aniagacz 22.01.09, 22:14 Moje mniejsze szczęście 17 m-cy nie chce myć ząbków.Kiedyś myła chętnie,buzię otwierała szeroko,ale od jakiegoś czasu jej się odwidziało.Macie jakieś sposoby na mycie ząbków u małych uparciuchów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma2ma Re: mycie ząbków 22.01.09, 22:25 u nas tez tak bylo, na poczatku szlo super, dziubki otwarte i moglismy myc zabki jak dlugo chcielismy...ale po jakims czasie strajk, mysle ze to dlatego, ze szlo im po kilka zebow na raz...i potem nie chcieli wogole, ale zadzialala szczoteczka elektryczna...i teraz idzie znow super a jak strajkuja czasami to dam im troszke pasty do zebow na szczoteczke ( bo nie potrafia wypluwac, wiec myjemy na razie woda)... a jeszcze jak pralka sie kreci to juz wogole jest suuuper:) _________________________ Dawid i Daniel 12.10.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: mycie ząbków 23.01.09, 09:57 U nas też swego czasu był protest, ale nowa szczoteczka i nowa pasta podziałały. Ja tam zawsze dawałam odrobineczkę pasty (dzieciowej oczywiście), mimo że nawet teraz jeszcze Nat nie potrafi umyć zębów tak, zeby dokładnie wypluć i wypłukać buzię. Jak nie chciał otworzyć buźki to prosiłam żeby pokazał misiowi jak się u pana dentysty pokazuje ząbki . On lubi edukować swoje misie, więc jakoś to szło. Teraz od długiego już czasu uwielbia myć zęby, sam się dopomina. Ale to już duży chłop :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: mycie ząbków 23.01.09, 14:54 moze wspolnie wybrana nowa szczoteczka i pasta pomoga? u nas dzialalo w okresach strajku. no i przejscie na elektryczna szczoteczke. myla sobie troche sama, potem M poprawial. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagacz Re: mycie ząbków 23.01.09, 16:09 U Nas kiedy mówię,że idziemy myć ząbki to Amelka leci pędem do łazienki.Wie gdzie stoją szczoteczki.Górne ząbki nawet jeszcze da sobie umyć,ale dolnych za chiny nie.Szczoteczkę wypych językiem i nie dostanę się,a nie chce na siłę bo wogóle się zrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga299 Re: mycie ząbków 23.01.09, 21:44 U mnie podobnie, Martynka sama leci i rozdziela szczoteczki i pasty - musimy wszyscy myc jednoczesnie:) bardzo to lubi i jeszcze teraz zaczela ona nas instruowac jak mamy myc: mamuniu z gory na dol!:) a, no i pasta musi byc - myje elmexem dla dzieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: mycie ząbków 24.01.09, 21:52 no włąśnie, myj razem z córeczką. Przykład z góry powiniem pomóc Odpowiedz Link Zgłoś