Dodaj do ulubionych

kto może decydować jak mam się ubierać do pracy

IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 23.07.09, 11:44
słyszałem że firma zajmująca sie ochroną na terenie fiata wymyśliła
sobie wzór ubioru dla osób tam pracujących pytam się jakim prawem
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra IP: *.zax.pl 23.07.09, 12:14
      > słyszałem że firma zajmująca sie ochroną na terenie fiata wymyśliła
      > sobie wzór ubioru dla osób tam pracujących pytam się jakim prawem

Normalnym prawem. Tak samo jak sprzedawczynie w tesco maja te same mundurki,
      stewardessy tak samo itd. Pracodawca ma prawo przydzielic Ci ubranie robocze i w
      pracy masz je nosic. Reguluja to przepisy wewnetrzne firmy: regulamin pracy albo
      opis stanowiska pracy.
      • Gość: janek Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra IP: 195.205.23.* 23.07.09, 12:21
        ale majtki mozesz miec jakie chcesz, aha i jak ci sie nie podoba
        jednakowy ubior to nie szukaj raczej pracy w zadnych sieciowych
        firmach...
        • Gość: cała prawda FIAt, FIAT, FIAT IP: *.anonymouse.org 23.07.09, 12:49
          Tylko praca i praca, oraz rozkazy, kto nie wie co się tam
          wyprawia polecam blog pracowniczy.

Oto cała prawda o Fiacie:

http://fapwloskiobozpracy.redakcja.pp

A jeśli ktoś nie słuchał hitu muzycznego "Tychy FIAT Blues" to
          również polecam (cała prawda jest w piosence):

http://w851.wrzuta.pl/audio/73dA2CkneeU/tychy_fiat_blues

• Gość: janek Re: FIAt, FIAT, FIAT IP: 195.205.23.* 23.07.09, 13:32
            nie podoba sie to sie zwolnij, pracujesz tam za kare?
            • Gość: hmm Re: FIAt, FIAT, FIAT IP: *.anonymouse.org 23.07.09, 16:50
              "nie podoba sie to sie zwolnij, pracujesz tam za kare?"

gdzieś już słyszałem IDENTYCZNE słowa, chyba w dyrekcji, internetu
              też pilnują?
              • Gość: przeciwobłudzie Re: FIAt, FIAT, FIAT IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.09, 17:29
                akurat tam pracuję i powiem wam jak to dokładnie jest, otóż nie mają prawa ponieważ wymyślił to tam ktoś z góry tyle że na terenie fiata firm jest z 20 albo i więcej!!!!!!!!!! A ten co to wymyślił nie pracuje dla wszystkich tych firm tylko powiedzmy zarządza tym terenem!!!!!!!!!! Więc nie wymyślili tego szefowie tych wszystkich firm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: xxxx Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 23.07.09, 23:02
        w pracy a do pracy to co innego kolego
    • Gość: ja Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.07.09, 23:05
      To nie firma ochraniająca wymyśliła ten wzór ubioru.
      Póki co nie zauważyłam, żeby czepiali się wchodzących - kobiety nadal
      biegają w japonkach, bluzkach na ramiączkach itd.
      • Gość: przeciwobłudzie Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.09, 00:11
        a to ja wiem że tego nie wymyśliła ochrona, natomiast pytanie jest zasadnicze? Czy dyrektorzy wszystkich 20 kilku firm na terenie fiata wyrazili zgodę na takie traktowanie ludzi względem ubioru? To jest zasadnicze pytanie. Bo to powinno zależeć od każdej firmy z osobna jak pracownicy powinni przychodzić do pracy nie wspominając już o tym że zakaz chodzenia w krótkich spodenkach to nic innego jak nadgorliwość do kwadratu i szukanie dziury tam gdzie jej nie ma.
    • Gość: Bolek Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:34
      Żadne prawo nie zmusza Cię do pracy w Fiacie. Przyjdź do pracy do
      mnie. Jeżeli potrafisz się ubrać to nie ma problemu ale gdy
      ubierzesz się jak na piknik albo plażę to wylecisz szybciej niż Ci
      się zdaje.
    • dddbb Re: kto może decydować jak mam się ubierać do pra 24.07.09, 11:37
      super-nowa.pl/art.php?i=14119
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka