Dodaj do ulubionych

Bielsko - Pewel

IP: *.chello.pl 09.08.09, 22:53
Cze all

Mieszkam w Szczecinie, na tej grupie jestem tu nowy, i potrzebuję informacji.
Zamierzam za dwa tygodnie, w czwartek przyjechać do Waszego miasta by udać się PKS-em lub jakimś busem do Pewli Ślemieńskiej, jadąc w kierunku Żywca.
Pociąg w Bielsku Białej kończy swój bieg o 9:23, dlatego pytam się Was, czy możecie mi napisać lub wysłać linka do jakiegoś przewoźnika, bym nie musiał długo czekać na przesiadkę.
Szukałem na stronach PKS-u ale nie za bardzo mi wyszło, może ktoś z Was orientuje się jak szybko i bezproblemowo dotrę do Pewli.

Pozdrawiam całą grupę

Tomek D.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zibi Re: Bielsko - Pewel IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 10.08.09, 06:43
      Tutaj masz autobusy do Pewli Małej:

www.pks.bielsko.pl/rj/
      Dalej stopem bo może być ciężko w inny sposób.
      • Gość: Przemek Re: Bielsko - Pewel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 08:33
        Ja bym raczej próbował z Żywca, stamtąd na pewno jest coś bezpośredniego. A do
        Żywca możesz podjechać pociągiem, PKS, busem.
        • Gość: Tomek D Re: Bielsko - Pewel IP: *.chello.pl 10.08.09, 22:31
          OK, jeszcze raz wielkie dzięki. Znalazłem namiar w PKS-ie, kierunek Jeleśnia - kurs do Korbielowa, wysiądę w Pewli Małej i później z buta :)

Pozdrawiam ze Szczecina
      • Gość: Tomek D. Re: Bielsko - Pewel IP: *.chello.pl 10.08.09, 22:23
        OK, dzięki za namiar. Znalazłem pociąg ze Szczecina do Żywca z przesiadką w Katowicach. W Żywcu jestem o 9:53. Do Pewli nie jest tak daleko, ale napisz mi proszę, ja niestety niezbyt znam tamtego rejonu, jaki kierunek autobusu obrać na Jeleśnię? Wysiądę pewnie w Pewli Małej i dalej z buta :)

Pozdrawiam serdecznie ze Szczecina
    • Gość: Przemek Re: Bielsko - Pewel IP: 78.8.106.* 10.08.09, 22:37
      Rozkład PKS z Żywca:
      www.pks.zywiec.pl/index.php?t=akt&id=59
      Masz bezpośredni do Pewli Ślemieńskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka