piotrek_zalogowany 17.03.10, 19:07 english.cri.cn/6909/2010/03/15/189s556820.htm ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ramyus Re: Chińscy piloci nie pobzykają 17.03.10, 19:12 piotrek_zalogowany napisał: > english.cri.cn/6909/2010/03/15/189s556820.htm > ;) height (162cm to 175cm), weight (45kg to 48kg) Taki 175-centymetrowiec o wadze 48 kg ma siłę unieść własną rękę Ale w czym im przeszkadzają girlfriends, tego nawet ja nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 17.03.10, 23:58 Bo girlfriend moze byc wrogo nastawiona do systemu i mlodemu asowi przestworzy macic w glowie;) ja tam juz z dwojga zlego wole nasze rozwiazanie;))bo po prostu wole dziewczynki od ok 50 kilogramowych chinoli;PP lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7670853,Szkola_stewardes_w_Lodzi__Odlotowy_pomysl_XLI_LO.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 00:03 browiec1 napisał: > Bo girlfriend moze byc wrogo nastawiona do systemu i mlodemu asowi > przestworzy macic w glowie;) > ja tam juz z dwojga zlego wole nasze rozwiazanie;))bo po prostu wole > dziewczynki od ok 50 kilogramowych chinoli;PP > lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7670853,Szkola_stewardes_w_Lodzi__Odlotowy_pomysl_XLI_LO.html Flight attendant, kelner w samolocie inaczej mowiac - to dopiero kariera... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 00:13 Ale i tak lespza taka kariera niz w Warsie PKP:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 00:20 browiec1 napisał: > Ale i tak lespza taka kariera niz w Warsie PKP:P Lepsza? A co w niej lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 00:38 Wszystko jest lepsze niz kariera w PKP:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 01:24 browiec1 napisał: > Wszystko jest lepsze niz kariera w PKP:P Chyba ze tak... Ale praca flight attendant (tak sie teraz mowi, bo pani moze sie obrazic za "stewardese") ani mila ani przyjemna, ani przynoszaca korzysci z podrozowania. A jeszcze maz w domu nie wie, ktory dzien bedzie ostatnim kiedy widzi zone. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 15:49 Przesadzasz,az tak zle to nie jest,jest masa zawodow o wiele gorszych,baz jakichkolwiek perspektyw.Poza tym co powiesz na to? gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,7674262,Amerykanska_firma_szuka_astronautow_do_pracy_w_orbitalnym.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 00:04 browiec1 napisał: > Przesadzasz,az tak zle to nie jest,jest masa zawodow o wiele > gorszych,baz jakichkolwiek perspektyw. Owszem, ale funkcjonuje pewien mit stewardes w Polsce, wywodzacy sie z czasow PRL - kiedy stewardesy Lotu byly pewnym "powiewem luksusu" - takie dzisiejsze celebrytki, a z drugiej strony, byly jednymi z relatywnie niewielu ktore podrozowaly za granice. Kazdemu sie wydawalo "te to świata sie na patrza...". Stad ten mit. Tymczasem to nic innego jak pokladowa kelnerka, ktora tego swiata wcale nie oglada, bo leci ta do jakiegos portu za granicą, laduje, i ma godzine czasem 3 na posprzatanie samolotu zanim nowi pasazerowie wsiada i samolot bedzie wracal z powrotem. it i tyle tego "zwiedzania swiata". Kelnerzy w knajpach, to przynajmniej napiwki dostaja czasami, a stewardesy nigdy. Poza tym co powiesz na to? > gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,7674262,Amerykanska_firma_szuka_astronautow_do_pracy_w_orbitalnym.html Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 00:08 Ale jednak kelnerzy w knajpie mniej zarabiaja;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 00:15 browiec1 napisał: > Ale jednak kelnerzy w knajpie mniej zarabiaja;) Wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 14:37 Jesli mowimy o zwyklej knajpie,chocby i w krakowie to moze wyciagnie przy dobrych wiatrach i hojnych klientach ze 2 tys na reke.A taka pani wiesz ile zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 14:49 Na bidę 2-3 razy tyle! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 15:59 marek_boa napisał: > Na bidę 2-3 razy tyle! > -Pozdrawiam! W dobrej restauracji, to on tyle albo i wiecej dostaje z etatu. 5 razy tyle ma natomiast z napiwków. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 17:07 Matrek albo Bywasz tylko w Ritzu i Hollidey albo Masz na prawdę skrzywiony obraz ile zarabia kelner! Zaręczam Ci ,że 6000 PLN to kierownik sali w porządnej restauracji nie zarabia! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 17:15 marek_boa napisał: > Matrek albo Bywasz tylko w Ritzu i Hollidey albo Masz na prawdę skrzywiony > obraz ile zarabia kelner! Zaręczam Ci ,że 6000 PLN to kierownik sali w porządne > j > restauracji nie zarabia! A ja Ci zareczam, ze kelnerzy maja napiwki kilkakrotnie przekraczajace czasami pensje. W stanach barmani potrafia czasem w jedna noc zarobic 4 razy tyle w tipach ile maja normalnej tygodniowki od pracodawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 19:54 Matrek nie Dziwacz! Mówimy o Polsce a nie o Stanach! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 22:30 marek_boa napisał: > Matrek nie Dziwacz! Mówimy o Polsce a nie o Stanach! mowimy o stewardesach i kelnerach, a nie Polsce czy Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 08:52 No więc w porządnej restauracji - takiej na prawdę porządnej kelnerom nie daje się napiwków bo to nie kulturalne i niestosowne! W takich mniej porządnych pan kelner zazwyczaj zarabia kole 2 tysięcy złotych + drugie tyle z napiwków - średni zarobek stewardessy to około 5-6 tysięcy złotych! Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 09:29 Stewardessy samolot sprzątają? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 10:52 No też się zastanawiałem od kiedy!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 11:06 aardwolf napisał: > Stewardessy samolot sprzątają? A kto? Jak samolot stoi ledwie godzine i wraca, to myslisz ze sprzataczki linie lotnicze zatrudniaja? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 11:17 Zgadłeś Matrek! Firmy sprzątające się tym zajmują - nie licząc o ile mnie pamięć nie myli tzw."tanich linii" gdzie najchętniej właściciel za dopłatą kazał by to robić pasażerom!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 12:56 marek_boa napisał: > Zgadłeś Matrek! Firmy sprzątające się tym zajmują - nie licząc o ile mnie > pamięć nie myli tzw."tanich linii" gdzie najchętniej właściciel za dopłatą kaza > ł > by to robić pasażerom!:) Ze zapytam, jak czesto latasz i jak czesto widzisz na lotnisku to co napisales? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 14:36 No mnie sie tez widzi to w ten sposob,ze moze poza jakimis wyjatkowymi sytuacjami powinny to robic sprzataczki,jesli nawet zwykle osobowki PKP sa sprzatane przez oddelegowanych do tego ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 14:39 Ze zapytam jak często Zostajesz w samolocie jak już wszyscy wysiądą?! No i ile razy Widziałeś stewardessę z warkami pełnymi śmieci pętającą się po lotnisku?!:) - Nie muszę latać samolotami Matrek! Wystarczy ,że koleżanka jest stewardessą! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 15:54 marek_boa napisał: > Ze zapytam jak często Zostajesz w samolocie jak już wszyscy wysiądą?! No i ile > razy Widziałeś stewardessę z warkami pełnymi śmieci pętającą się po lotnisku?!: > ) > - Nie muszę latać samolotami Matrek! Wystarczy ,że koleżanka jest stewardessą! No widzisz Marek. Piszesz to co Ci sie wydaje, a nie to co wiesz. Wypobraz sobie, ze gdy przejdziesz odprawe, cale to security check przed boarding time, najczesaciej siedzisz w poczekalni i tuz przed nosami samolotów i widzisz wszystko przez szybe. Nieco inaczej jest w przypoadku samolotow miedzykontnentalnych - taki przylatuje do Stanow, czy Sydney, ma 8 godzin czy cala noc do nastepnego startu, to mozna sie bawic w profesjonalna firme sprzatajaca. Ale takich samolotow jes mniejszesc. Znakomita natomaist wiekszosc samolotow pasazerskich, to zwykle shutle kursujace miedzy dwoma portami lotniczymi na krotkich i srednich dystansach - tam i z powrotem kilka razy dziennie, z przerwami po pół godziny czy godzine pomiedzy przylotem, a odlotem z powrotem. przylatuje, jeszcze dobrze poprzedni psazerowie nie zdaza wysiac, a juz wchodza kolejni, ktorzy chca leciez z powrotem. - takich samolotow jest znakomita wiekszosc. I nie ma czasu na zadna firme sprzatajaca. Stewardesy sprzataja juz podczas lotu! Wyobraz sobie. Jeden cug z wozkiem po pokladzie i rozdaja pasazerom zarcie i picie, drugi cug zbieraja papierki i kubeczki, a na lotnisku tylko wydają słuzbom lotniskowym worki ze smieciami. Gdy pasaze3rowie wyjda, szybki bieg poi pokladzie, Poprawic kocyki i poduszeczki aby lezaly na fotelach jak procedury firmy nakazuja, i biegiem przyjomwac nowych pasazerow. Chyba ze ktos "puscił pawia" podeczas lotu, to wtedy one musza to sprzatnąc, bo nie ma czasu na sciaganie na poklad profesjonalnych sprzataczek. W pol godziny one mają "po tąd" roboty. I tak przez caly dzien. Dopiero wieczorem, gdy samolot zakonczy caly rozlad dnia, i parkuje, mozna sie bawic w firmy sprzatajace. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 17:09 Znaczy się Piszesz o tanich liniach! Było tak od razu???! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 17:17 marek_boa napisał: > Znaczy się Piszesz o tanich liniach! Było tak od razu???! Nie, nie o zadnych tanich. O normalnych liniach lotniczych, na trasach europejskich, na ktorych samolot musi z Warszawy do bazylei i z powrotem obrocic kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Swiss to tania linia/ 19.03.10, 17:22 bmc3i napisał: > marek_boa napisał: > > > Znaczy się Piszesz o tanich liniach! Było tak od razu???! > > > Nie, nie o zadnych tanich. O normalnych liniach lotniczych, na trasach > europejskich, na ktorych samolot musi z Warszawy do bazylei i z powrotem obroci > c > kilka razy dziennie. Samolot swiss z bazylei przylatuje do warszawy np. o 17;05, o 17;35 juz startuje z powrotem. Wczoraj nie zdazylem dwoch dwóch stron przeczytac, od kiedy z aerojeta wyszli poprzedni pasazerowqie, do momentu kiedy ja juz wchdozilem na poklad. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Swiss to tania linia/ 19.03.10, 20:19 To jest właśnie Matrek "tanie połączenie" i Swiss Air lata tak 3 do 5 razy w TYGODNIU a nie kilka razy dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Swiss to tania linia/ 19.03.10, 22:37 marek_boa napisał: > To jest właśnie Matrek "tanie połączenie" i Swiss Air lata tak 3 do 5 razy w > TYGODNIU a nie kilka razy dziennie! naprawde? To co znaczy lot z Basylei do wwy o 9:30, na miejscu 11:15, 12:25 waw - bal 14:15, 14:45 bal - waw 15:50 18:20 waw - 20:10 bal, wg rozkladu obowiazujacego do stycznia? I co to wg ciebie znaczy "tanie polaczenie"? 200 euro w swiss z wwy-do bal i z powrotem to tania linia ale te same 200 euro z londyny do wwy i z powrotem w British Airways to juz "droga linia"? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 08:53 Wejdź sobie na stronę Swiss i Zobacz ile razy latają z Warszawy do Bazylei i dlaczego bilet kosztuje 300 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 09:58 marek_boa napisał: > Wejdź sobie na stronę Swiss i Zobacz ile razy latają z Warszawy do Bazylei i > dlaczego bilet kosztuje 300 zł! Mareczku drog, latam tym polaczeniem co najmniej raz na miesiac, wiec nie pieprz mi glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 10:10 No fakt! Sorry bilet kosztuje od 400 do 500 złotych! Po za tym Wejdź no sobie na stronę rezerwacji biletów Swiss i Wytłumacz mnie jakim to cudem Według Ciebie samoloty Swiss z Warszawy latają KILKA razy dziennie do Bazylei a WSZYSTKICH lotów w kwietniu Swiss ma wykonać 9???! Nie ma rezerwacji na pozostałe około 60 lotów czy tylko ...miesięczne?!:) Kto tu kogo oszukuje?! Ty mnie? Czy Swiss klientów??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 10:30 marek_boa napisał: > No fakt! Sorry bilet kosztuje od 400 do 500 złotych! Po za tym Wejdź no sobie > na stronę rezerwacji biletów Swiss i Wytłumacz mnie jakim to cudem Według Ciebi > e > samoloty Swiss z Warszawy latają KILKA razy dziennie do Bazylei a WSZYSTKICH > lotów w kwietniu Swiss ma wykonać 9???! Nie ma rezerwacji na pozostałe około 60 > lotów czy tylko ...miesięczne?!:) Kto tu kogo oszukuje?! Ty mnie? Czy Swiss > klientów??? Bo loty sa kilka razy dziennie, we wtorek i czwartek. a cena 300z l, to raz ze promocja, dwa ze tylkko w jedna strone! W driga tez musisz kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 10:33 No to skoro jest KILKA lotów dziennie to jakim cudem Swiss pisze na stronie ,że lata tylko 9 RAZY w miesiącu????! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 10:43 marek_boa napisał: > No to skoro jest KILKA lotów dziennie to jakim cudem Swiss pisze na stronie ,że > lata tylko 9 RAZY w miesiącu????! To jakim cudem ja latam albo we wtorek, albo w czwartek, alrbo rano, albo w poludnie aalbo po poludniu? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 12:19 Matrek tego to ja nie wiem!:) Tylko ,ze wychodzi na to ,że Swiss też nie wie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 10:46 marek_boa napisał: > No to skoro jest KILKA lotów dziennie to jakim cudem Swiss pisze na stronie ,że > lata tylko 9 RAZY w miesiącu????! Pokaż gdzie to jest napiusane. Co chwila udowadniasz na tym forum ze nie rozumiesz tekstow pisanych w jzyku polskim, wiec jesli ty twierdzisz ze cos jest gdzies napisane, to tzrba to sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Swiss to tania linia/ 20.03.10, 12:28 Oddaję honor! Tanich połączeń jest tylko kilka a cała masa dwa razy droższych! Źle sprawdzałem! Sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 20:17 Matrek kilka razy dziennie nie może bo przepisy nie pozwalają!:) Nie pamiętam już dokładnie ile ale pilotów obowiązują podobne przepisy jak kierowców TIR-ów - ileś tam godzin za sterami i minimum 12 godzin odpoczynku! Pilot to nie taksówkarz! - A pro polotów z Warszawy do Bazylei to Swiss Air lata 3-5 razy w TYGODNIU!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 22:39 marek_boa napisał: > Matrek kilka razy dziennie nie może bo przepisy nie pozwalają!:) Nie pamiętam > już dokładnie ile ale pilotów obowiązują podobne przepisy jak kierowców TIR-ów > - > ileś tam godzin za sterami i minimum 12 godzin odpoczynku! Pilot to nie taksówk > arz! > - A pro polotów z Warszawy do Bazylei to Swiss Air lata 3-5 razy w TYGODNIU!!! > :) wtorek i czwartek, 4 razy dzienie. Tak sie sklada ze latam tym polaczeniem co najmniej raz na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 08:58 Czyli Twierdzisz,że ich strona firmowa na ,której podają informację o tym połączeniu ,iż wykonują je 3-5 razy w tygodniu to kłamstwo?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 10:08 marek_boa napisał: > Czyli Twierdzisz,że ich strona firmowa na ,której podają informację o tym > połączeniu ,iż wykonują je 3-5 razy w tygodniu to kłamstwo?! Nie, ttylko Ty jak zwykle przekrecasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 10:12 No to lu Matrek do źródeł?! Pokarz no mnie stronę Swiss Air gdzie piszą ,że wykonują kilka lotów dziennie z Warszawy do Bazylei?! Bo jakoś ni cholery nie mogę znaleźć?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 10:31 marek_boa napisał: > No to lu Matrek do źródeł?! Pokarz no mnie stronę Swiss Air gdzie piszą ,że > wykonują kilka lotów dziennie z Warszawy do Bazylei?! Bo jakoś ni cholery nie > mogę znaleźć?! wtorek i czwarterk, kilka razy dziennie. RaDNO, W POLUDNIE I PO POLUDNIE Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 10:35 Zaraz,zaraz bo czegoś nie pojmuję?! Ty Twierdzisz ,że Swiss lata po trzy razy dziennie w dwa dni tygodnia a Swiss informuje ,że w kwietniu wykona tylko 9 lotów???! Coś tu nie gra Matrek! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 10:42 marek_boa napisał: > Zaraz,zaraz bo czegoś nie pojmuję?! Ty Twierdzisz ,że Swiss lata po trzy razy > dziennie w dwa dni tygodnia a Swiss informuje ,że w kwietniu wykona tylko 9 > lotów???! Coś tu nie gra Matrek! Ja twierdze tak jak latam do tej pory, w czwartek, albo we wtorek. Co oni twierdza na kwiecienj, tego nie wiem, bo mamy dopiero marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chińscy piloci nie pobzykają 20.03.10, 12:29 Oki! Mój błąd! Jest mnóstwo cytrynowa siła połączeń ino ,że tych tanich jest mało!:) Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 15:10 bmc3i napisał: > Stad ten mit. fakt, że pewne opinie "żyją własnym życiem" > Tymczasem to nic innego jak pokladowa kelnerka, > ktora tego swiata wcale nie oglada, > bo leci ta do jakiegos portu za granicą, laduje, i ma godzine > czasem 3 na posprzatanie samolotu zanim nowi pasazerowie wsiada > i samolot bedzie > wracal z powrotem. it i tyle tego "zwiedzania swiata". zależy jakie linie i jaka trasa w dokumentalnym serialu brytyjskim o "fachowcach" był odcinek o personelu latającym jedna (była?) stewardesa opowiadała, że jak po nocy przychodzili skacowani do samolotu to oddychali przez maski tlenowe i to ich stawiało na nogi czyli - mieli czas na imprezowanie :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chińscy piloci nie pobzykają 19.03.10, 15:58 wladca_pierscienii napisał: > bmc3i napisał: > > > Tymczasem to nic innego jak pokladowa kelnerka, > > ktora tego swiata wcale nie oglada, > > bo leci ta do jakiegos portu za granicą, laduje, i ma godzine > > czasem 3 na posprzatanie samolotu zanim nowi pasazerowie wsiada > > i samolot bedzie > > wracal z powrotem. it i tyle tego "zwiedzania swiata". > > zależy jakie linie i jaka trasa > > w dokumentalnym serialu brytyjskim o "fachowcach" > był odcinek o personelu latającym > > jedna (była?) stewardesa opowiadała, > że jak po nocy przychodzili skacowani do samolotu > to oddychali przez maski tlenowe > i to ich stawiało na nogi > > czyli - mieli czas na imprezowanie :-)))) > No to jest co innego, jak samolot wykonuje jeden lot na dobe. Ale to tylko dalekodystansowe. Ogromna natomaist wiekszosc to takie "Warszawa-Londyn" po kilka razy na dzien, tam i z powrotem. Wychodzi rano do pracy z mieszkania na Okreciu, i wraca wieczorem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: Chińscy piloci nie pobzykają 18.03.10, 10:31 ramyus napisał: > height (162cm to 175cm), weight (45kg to 48kg) > Taki 175-centymetrowiec o wadze 48 kg ma siłę unieść własną rękę no rzeczywiście to już jest anoreksja albo blisko anoreksji > Ale w czym im przeszkadzają girlfriends, tego nawet ja nie wiem :) no cóż... "co kraj to obyczaj" w krajach Zachodu lobby homoseksualne opanowało branżę projektantów i stlistów mody... w Chinach najwyraźniej opanowali lotnictwo wojskowe :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii jakie samoloty w chińskim lotnictwie wojskowym??? 25.07.10, 09:35 jakich samolotów używa chińskie lotnictwo wojskowe budują własne (zminiaturyzowane) ??? czy kupują od Ruskich ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: jakie samoloty w chińskim lotnictwie wojskowy 25.07.10, 09:52 Najpierw kupują od "Ruskich" a później kopiują u siebie!:( - 95 Su-27SK - 138 Shenjang J-11 (kopia Su-27SK) - 80 Chengdu J-10 - 40 Su-27UBK - 38 Su-30MKK - 30 Su-30MK2 Wszystko to są niestety dane przybliżone!:( -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś