rzewuski1 16.09.10, 18:28 podobno jest w Warszawie mimo ostrzezen ze zostanie aresztowany jest moim zdaniem bezczelny wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8387194,Ahmed_Zakajew_jest_juz_w_Warszawie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 16.09.10, 21:46 Bezczelny?Wie ze nic mu nie udowodniono to jezdzi gdzie chce.Wtope to nasi zalicza jak go zatrzymaja(choc juz wiadomo ze nigdzie go nie wydadza). Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 No i zaliczyli:((( 18.09.10, 20:52 browiec1 napisał: > Bezczelny?Wie ze nic mu nie udowodniono to jezdzi gdzie chce.Wtope to nasi zali > cza jak go zatrzymaja(choc juz wiadomo ze nigdzie go nie wydadza). Tusniety i komorow to sługusi Moskwy. Musieli dupki zwolnic tego WSPANIAŁEGO CZŁOWIEKA. Ale hyr poszedł na cały świat... Niestety niedobry... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 16.09.10, 23:18 Tylko sie nasi wyglupiaja,a on to pieknie rozegal wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8388414,Zakajew_sam_zglosi_sie_do_prokuratury.html Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 16.09.10, 23:23 Ja tam bym go aresztował i wysłał Rosjanom. Co nas obchodzi jakaś nic nie znacząca czeczenia? Aresztując Zakajewa i wysyłając go do Moskwy nic nie tracimy a możemy sporo zyskać u naszego wschodniego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 08:49 Browiec zanim coś Napiszesz Pomyśl - międzynarodowy list gończy do czegoś zobowiązuje! Zakajew był aresztowany w Danii i w Wielkiej Brytanii! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 09:09 Dokładnie- trzeba wykazac minimum dobrej woli. Aresztują lub zastosują dozór, po czym podobnie jak dwa w/w kraje wypuszczą. A w dodotku dwa plusy: Zakajew będzi emógł przyjeżdżać już w pełnym spokoju do Polski (obawiając się tylko zabójców z FSB czy innej formacji) , a po drugie szum medialny tylko służy Zakajewowi i jego sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 17:43 a po drugie szum medialny tylko służy Zakajewowi > i jego sprawie. tez takie odnosze wrazenie bo generalnie sytuacja w Czeczeni sie stabilizuje, swiat czy tez Europa powoli zapomina o tym kraju i tych problemach Odpowiedz Link Zgłoś
gomola1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:22 Stabilizuje?Chyba zartujesz,tam powstaje muzulmanski emirat. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:28 gomola1 napisała: > Stabilizuje?Chyba zartujesz,tam powstaje muzulmanski emirat. stabilizuje powstawanie emiratu w któeraj władza generalnie jest odpowiedzialna przed bogiem i gistoria i nikim innym raczej pomaga niz szkodzi stabilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:29 własnie pokazał rzady talibów stabilizowały sytuacje tam nie było mowy o jakis walkach miedzy nimi prawo było surowe, sredniowieczne itd ale przecietni ludzie, muzlmanie rzecz jasna po latach wojen chwalili sobie te sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:32 Tak samo jak chwalili stabilnosc rzadow Saddama. A jesli Afganistan byl taki super nie bedzie Ci przeszkadzalo kiedy w Czeczenii zrobi sie wylegarnia juz typowo muzulmanskich fanatykow ktorzy beda mieli blisko tak do Rosji jak i Europy Zachodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:41 o Iraku nic nie mówiłem Afganistan za rzadów talibów nie był super ale powstała władza w tym kraju która miała prawdziwa władze nad wieksza czescia kraju prawo surowe sredniowieczne ale było jasne i obowiazywalo wszystkich bandytyzm został powaznie ogranoczony to jest stabilizacja skad pochodzili Ci terrorysci co uderzyli na na Europe zachodnia? czy napewno z Afganistanu Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:51 Bandytyzm nie zostal ograniczony tylko zastapiony bandytyzmem panstwowym,jak w Czeczenii wlasnie(czy Iraku). I zapominjasz o jednym-w Afganistanie zyli tez ludzie(calkiem sporo) dla ktorych prawo koraniczne bylo tak samo bliskie jak dla Ciebie i dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 22:04 Bandytyzm nie zostal ograniczony tylko zastapiony bandytyzmem panstwowym,jak w > Czeczenii wlasnie(czy Iraku). nie ma porównania z Irakiem Husajna z rezimem talibów dzieliła przesc jak nazwałes bandytyzm panstwowy nie zastapił zwykłego bandytyzmu i anarchii jaki panował na tym obszarze przed nadejsciem talibów poniewaz talibowie nie rabowali i nie okradali ludnosc zabijali ale tylko tych co sie sprzeciwiali ich władzy jak i innowierców lub ateistów (to w zasadzie był holocaust, np chazarowie} dzie(calkiem sporo) dla ktorych prawo koraniczne bylo tak samo bliskie jak dla > Ciebie i dla mnie. to dlaczego nadal ono obowiazuje? > dzie(calkiem sporo) dla ktorych prawo koraniczne bylo tak samo bliskie jak dla nie oszukujmy sie Afganistan to nie Europa tamtejsi mieszkancy to nie europejczycy Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 17:49 Przeczytaj jeszcze raz co napisales,bo to jest smieszne.To tak jakby chcwalic III Rzesze-dobre panstwo bo byl porzadek.A prawop koraniczne sobie moze obowiazywac,ale nie tych ktorzy tego nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 19:21 Najwyższym sądem w Afganistanie jest Stera Mahkama. Sędziowie mianowani są na 10 letnie kadencje. Poniżej stoją sądy Wyższe, Apelacyjne, lokalne i dystryktowe. Sędziowie mogą specjalizować się w prawie koranicznym lub świeckim. W sferach, których nie reguluje Konstytucja sądy są uprawnione do stosowania szkoły prawa Hanafi (najstarszej pośród 4 szkół prawa Islamu Sunnickiego). Choć system prawa jest skodyfikowany to żadne prawo nie może stać w sprzeczności z nauczaniem Islamu, który jest religią państwową. Choć nie jest to wprost wyrażone, w Afganistanie obowiązuje prawo Szariatu (którego jedną z 6 gałęzi jest szkoła prawa Hanafi). Choć Konstytucja zapewnia wyznawcą innych religii praktykowanie w granicach prawa to odejscie od islamu (apostazja) karane jest śmiercią (nie ma wolności sumienia) browiec zmartwie cie ale jak bedziesz chciał sie osiedlic w Afganistanie to lepiej przestrzegaj szariatu bo zle skonczysz Na kontrolowanych przez siebie obszarach talibowie zwalczyli anarchię związaną z ciągłymi sporami i walkami pomiędzy konkurującymi ze sobą frakcjami mudżahedinów, a surowe egzekwowanie prawa szariatu doprowadziło do znaczącego zmniejszenia stopnia przestępczości pospolitej i wyraźnej poprawy stanu bezpieczeństwa. ja tez ich nienawidze ale to ty podałes przykład Afganistanu akurat jako nielicznym udalo im ustabilizowac sytuacje w tym kraju w zasadzie nawet nie wiem komu poza nimi sie to udalo Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 19:27 No tacy Tadzycy bardzo sie tym przejmowali.A ten tekst to ogolnie skad skopiowales?? A jesli tak jak robili to talibowie ma wygladac stabilizowanie panstwa to bardzo ladnie ustabilizowal rozchwiane niemcy Hitler,tyle ze nie wspolnoowo jak talibowie a jednoosobowo,jedynie przy pomocy wykonujacych rozkazy. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 19:39 stabilizacja kraju dokonana przez talibów jest faktem mozesz nie wiadomo co wymyslac ale tak było tekst ten ma ci pokazac ze w tym kraju prawo religijne i tradycja decyduje w prawodastwie tego kraju rzad w Kabulu jest tak generalnie tylko marionetka w rekach Zachodu rząd ten próbuje sie przypodobac mieszkancom nie tylko tolerujac prawo religijne ale jeszcze stawia je jako najważniejsze zródła prawa, żadne prawo nie może stać w sprzeczności z nauczaniem Islamu wiec czy ci sie podoba czy nie obowiazuje tam szariat tak jak za talibów Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 19:49 Zmiany sa jednak spore w stosunku do tego co bylo za talibow,na plus oczywiscie.A z ta stabilizacja daj sobie spokoj,najczesciej poglady mam bardzo zblizone do Twoich,ale nie wmawiaj mi ze zmiana burdelu na zamordyzm i mordowanie samemu kiedy wymordowalo sie poprzednich mordujacych to cos dobrego dla jakiegokolwiek kraju.Przez sprawy afganskie przekopywalem sie przez dluzszy czas i z wielu zrodel wiec cos o tym wiem.I o ile na poczatku ruch talibow mial szczytne cele i sluszne pretensje ktore doprowadzily do jego powstania,o tyle pozniej nie stal sie niczym innym niz bandyckim rezimem. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 20:18 tak generalnie to miało byc o Czeczeni podsumowuje to krótkim zdaniem nic sie w Czeczeni nie zmieni w zwiazku z ta sprawa Zakajewa Kadyrow nadal bedzie sobie prezydentem a defacto carem w Czeczeni lepsze to niz wojna Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:18 rzewuski1 napisał: > tak generalnie to miało byc o Czeczeni > podsumowuje > to krótkim zdaniem > > nic sie w Czeczeni nie zmieni > w zwiazku z ta sprawa Zakajewa > > > Kadyrow nadal bedzie sobie prezydentem a defacto carem w Czeczeni > lepsze to niz wojna Przeciwnie: historia zna wiele przykładów pokoju jeszcze gorszego niz WOJNA Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:20 Przeciwnie: historia zna wiele przykładów pokoju jeszcze gorszego niz WOJNA akurat w tym wypadku pokój jest lepszy niz wojna Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:24 rzewuski1 napisał: > > Przeciwnie: historia zna wiele przykładów pokoju jeszcze gorszego niz WOJNA > > > akurat w tym wypadku pokój jest lepszy niz wojna To raczej drastyczny przypadek który przemawia za moja teza niestety > Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:34 czy taki drastyczny? wraca normalne zycie religia czeczenów nie jest przesladowana to samo ich zwyczaje i jezyk kraj powoli sie rozwija a ty chcesz wojny? nawet Zakajew jej nie chce pomysl dlaczego jej nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:43 rzewuski1 napisał: > czy taki drastyczny? > wraca normalne zycie Jezli normalne zycie było za okupacji niemieckiej lub rosyjskiej to Ty jestes raczej z tej "drugiej" ( jak znana z niesławnego prlu "druga świezosć":)) normalnosci > religia czeczenów nie jest przesladowana > to samo ich zwyczaje i jezyk > kraj powoli sie rozwija > a ty chcesz wojny? "O Wojne POwszechna za wolnośc Ludów prosimy Cie Panie" > nawet Zakajew jej nie chce > pomysl dlaczego jej nie chce A ja chce stryczka dla tego bandyty > Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:52 okupacje hitlerowska porównujesz z rzadami KADYROWA? dobrze sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:16 rzewuski1 napisał: > stabilizacja kraju dokonana przez talibów jest faktem Stabilizacja Niemiec dokonana przez Hitlera jest faktem, tego nie kwestionuja nawet skrajne niemcofoby:))) > > mozesz nie wiadomo co wymyslac ale tak było > > tekst ten ma ci pokazac ze w tym kraju prawo religijne i tradycja decyduje w pr > awodastwie tego kraju > rzad w Kabulu jest tak generalnie tylko marionetka w rekach Zachodu > rząd ten próbuje sie przypodobac mieszkancom nie tylko tolerujac prawo religij > ne ale jeszcze stawia je jako najważniejsze zródła prawa, żadne prawo nie może > stać w sprzeczności z nauczaniem Islamu > > wiec czy ci sie podoba czy nie obowiazuje tam szariat > tak jak za talibów Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:11 browiec1 napisał: > Przeczytaj jeszcze raz co napisales,bo to jest smieszne.To tak jakby chcwalic I > II Rzesze-dobre panstwo bo byl porzadek. A niektóre przepisy nie były tak bandyckie jak u nas:(((( A prawop koraniczne sobie moze obowiazy > wac,ale nie tych ktorzy tego nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:10 rzewuski1 napisał: > Bandytyzm nie zostal ograniczony tylko zastapiony bandytyzmem panstwowym,jak w > > Czeczenii wlasnie(czy Iraku). > > > nie ma porównania z Irakiem > Husajna z rezimem talibów dzieliła przesc > jak nazwałes bandytyzm panstwowy nie zastapił zwykłego bandytyzmu i anarchii j > aki panował na tym obszarze przed nadejsciem talibów > poniewaz talibowie nie rabowali i nie okradali ludnosc > zabijali ale tylko tych co sie sprzeciwiali ich władzy jak i innowierców lub at > eistów jak Hitler i stalin.... > (to w zasadzie był holocaust, np chazarowie} > > > dzie(calkiem sporo) dla ktorych prawo koraniczne bylo tak samo bliskie jak dla > > Ciebie i dla mnie. > > to dlaczego nadal ono obowiazuje? > > > > > > > dzie(calkiem sporo) dla ktorych prawo koraniczne bylo tak samo bliskie ja > k dla > > nie oszukujmy sie > Afganistan to nie Europa tamtejsi mieszkancy to nie europejczycy > Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:08 browiec1 napisał: > Bandytyzm nie zostal ograniczony tylko zastapiony bandytyzmem panstwowym,jak w > Czeczenii wlasnie(czy Iraku). Dokładnie ale chyba taka szerokość geograficzna - wszystko co na wschód od Kijowa... I zapominjasz o jednym-w Afganistanie zyli tez lu > dzie(calkiem sporo) dla ktorych prawo koraniczne bylo tak samo bliskie jak dla > Ciebie i dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:06 browiec1 napisał: > Tak samo jak chwalili stabilnosc rzadow Saddama. > A jesli Afganistan byl taki super nie bedzie Ci przeszkadzalo kiedy w Czeczenii > zrobi sie wylegarnia juz typowo muzulmanskich fanatykow ktorzy beda mieli blis > ko tak do Rosji jak i Europy Zachodniej? Jak najbardziej:)) Do Rosji beda mieli blizej z działaniami wojennymi, a do Europy szczgólnie Zachdoniej blizej po uzupełnianianie kasy i robienie hyru... Ocenanim bardzo pozytywnie tez tak bym robił:))\ Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:03 rzewuski1 napisał: > własnie pokazał > rzady talibów stabilizowały sytuacje > tam nie było mowy o jakis walkach miedzy nimi > prawo było surowe, sredniowieczne itd > ale przecietni ludzie, muzlmanie rzecz jasna po latach wojen chwalili sobie te > sytuacje Fajne masz pojecie o świecie:)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 20:58 gomola1 napisała: > Stabilizuje?Chyba zartujesz,tam powstaje muzulmanski emirat. Mimo ze robi taki ostatni złamas i zul jak Kadyrow to mimo wszytsko pewne rzeczy okaza sie jak zwykle NIEODWRACALNE... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 20:57 rzewuski1 napisał: > > a po drugie szum medialny tylko służy Zakajewowi > > i jego sprawie. > > tez takie odnosze wrazenie > bo generalnie sytuacja w Czeczeni sie stabilizuje, swiat czy tez Europa powoli > zapomina o tym > kraju i tych problemach Nasi kretyni mimo woli zrobili szlachetna sprawe:))) Tyle ze te dupki mieli intencje zupełnie inne... > > Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 20:55 maxikasek napisał: > Dokładnie- trzeba wykazac minimum dobrej woli. Aresztują lub zastosują dozór, p > o czym podobnie jak dwa w/w kraje wypuszczą. A w dodotku dwa plusy: Zakajew będ > zi emógł przyjeżdżać już w pełnym spokoju do Polski (obawiając się tylko zabójc > ów z FSB czy innej formacji) , a po drugie szum medialny tylko służy Zakajewowi > i jego sprawie. Ale nasze dupki tuski i ko morowy wyszli na zomoli, chyba Jrek rzeczywiscie wtedy nie przesadził??? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 15:56 Marus,a z laski swojej nad czym mam myslec? Ja wiem jakie sa procedury,ze mamy obowiazek go zatrzymac i ze najprawdopodobniej go szybko wypuszcza(o czym juz wczesniej pisalem),szczegolnie ze wiele osob chce poreczyc za Zakajewa.Chodzilo mi o ten cyrk z wysylaniem antyterrorystow jakby Osamy szukali.Byla umowa ze sie sam do prokuratury zglosi to go mimo to w drodze do niej zatrzymali.To jest wlasnie wydurnianie sie.Ale na szczescie chyba poszli juz po rozum do glowy. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8391637,Przesluchanie_Zakajewa_zakonczone.html Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 16:15 >lasnie wydurnianie sie.Ale na szczescie chyba poszli juz po rozum do glowy. Już wypuścili Twojego terrorystycznego idola ale fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:25 marko125 napisał: > >lasnie wydurnianie sie.Ale na szczescie chyba poszli juz po rozum do glowy > . > > Już wypuścili Twojego terrorystycznego idola ale fajnie :) wYPUSCILI KU ZWYCIESTWIE CYWILIZACJI NAD KACAPSKA BRABARIA Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 17:59 Browiec skoro dla Ciebie telefon od adwokata ,że podejrzany zgłosi się o tej i o tej godzinie to jest "umowa" to ja Ciebie bardzo przepraszam ale chyba mamy odmienny sposób rozumowania co to jest umowa! Mnie to się zawsze wydawało ,że do umawiania się jednak potrzeba co najmniej dwóch stron?! Z tym ,że pan Zakajew raczył się spóźnić z wyjazdem do prokuratury a tego Uwierz mnie na słowo żadna prokuratura nie lubi! - Co do poręczenia to sorry ale komentował nie będę! Już nie raz i nie byle kto poręczał a później się okazywało ,że trzeba się wstydzić! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gomola1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:23 Mniejsza z tym,odwalono nikomu niepotrzebny spektakl,a i tak na 99% go wypuszacza. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:27 Kuzwa,zapomnialem sie wylogowac z innego konta:) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:28 gomola1 napisała: > Mniejsza z tym,odwalono nikomu niepotrzebny spektakl,a i tak na 99% go wypuszac > za. No własnie! Niewielcy stratedzy tusniety z komorowem w łaski Moskwy sie nie wkupupili ale obciach na cały cywilizowany swiat zrobili... tE KURWY DAŁY SIE WYDYMAC I NAWET KASY ZA to wzieły... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:22 browiec1 napisał: > Marus,a z laski swojej nad czym mam myslec? Ja wiem jakie sa procedury,ze mamy > obowiazek go zatrzymac i ze najprawdopodobniej go szybko wypuszcza(o czym juz w > czesniej pisalem),szczegolnie ze wiele osob chce poreczyc za Zakajewa.Chodzilo > mi o ten cyrk z wysylaniem antyterrorystow jakby Osamy szukali.Byla umowa ze si > e sam do prokuratury zglosi to go mimo to w drodze do niej zatrzymali.To jest w > lasnie wydurnianie sie.Ale na szczescie chyba poszli juz po rozum do glowy. > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8391637,Przesluchanie_Zakajewa_zakonczone.html tEZ PODOBNO NIE MIELI ZADNEGO "OBOWIAZKU" bo jak słyszałem udzielenie azylu w jednym kraju ŁE np w UK znosi wszelkie listy gończe na terenie Europy, pozatem trzeba sprawdzic jak na terenie ŁE działa pojecie "POWAGI RZECZY OSADZONEJ" a rzecz była osądzona przez sądy Królestwa Dani i Zjednoczonego Królestwa... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 22:16 Ignorant to ,że przez Twoje brudne uszy coś Słyszałeś wcale nie oznacza ,że coś Usłyszałeś! A jak zwykle z resztą gów...o! Nic nie znosi! Udzielenie azylu w jednym kraju skutkuje tylko i wyłącznie tym , że w tym kraju ma azyl! W UE list gończy obowiązuje dotąd dokąd sąd nie uniewinni poszukiwanego! Jak do tej pory ani sąd Duński ani Brytyjski tego nie zrobił! Równie dobrze można domniemywać ,że skoro Brytyjczycy udzielili Zakajewowi azylu politycznego to wiedzą ,że jest winny tylko wygodniej im tego nie udowadniać! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 16:39 W wielkiej brytanii po dochodzeniu w ktorym nie znaleziono zadnej winy dostal status uchodzcy politycznego. Moim zdaniem jesli nie ma zadnych nowych dowodow, aresztowanie w polsce to zwykle wlaziwdupstwo w stosunku do rosji. Facet jezdzi po calej ue swobodnie, w polsce byl 4 razy w tym roku I nagle aresztuje sie go bo rosjanie tak chca. Zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 16:43 No wlasnie dokumenty sa te same,dlatego o ile rozumiem obowiazek zatrzymania przez Policje o tyle reszta to glupota.Szczegolnie ze jest ponoc wniosek o areszt. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8391897,Jest_wniosek_o_aresztowanie_Ahmeda_Zakajewa.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 18:02 Się mnie Browiec wydaje ,że jednak nie te same! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:28 Z tego co czytalem to jest to samo co w 2002 wyslano do WB i probowano na podstawie jakichs smieci zrobic z niego terroryste.Poza tym widziales jak go przywozili? Tak sie nie transportuje groznego miedzynarodowego terrorysty. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 09:02 Ależ Browiec przecież międzynarodowego listu gończego do Interpolu nie wysyła się za złodziejami batoników w supermarkecie! Organy ścigania są od tego aby prawo było przestrzegane - co zrobi sąd to już inna bajka! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 17:59 A gdzie ja to kwestionuje?Wyslali gowniane dowody to i go wypuscili.Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 22:17 Browiec umorzenie sprawy ze względu na "gów...ne dowody" to nie jest uniewinnienie! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 18:07 Dlaczego nie zatrzymywano go w czasie wczesniejszych wizyt? Dlaczego tez nie zatrzymano go w innych krajach ue? Czy Polske obowiazuje jakis szczegolny rodzaj prawa w tym zakresie? Czy tez cala ue zlewa Rosje w tej kwestji a Polska probuje sie pdlizac? Wreszcie dlaczego w Polsce polityka ma wplyw na organy scigania? ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 19:11 Czyli odbijając piłeczkę dlaczego polityka w Szwajcarii ma wpływ na organy ścigania???! - Mareczku o ile mnie wiadomo to wcześniej przymykano oko na przyjazdy p.Zakajewa a i Rosja nie domagała się jego wydania! - Znaczy się w jakich innych krajach UE?! Bo jak przebywał w Danii to zwiedził tamtejszy areszt i o ile wiem w Londynie również?! Bywał gdzieś indziej?! Przecie cały czas siedzi w Wielkiej Brytanii gdzie ma status uchodźcy politycznego! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:24 No ten wplyw to bylo widac jak ladnie wiele tygodni lamane bylo prawo pod Palacem Prezydenckim i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:47 marek_ogarek napisał: > Dlaczego nie zatrzymywano go w czasie wczesniejszych wizyt? Dlaczego tez nie z > atrzymano go w innych krajach ue? Czy Polske obowiazuje jakis szczegolny rodza > j prawa w tym zakresie? Niestety wszystko NATO wsklazuje, a moze jakies tajne zobowiązania wobec bandziorów z kremla??? Czy tez cala ue zlewa Rosje w tej kwestji a Polska pro > buje sie pdlizac? Wreszcie dlaczego w Polsce polityka ma wplyw na organy sciga > nia? ?? Debil tusniety odwazył sie powiedziec ze sprawa bedzie załatwiona zgodnie z "interesami POlski" :)) dupek po takim wiscie powinnien wyleciec z posady gdyby miał honor ale on wielokrotnie udowodnił, ze... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 18:01 No tak! Jak Polańskiego Francuzi nie chcieli aresztować to ,Żeś Darł japę pod niebiosa?! Ciekawe dlaczego klaskałeś jak to zrobili Szwajcarzy???! Przecież jak spokojnie jeździł po Europie to już nie powinni co nie?! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 19:35 Nie przypominam sobie zeby jakies dochodzenie wykazalo brak winy Polanskiego. Nie jest on tez uchodzca politycznym. Nie jest tez premierem kraju okupowanego przez wrogie mocarstwo. I z tego co mi wiadomo nie ma dowodow na to ze Zachajew byl terrorysta. Na pedofilie Polanskiego sa. A prywatnie to poprostu popieram dazenia niepodleglosciowe Czeczenow a pedofilii nie. Ty najwyrazniej na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 19:44 I z tego co mi wiadomo nie ma dowodow na to ze Zachajew > byl terrorysta. Jest ścigany listem gończym ? oraz interpol ? Czy nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:14 No I byl aresztowany, zbadano zarzuty, okazaly sie bezpodstawne wiec go wypuszczono. Uwazasz ze powinno sie go aresztowac przy kazdej podrozy po europie bo jakis ruski rezim sciga go listem gonczym? ? Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:18 Owszem zreztą i tak lepiej niż jakiś hamerykański reżim, który wsadza bez sądu podejrzanych o terrozym do Guantanamo. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:09 A co ma z tym Ameryka wspolnego? Co do rezimu, w usa opozycja moze swobodnie dzialac I wlasnie szykuje sie do przejecia wiekszosci w kongresie. W Rosji w praktyce nie jest to mozliwe. Dlatego w Rosji mowimy o rzadach rezimu a w Usa nie. Co do wiezienia podejrzanych o terroryzm. Moze I usa nie robila tego calkiem zgodnie z cywilizowanymi zasadami. Ale robilo to we wlasnym interesie. W czyim interesie dziala teraz Polska? Chyba raczej nie we wlasnym. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:11 Dlatego Tusio cos trul ze wydania raczej nie bedzie(co tez jest smieszne). Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:55 Bo to jest tak jak sie ma kregosłupa i chce sie przypodobac kazdemu i nikomu nie podpasc- zatrzymamy ale nie wydamy wiec po jaka cholere zatrzymywac?? No chyba jak zakapuje dupka działa na rzecz reklamy Czczenów aby zrobic im reklame???? Ale gdyby dupek robił to swiadomie... browiec1 napisał: > Dlatego Tusio cos trul ze wydania raczej nie bedzie(co tez jest smieszne). Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:55 Bo to jest tak jak sie ma kregosłupa i chce sie przypodobac kazdemu i nikomu nie podpasc- zatrzymamy ale nie wydamy wiec po jaka cholere zatrzymywac?? No chyba jak zakapuje dupka działa na rzecz reklamy Czczenów aby zrobic im reklame???? Ale gdyby dupek robił to swiadomie... browiec1 napisał: > Dlatego Tusio cos trul ze wydania raczej nie bedzie(co tez jest smieszne). Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:19 > A co ma z tym Ameryka wspolnego? Ameryka walczy z terroryzmem? Czy coś się ostatnio zmieniło? Co do rezimu, w usa opozycja moze swobodnie d > zialac I wlasnie szykuje sie do przejecia wiekszosci w kongresie. W Rosji w pra > ktyce nie jest to mozliwe. Dlatego w Rosji mowimy o rzadach rezimu a w Usa nie. > Co do wiezienia podejrzanych o terroryzm. Jakiś bełkot... Moze I usa nie robila tego calkiem z > godnie z cywilizowanymi zasadami. Ale robilo to we wlasnym interesie No widzisz. W czyim i > nteresie dziala teraz Polska? Chyba raczej nie we wlasnym. Działa tak bo zdaje się, że przynależymy do interpolu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 22:06 Dla ciebie wszystko poza przemowieniami putina jest belkotem. Przynaleznosc do interpolu nie obliguje do scigania zbiegow politycznych. Inaczej byloby to swietne narzedzie dla takich krajow jak Rosja czy Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 22:18 >Dla ciebie wszystko poza przemowieniami putina jest belkotem. Daruj sobie tego typu tekściki. Mowa jest o Zakajewie a Ty jak zwykle wyskakujesz z jakimiś śhistoryjkami o opozycji. No ale to już nie pierwszy raz. >Przynaleznosc do interpolu nie obliguje do scigania zbiegow politycznych. A obliguje do ścigania ludzi powiązanych z terroryzmem ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 00:23 A kto jest powiazany z terroryzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 09:30 Bredzisz Mareczku! Przynależność do Interpolu OBLIGUJE do wykonywania zatrzymań osób ,które ścigane są międzynarodowym listem gończym! Dziwnym trafem ani Wielka Brytania ani Dania nie wystąpiły do Interpolu o wykreślenie listu gończego za Zakajewem?! Ciekawe dlaczego?!? -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:52 marek_ogarek napisał: > A co ma z tym Ameryka wspolnego? Co do rezimu, w usa opozycja moze swobodnie d > zialac I wlasnie szykuje sie do przejecia wiekszosci w kongresie. Nasza? REpublikańska?? kiedy???? Dawaj wiecej takich krzepiacych wiesci! :)) W Rosji w pra > ktyce nie jest to mozliwe. Dlatego w Rosji mowimy o rzadach rezimu a w Usa nie. > Co do wiezienia podejrzanych o terroryzm. Moze I usa nie robila tego calkiem z > godnie z cywilizowanymi zasadami. Ale robilo to we wlasnym interesie. W czyim i > nteresie dziala teraz Polska? Chyba raczej nie we wlasnym. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 09:26 Mareczku drogi był aresztowany w Danii i Wielkiej Brytanii ,i sądy tamtych krajów go wypuściły! Jak mnie wiadomo list gończy nadal obowiązuje i w kraju ,który należy do Interpolu a sąd tego kraju go nie wypuścił Zakajew MUSI być aresztowany! Koniec i kropka! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:16 berkut1 napisał: > A to Czeczenia jest okupowana ? :) Alez skad. Wszyscy wiedza ze nie ma bardziej wolnego kraju niz Czeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 09:22 Mareczku Pieprzysz! Zakajew jest premierem okupowanego kraju????! A kto uznaje "emigracyjny rząd Czeczenii" w Londynie????! Sorry ale chyba króliki się Ci pod czapeczką brykają za mocno - Czeczenia to integralna część Rosji i o ile wiem to nie licząc Zakajewa i jemu podobnych nikt tego nie kwestionuje! -No popatrz a ja prywatnie popieram dążenia niepodległościowe Osetii Południowej i Abchazji - czyli w jednej kwestii jesteśmy zgodni?!:) - Mareczku ja Cię mocno sorry ale Ty nawet nie masz zielonego pojęcia co to jest pedofilia i dlaczego Polański pedofilem nie jest! Poczytaj najpierw coś fachowego w tym zakresie a dopiero później się Wypowiadaj dobrze?! Rozumiem ,że sensacyjne artykuły w prasie mogą szaraczkom mózg zmiękczyć a reakcja tłumu jest zaraźliwa ale z dotąd prowadzonych dyskusji z Tobą odniosłem wrażenie ,że Jesteś dość inteligentny facet aby Powtarzać bzdury z brukowców???! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 15:54 > -No popatrz a ja prywatnie popieram dążenia niepodległościowe Osetii Południow > ej i Abchazji - czyli w jednej kwestii jesteśmy zgodni?!:) No to swietnie ze jednak popierasz dazenia niepodleglosciowe Czeczenii. Bardzo cieszy mnie powolna zmiana twojego swiatopogladu. > - Mareczku ja Cię mocno sorry ale Ty nawet nie masz zielonego pojęcia co to je > st pedofilia i dlaczego Polański pedofilem nie jest! Obcowanie plciowe z 13stolatka jest pedofilia, to proste jak to ze 13stolatka jest dzieckiem. Fachowca, ktory twerdzi ze nie jest, raczej powaznie nie traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 16:14 Znaczy się Bądź łaskaw przedstawić mnie dążenia niepodległościowe Czeczenii abym się z nimi mógł zapoznać bo jak dotąd jakoś nie było okazji???! - Obcowanie płciowe Mareczku z 13-latką nie jest "pedofilią" tylko "Hebofilią" i każdego kto twierdzi inaczej nie jestem w stanie poważnie traktować! W dodatku granica wieku "zdjęcia" łapki prokuratora" praktycznie w każdym kraju jest inna to raz a dwa ,że aby Polańskiego można było uznać za Hebofila to musiał by przedkładać 13-sto latki nad normalne,pełnoletnie kobiety! Znając jego życiorys jakoś po za jednym tego typu przypadkiem nie znalazłem powtarzających się wzorców?! - Znaczy się Jesteś lekarzem seksuologiem i Znasz temat lepiej od innych?! Gratulacje!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:01 Ostatnio Koledzy z Rosji tak wypowiadali sie o sytuacji w Czeczenii jakby to nie byla czesc cywilizowanego kraju o nazwie Federacja Rosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 21:50 marek_ogarek napisał: > Nie przypominam sobie zeby jakies dochodzenie wykazalo brak winy Polanskiego. Polański to pieprzony pedofil i do tego bezkarny i poza prawem niech dupka przyskrzynia! N > ie jest on tez uchodzca politycznym. Nie jest tez premierem kraju okupowanego p > rzez wrogie mocarstwo. I z tego co mi wiadomo nie ma dowodow na to ze Zachajew > byl terrorysta. Na pedofilie Polanskiego sa. A prywatnie to poprostu popieram d > azenia niepodleglosciowe Czeczenow a pedofilii nie. Ty najwyrazniej na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 22:19 Fakt ! Zdanie takiego Koprofila jak Ty Ignorant przeważa sprawę!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Tak, tak zaiste TAK!!!:(( 18.09.10, 21:31 marek_ogarek napisał: > W wielkiej brytanii po dochodzeniu w ktorym nie znaleziono zadnej winy dostal s > tatus uchodzcy politycznego. Moim zdaniem jesli nie ma zadnych nowych dowodow, > aresztowanie w polsce to zwykle wlaziwdupstwo w stosunku do rosji. Facet jezdzi > po calej ue swobodnie, w polsce byl 4 razy w tym roku I nagle aresztuje sie go > bo rosjanie tak chca. Zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 19:51 Nie browiec, to nie był żart. W polityce nie ma sentymentów. Czeczenia nie ma dla nas znaczenia. Przekazanie Zakajewa Rosjanom byłby świetnym gestem wobec Rosji i na pewno poprawiłoby stosunki Polski z Rosją. Być może nawet ropę by nam taniej sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:26 No Zachod tez mogl wydawac "slidaruchow" komunistom a nie wspierac ich w walce z systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:20 browiec1 napisał: > No Zachod tez mogl wydawac "slidaruchow" komunistom a nie wspierac ich w walce > z systemem. To nie jest najlepsze porównanie. Jakby nie było Zakajew walczył, miał broń w rękach itp, wiec takie do końca pokojowy też nie jest. Poza tym uważam, że zbrojny bezsensowny opór, który od samego początku nie ma najmniejszych szans na powodzenie jest sam w sobie wielką zbrodnią za którą należy się kara - bardzo surowa kara. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:23 To tak myslac wiele razy powinno sie karac Polakow. A chcesz inny przyklad?Ok,w takim razie w ramach "gestu" panstwa zachodnie po wojnie powinny wydac komunistom caly rzad emigracyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:29 Kolejny nietrafiony przykład. Co do Polaków, to owszem uważam, że przywódców powstania styczniowego i warszawskiego należałoby ukarać, bo przez nich tylko ludzie cierpieli. Browiec nic na to nie poradzę, że jestem materialistą i zawsze analizuje na czym mogę zyskać na czym stracić. Zawsze staram się ocenić ryzyko i kiedy widzę, że jest ono zbyt duże nie podejmuje go. Niestety są ludzie, którzy wbrew wszystkiemu idą na pewną klęskę i co gorsza trwają w swoim bezsensownym oporze który tylko niszczy wiec sorry, ale ja takich ludzi nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:33 Nie musisz ich szanowac ale nie badz tez ich katem,bo to nie Twoja dzialka. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:39 Zakajew jest mi obojętny bo tylko swojemu narodowi szkodzi. Jego działalność w niczym nie pomogła zwykłym Czeczenom. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:49 Ale jego przekazanie(do ktorego i tak nie dojddzie) bardzo by pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 22:18 Nie wiem czy przekazanie Zakajewa Rosjanom pomogłoby Czeczenom, którzy zresztą są mi obojętni. Dla mnie ważne jest to czy to przekazanie mogłoby pomóc nam, jak tak to należy go przekazać i się nim w ogóle nie przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 09:35 Browiec różnica polega na tym ,że władze w Polsce po 1945 roku NIGDY od Zachodu tego nie żądały!:) Po utracie międzynarodowego poparcia i uznaniu rządu w Polsce emigracyjny "rząd" został totalnie olany przez wszystkich - jedyne żądania dotyczyły sprzętu i te zostały spełnione! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:03 Wiem o tym chodzilo mi tylko zeby pokazac inny przyklad "gestu" dla durnego.A o jakim sprzecie piszesz,chodzi o okrety itd? Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 14:55 durny1 napisał: > Ja tam bym go aresztował i wysłał Rosjanom. E... Idiota? Same kłopoty żadnych zysków. > Co nas obchodzi jakaś nic nie znacząca czeczenia? 1. Polska język trudna język ale trzeba się uczyć - Czeczenia, 2. "Nie będziemy umierać za Gdańsk!" - to też było hasło wymyślone w Moskwie, 3. "W Polsce czyli nigdzie" - sprawdź kto i z jakiego powodu tak napisał. > Aresztując Zakajewa i wysyłając go do Moskwy nic nie tracimy 1. opinię na zachodzie, w szczególności w Danii i UK, 2. opinię wśród muzułmanów, 3. opinię wśród Czeczenów - w tym tych paru czy parunastu tysięcy co w Polsce siedzą, > a możemy sporo zyskać u naszego wschodniego sąsiada. Na przykład co? Domagamy się wydania terrorysty aresztowanego w Rosji? Jakoś nie słyszałem o zamachach... Mamy zamiar wymienić za aresztowanych naszych agentów? Ale to my sadzamy ichnich szpiegów a nie Oni naszych... A może poprosimy o zmniejszenie liczby ministerstw których zgoda jest konieczna do przepłynięcia przez Pilawę z czterech na trzy? Ale przecież już jesteśmy takimi przyjaciółmi że lepiej być nie może - i Pan Premier Tusk i Pan Minister Sikorski tak twierdzili i twierdzą. I Misio nas odwiedzi i teraz nawet Pan Prezydent Komorowski się na poklepanie załapie... To co Ty chcesz polepszać? pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 20:35 no pewnie-opinię wśród muzułmanów wciąż sbie poprawiamy-zwłaszcza w iraq i afganistanie. moskwa ciągle o tym gdańsku gadała, nie chciała ginąć i już. oprócz jarry'ego powiedział to billy the kid. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 00:02 billy.the.kid napisał: > opinię wśród muzułmanów wciąż sbie poprawiamy-zwłaszcza w iraq i afganistanie. No to wypada zacząć działać z propagandą w drugą stronę, nie? Idealna sytuacja. Żadne straty, rozdźwięk duży. Szkoda, że zamiast państwa politykę zagraniczną prowadzą sądy. > moskwa ciągle o tym gdańsku gadała, nie chciała ginąć i już. Misiu drogi - sprawdź kto to gadał i kto im wymyślił to hasło, oki? Nauka to potęgi klucz etc. a przy okazji pomaga uniknąć wygadywania głupot. > oprócz jarry'ego powiedział to billy the kid. Kontekst się słowo nazywa. Trudne ale sobie można dać radę. O tenże kontekst mi w moim poście chodziło. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 07:47 stary-TO TY naskrobałeś ze ruskie nie chcieli ginąć.a ja tak se tylko przymrużyłem oko. w moim takoż o kontekst. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:10 billy.the.kid napisał: > TO TY naskrobałeś ze ruskie nie chcieli ginąć polska język trudna język... napisałem: to też było hasło wymyślone w Moskwie, sobie wymyśliłeś: ruskie nie chcieli ginąć Kurka - zajrzyj do jakiegoś słownika, ok? Tłumaczenie takich podstaw to okolice podstawówki - nie chce mi się. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:14 Na pewno nie będę umierał za czeczenię. A twoich muzułmanów tak obchodzi czeczenia jak Ciebie moja osoba. > > a możemy sporo zyskać u naszego wschodniego sąsiada. > > Na przykład co? To byłby gest, który na pewno nie byłby zapomniany szybko. Gesty w polityce się mimo wszystko liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:20 No czeczeni na pewno szybko by nie zapomnieli w przeciwienstwie do Rosjan ktorzy by to ocenili jako normalne dla nich zachowanie.WB tez bylaby bardzo zadowolona... P.S.Zdziwilbys sie jak muzulmanow obchodzi Czeczenia-chocbyt dla niej walka z niewiernymi jest podzielona na dwa fronty. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:41 To niech nie zapominają. Czeczenia nie ma dla nas żadnego znaczenia, powtarzam żadnego w przeciwieństwie do Rosji. Poza tym jak Ci zależy tak na Czeczenach to muszę Ci uświadomić, że najlepszą formą reklamy jest to by o czymś mówić, nieważne jak byle mówić, więc to przekazanie Zakajewa Rosjanom byłoby świetną reklamą Polski na Kaukazie. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 21:48 Tak jak palenie Koranu,Abu Ghraib i Guantanamo bylo swietna reklama dla USA. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 22:13 Koran powinni palić w piecach co, tak by się jego wartość energetyczna nie zmarnowała. Samo spalenie dla idei na wolnym powietrzu jest czystym marnotrawstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 09:42 Browiec ale ,których Czeczenów Masz na myśli?! Tych ,którzy żyją w Polsce i chcą jak najszybciej wiać stąd do Niemiec(co to ostatnio pociąg okupowali)?! Czeczenów w Czeczenii ,którzy chcą normalnie żyć i mają w du..e kto nimi rządzi byle się tylko ich nie czepiał? Czy Czeczenów ,którzy żyją w Moskwie a gdyby mogli to by wszyscy gremialnie operacje plastyczne przeszli aby tylko do tych co żyją w Czeczenii nie być podobni?! Czy też "Czeczeński rząd na emigracji",który...no właśnie - gdyby nie przepychanki z Zakajewem to pies z kulawą nogą nie wiedział by co to za "oni" i co robią! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:05 Ale to odnosnie czego bo sie watek z lekka rozrosl? Co zas do jednego z pytan,to gdyby Rosjanie osadzili w Grioznym kogos kto rzeczywiscie chcialby spokoju i odbudowy republiki zlego slowa bym nie powiedzial.Ale nie w sytuacji kiedy dali wolna reke psycholowi o sadystycznych sklonnosciach,ktory raczej sie "czepia" rodakow,a brutalnoscia przebija partyzantow. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Ahmed Zakajew 17.09.10, 23:53 durny1 napisał: > Na pewno nie będę umierał za czeczenię. 1. Jeszcze raz: Czeczenię. Nazwy krajów piszemy w języku polskim dużymi literami. Szczegół a świadczy o poziomie ;-) 2. A kto Cię namawia do umierania? Dobrze radzę - odmów a profilaktycznie powiadom ABW. > twoich muzułmanów tak obchodzi czeczenia jak Ciebie moja osoba. 1. Muzułmanów raczej nie można kupić - większość handlarzy żywym towarem to wierni synowie proroka i swoich nie sprzedają - mo może poza murzynami z Sahelu, ale Ci są mi nieprzydatni. Z przykrością więc muszę oświadczyć, że nie jestem w stanie sfalsyfikować twojej tezy o zdaniu "moich muzułmanów" ze względu na brak takowych. > > > a możemy sporo zyskać u naszego wschodniego sąsiada. > > > > Na przykład co? > > To byłby gest, który na pewno nie byłby zapomniany szybko. Gesty w polityce się mimo > wszystko liczą. Rewelacja! Co prawda teza tak ogólna, że można pod nią podciągnąć prawie wszystko ale niech będzie - dawaj przykłady takich gestów które cokolwiek zmieniły w polityce zagranicznej Rosji albo Sowietów - masz do dyspozycji okres od 1917 roku. I pamiętaj - żadna wymiana, tylko na początku gest dobrej woli a potem Rosjanie/Sowieci nie tylko klepią po plecach ale i się odwdzięczają realnymi działaniami. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 08:13 > 2. A kto Cię namawia do umierania? Dobrze radzę - odmów a profilaktycznie powia > dom ABW. A kto wspominał o Gdańsku??? 1. Muzułmanów raczej nie można kupić Oj zdziwiłbyś się. > Rewelacja! Co prawda teza tak ogólna, że można pod nią podciągnąć prawie wszyst > ko ale niech będzie - dawaj przykłady takich gestów które cokolwiek zmieniły w > polityce zagranicznej Rosji albo Sowietów. Nic dawać nie muszę. Poza tym jeżeli jakieś zjawisko nie wystąpiło wcześniej nie oznacza to, że nie wystąpi w przyszłości. Na tym geście tak naprawdę nic na pewno nie stracilibyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: mentalność Toto-Lotkowicza 18.09.10, 10:23 durny1 napisał: > Nic dawać nie muszę. Poza tym jeżeli jakieś zjawisko nie wystąpiło wcześniej nie > oznacza to, że nie wystąpi w przyszłości. > mentalność hazardzisty Toto-Lotkowicza Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 17:59 Ja bym jeszcze Rosjanom Podkarpacie oddal-zero strat,piekny gest a jeszcze zyskac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:08 Jasiol - ja też bym tego Zakajewa nie wydał (wyjechał z Czeczeni po 1 wojnie, więc z Biesłanem ani tego typu akcjami nie ma nic wspólnego, chyba) - tylko po co prokuratura wydawała list gończy - wiadomo że to sprawa polityczna i było zapytać się w Ministerstwie Sprawiedliwości co robić żeby wiochy nie było - ale teraz prokuratura jest niezależna - ale chyba nie od zdrowego rozsądku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:17 Ale co miales na mysli w tym poscie?U nas wszystko dzialalo dobrze,a po co Rosaja wyslala lis gonczy?U nich pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:53 browiec1 napisał: > Ja bym jeszcze Rosjanom Podkarpacie oddal-zero strat,piekny gest a jeszcze zysk > ac mozna. Niby co można zyskać? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 19:28 To samo,a nawet wiecej co na wydanu Zakajewa,ale to Ty jkestes specjalista w wyciaganiu korzysci od Rosji w zamian za ustepstwa na ich rzecz wiec wymysl cos. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 20:00 Wydając nie naszego obywatela moglibyśmy zyskać dobre relacje z Rosją. Oddając swoje terytorium Rosji (o ile by go chciała), osłabilibyśmy się ale zyskali dobre relacje z Rosją. Twoje porównanie nie jest dobre. Ty im chcesz oddać coś naszego ja chce im oddać kogoś kto był ich obywatelem. Czujesz różnice? Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 polityka zagraniczna drogą wiary 18.09.10, 18:49 > > A kto Cię namawia do umierania? > > A kto wspominał o Gdańsku??? Mistrzu, czy Ty kojarzysz w ogóle znaczenia słowa "analogia"? To nie jest taka sama sytuacja, ona jest podobna. Ale specjalnie dla Ciebie tłumaczenie podobieństwa: Francuzika (przeciętnego) nie interesowały "dzikie kraje" - on miał swoją Linię Maginota i święty spokój. Skończyło się na okupacji i upadku imperium. Dokładnie takie same podejście masz Ty. Nie interesują Cię dzikie kraje, masz swoją UE (ew. NATO, dzisiejsze czasy albo weekendowego grila - co sobie tam wymyśliłeś). Nikt Cię do niczego nie zmusza - ale wojny nie wybierają. Francuzi mieli do stracenia imperium, my nie. > > Rewelacja! Co prawda teza tak ogólna, że można pod nią podciągnąć prawie wszystko > > ale niech będzie - dawaj przykłady takich gestów które cokolwiek zmieniły w polityce > > zagranicznej Rosji albo Sowietów. > > Nic dawać nie muszę. Oczywiście - żyjemy w wolnym kraju. > Poza tym jeżeli jakieś zjawisko nie wystąpiło wcześniej nie oznacza to, że nie wystąpi w > przyszłości. To co napisałeś powyżej to jest definicja cudu, a dokładniej wiary w cuda. Jako, że to jest forum militaria, raczej mocno przyziemne więc sugeruję zmianę. Jakieś ekologistyczne, czciciele szatana albo może wielbiciele globalnego ocieplenia... Chrześciańskich nie polecam - tam czasami są niezłe pistolety, nie poradzisz sobie. P.S. Przy okazji - wygląda na to, że określiłeś przy okazji główne założenie polityki zagranicznej obecnej ekipy rządowej. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: polityka zagraniczna drogą wiary 18.09.10, 19:50 > Mistrzu, czy Ty kojarzysz w ogóle znaczenia słowa "analogia"? To nie jest ta > ka sama sytuacja, ona jest podobna. Ale specjalnie dla Ciebie tłuma > czenie podobieństwa: > Francuzika (przeciętnego) nie interesowały "dzikie kraje" - on miał swoją Linię > Maginota i święty spokój. Skończyło się na okupacji i upadku imperium. > Dokładnie takie same podejście masz Ty. Nie interesują Cię dzikie kraje, masz s > woją UE (ew. NATO, dzisiejsze czasy albo weekendowego grila - co sobie tam wymy > śliłeś). Nikt Cię do niczego nie zmusza - ale wojny nie wybierają. Francuzi mie > li do stracenia imperium, my nie. phi, też mi porównanie. Nie wiem czy wiesz mistrzu, ale Francja w 1939 roku wypowiedziała III Rzeszy wojnę a to już się liczy. Porównanie Twoje jest do dupy. Francję bardzo interesowały jak to określiłeś "dzikie kraje" bo tymi krajami Francja chciała zastąpić sojusz z Rosją carską z przed pierwszej wojny. To, że nie podjęła działań militarnych w 1939 roku to zupełnie inna bajka. Poza tym określenie Polski i innych państw Europy Środkowej (pewnie Ci chodziło o Czechosłowację, Litwę, Łotwę itp.), mianem dzikich krajów to lekkie nadużycie. Interesujące jest też to, że w Twojej opinii jesteśmy, tzn. Polska i czeczenia do siebie podobni. > > Nic dawać nie muszę. > > Oczywiście - żyjemy w wolnym kraju. Tutaj masz całkowitą rację. :)) > To co napisałeś powyżej to jest definicja cudu, a dokładniej wiary w cuda. Jako > , że to jest forum militaria, raczej mocno przyziemne więc sugeruję zmianę. Jak > ieś ekologistyczne, czciciele szatana albo może wielbiciele globalnego ocieplen > ia... Chrześciańskich nie polecam - tam czasami są niezłe pistolety, nie poradz > isz sobie. > P.S. Przy okazji - wygląda na to, że określiłeś przy okazji główne założenie po > lityki zagranicznej obecnej ekipy rządowej. Cud – zjawisko paranormalne lub zdarzenie z różnych przyczyn nie posiadające wiarygodnego, naukowego wytłumaczenia, w kontekście religijnym przypisywane interwencji istot nadprzyrodzonych. To co napisałem nie pokrywa się z definicją cudu. :)) Co do Zakajewa, jest mi facet zupełnie obojętny. To czy go wydamy nie ma dla mnie znaczenie. Ja tylko uważam, że wydając go na pewno nic nie tracimy a możemy zyskać. To byłby gest chyba pierwszy duży gest przyjaźni i zaufania wobec naszego wschodniego sąsiada. Jakby nie został doceniony to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew nie tylko:))) 18.09.10, 20:53 browiec1 napisał: > Tylko sie nasi wyglupiaja,a on to pieknie rozegal > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8388414,Zakajew_sam_zglosi_sie_do_prokuratury.html Pieknie rozegrał naszych dupków ale jeszcze zrobił se suuuuuperreklame:))) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Skonczylo sie babci sranie. 17.09.10, 21:54 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8393478,Sad__Natychmiast_zwolnic_Ahmeda_Zakajewa.html Jednak ten kraj jeszcze jest normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Skonczylo sie babci sranie. 17.09.10, 22:14 Dlaczego Ci na tym Zakajewie tak zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Skonczylo sie babci sranie. 18.09.10, 17:50 Nie na Zakajewie a na przestrzeganiu prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Skonczylo sie babci sranie. 18.09.10, 18:57 browiec1 napisał: > Nie na Zakajewie a na przestrzeganiu prawa. O jakim prawie piszesz? Zakajew nie jest naszym obywatelem. Był obywatelem ZSRR a później FR . Zakajew nie jest naszym problem. My musimy dbać o interesy swojego kraju a nie jakiegoś tam Zakajewa. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Skonczylo sie babci sranie. 18.09.10, 19:24 Jak kraj czlonkowki UE jesesmy zobowiazani tym co uzgodnionow w Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Skonczylo sie babci sranie. 18.09.10, 22:23 Nie prawda Browiec! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Na szczescie:))/nt 19.09.10, 19:27 browiec1 napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8393478,Sad__Natychmiast_zwolnic_Ahmeda_Zakajewa.html > Jednak ten kraj jeszcze jest normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Jeszcze nam brakowało kłopotów ze wspieraniem 17.09.10, 22:55 muzułmańskiego terroryzmu...co za idiota w ogóle dał mu wizę? Od takich spraw trzeba się trzymać jak najdalej, wtedy nie będzie dylematów zatrzymać czy nie, wydać czy nie wydać itp. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jeszcze nam brakowało kłopotów ze wspieraniem 18.09.10, 17:53 Akurat z muzulmanskim terroryzmem to wiecej ma wspolnego kadyrow niz Zakajew. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 proponuję mały wysiłek... 17.09.10, 22:57 Wyobraźcie sobie, że Zakajew strzelał do Amerykanów a nie do Rosjan i walczył z Zachodem a nie Rosją. Wydalibyście go Amerykanom czy nie? Czy dostałby azyl w UK i czy duńska policja przymknęłaby oko na zbrodnie, które w imię wolności swojego kraju popełnił? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: proponuję mały wysiłek... 18.09.10, 17:53 A jakie to zbrodnie popelnil?Putin byl w wywiadzie,cholera wie co robil a jakos kazdy z nim rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: proponuję mały wysiłek...- sam sobie wyobraź 19.09.10, 11:57 herr7 napisał: > Wyobraźcie sobie, że Zakajew strzelał do Amerykanów a nie do Rosjan i walczył z > Zachodem a nie Rosją. Wydalibyście go Amerykanom czy nie? Czy dostałby azyl w > UK i czy duńska policja przymknęłaby oko na zbrodnie, które w imię wolności swo > jego kraju popełnił? to ty wyobraż sobie... a gdyby... Czeczeńcy byli chrześcijanami... a Rosjanie muzułmanami... to jakie byłoby nastawienie Zachodu do wojny rosyjsko-czeczeńskiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: "każdy orze jak może" 18.09.10, 10:21 Re: Ahmed Zakajew rzewuski1 napisał: > podobno jest w Warszawie > mimo ostrzezen ze zostanie aresztowany > jest moim zdaniem bezczelny > "każdy orze jak może" Czeczeńcy nie mają miliardów petrodolarów na opłacanie "agentów wpływu" wśród dziennikarzy ościennych państw więc robią szum medialny jak mogą gdyby nie "przepychanki" z Zakajewem nawet w Polsce mało kto wiedziałby że teraz w Polsce jest ten światowy kongres czeczeński Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 12:09 Pewnie że Zakajew jest bezczelny - jest nakaz aresztowania a ten gostek przyjeżdża sobie jakby nigdy nic - chociażby za to powinien posiedzieć sobie te 40 dni, o które prosiła prokuratura, za to że lekceważy nasze państwo - kutas jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 13:07 cós te imię AHMED-takie ociupinkę alkaidowe. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 13:34 billy.the.kid napisał: > cós te imię AHMED-takie ociupinkę alkaidowe. No i zrodla finansowania u niego sa takie same. :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:14 To imie tez ciekawe,rowniez finansowane z ciekawych zrodel pl.wikipedia.org/wiki/Achmad_Kadyrow Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Ahmed Zakajew 19.09.10, 19:10 > To imie tez ciekawe,rowniez finansowane z ciekawych zrodel > pl.wikipedia.org/wiki/Achmad_Kadyrow Racja. Ahmad Kadyrow w pierwsza wojne Czeczenska byl po stronie dudaewa i machadowa. Jako muftij iczkerii oglosil dzichad ROsji. Ale gdy zobaczyl ze po 1996 roku wladze w iczkerii przyjmuja wahhabici i chca zrobic z respubliki wahabickie feodalne panstwo, to poszedl przeciwko maschadowa i basajewa i przeszedl na strone federalna. Odpowiedz Link Zgłoś
karrhe Re: Ahmed Zakajew 19.09.10, 20:00 Ahmad Kadyrow i jego syn są lepsi od wahabitów? nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 15:16 billy.the.kid napisał: > cós te imię AHMED-takie ociupinkę alkaidowe. tak jak "Misza" brzmi w stylu NKWD Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 17:01 anton_1 napisał: > Pewnie że Zakajew jest bezczelny - jest nakaz aresztowania a ten gostek przyjeżdża sobie > jakby nigdy nic - chociażby za to powinien posiedzieć sobie te 40 dni, o które prosiła > prokuratura, za to że lekceważy nasze państwo On nie lekceważy polskiego państwa tylko to państwo lekceważy się samo. ztc słyszałem Zakajew był w Polsce już 4 x w tym roku. I nic. Co jest zrozumiałe w świetle prowadzonej do tej pory przez Polskę polityki dyskretnego umożliwiania działania różnych ruchów dysydenckich tereny postsowieckiego imperium. Nagłe (w świetle powyższego) aresztowania Zakajewa jest przykładem braku szacunku do swojego słowa i obietnic składanych przez przedstawicieli Państwa Polskiego, ponieważ nawet w przypadku konieczności zmiany polityki nic nas nie zmusza do wspierania pomysłów deportacji Zakajewa. Jeśli ktoś wpadł na pomysł zmiany polityki w stosunku do Rosji (a nie Czeczeni - ta jest pochodną polityki rosyjskiej) to zablokowanie organizacji już choćby kongresu na który przyjechał Zakajew winno zostać przez Rosjan jakoś opłacone. Tymczasem o jakichkolwiek ustępstwach rosyjskich nic nie słychać, gaz drożeje ale "za to" politykę zagraniczną Polski prowadzi "niezależna" prokuratura i "niezawisły" sąd. Jaja i tyle. pozdrawiam jasiol - kutas jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:20 Tu akurat sie nie zgodze.Moim zdaniem poza zbytnim "ucyrkowieniem" samego zatrzymania wszystko przebieglo tak jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 20:00 browiec1 napisał: > poza zbytnim "ucyrkowieniem" samego zatrzymania wszystko przebieglo tak jak powinno. Potem już tak bo się sąd wtrącił. Ale pytanie zasadnicze brzmi: po co go w ogóle aresztowali? Opowieści o "niezależnej decyzji prokuratury" odsyłają między bajki poprzednie niczym niezakłócone wizyty Zakajewa. Jeśli nie chcieli Zakajewa w Polsce to wystarczyło cofnąć wizę i nie wpuścić go na nasze terytorium. Znaczy się cyrk motywowany decyzją polityczną - a tą "na drzewo" odsyła uzasadnienie wyroku sądowego i jego następstwa. Rosjanie zapienieni, bo "cały świat" po raz kolejny widzi, że nie są w stanie nic Zakajewowi zrobić. Czeczeńcy zapienieni, bo ruszyliśmy ich ich wodza. To jest piaskownica nie polityka. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 20.09.10, 15:33 cie778 napisał: > browiec1 napisał: > > > poza zbytnim "ucyrkowieniem" samego zatrzymania wszystko przebieglo tak j > ak powinno. > > Potem już tak bo się sąd wtrącił. Ale pytanie zasadnicze brzmi: po co go w ogól > e aresztowali? > > Opowieści o "niezależnej decyzji prokuratury" odsyłają między bajki poprzednie > niczym niezakłócone wizyty Zakajewa. > Jeśli nie chcieli Zakajewa w Polsce to wystarczyło cofnąć wizę i nie wpuścić go > na nasze terytorium. > > Znaczy się cyrk motywowany decyzją polityczną - a tą "na drzewo" odsyła uzasadn > ienie wyroku sądowego i jego następstwa. > Rosjanie zapienieni, bo "cały świat" po raz kolejny widzi, że nie są w stanie n > ic Zakajewowi zrobić. A to jedyny pozytyw całej tej zenujacej afery z nekaniem tego wspaniałego człowieka. Czeczeńcy zapienieni, bo ruszyliśmy ich ich wodza. To jes > t piaskownica nie polityka. > > pozdrawiam > jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ahmed Zakajew 20.09.10, 15:24 browiec1 napisał: > Tu akurat sie nie zgodze.Moim zdaniem poza zbytnim "ucyrkowieniem" samego zatrz > ymania wszystko przebieglo tak jak powinno. Chyba zartujesz???? Osoba pod ochrona Króla Sojuszniczego Kraju ma byc nekana??? mamy se robic obciach na cały swiat, tylko dlatego ze ten wspaniały człowiek umknał ludozercom z kolacji???? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ahmed Zakajew 18.09.10, 18:23 No dziwny poglad,nawet bardzo.Mysle ze kazda prokuratura bylaby szczesliwa gdyby poszukiwani listami gonczymi sami chcieli sie zglaszac do prokuratury jak Zakajew,a nie ukrywali po krajach bez umow o ekstradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 jaki premier jaki prezydent takie zatrzymanie:((/n 18.09.10, 21:49 rzewuski1 napisał: > podobno jest w Warszawie > mimo ostrzezen ze zostanie aresztowany > jest moim zdaniem bezczelny > > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8387194,Ahmed_Zakajew_jest_juz_w_Warszawie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 bandyci nawołuja do mordu 20.09.10, 14:36 Sława! www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,8400205,Komunisci_z_Petersburga_nawoluja_do_zabicia_Zakajewa.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Wstyd na cały swiat 20.09.10, 15:10 Sława! Ostatecznie dobrze sie stało, ze wypuszczono tego wspaniałego i szlachetnego człowieka. A połgłowek tusniety narobił nam obciachu na cały swiat. Ale tak to sie wychodzi na kurestwie. A gazu i tak ma zabraknac, jak widac tusniety z Pawlakiem sa całkowicie nieudolni i na nic sie zdało spiskowanie i sciskanie z bandyta liliputana nad ciałem Prezydenta RP... Ale w sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Wstyd na cały swiat 20.09.10, 18:06 Złożyłeś mu wiernopoddańczy hołd? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Miedwiedjew ma rece we krwi 20.09.10, 15:35 Sława! Gdyby kacapstwo sie obraziło i tego gdubra nie przysłało nam to byłoby baaaaaaardzo pozytywne:)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś