mysty 05.04.08, 23:24 czy podawałyście ten lek dziecku ?! Pytam, bo jestem zainteresowana Waszymi doświadczeniami z w/w lekiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniagacz Re: Eurespal 06.04.08, 08:44 Podawałam mojej Amelce dwa razy.Za pierwszym razem kiedy był początek zapalenia oskrzeli.Niestety nie pomógł.Trzeba było zastosować antybiotyk.W chwili obecnej jesteśmy znowu po eurespalu i też nie pomógł.Jest zapalenie oskrzeli.Bierzemy antybiotyk i inhalacje.Koleżanka chwali sobie ten syrop.Jej dzieciom pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: Eurespal 06.04.08, 09:36 moje dzieci też spożywają ten specyfik w razie konieczności, pomaga im Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Eurespal 06.04.08, 14:03 Tak, kilka tygodni temu przy przeziębieniu. Szybko pozbyliśmy się kaszlu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: Eurespal 06.04.08, 14:54 tak, kilka razy. zawsze pomogl - nigdy nie bylo koniecznosci dawania czegos silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Eurespal 06.04.08, 15:37 Rozmawiałam niedawno o tym leku z koleżanką, która jest lekarzem. Mówiła mi, żeby podać, jeśli mam z tym lekiem dobre doświadczenia. Ona sama miała akurat złe u swoich dzieci, nie dość, że nie pomógł, to jeszcze choroba rozwinęła się w megainfekcję. Podobno właśnie niektórym pomaga, a innym wręcz przeciwnie. U nas bywało różnie. Jak Lila była mała, miała po nim zawsze biegunkę, chyba było to spowodowane nietolerancją laktozy, która jest w Eurespalu. W ciągu ostatniego roku z kolei podawałam jej kilka razy i zdarzało się, że wychodziła bez zapalenia oskrzeli, ale czy to była zasługa Eurespalu - nie wiem. Wydaje mi się, że podawanie go ma sens przy zagrożeniu zapaleniem oskrzeli, wtedy może pomóc, bo działa chyba trochę rozkurczowo na oskrzela i antyhistaminowo, ale wszystko zależy od egzemplarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mysty niestety, u Tymka też 07.04.08, 00:31 wywołał skutki uboczne, o których nie wspomniano w ulotce ani o ewentualności nie poinformował lekarz :///. Z gorączkującego i zakatarzonego acz wesołego łobuziaka z diagnozą 'wirusowe zapalenie gardła' stał się, po wypiciu syropu, ospałym, mega kaszląco- zaciągającym, zasypiającym na podłodze, małym smutkiem z szybko bijącym sercem, szparkami zamiast oczu i wysypką na ciele. Po konsultacji z lekarzem odstawiliśmy Eurespal i, niestety, po raz pierwszy mamy antybiotyk :(. Wrzuciłam Eurespal do googli i osłupiałam, bo faktycznie - ten syrop albo pomaga albo wręcz szkodzi. Byłam ciekawa czy podobne objawy wystąpiły u innego dzieciaczka i ewentualne skutki uboczne są ogólnie znane (pierwszy raz dostaliśmy ten syrop) czy tylko Tym miał wyjątkowego pecha. Ech, muszę się zaopatrzyc w szpadę do walki z niebezpieczeństwem czyhającym na mojego małego syneczka. Z każdym dniem rysunek szpady jest coraz większy, obawiam się, że zabraknie mi czasu, aby przystąpic do dzieła wykonania. Mamy czytające ten post - jeśli nie podawałyście jeszcze Eurespalu to upraszam Was o ostrożnośc i niezdrową wręcz obserwację Waszych dzieciaczków podczas bliskiego kontaktu z w/w panem syropem. Odpowiedz Link Zgłoś
madida Re: niestety, u Tymka też 07.04.08, 10:27 oooooooo coś ten eurespal na czasie bo własnie na "sierpniowych"wyczytałam jak po tym leku dziecko koleżnanki znalazło się w szpitalu:omdlewało, wywracało oczkami, przelewało sie przez ręce do tego blade jak ściana z sińcami pod oczami.co to za gówno??!!!! dziecko jest w szpitalu już tydzień.ło matko....jak dobrze dowiedzieć się "w porę".dzieki Bogu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiale73 Re: Eurespal 24.06.08, 23:50 a moja malutka (8 m-cy) pluła tym syropkiem i za zadne skarby nie udało jej sie go podać! na szczęście?! Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: Eurespal 25.06.08, 15:15 Podawałam ten lek z zalecenia lekarza synkowi. Kuba nie chciał go brać, o ile dobrze pamiętam ulewał po jego podaniu, ogólnie mu nie smakował nic ani nic. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: Eurespal 25.06.08, 15:26 i zapomniałam dodac ze nie pomogł, kilka dni po jego podawaniu kuba dostał antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś