Dodaj do ulubionych

Antypiracka akcja Marines

10.09.10, 14:26
beta.wiadomosci.onet.pl/cnn/popisowa-akcja-amerykanskich-komandosow,1,3657572,wiadomosc.html
Ladnie chlopcy pojechali i tym samym przypomnieli z lekka zapomniany juz temat. Gdyby tylko wiecej panstw chcialo dzialac w sposob w jaki to robia Amerykanie i Rosjanie...
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Antypiracka akcja Marines 10.09.10, 14:33
      browiec1 napisał:

> beta.wiadomosci.onet.pl/cnn/popisowa-akcja-amerykanskich-komandosow,1,3657572,wiadomosc.html
      > Ladnie chlopcy pojechali i tym samym przypomnieli z lekka zapomniany juz temat.
      > Gdyby tylko wiecej panstw chcialo dzialac w sposob w jaki to robia Amerykanie
      > i Rosjanie...

Lepiej o tym nie wspominaj, bo wstyd. Marynarka Klicha nie nie jest zdolna nawet do odbicia starej łajby na Zatopce Gdańskiej, a Ty wymagasz od innych, aby przeprowadzali operacje u wybrzezy Afryki.
      • browiec1 Re: Antypiracka akcja Marines 10.09.10, 14:47
        A skad Ty tu Klicha wziales??? Ja pisze o tym zeby panstwa utrzymujace tam sily w tych grupach zadaniowych nie zlecaly okretom jedynie plywania w kolko ale jakies realne dzialania z odbijaniem statkow wlacznie(i oczywiscie likwidacja piratow-moze niezbyt naglosniona ale jednak).
        • bmc3i Re: Antypiracka akcja Marines 10.09.10, 14:51
          browiec1 napisał:

> A skad Ty tu Klicha wziales??? Ja pisze o tym zeby panstwa utrzymujace tam sily
          > w tych grupach zadaniowych nie zlecaly okretom jedynie plywania w kolko ale ja
          > kies realne dzialania z odbijaniem statkow wlacznie(i oczywiscie likwidacja pir
          > atow-moze niezbyt naglosniona ale jednak).

Skad Klicha wzialem? Bo jak obywatel panstwa nadmorskiego, ktorego rzad rozklada swoja marynarke wojenna do tego stopnia, ze ta nie jest w stanie samodzilenie przeprowadzic jakiejkolwiek wojskowej operacji morskiej nawet u wlasnych wybrzezy, moze domagac czegokolwiek od innych panstw morskich, zwlaszcza prowadzenia operacji morskich na drugim koncu świata...

• browiec1 Re: Antypiracka akcja Marines 10.09.10, 14:53
            O Klichu i tym podobnych watkow jest od cholery.Ten jest o czyms zupelnie innym.My tam sil nie mamy wiec nie ma o czym gadac. To tak jakby sie czepiac ze AS kupila 72 EF,moze dokupic nastepne a armia Klicha...
            • bmc3i Re: Antypiracka akcja Marines 10.09.10, 15:19
              browiec1 napisał:

> O Klichu i tym podobnych watkow jest od cholery.Ten jest o czyms zupelnie innym
              > .My tam sil nie mamy wiec nie ma o czym gadac. To tak jakby sie czepiac ze AS k
              > upila 72 EF,moze dokupic nastepne a armia Klicha...

Ja mowie o moralnym prawie - czy raczej jego braku - domagania sie czegokolwiek w tym zakresie przez nas, gdy sami nie chcemy ponosić ciezaru utrzymania swojej wlasnej marynarki wojennej.
              • browiec1 Re: Antypiracka akcja Marines 12.09.10, 21:49
                A czy ja sie czegos domagam? Pisze ze szkoda ze inni tak nie dzialaja,mieliby wieksze jaja,to mieliby i mniej roboty.
    • marek_ogarek Re: Antypiracka akcja Marines 10.09.10, 16:51
      Amerykanie jak I Rosjanie mieli komfortowa sytuacje. Zalogi odizolowaly sie od piratow. Bez tego akcja nie bylaby taka latwa. Amerykanie nie dostaliby na nia zezwolenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka