Dodaj do ulubionych

Latanie z balonikami

IP: 212.160.172.* 15.11.05, 09:45
Może ktoś z Was będzie mi w stanie odpowiedzieć (albo podpowiedzieć) na taką
oto sprawę. Kiedyś przeczytałem na łamach Wyborczej, że znalazł się gość
który za pomocą kolorowych balonów z helem zrobił sobie 1,5h wycieczkę w
powietrzu. Z tego co pamiętam to miał chyba 27 takich balonów i nie były to
baloniki jakie można kupić w kiosku. I tu zaczynają się moje poszukiwania.
Czy ktoś słyszał o takich lotach? Czy ktoś myślał o takim locie? Gdzie można
szukać informacji o tego typu wyczynach? Z góry thx za wszelkie info na forum
lub privie studio4@o2.pl

Pozdrawiam
Duch
Obserwuj wątek
    • swissboy Re: Latanie z balonikami 15.11.05, 17:14
      DOkladniego opisu zdarzenia szukaj na tej stronie: www.snopes.com/
      Zdarzenie mialo miejsce w Los Angeles. Facet wykorzystal do tego balony
      meteorologiczne. (w moim opisie moga byc bledy - dlatego poszukaj tej
      historii na tej stronie, ktora podalem)
    • Gość: Yogibaboo Re: Latanie z balonikami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:19
      Wszystkie klepki masz na właściwych miejscach? Historia była opisana w
      książce "Nagrody Darwina" opowiadającej o ludziach, którzy z własnej głupoty i
      na własne życzenie opuścili ten świat. Ten koleś akurat przeżył, ale poziomem
      głupoty dorównał tym, którym to się nie udało i dlatego opisali go w tej
      książce.

Pozdro

Yogi
      • Gość: anioł Re: Latanie z balonikami IP: *.futuremedia.pl 15.11.05, 22:30
        No tak. Zawsze tak jest. Ktoś zada niewinne pytanie, tak po prostu aby
        zaspokoić swoją ciekawość a tu zaraz dowiaduje się, że jest nienormalny.
        • Gość: Yogibaboo Re: Latanie z balonikami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:58
          Duch niekoniecznie zaraz jest nienormalny, jego pomysł jest nienormalny, a
          pytanie gdzie można kupić takie balony w tym kontekscie budzi grozę, więc może
          lepiej wybić mu to od razu z głowy, nie sadzisz?

Yogi
      • Gość: Duch Re: Latanie z balonikami IP: 212.160.172.* 16.11.05, 10:23
        Mój pomysł może wydaje się i niebezpieczny ale to nie daje Ci prawa aby nazywać
        mnie zaraz nienormalnym. Co do książki lub inaczej, do nagród Darwina to osoby
        które odeszły z tego świata w sposoby tam opisane były raczej głupie,
        nieodpowiedzialne i o małym rozumku.

Mój pomysł zrodził się z kilku powodów.
        1) Wiem, że był już ktoś kto to zrobił
        2) Lubię robić rzeczy inne niż wszycsy
        3) Jako osoba odpowiedzialna więc chcę wiedzieć jak najwięcej na temat tego co
        zamierzam zrobić aby robić to bezpiecznie
        4) Przerażają mnie ludzi którzy nie zrobili w życiu nic szalonego
        5) Chciałbym mieć co wspominać na starość
        6) Jeśli pytam to szukam odpowiedzi a to czy jest to do zrobienia czy nie
        zdecyduję dopiero jak określę stopień ryzyka.

Żal mi Ciebie ale cóż, są na tym świecie ludzie którzy pragną coś przeżyć i
        tacy którzy anonimowa śmieją się z innych na forum.
        • Gość: Yogibaboo Re: Latanie z balonikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:30
          Stary, ja się wcale z Ciebie nie śmieje!!! Ja próbuje Cię z dobroci serca
          ostrzec przed zrobieniem czegoś głupiego, co spowoduje, że nie będziesz miał co
          na starość wspominać, bo tej starości po prostu nie dożyjesz próbując
          realizować takie pomysły. Czy to, że zostało to nominowane do Nagrody Darvina
          nie jest dla Ciebie wystarczającą rekomendacją żeby tego nie robić?

Yogi
          • Gość: Duch Re: Latanie z balonikami IP: 212.160.172.* 17.11.05, 11:06
            Sam fakt, że czytasz takie pierdoły o nagrodach Darwina napełnia mnie wiarą że
            jesteś osobą o małym rozumku. Nie chcę Cię obrażać ale niestety jeśli ktoś nie
            potrafi docenć nauki to trudno. Zrobiłem już w życiu niejedną rzecz której
            większość ludzi może mi jedynie zazdrościć i wierz mi, że do każdej
            przygotowywałem się zawsze bardzo długo i dokładnie. Analizowałem, pytałem,
            dyskutowałem, ćwiczyłem na modelach itd itp. To, że zamierzam to zrobić
            podpierając się bardzo mocno matematyką i fizyką powinno dać Ci do myślenia że
            nie jest to tylko projekt "bo mi się tak widzi". Ale co ja będę tłumaczył
            osobie która przeczytała tylko o nagrodach Darwina i świata nie kosztuje
            siedząc w ciemnym koncie swojego małego pokoju.

Pozostałych proszę o jakiekolwiek info w sprawie. Nawet najmniejszy trop czy
            sugestia może mi pomóc.

Pozdrawiam
            Duch
            • Gość: JA Re: Latanie z balonikami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 11:31
              Misiu, daj sobie spokój z tą głupią dyskusją.
              Trzymaj fason;)
              Pozdrawiam
              • Gość: Yogibaboo Re: Latanie z balonikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 11:45
                > Misiu, daj sobie spokój z tą głupią dyskusją.
                > Trzymaj fason;)
                > Pozdrawiam

Masz rację. Żenada.

EOT

Yogi
                • Gość: Duch Re: Latanie z balonikami IP: 212.160.172.* 17.11.05, 14:11
                  Fakt. Żenujący jesteś.
    • ampolion Re: Latanie z balonikami 18.11.05, 04:04
      Jest to uznany sport balonowy!
      www.clusterballoon.org/coalinga/coalinga1.htm
      • ampolion Re: Latanie z balonikami 18.11.05, 04:07
        Z tej strony:
        www.clusterballoon.org/index.html
        • Gość: Duch Re: Latanie z balonikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:31
          Dokładnie to czego szukałem. Dzięki bardzo
    • Gość: Duch Re: Latanie z balonikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 22:22
      Dobra. Temat jest juz. Teraz szukam chetnych do realizacji projektu. Tylko bez
      glupich zartow. Ja ten temat traktuje bardzo powaznie. Szukam ludzi majacych
      doswiadczenie w baloniarstwie. Fizycy tez by sie przydali :) Zainteresowanych
      prosze o kontakt na adres studio4@o2.pl

pozdrawiam
      Duch
      • Gość: to-ja Re: Latanie z balonikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 21:30
        mowicie o dwoch roznych historiach. Facet z ksiazki o nagrodach Darwina bardzo
        glupio i bez przygotowania polecial. W Wyborczej i w Przegladzie Lotniczym tez,
        pisali o facecie u nas w kraju w ostatnich miesiacach wykonal taki lot, troche
        lepiej byl przygotowany do lotu, ale mial klopoty przy ladowaniu, obylo sie bez
        wypadku
        Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka