Dodaj do ulubionych

kim jest tomek 9991 ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:08
Nasz tomaszek okazal sie zamaskowanym od dawna starym naziolem. Pewnie
wygrzebal gdzies legitymacje NSDAP w piwnicy i przypomnialy mu sie stare
czasy.
Dowody?
Otoz Tomus posluguje sie hitlerowskim pojeciem Schlonsaken, ktore nigdy
wczesniej (tj. przed dojsciem nazistow) nie funkcjonowalo w obiegu. Do tego
wszystkiego posluguje sie hilerowskim pozdrowieniem (jesli ktos nie wierzy,
proponuje zajrzec tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9719185&a=9785675
Obserwuj wątek
    • tomek9991 Żal mi ciebie 27.12.03, 13:12
      Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno.

Sieg heil było używane z upodobaniem w dawnej NRD.
      Reszty nawet nie komentuję, bo są to urojenia paranoika.
      • Gość: elver.b Re: Żal mi ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:18
        Tomku, z aparanoja sie nie musisz obnosic. Twoje ulomnosci mnie nie
        ineteresuja, aczkolwiek retoryka jak najbardziej tak.
        • Gość: elver.b Żal mi ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:20
          W tym watku nasz ulubieniec polaczyl wszystko: kynologie, nazizm i teorie
          narodowe (tzw. Volksdeutsche):
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9719185&a=9784971
        • tomek9991 Schlonsaken 27.12.03, 13:23
          Na 136 stronie wydanej po polsku historii Śląska Joachim Bahlcke pisze o
          zwolennikach narodowości śląskiej w czasach Austro-Węgier, czyli Josefie
          Kozdoniu i jego ludziach Schlonsaken, Schlonsacy.
          Chyba, że ten współczesny historyk niemiecki to hitlerowiec ?

Powtarzam : lecz się !
          • Gość: elver.b Re: Schlonsaken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:33
            Bahlcke posluguje sie taka pisownia, bo w latach 30-tych takie pojecie
            wporwadzili twoi nazistowscy idole i pewnie na takie materialy trafil. Nie
            cytuje materialow zrodlowych, zauwazyles?
            I pisze o Schlonsackach bez emocji, w przeciwienstwei do Ciebie. Dla mnie
            jestes i pozostaniesz ujadajacym szowinistycznym, nazisowskim ratlerkiem:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9719185&a=9785675
            • Gość: elver.b Re: Schlonsaken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:34
              Tomek poswiateczny:
          • josef_kozdon Re: Schlonsaken 27.12.03, 13:34
            Może odbiegne troche od głównego tematu ale czy nie uważacie, że Kożdoniowi
            należało by w Bielsku postawić pomnik albo przynajmniej nazwać jedną z ulic
            jego nazwiskiem. Mógłby on też zostac symbolem pojednania polsko-śląsko-
            niemieckiego. W czasie wojny uratował przed obozami koncentracyjnymi sporo
            Polaków. Tylko czy polscy nacjonaliści zgodza sie na cos takiego. Szczerze
            mówiąc wątpię.
            • slezan Re: Schlonsaken 27.12.03, 13:35
              Stawianie pomników politykom to wyciąganie trupów z szafy.
            • Gość: elver.b Re: Schlonsaken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:36
              Zapytaj tomaszka - zobaczysz jak zacznie ujadac.
              Ja w kazdym razie jestem za - w przeciwienstwie do wielu polackich
              szmalcownikow, ktorzy za zloto i dolary wydawali Zydow, Kozdon uratowal przed
              Auschwitz nawet swoich przedwojennych rzeciwnikow poliycznych.
              Ale dla tomcia to pewnie nie argument.
              • josef_kozdon Re: Schlonsaken 27.12.03, 13:43
                Wiem, ze Kożdon to postać kontrowersyjna szczególnie dla Polaków. Zresztą ja
                nie twierdzę, że wszystko co robił było pozytywne. Myślę, że np. za daleko
                poszedł we współpracy z Czechami. Mimo wszystko był to jednak wielki śląski
                patriota i porządny człowiek i jakies upamiętnienie by mu sie należało. Może
                rzeczywiście nie od razu pomnik ale przynajmniej jakas tablica pamiątkowa.
    • vonwon Re: kim jest elver.b ? 27.12.03, 16:01
      Z kazdym dniem mojego zycia zwieksza sie nieuchronnie liczba tych ktorzy moga
      mnie pocalowac w D...!!

erika.steinbach@cdu.de -cdu
      erika.steinbach@bundestag.de-bundestag
      • Gość: Bielszczanin Oni są jak zaraza IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 20:17
        A ich największym pachołkiem i szpiegiem jest Albrecht
        • Gość: elver.b Re: Oni są jak zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 22:38
          Rozumiem, ze nie lubisz Albrechta, bo ni pisze w stylu tomusia, czyli:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9719185&a=9785282
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka