfery. zdradźcie o czym film jest mniej węcej ;-) bo nie wytrzymam do wieczora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś