say69mat Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 16:40 ... nie świruj, świry są wszędzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 17:35 say69mat napisał: > ... nie świruj, świry są wszędzie ... sa, tylko zastanawiam sie co bedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane ale USA kochasz 19.10.10, 16:41 Wzruszyła mnie Twoja historia. Zanim ten temat poleci (no bo jaki ma związek z Militariami?), zgaduję, że pijesz do dzisiejszych wydarzeń? Podobno nie użyto nawet zwyczajnej broni, a przerobionej gazowej, zatem pod temat zezwolenia na broń nie da się tych wydarzeń podciągnąć. Rozumiem, że jak w USA jakiś szaleniec sobie postrzela to z obrzydzenia przez tydzień jedzenia nie ruszasz? Czy może tamtejszy wypadku już Ci spowszechniały? Podsumowując - temat do kasacji, zanim się zacznie nic nie warta dyskusja. No, chyba, że źle rozszyfrowałem ten powód 'nielubienia' Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: ale USA kochasz 19.10.10, 23:31 f_crane napisał: > Wzruszyła mnie Twoja historia. Zanim ten temat poleci (no bo jaki ma związek z > Militariami?), zgaduję, że pijesz do dzisiejszych wydarzeń? Podobno nie użyto n > awet zwyczajnej broni, a przerobionej gazowej, zatem pod temat zezwolenia na br > oń nie da się tych wydarzeń podciągnąć. Rozumiem, że jak w USA jakiś szaleniec > sobie postrzela to z obrzydzenia przez tydzień jedzenia nie ruszasz? Czy może t > amtejszy wypadku już Ci spowszechniały? > > Podsumowując - temat do kasacji, zanim się zacznie nic nie warta dyskusja. > > No, chyba, że źle rozszyfrowałem ten powód 'nielubienia' Polski... Dokladnie. Tu to dopiero strzelaja. No fakt ze nie do politykow. Tylko czy warto politykow zalowac bardziej niz np. Dzieciaki w szkolach? Chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: ale USA kochasz 19.10.10, 23:59 > Dokladnie. Tu to dopiero strzelaja. No fakt ze nie do politykow. Ale bomby pod urzędy federalne podkładają- w ramach nieposłuszeństwa obywatelskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Chcesz przykłady mordów 'inspirowanych' polityczni 20.10.10, 12:03 Chcesz przykłady mordów 'inspirowanych' politycznie? Proszę bardzo, choćby zamachy na lekarzy i kliniki przeprowadzające aborcję. Ci lekarze to _prawdziwe_ ofiary 'przemysłu nienawiści'. Podobnych przykładów jest sporo (redneckowskie milicje i ich 'umiłowanie' do rządu czy imigrantów itd.) i nie są to tylko dzieciaki strzelające w szkołach. O USA napisałem znając ślepą miłość autora tematu to Najlepszego Kraju na Świecie. Trochę złośliwie, przyznaję. Świry są wszędzie, inspirację znajdują w najróżniejszych sprawach. Ja Polskę kocham i tym bardziej denerwuje mnie jak Pis-oszołomy porównują te wydarzenia do Popiełuszki, mordowania opozycji (to tylko z wczoraj), a sam el duce, najbardziej odpowiedzialny za agresję i najbardziej w tej agresji wyrachowany (słynne udawanie przed wyborami, na które tylko frajer by się nabrał) głośno krzyczy - łapaj złodzieja, co złego to nie ja... No, ale co zrobić - śpiewają to co elektorat chce słyszeć. Teraz czytam, że jeden z moich ulubieńców, Feliks Dzierżyński, znaczy złowrogi Antoni chce komisji śledczej... Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Chcesz przykłady mordów 'inspirowanych' polit 20.10.10, 12:15 > Teraz czytam, że jeden z moich ulubieńców, Feliks Dzierżyński, znaczy złowrogi > Antoni chce komisji śledczej... Czego od niego wymagasz ? Kampania wyborcza, diety za posiedzenia, kasa na zatrudnienie ekspertów czyli kolegów, pięc minut na COmedy Central- same plusy takich komisyji, W dodatku jeśli straci łaskę JArka i nie zostanie wepchany do Sejmu- to z czego bidula się utrzyma- emerytura dopiero za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Ja tez nie przepadam 19.10.10, 16:53 ale cóz moge na to poradzic mój kraj nie takie narody jak nasz skakały sobie do gardeł i sie wyrzynały u nas to narazie jednostkowe wypadki i lepiej zeby tak zostało i Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ja tez nie przepadam 19.10.10, 17:34 rzewuski1 napisał: > ale cóz moge na to poradzic > mój kraj > > nie takie narody jak nasz skakały sobie do gardeł i sie wyrzynały > u nas to narazie jednostkowe wypadki > i lepiej zeby tak zostało > i A myslisz ze na tym sie skonczy? Oby. Obawiam sie jednak ze nie. Juz przed smiercia Kaczynskiego na forum Wiadomosci pojawialy sie posty - nie jeden - wszem i wobec zyczace mu smierci. A to przeciez tylko male forum - tzn., duze, ale w skali calego kraju to zaledwie niewielki skrawek zycia publicznego - na takim malym forum pojawilo sie ilus osobnikow mowiacych mniej lub bardzziej brutalnie o smierci przeciwników politycznych. Ilu takich jest w skali calego kraju? Zgaduje co teraz bedzie - ilus politykow i dzialaczy PiS wystapi o pozwolenie na posiadanie broni, uzasadniajac to potrzeba zapewnienia osobistego bezpieczenstwa, i w kontekscie tego zdarzenia beda musieli otrzymac zgode. ilu bowiem takich swirow gotowych pojsc z bronia do pierwszego lepszego biura poselskiego PiS w jakiejs zabitej dziurze jest w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
brigada_di_bandito Re: Ja tez nie przepadam 19.10.10, 17:45 Matrek,to o czym piszesz to tylko zasłona dymna. Tak się odbywa dążenie do władzy absolutnej czyli dyktatury,a ludziom żyje się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 17:46 bmc3i napisał: > rzewuski1 napisał: > > > nie takie narody jak nasz skakały sobie do gardeł i sie wyrzynały > > u nas to narazie jednostkowe wypadki > > i lepiej zeby tak zostało > > i > > A myslisz ze na tym sie skonczy? Oby. Obawiam sie jednak ze nie. Juz przed smie > rcia Kaczynskiego na forum Wiadomosci pojawialy sie posty - nie jeden - wszem i > wobec zyczace mu smierci. A to przeciez tylko male forum - tzn., duze, ale w s > kali calego kraju to zaledwie niewielki skrawek zycia publicznego - na takim ma > lym forum pojawilo sie ilus osobnikow mowiacych mniej lub bardzziej brutalnie o > smierci przeciwników politycznych. Ilu takich jest w skali calego kraju? > > Zgaduje co teraz bedzie - ilus politykow i dzialaczy PiS wystapi o pozwolenie n > a posiadanie broni, uzasadniajac to potrzeba zapewnienia osobistego bezpieczens > twa, i w kontekscie tego zdarzenia beda musieli otrzymac zgode. ilu bowiem taki > ch swirow gotowych pojsc z bronia do pierwszego lepszego biura poselskiego PiS > w jakiejs zabitej dziurze jest w Polsce? No prosze wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8535492,Szczecinskie_PiS_do_policji__chroncie_nasze_biura.html Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 17:55 Oj - zaraz tam nie lubię - wszędzie trafi się jakiś wariat.) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 20:22 anton_1 napisał: > Oj - zaraz tam nie lubię - wszędzie trafi się jakiś wariat.) Zapewne normalny to on nie jest, choc tez zapewne uwazal sie za wyksztalciucha, a na wyborocow pis mawial mohery i idioci. Obawiam sie jednak, ze to nie jest taki zamach jak zamachy roznych swirów na szkoly w USA, Niemczech, czy Anglii, a to dlatego ze motywowany politycznie, a przede wszzystkkim dlatego, ze nastapil w pewnej atmosferze politycznej, wyznaczanej wypowiedziami pewnego ministra o "dożynaniu watahy", i innego blazna robiacego teraz najwieksza karfiere polityczna swojego zycia. W tym kontekscie moze to stanowic otwarcie pewnej puszki pandory, przy ktorej bagatelizowanie tego wypadku stwierdzeniem ze to tylko swir moze stanowic przejaw braku odpowiedzialnosci. Bo takich swirów zacheconych powodzeniem tego ataku moze byc wiecej, a to z koleii zapewne spowoduje proby odwetu ze strony swierow po drugiej stronie scecny politycznej, i pewnego dnia obudzimy sie w sytuacji stanu wyjatkowego w panstwie, bo nie bedzie innego wyjscia - w najlepszym przypadku. Kresle moze troche czarny scenariusz, ale lepiej dmuchac na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 10:25 Zapewne normalny to on nie jest, choc tez zapewne uwazal sie za wyksztalciucha, a na wyborocow pis mawial mohery i idioci. Obawiam sie jednak, ze to nie jest taki zamach jak zamachy roznych swirów na szkoly w USA, Niemczech, czy Anglii, a to dlatego ze motywowany politycznie, a przede wszzystkkim dlatego, ze nastapil w pewnej atmosferze politycznej, wyznaczanej wypowiedziami pewnego ministra o "dożynaniu watahy", i innego blazna robiacego teraz najwieksza karfiere polityczna swojego zycia. W tym kontekscie moze to stanowic otwarcie pewnej puszki pandory, przy ktorej bagatelizowanie tego wypadku stwierdzeniem ze to tylko swir moze stanowic przejaw braku odpowiedzialnosci. Bo takich swirów zacheconych powodzeniem tego ataku moze byc wiecej, a to z koleii zapewne spowoduje proby odwetu ze strony swierow po drugiej stronie scecny politycznej, i pewnego dnia obudzimy sie w sytuacji stanu wyjatkowego w panstwie, bo nie bedzie innego wyjscia - w najlepszym przypadku. Kresle moze troche czarny scenariusz, ale lepiej dmuchac na zimne. Zgadzam się z tym co napisałeś - chodziło mi o to, że nie można się od razu na cały kraj obrażać.) Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 10:49 maxikasek napisał: > > "Ruski agencie, załatwimy cię!" J. KAczyński do Wrzodaka w Sejmie w 2005 roku. > czy śp. LK > "Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, > wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie." "Nie można wykluczyć, że osoby, które nie znalazły się w aktach sprawy, realizowały przedsięwzięcia tak dalece naruszające prawo, że prowadzący sprawę nie zaryzykowali ich udokumentowania." – Antoni Macierewicz w tzw. "Raporcie z weryfikacji WSI", str. 60 (16.02.2007) Sędzia Trybunału Konstytucyjnego Adam Jamróz oskarżony został przez wybitnego posła PiS, Arkadiusza Mularczyka o współpracę z SB w charakterze kontaktu operacyjnego. Podstawą oskarżenia była notatka agenta SB, w której napisał on w 1978 r., że sędzia Jamróz odmówił współpracy z powodów moralnych. Fakt, że nawet prowadzący go agent nic o jego działaniach nie wiedział, świadczy ponad wszelką wątpliwość o głębokim zakonspirowaniu pana sędziego w siatkę donosicieli Układu i ważnej roli, jaką niewątpliwie musiał spełniać w strukturach SB (10.05.2007) "A mówiąc szczerze, są w tej chwili podstawy do tego, żeby zażądać uchylenia immunitetu pewnych posłów Platformy Obywatelskiej, ale się tego nie robi właśnie ze względu na kampanię." - Lech Kaczyński w rozmowie z Jackiem Karnowskim w "Sygnałach Dnia" (18.10.2007) "Byłam studentką z Niemiec i z tego powodu był dopisany do mnie taki pracownik naukowy, wtedy doktor Bralczyk, teraz bardzo znany profesor. On się do mnie przykleił w taki przyjacielski sposób. Bardzo go polubiłam. Nie wykluczam, że właśnie on był jednym z tych donosicieli. Myślę że to było naturalne, że student czy studentka z Zachodu była obserwowana przez wiele osób i taki opiekun naukowy, jakim był prof. Bralczyk to nie był przypadek." - wybitna i zasłużona posłanka Partii, Nelly Rokita, w wypowiedzi dla portalu gazeta.pl (05.12.2007) "Nie jest prawdą, że tylko ja dostrzegam wilcze oczy Donalda Tuska, bo bardzo wielu ludzi to dostrzega. Mnóstwo takich ludzi znam, gdyby był proces mogę mnóstwo świadków dostarczyć" - Jarosław Kaczyński w rozmowie z Jackiem Karnowskim w audycji "Sygnały Dnia" na antenie Polskiego Radia (30.07.2008) "Ja zawsze widzę taki błysk w oczach ministra Sikorskiego, yyyyyy, często mam wtedy obawę, co do tego co za tym wzrokiem się tam dalej znajduje. [...] Trudno powiedzieć z czego wynikają te szczególne cechy charakterologiczne, no może są w genach, no, także ten jakby zmatowiony wzrok może też wynikać z czego innego, no, oglądałem wystąpienie pana ministra na konferencji w Avignonie i powiem szczerze, że byłem troszkę zaniepokojony, ale może to wynikało z wysokiej temperatury w tym momencie. [...] Od tej pory baczniej się przyglądam panu ministrowi no i rzeczywiście, rzeczywiście myślę, że powinniśmy się bacznie mu wszyscy przyglądać nie tylko dziennikarka jednego z największych dzienników w Wolsce, która zadzwoniła wtedy do mnie bardzo zaniepokojona, mówiąc czy pan widzi to samo co ja" - ceniony odnowiciel i antykomunista, Karol Karski w wypowiedzi dla portalu politbiuro.pl (15.09.2008) "Zauważyłam u pana ministra Drzewieckiego "metodę zaprzeczania". To jest taka naturalna metoda, opisywana przez psychologów i to tym bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, że te przypadki mogły mieć miejsce. Tę metodę stosują osoby, które dopuszczają się przestępstw przeważnie przemocy w rodzinie, bądź które nadużywają alkohol" - wybitny autorytet prawny PiS, Beata Kempa w wypowiedzi dla witryny politbiuro.pl (18.11.2008) "Nawet gdyby Tusk działał nieumyślnie, to i tak by się dopuścił przestępstwa. Nie może udowodnić, że nie było żadnej jego winy w tym przecieku. Obawiam się, że w normalnym, uczciwym procesie jest to niemożliwe do udowodnienia" - Jarosław Kaczyński w wywiadzie na łamach "Rzeczpospolitej" (24.10.2009) "Ja mogę powiedzieć, że czuję się też troszkę dziwnie, bo ja ogromnie się cieszyłam jej sukcesem, chyba jako jedyny członek komisji sportu uważałam, że to jest tak naprawdę największy nasz sukces, mimo że mieliśmy medalistów, to ona weszła do pierwszej piętnastki biegaczek. [...] A tutaj nikt się nie cieszył i właściwie już wtedy się zorientowałam, że coś jest nie tak. Dlatego, że to dziwne, że polski sport nie cieszy się z jedenastego miejsca na Igrzyskach Olimpijskich i właściwie nikt nawet jej nie pokazał, żaden komentator, czy trener nie powiedział, że to jest [...] No, ale jak widać wszyscy na pewno mieli świadomość tego, że nie jest to ekipa, która była tak zwana czysta" - Elżbieta Jakubiak w rozmowie z Moniką Olejnik w audycji "Gość Radia Zet", o wspaniałym sukcesie Kornelii Marek, która odniosła życiowy sukces pomimo konieczności przyjęcia przed igrzyskami serii bolesnych zastrzyków (18.03.2010) "W moim przekonaniu nie można dokonać analizy fenomenu Platformy Obywatelskiej bez przyjrzenia się tym, którzy atakowali krzyż, i jednocześnie przypomnienia o miażdżących zwycięstwach Platformy w więzieniach. [...] Każdy musi się nad tym zastanowić, co łączyło atakujących krzyż ze światem kryminalnym, półświatkiem, który atakował tych pod krzyżem. Jak to się ma do Janusza Palikota i języka, jakim Platforma mówi o politycznych przeciwnikach, w tym o tragicznie zmarłych, o całej tej licytacji w przekraczaniu granic przyzwoitości. To się musi w więzieniach podobać. A dla dzisiejszej Platformy jest niezwykle charakterystyczne[...] W Polsce jest duża część ludzi, którym odpowiada nieporządek w państwie, którzy boją się porządnego państwa. [...] To jest ta różnica między nami a PO. Oni wpisują się w pewien stan społeczeństwa, a my kontestujemy. To jest być może powód potwornej nienawiści do nas ze strony pewnej części społeczeństwa. My symbolizujemy dla nich system wymagań, którego nie znoszą, nie rozumieją, bo to przekracza ich horyzonty. Niezależnie od tego, że mogą mieć nawet profesorskie tytuły" - Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" (24.09.2010) Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 18:31 o333 napisał: > maccard, bezcenne cytaty Nie mogłem znaleźć tego o zbrodniach popełnianych przez Rokitę. Tak wielkich zbrodniach, że tylko morderstwo może się z nimi równać. A nie chciałem cytować z pamięci, bo gdybym przekręcił choć jedno słowo zaraz by mi kłamstwo zarzucono. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 20:14 Jan Maria Rokita popełnił bardzo ciężkie przestępstwo przeciwko demokracji. Poza mordami to jest najcięższe przestępstwo, jakie w ogóle można popełnić. Opis: wypowiedź dla dziennikarzy dotycząca sprawy tzw. „inwigilacji prawicy” w latach 1992–93, w okresie, gdy Jan Rokita był szefem Urzędu Rady Ministrów, na pokładzie samolotu powracającego do Polski ze szczytu wyszehradzkiego. Źródło: Gazeta Wyborcza, 11 października 2006 Jan Rokita powinien raz na zawsze zniknąć z polityki. Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów, stenogram wywiadu premiera dla „Dziennika”, 10 października 2006 Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem – intelektualnym i moralnym. Opis: podczas konferencji prasowej, 11 lipca 2007. Źródło: wp.pl Nie będę współpracował z nikim, kto był nie w porządku wobec mojego brata i innych poległych. Bo zachowania wobec nich były haniebne, one politycznie i moralnie wykluczają współpracę. Absolutnie wykluczam mój udział we współpracy do czasu jakiejś daleko posuniętej ekspiacji z ich strony. Opis: O możliwości współpracy z PO po wygranych przez Bronisława Komorowskiego wyborach prezydenckich w 2010 r. Źródło: Bez przeprosin z PO nie będę współpracował, „Rzeczpospolita”, 10 lipca 2010. Nie będzie w Polsce dyktatury i tylko ktoś bardzo głupi może wierzyć w tego rodzaju zagrożenie. Źródło: Przemówienie w Sejmie 17 lutego 2006 Gazeta.pl. Nie ma już ułańskiej Polski. Nie można kierować się w polityce mitami, nawet gdy jest to piękny mit Polski bohaterskiej. Polska jest społeczeństwem postkomunistycznym, chłopskim, zastrachanym i biernym. Opis: krytyka Jana Olszewskiego za używanie „języka, który raczej odpycha od społeczeństwa, nie przyciąga”. Źródło: Lewy czerwcowy (1992), za: Ziemkiewicz: Wolność na folwarku Zobacz też: polityka historyczna Nie po to odsunęliśmy generała Dukaczewskiego i usunęliśmy WSI, by teraz awansować go na wysokie stanowisko. Minister obrony musi być człowiekiem, który dobrze współpracuje z premierem i prezydentem. Prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych musi wiedzieć o wszystkich podejmowanych decyzjach. Tymczasem zdarzało się, że nie wiedział o bardzo ważnych. Minister Radosław Sikorski niemało zdziałał, jest człowiekiem o bardzo dużych możliwościach, jeśli zechce je wykorzystać. Źródło: Wywiad dla Gazety Polskiej nr 7,14 lutego 2007 Opis: o przyczynie dymisji Radosława Sikorskiego. Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... aż trudno wymienić. Źródło: Fakty TVN Ta wojna jest także naszą wojną. Opis: o wojnie w Iraku. Źródło: Przemówienie w Sejmie W polityce nie wszystkich umów można dotrzymywać. Opis: tak według Radosława Sikorskiego „z rozbrajającą lekkością” odpowiedział premier na pytanie, dlaczego wbrew wcześniejszej obietnicy nie zwolnił Antoniego Macierewicza z funkcji szefa kontrwywiadu wojskowego. Źródło: „Sikorski: Macierewicz jest zafascynowany tajnością”, Gazeta.pl, 17.09.2007 Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Opis: po chwili (w odpowiedzi na reakcję posłów) słowa te zostały sprostowane: „... że białe jest czarne, a czarne jest białe”. Kaczyński dodał później jednak: „Nie przekonają nas zresztą i w tym pierwszym względzie”. Źródło: Exposé, 19 lipca 2006 [Żydzi] są zdolniejsi od Polaków i dlatego plasują się w środowisku inteligenckim. Opis: podczas przesłuchania w SB; w odpowiedzi na antysemickie komentarze ppłk M. Kijowskiego. Źródło: [6] Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 22.10.10, 01:24 Andrzej Wajda: "To wojna domowa! To jest walka o wszystko! Wesprze nas TVN!" Bronisław Komorowski: Bronisław Komorowski "Będziemy polować na kaczki tylko teraz jest okres ochronny" "Jaki Prezydent taki zamach" „Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30-tu metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera”. "Kaczyński to przypadek psychiatryczny." " Radosław Sikorski: Dorżnąć watahę „Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię!” --na konwencji PO "Można być prezydentem, ale można być też chamem." "Pan się nie przejmuje tym,co wygadują niektóre karły moralne" Donald Tusk, 10 listopada 2005, wystapienie Sejmowe „…Polska naprawde nie jest skazana na, tak jak ja Polska od wczoraj nazywa, moherowa koalicje…” „…Jesli uwazacie panstwo, ze J.Kaczynski i PiS w czasie kampanii wyborczej maja zamiar aresztowac kandydatów innych partii, uzywac podsluchów, to wezcie pochodnie w rece i idzcie na Palac Prezydencki…” "Najlepsi i twardzi idą na wojnę z PiS-Do tej wojny potrzebuję ludzi najlepszych, twardych. Dlatego to otoczenie będzie teraz pomagało Grzegorzowi Schetynie bić się w Sejmie z PiS-em" "Ten atak nie zostanie jednak bez odpowiedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 22.10.10, 09:14 Teraz będziemy się bawić w całośc cytatów? O tym gdzie stało ZOMO itd.? "„Dlaczego do Smolenska wyjechal kartofel, kurdupel, alkoholik, a wrócil maz stanu? Bo Rosjanie podmienili cialo”"= Niestety rzadko to mu się zdarza, ale powiedział prawdę. Mnie też wkur... ta obłuda (nie wnikając w użyte słowa, a tylko sens). Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Długo nie trzeba bylo czekac 22.10.10, 09:17 maxikasek napisał: > Teraz będziemy się bawić w całośc cytatów? O tym gdzie stało ZOMO itd.? > "„Dlaczego do Smolenska wyjechal kartofel, kurdupel, alkoholik, a wrócil > maz stanu? Bo Rosjanie podmienili cialo”"= > Niestety rzadko to mu się zdarza, ale powiedział prawdę. Mnie też wkur... ta ob > łuda (nie wnikając w użyte słowa, a tylko sens). A Ty uważasz ze teksty w polityce o staniu tam gdzie zomo, to to samo co teksty o wyrzynaniu i patroszeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 17:57 MAtrek- toz to w kampani wyborczej manna z nieba. Ileż będzie można bić piany o kampanii nienawiści wobec PiS. No bo przeciez PiS w każdym przmówieniu spływał wprost miłością do innych ;-). Jest takie powiedzenie- "Kto sieje wiatr, zbiera burzę". Parę miesięcy temu pisałem, że w Szczecinie chory psychicznie gość zamordował swoją matkę, bo mówiła w domu po rosyjsku (przesiedlona po wojnie z KResów)- "a przecież to Rosjanie zamordowali prezydenta w Smoleńsku". Teraz mamy następnego psychola. I znów zginął niewinny człowiek. A Prezes miast uderzyć się w pierś, że są współwinni tego rżnie Dziewice Maryję :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 19:53 maxikasek napisał: > Parę miesięcy temu pis > ałem, że w Szczecinie chory psychicznie gość zamordował swoją matkę, bo mówiła > w domu po rosyjsku (przesiedlona po wojnie z KResów)- "a przecież to Rosjanie z > amordowali prezydenta w Smoleńsku". Tamtej zbrodni też jest winien Tusk i kampania nienawiści. Taka jest zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 20:41 maxikasek napisał: > MAtrek- toz to w kampani wyborczej manna z nieba. Ileż będzie można bić piany o > kampanii nienawiści wobec PiS. No bo przeciez PiS w każdym przmówieniu spływał > wprost miłością do innych ;-). jeszcze napisz ze to kaczynski wynajal platnego morderce, aby zamordowal czlonkow PiS. > Jest takie powiedzenie- "Kto sieje wiatr, zbiera burzę". Parę miesięcy temu pis > ałem, że w Szczecinie chory psychicznie gość zamordował swoją matkę, bo mówiła > w domu po rosyjsku (przesiedlona po wojnie z KResów)- "a przecież to Rosjanie z > amordowali prezydenta w Smoleńsku". Teraz mamy następnego psychola. I znów zgin > ął niewinny człowiek. A Prezes miast uderzyć się w pierś, że są współwinni tego > rżnie Dziewice Maryję :-(. Za pare tygodni czy miesiecyy, zgina kolejni ludzie, tez z powodu psychola. Chcesz sie zalozyc? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 21:41 matruś,kto rzucał gównem w tablicę? trza było nie odwalać maniany wtedy,teraz preziu nie musiałby pitolić smutów że ktoś"zginął za niego".za niego to nawet jego kot nie oddałby życia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 19.10.10, 23:56 > jeszcze napisz ze to kaczynski wynajal platnego morderce, aby zamordowal czlonk > ow PiS., Matrek weź leki.... > Za pare tygodni czy miesiecyy, zgina kolejni ludzie, tez z powodu psychola. Chc > esz sie zalozyc? Co roku w POlsce ginie tak conajmniej kilkanaście osób. POnieważ tym razem świr wziął na cel biuro partii- rozumiem że czas rwać szaty i ogłaszac koniec świata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 00:39 maxikasek napisał: > > jeszcze napisz ze to kaczynski wynajal platnego morderce, aby zamordowal > czlonk > > ow PiS., > Matrek weź leki.... > > Za pare tygodni czy miesiecyy, zgina kolejni ludzie, tez z powodu psychol > a. Chc > > esz sie zalozyc? > Co roku w POlsce ginie tak conajmniej kilkanaście osób. POnieważ tym razem świr > wziął na cel biuro partii- rozumiem że czas rwać szaty i ogłaszac koniec świat > a ;-) Nie, nie poniewaz ktos wzial na cel biuro partii, lecz poniewaz po raz pierwszy od czasu zamachu na Narutowicza, dokonano w Polsce zamachu politycznego. Co wiecej, podobnie jak w pierwszym przypadku, zamach nie byl przypadkowy, lecz byl efektem pewnej dagonki medialno-politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 08:09 > Nie, nie poniewaz ktos wzial na cel biuro partii, lecz poniewaz po raz pierwszy > od czasu zamachu na Narutowicza, dokonano w Polsce zamachu politycznego. JAkoś w USA Ci nie przeszkadza że co jakiś czas odstrzeliwują prezydenta czy senatora. Róznica między NArutowiczem a obecnym jest taka, że Niewiadomski był zdrowy na umyśle. A ten gość szukał po prostu sposobu na "odejście": taksówkarz, reemeigrant z KAnady. Po 10 latach rozwodzi się z żoną, sprzedaje dom i prawdopodobnie próbuje szczęścia w Anglii. Nie udaje mu się, więc wybrał taki sposób na "odejście". A ja na Twoim miejscu poczekałbym na wyniki śledztwa, żebys ię nie okazało że np. ktoś z biura miał romans z jego żoną... >Co wi > ecej, podobnie jak w pierwszym przypadku, zamach nie byl przypadkowy, lecz byl > efektem pewnej dagonki medialno-politycznej. Dzieki Bogu że słuchacze RM i PiS są bardziej zdyscyplinowani i zabijają tylko na rozkaz ;-) Przypominam że nagonka trwała z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 09:20 maxikasek napisał: > Przypominam że nagonka trwała z obu stron. Eh. Przypominasz sobie z drugiejs strony teksty w stylu dorżnąc watahe? Wiesz, to znany sposob - zmniejszym swoja wine przez przypisanie jej czesci przeciwnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 09:44 bmc3i napisał: > maxikasek napisał: > > > Przypominam że nagonka trwała z obu stron. > > > Eh. Przypominasz sobie z drugiejs strony teksty w stylu dorżnąc watahe? > > Wiesz, to znany sposob - zmniejszym swoja wine przez przypisanie jej czesci prz > eciwnikowi. Jeszcze bardziej znany sposób to cała winę winę przerzucić na drugą stronę, w myśl zasady: - Sama krzycz choć ci nic, a chłopu polej ukropu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 09:52 "Ruski agencie, załatwimy cię!" J. KAczyński do Wrzodaka w Sejmie w 2005 roku. czy śp. LK "Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie." Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 13:25 maxikasek napisał: > > "Ruski agencie, załatwimy cię!" J. KAczyński do Wrzodaka w Sejmie w 2005 roku. > czy śp. LK > "Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, > wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie." O, to musiales daleko siegnac... na pewno skutki tej wypowiedzi widiczne sa do dzis.... Na dodatek w ramach tej samej strony sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 13:46 > na pewno skutki tej wypowiedzi widiczne sa do > dzis.... Podobnie jak " Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, liczymy na pana w poniedziałek" z 2007 roku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 20.10.10, 20:28 maxikasek napisał: > > na pewno skutki tej wypowiedzi widiczne sa do > > dzis.... > Podobnie jak " Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, l > iczymy na pana w poniedziałek" z 2007 roku ;-) Chcesz powiedziec, ze sikorski chcial dorzynać watahy PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 00:32 A to Wrzodak był z PiS-u? BO ten tylko przypomniał mu że to on tworzył III RP i żeby sie z tego rozliczył ;-) A plany PiS wobec przystawek były jasne- rozwalic i przejąć. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 00:37 maxikasek napisał: > A to Wrzodak był z PiS-u? BO ten tylko przypomniał mu że to on tworzył III RP i > żeby sie z tego rozliczył ;-) A plany PiS wobec przystawek były jasne- rozwali > c i przejąć. Nie, ale bez wzgledu na animozje, wrzodak i piS to z grubsza biorac jedna 'opcja polityczna". jesli wiec animozje miedzy przedstawicielami PiS a wrzodakiem maja byc analogia do wypowiedzi Sikorksiego o wyrzynaniu watach,m to ani chybi minister spraw zagranicznych RP chce wyrzynac kogos z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 09:26 bmc3i napisał: > Nie, ale bez wzgledu na animozje, wrzodak i piS to z grubsza biorac jedna 'opcj > a polityczna". A PiS i PO to niby się strasznie programowo różnią? jesli wiec animozje miedzy przedstawicielami PiS a wrzodakiem ma > ja byc analogia do wypowiedzi Sikorksiego o wyrzynaniu watach,m to ani chybi mi > nister spraw zagranicznych RP chce wyrzynac kogos z PO. > Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 10:38 > A PiS i PO to niby się strasznie programowo różnią? Czasem do mnie dociera że najbardziej prawicową partią w Poslce staje się SLD ;-). >Nie, ale bez wzgledu na animozje, wrzodak i piS to z grubsza biorac jedna 'opcja polityczna". Bez jaj ;-) Wrzodak ma sięt ak do PiS-u jak Dzierżyński do dzisiejszego SLD. >jesli wiec animozje miedzy przedstawicielami PiS a wrzodakiem maja byc analogia do >wypowiedzi Sikorksiego o wyrzynaniu watach,m to ani chybi minister spraw zagranicznych >RP chce wyrzynac kogos z PO. To może Hoffman Cię zadowoli (choć wątpię- już masz ugruntowaną tezę ;-) ) "Palikot przekroczył granicę, za którą już nie ma polityki, tylko trzeba tego faceta powiesić na najbliższej gałęzi. Wszyscy musimy do tego doprowadzić. Po czymś takim trzeba mu wybrać gałąź." i drugie "Zachowuje się jak dresiarz, który w bramie dźga brudnym nożem. Jakbym go spotkał na korytarzu sejmowym, to dostałby po gębie." Pytanie pomocnicze: ile dziesiąt razy spotkał Palikota na korytarzu- i czemu nie spełnił obietnicy? Nózki się trzęsły? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 10:42 ." > Pytanie pomocnicze: ile dziesiąt razy spotkał Palikota na korytarzu- i czemu ni > e spełnił obietnicy? Nózki się trzęsły? pewnie wygladało to tak czesc Janusz napijemy sie? ale ty stawiasz bo obraziłes naszego prezesa he hee Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 10:52 maxikasek napisał: > > A PiS i PO to niby się strasznie programowo różnią? > Czasem do mnie dociera że najbardziej prawicową partią w Poslce staje się SLD ; > -). Nalezy odroznic liberalizm gospdoarczy, od prawicowosci w gospodarce. To sprzeczne ze soba idee. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:02 > Nalezy odroznic liberalizm gospdoarczy, od prawicowosci w gospodarce. To PiS jest prawicowy? O dkiedy? Jakkots trafnie go okreslił jest narodowo-socjalistyczny, w kwesti polityki narodowy, w kwesti gospodarki -socjalistyczny. OD kiedy prawicowe jest zwiększanie obciążeń socjalnych czy centralizacja gospodarki? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:05 maxikasek napisał: > > Nalezy odroznic liberalizm gospdoarczy, od prawicowosci w gospodarce. > To PiS jest prawicowy? O dkiedy? Jakkots trafnie go okreslił jest narodowo-socj > alistyczny, w kwesti polityki narodowy, w kwesti gospodarki -socjalistyczny. OD > kiedy prawicowe jest zwiększanie obciążeń socjalnych czy centralizacja gospoda > rki? Maxi, nie bede cie wyreczal - sprawdz sam czym sie od siebie roznia wspolczense partie prawicowe od partii liberalnych. Sprawdz czym sie rozni partia konserwatywna w UK od partii liberalnej, czy niemiecka chadecja od niemieckich liberalow. Z tego co napisales wyzej wynika, ze najwyrazniej nie wiesz co to jest dzisiaiaj prawicowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:05 maxikasek napisał: OD > kiedy prawicowe jest zwiększanie obciążeń socjalnych PiS zmniejszył obciążenia socjalne. Platforma będzie musiała je zwiększyć. Paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 10:46 maccard napisał: > bmc3i napisał: > > > Nie, ale bez wzgledu na animozje, wrzodak i piS to z grubsza biorac jedna > 'opcj > > a polityczna". > > A PiS i PO to niby się strasznie programowo różnią? Obie partie maja skrzydła, frakcje, ktorych członkowe maja poglady zblizone do pogladów czlonkow okreslonej czesci drugiej parti. W PO sa ludzie ktorzy swobodnie zmiescili by sie w PiSie, i odwrotnie - w PiS są ludzie którzy gdyby przeszli dzis do PO, niemal z dnia na dzien stali by sie jej sztandarowymi postaciami tej partii z programowego punktu widzenia. To na tych ludziach opierala sie dawna idea POPiSu. W tej chwili to jednak niemozliwe, bo jak pisal Henio Sienkiewicz, nienawisc zatruła serca pobratymcze. Te partie troche sie jednak roznia. PO jest bardziej liberalne gospdarczo, PiS bardziej prawicowy. Tyle gospodarka, a w kwestiach pozagospodarczych dzieli ich juz bardzo duzo. To te ostatnie jednak najbardziej dziela te partie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 10:58 bmc3i napisał: > Te partie troche sie jednak roznia. PO jest bardziej liberalne gospdarczo, PiS > bardziej prawicowy. Jak się porówna politykę finansową Gilowskiej i Rostowskiego to raczej można dojść do wniosku, że jest dokładnie odwrotnie. Jeśli chodzi o politykę ściśle gospodarczą to ostatnio PO i PiS nadają na tych samych falach: "sprawa" Energi," sprawa" kupna WBK przez PKO BP, tworzenie "polskich czempionów". Lepiej patrzyć na konkretne działania, a nie na pustą retorykę. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:00 a jak sie miała sprawa kupna możejek? kto był wtedy za? kompletnie nieudana inwestycja miliardy poszly w pizdu i nie ma winnych Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:07 rzewuski1 napisał: > a jak sie miała sprawa kupna możejek? > kto był wtedy za? > kompletnie nieudana inwestycja miliardy poszly w pizdu i nie ma winnych Biznes jest biznes. Dlaczego nie napiszesz nic o kupnie przez Orlen sieci stacji benzynowych BP w Niemczech, co okazalo sie stzralem w dziesiatke? W biznesie nie ma patenu na sukces - raz sie przegrywa, raz sie wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:14 Biznes jest biznes. Dlaczego nie napiszesz nic o kupnie przez Orlen sieci stacj > i benzynowych BP w Niemczech, co okazalo sie stzralem w dziesiatke? W biznesie > nie ma patenu na sukces - raz sie przegrywa, raz sie wygrywa Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:20 rzewuski1 napisał: > Biznes jest biznes. Dlaczego nie napiszesz nic o kupnie przez Orlen sieci stacj > > i benzynowych BP w Niemczech, co okazalo sie stzralem w dziesiatke? W biz > nesie > > nie ma patenu na sukces - raz sie przegrywa, raz sie wygrywa Na poziomie korporacyjnym, biznes zawsze jest sprawa polityczna. Uwazasz ze przejecie Telekomunikacji Polskiej przez France telecom nie bylo z francuskiego punktu widzenia sprawa polityczna? Bylo - chodzilo o sprawy wewnatrz francuskie i uniukniecie koniecznosci sprzedazy przez panstwo francuskie udzialow we France Telecom. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:30 czyli uważasz ze nic sie nie stało? nie mogli przewidziec? przeciez byli tacy którzy ostrzegali ze wiekszosc kart do gry maja Rosjanie i nie damy rady a mimo to weszli w to Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:33 rzewuski1 napisał: > czyli uważasz ze nic sie nie stało? > nie mogli przewidziec? > przeciez byli tacy którzy ostrzegali ze wiekszosc kart do gry maja Rosjanie > i nie damy rady > a mimo to weszli w to ten sie nie myli, kto nic nie robi. Poza tym, przeciez tam byl pozar rurociagu, prawda? Kto mogl przwidziec ze rurociag bedzie mial nienaprawialną awarie.....? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:37 bmc3i napisał: > ten sie nie myli, kto nic nie rob Jeden z najbardziej szkodliwych banałów na świecie. Poza tym, przeciez tam byl pozar rurociagu, > prawda? Kto mogl przwidziec ze rurociag bedzie mial nienaprawialną awarie..... > ? Mógł to przewidzieć każdy, kto zna metody "biznesowe" Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:41 www.forbes.pl/artykuly/sekcje/opinie/z-determinacja--do-konca,5818,1 nie lubie go ale fajnie pisze W 2006 r. przyszliśmy „braciom Litwinom” na odsiecz przed Rosjanami, za niebotyczne pieniądze kupując rafinerię w Możejkach Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:50 wujcio44 napisał: > bmc3i napisał: > > > ten sie nie myli, kto nic nie rob > > Jeden z najbardziej szkodliwych banałów na świecie. banal, truizm, jakkolwiek to nazwiesz - wciaz jednak pozotsaje prawda., > > Poza tym, przeciez tam byl pozar rurociagu, > > prawda? Kto mogl przwidziec ze rurociag bedzie mial nienaprawialną awarie > ..... > > ? > > Mógł to przewidzieć każdy, kto zna metody "biznesowe" Rosjan. Nie, Litwa to kraj Unii Europejskiej, i nie mozna z gory zakladac ze spotka nasz tam bandytyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:11 bmc3i napisał: > banal, truizm, jakkolwiek to nazwiesz - wciaz jednak pozotsaje prawda. Nie chce mi się wdawać w dywagacje filozoficzne. Powiem tylko, że często lepiej jest nie zrobić nic, niż popełnić katastrofalny błąd. Ta tak zwana prawda jest najczęstszą wymówką stosowaną przez nieudaczników i ludzi niekompetentnych. > Nie, Litwa to kraj Unii Europejskiej, i nie mozna z gory zakladac ze spotka nas > z tam bandytyzm. Bandytyzm może nas spotkać w dowolnym kraju jeśli nadepniemy na odcisk Rosjanom. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:06 Poza tym, przeciez tam byl pozar rurociagu, > prawda? Kto mogl przwidziec ze rurociag bedzie mial nienaprawialną awarie..... > ? Ktos kto robi audyt przed zakupem? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:42 maxikasek napisał: > Poza tym, przeciez tam byl pozar rurociagu, > > prawda? Kto mogl przwidziec ze rurociag bedzie mial nienaprawialną awarie > ..... > > ? > Ktos kto robi audyt przed zakupem? ktos mial robic audyt Kremla? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 12:46 bmc3i napisał: > ktos mial robic audyt Kremla? Może Żółkiewski? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 13:13 Wybacz ale zobacz jak wygląda audyt przed zakupem. Ocenia się m.in. stan techniczny, wyszkolenie i kwalifikacje obsługi i zagrożenie zewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 13:43 maxikasek napisał: > Wybacz ale zobacz jak wygląda audyt przed zakupem. Ocenia się m.in. stan techni > czny, wyszkolenie i kwalifikacje obsługi i zagrożenie zewnętrzne. Czyli jak BP kupuje udzialy w zlozach na Syberii, to znaczy ze nie robi audytu? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 14:20 A czy ja pisałem że Orlen nie zrobił? Tylko że powinien przewidzieć większość "wypadków" i mieć zabezpieczone środki i plany na wypadek ich wystąpienia. Audyt nie jest sam w sobie cudownym lekiem, ale pozwala opracowac strategię. Trudno oczekiwać, że jeśli dzierżawisz przez lata sklep i w końcu wystąpiłeś o jego wykup. A ja Cię przelicytowałem i jeszcze spodziewam się że dalej będziesz dowoził do niego zaopatrzenie, bo póki co nie przmeyślałem sprawy innego dostawcy. A kiedy Ty unosisz się honorem i olewasz mnie , płaczę że zrobiłem nietrafioną inwestycję, a miało być tak pięknie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 15:19 nie chce dalej ciagnac watku Orlenu, bo to juz zupelnie off topic. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:05 wujcio44 napisał: > bmc3i napisał: > > > Te partie troche sie jednak roznia. PO jest bardziej liberalne gospdarczo > , PiS > > bardziej prawicowy. > > Jak się porówna politykę finansową Gilowskiej i Rostowskiego to raczej można do > jść do wniosku, że jest dokładnie odwrotnie. > Jeśli chodzi o politykę ściśle gospodarczą to ostatnio PO i PiS nadają na tych > samych falach: "sprawa" Energi," sprawa" kupna WBK przez PKO BP, tworzenie "pol > skich czempionów". > Lepiej patrzyć na konkretne działania, a nie na pustą retorykę. To PO wpisywało sie jeszcze do niedawna w ogolna polityke gospodarcza Polski sprowadzajaca sie jedynie do rozliczania rzadu z liczby sprzedasnych przedsiębiorstw, bez wdawania sie w sens prywatyzacji w konkretnym przyoadku. Z drugiej strony, to PiS niemilosiernie krytykował ideologiczną rozsprzedaż bankow, byle komu aby tylko sie pozbyc, zwlaszcza aby sprzedac kokmukolwiek z zagranicy. I mial swoja droga racje. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:34 Na to wygląda, że każda z tych partii robiła lub robi będąc przy władzy co innego niż głosi lub głosiła. Tak naprawdę chodzi tylko o zdobycie władzy, hasła to sztafaż. Problemem jest, żeby ta walka trzymała się ustalonych reguł, bo w przeciwnym wypadku cała Polska może się na tym nieźle przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Długo nie trzeba bylo czekac 21.10.10, 11:48 wujcio44 napisał: > Na to wygląda, że każda z tych partii robiła lub robi będąc przy władzy co inne > go niż głosi lub głosiła. > Tak naprawdę chodzi tylko o zdobycie władzy, hasła to sztafaż. To wynika z ogolnie przyjetej na swiecie naukowej definicji partii politycznej, jako organizacji spolecznej dażącej do zdobycia i utrzymania wladzy. Problemem jest, > żeby ta walka trzymała się ustalonych reguł, bo w przeciwnym wypadku cała Polsk > a może się na tym nieźle przejechać. Problemem jest spoleczenstwo. Jesli spoleczenstwo jest w znacznym stopniu tak niewyrobione politycznie, ze kazdy wspolobywatel moze byc zwyzywany od najgorszych, tylko dlatego ze prezentuje inne poglady polityczne, to nie ma co sie dziwic politykom, bo oni przeciez nie wzieli sie z Księzyca, lecz z tego spoleczesntwa wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ja tez nie przepadam 19.10.10, 18:01 to był swir jakby nim nie był to by pojechał do Warszawy a nie do Łodzi bo tam Kaczynski urzeduje swoja droga Kaczynski jest nieodpowiedzialnym politykiem to jak sie zachowal po tej tragedii jest skandalem on sie uwaza za meza stanu, przywódce opozycji? zamiast nawoływac do spokoju ,zlozyc kondolencje rodzinie zabitego dolewał tylko oliwy do ognia i oksarżał swoich przeciwników politycznych o zbrodnie a sam jest niewinny jak dziewica orlenska ludzie powoli maja dosc tego teatru i tej wojny PO -PiS ale bedzie trwała bo gazety musza cos pisac , telewizja tez musi cos pokazywac Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Ja tez nie przepadam 20.10.10, 10:43 bmc3i napisał: > Zgaduje co teraz bedzie - ilus politykow i dzialaczy PiS wystapi o pozwolenie n > a posiadanie broni, uzasadniajac to potrzeba zapewnienia osobistego bezpieczens > twa, i w kontekscie tego zdarzenia beda musieli otrzymac zgode. Rzeczywiście, tragedia narodowa. Szczególnie, że większość znanych polityków PiS już ma i nosi broń. Pamiętasz "mały pistolecik" Prezesa? A może obawiasz się, że uzbrojeni pisowcy mogą zacząć strzelać do ludzi na ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Uwaga - wieszczę 20.10.10, 12:23 Uzbrojeni w ten sposób Piss-mani (Prezes nie musi, bo już przecież raz groził 'Ryżemu' pistolecikiem) szturmują Pałac Zimowy, znaczy Belweder (czy gdzie tren przypadkowo wybrany Prezydent rezyduje) ubrani w pożyczone peleryny z marszu Chrystus na Króla Polski. Ostrzeliwujący się Gajowy zostaje w końcu zgładzony, a Prezes zostaje dyktatorem. Amen. To jest ten chytry plan, dzięki temu wydarzeniu internetowe bojówki Pis w końcu będą bojówkami w 'realu'. Moja przepowiednia ma taki sam sens jak pokazówka z obstawianiem biur poselskich, czy ulgi w dostępie do broni... Takie wydarzenie to ryzyko każdego kontaktu z 'petentami' - mało to było przykładów jak do gabinetu jakiegoś burmistrza wpadał wariat z siekierą, bo 'coś tam'? Ofiary i rannego jest mi naprawdę szkoda, ale wykrzystywanie tego ataku, tak jak i Smoleńska, do celów politycznych zbiera mnie na wymioty. Chcą lepszej ochrony - mniej kreskówkowych spotów wyborczych w telewizji, więcej etatów dla strażników, czy bramek wykrywających metal. Z _własnej_ kieszeni jednak. No, ale najtańszym i najprostszym rozwiązaniem byłoby utemperowanie języka przez Prezesa, bo to jego wypowiedzi, jego cyrki z krzyżem i inne budzą agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Uwaga - wieszczę 20.10.10, 12:28 Zapomniałbym o jeszcze jednym mordzie "politycznym" w Polsce. Parę dni temu został zamordowany przez syna były wiceminister transportu w rządzie PiS...... Pewnie też syn "szedł na fali kampanii nienawiści". Wybaczcie sarkazm, ale czasem ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
gejwazy.jebajlo Re: Uwaga - wieszczę 20.10.10, 19:15 maxikasek napisał: > Zapomniałbym o jeszcze jednym mordzie "politycznym" w Polsce. Parę dni temu zos > tał zamordowany przez syna były wiceminister transportu w rządzie PiS...... Pew > nie też syn "szedł na fali kampanii nienawiści". Wybaczcie sarkazm, ale czasem > ręce opadają.. Nie na fali nienawiści. Miał jakies supertajne dokumenty świadczące o tym, że Smoleńśk to zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Uwaga - wieszczę 21.10.10, 00:24 > Nie na fali nienawiści. Miał jakies supertajne dokumenty świadczące o tym, że S > moleńśk to zamach. Tak świetny żart ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gejwazy.jebajlo Re: Uwaga - wieszczę 02.11.10, 18:59 maxikasek napisał: > > Nie na fali nienawiści. Miał jakies supertajne dokumenty świadczące o tym > , że S > > moleńśk to zamach. > Tak świetny żart ;-) To nie ja, to Dziennik Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Uwaga - wieszczę 21.10.10, 09:45 maxikasek napisał: > Zapomniałbym o jeszcze jednym mordzie "politycznym" w Polsce. Parę dni temu zos > tał zamordowany przez syna były wiceminister transportu w rządzie PiS...... Pew > nie też syn "szedł na fali kampanii nienawiści". Wybaczcie sarkazm, ale czasem > ręce opadają... przecież to oczywiste że zamach w Łodzi był niczym nie spowodowanym ekscesem intensywnym psychicznie chorego, który zaatakował ludzi wewnątrz przypadkowego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Uwaga - wieszczę 21.10.10, 09:14 f_crane napisał: > Uzbrojeni w ten sposób Piss-mani (Prezes nie musi, bo już przecież raz groził ' > Ryżemu' pistolecikiem) szturmują Pałac Zimowy, znaczy Belweder (czy gdzie tren > przypadkowo wybrany Prezydent rezyduje) ubrani w pożyczone peleryny z marszu Ch > rystus na Króla Polski. Ostrzeliwujący się Gajowy zostaje w końcu zgładzony, a > Prezes zostaje dyktatorem. Amen. To jest ten chytry plan, dzięki temu wydarzeni > u internetowe bojówki Pis w końcu będą bojówkami w 'realu'. > > Moja przepowiednia ma taki sam sens jak pokazówka z obstawianiem biur poselskic > h, czy ulgi w dostępie do broni... Takie wydarzenie to ryzyko każdego kontaktu > z 'petentami' - mało to było przykładów jak do gabinetu jakiegoś burmistrza wpa > dał wariat z siekierą, bo 'coś tam'? Ofiary i rannego jest mi naprawdę szkoda, > ale wykrzystywanie tego ataku, tak jak i Smoleńska, do celów politycznych zbier > a mnie na wymioty. Chcą lepszej ochrony - mniej kreskówkowych spotów wyborczych > w telewizji, więcej etatów dla strażników, czy bramek wykrywających metal. Z _ > własnej_ kieszeni jednak. No, ale najtańszym i najprostszym rozwiązaniem byłoby > utemperowanie języka przez Prezesa, bo to jego wypowiedzi, jego cyrki z krzyże > m i inne budzą agresję. 55_latek przed chwilą Oceniono 2 razy 0 + - zgłoś do moderacji Nie chcę żeby z moich podatków ochraniać Kaczyńskiego. Podobno świadomie jątrzy i jeśli tak jest to świadomie podejmuje ryzyko, że ktoś nie wytrzyma i palnie mu w łeb. Jeśli się tak stanie, to ucieszę się. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8544814,Szef_MSWiA___Zaproponowalismy_Jaroslawowi_Kaczynskiemu.html#opinions Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Znaczy 55_latek to brat C.? 21.10.10, 12:10 Może brat bliźniak? Kolejny argument za uruchomieniem monitoringu sieci. Powiem więcej, obok każdego internauty powinie stać funkcjonariusz na bieżąco sprawdzający co tam kto pisze. Powiedz, czemu miał służyć ten konkretny cytat? Miał świadczyć, że 55_latek to kretyn? Może, że to pospolity i bezkarny troll? Nie rozumiem. Mamy się przerzucać cytatami z oczywistych 'wynalazków', albo postami z Psychiatryka24? Jesteś pewien, że chcesz spoglądać w otchłań (jak ktoś sprawnie nazwał skrajnie prawicową blogosferę z najbardziej odjechanymi teoriami)? Otchłań możne spoglądać na Ciebie. Nietzsche ujął to trafnie w Poza Dobrem i Złem, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Nowe fakty 21.10.10, 11:53 Zamach jest oczywisty. C. mieszkał w 'luksusowych' (ba, wynajął nawet burżuazyjne Twingo) hotelach, ja się pytam - skąd miał na to pieniądze? Odpowiedź, ze sprzedaży domu, czego dokonał, bo wiedział, że wkrótce umrze czy też kanadyjskiej emerytury jest zbyt prosta i to wiadomy fałszywy trop rzucony przez nie mniej wiadome siły szarej sieci. Został opłacony. Kto go opłacił? Najbogatszy polityk PO, Palikot, który w swej perfidii, planując z wyprzedzeniem odcina się wyraźnie od partii. Nie leksceważyłbym też wątku SB/WSI (do wyboru). Pytam się - kto 'normalny' mógł wyjechać w PRL (co prawda tego faktu nie jestem pewien, ale tym gorzej dla faktów - kiedyś musiał tę emeryturę wyrobić) do Kanady? Agenci, szpiedzy, podpisujący lojalki - nikt niewinny, to wie każdy patriota. Zresztą środowisko taksówkarzy było przesiąknięte byłymi milicjantami, esbekami, czy cinkciarzami - w 'wolnej' Polsce szanowanych biznesmenów, kojarzonych wiadomo z którą partią. Wszystko się łączy w wyraźny obraz, czy jak napisałby fan kraju zza wielkiej wody - connect the dots... Cieszy racjonalizm rodaków, którzy podobne teorie, pisane przez tych samych ludzi, dla któych samolot powinien być kosiarką do drzew, przyjmują z uśmiechem politowania. Sprawę należy wyjaśnić do końca, ale żądania koisji, czy specjalnego traktowania źle świadczą o PiS - brak zaufania do struktur państwa, pokazany zresztąnie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Nowe fakty 21.10.10, 12:00 f_crane napisał: > Zamach jest oczywisty. C. mieszkał w 'luksusowych' (ba, wynajął nawet burżuazyj > ne Twingo) hotelach, ja się pytam - skąd miał na to pieniądze? Odpowiedź, ze sp > rzedaży domu, czego dokonał, bo wiedział, że wkrótce umrze czy też kanadyjskiej > emerytury jest zbyt prosta i to wiadomy fałszywy trop rzucony przez nie mniej > wiadome siły szarej sieci. Został opłacony. Kto go opłacił? Najbogatszy polity > k PO, Palikot, który w swej perfidii, planując z wyprzedzeniem odcina się wyraź > nie od partii. Nie leksceważyłbym też wątku SB/WSI (do wyboru). Pytam się - kto > 'normalny' mógł wyjechać w PRL (co prawda tego faktu nie jestem pewien, ale ty > m gorzej dla faktów - kiedyś musiał tę emeryturę wyrobić) do Kanady? Agenci, sz > piedzy, podpisujący lojalki - nikt niewinny, to wie każdy patriota. Zresztą śro > dowisko taksówkarzy było przesiąknięte byłymi milicjantami, esbekami, czy cinkc > iarzami - w 'wolnej' Polsce szanowanych biznesmenów, kojarzonych wiadomo z któr > ą partią. Wszystko się łączy w wyraźny obraz, czy jak napisałby fan kraju zza w > ielkiej wody - connect the dots... Nie czytasz właściwej prasy. Nasz Dziennik już wszystko wie: Morderca z esbeckim rodowodem Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i copyright @ szechterezada 22.10.10, 01:32 Grupka dzieci bawi się w piaskownicy. Jeden z malców buduje zamek z piasku ale nigdy nie może dokończyć budowli ponieważ gdy tylko zamek nabiera kształtów przychodzi najsilniejszy dzieciak i burzy wszystko. Brzdącem opiekuje się niedołężny dziadek Tadeusz, który z racji tego że mieszka na ostatnim piętrze, z okna zerka na to co robi malec. Maluch ma jeszcze tylko stryja Tomasza ale ten z powodu ciągłych kontroli jego firmy jest na skraju bankructwa i coraz mniej czasu poświęca dziecku. Za pierwszym razem gdy wyrostek zadeptuje zamek, brzdąc nie reaguje i znów zabiera się do budowy. Dobrze wie że rozbrykany bachor jest silniejszy a do tego nieopodal na ławce siedzą jego opiekunowie. Rodzice łobuza: Adam i Monika wpływowi pracownicy dwóch potężnych korporacji, nie zwracają zbytniej uwagi na zabawy jedynaka, są zajęci sami sobą. Dzieci słyszą ożywioną dyskusję rodziców wyrostka ale nic z niej nie rozumieją. Ciągle padają słowa: aborcja, in vitara czy jakoś tak… Łobuz jest oczkiem w głowie mieszkającej w sąsiedztwie milionerki, swojej cioci Angeli. Zawsze może też liczyć na wujka Wołodię, emerytowanego oficera specsłużb, któremu wszyscy schodzą z drogi. Kiedy po raz drugi łobuz niszczy budowlę, maluch zaczyna płakać. Słysząc hałas, rodzice rozwydrzonego bachora przerywają swoją rozmowę i płaczącemu brzdącowi każą się uspokoić. Przekonują że swoim płaczem straszy inne dzieci które nie mogą się spokojnie bawić, a poza tym kiedy płacze to mówi niewyraźnie i nie można go zrozumieć. Maluch się w końcu uspokaja i uparcie, po rzaz trzeci, rozpoczyna budowę. Jednak i tym razem łobuz rozbija zamek a do tego rozdeptuje plastikowe wiaderko. Brzdąc zdobywa się na odwagę i z całej siły kopie w kostkę chichoczącego łobuza. Bachor skowycząc z bólu biegnie z płaczem do mamusi i tatusia. Rodzice zrywają się z ławki i nie dociekając czy synalek zasłużył sobie na takie potraktowanie, histerycznie wrzeszczą na na całe osiedle jaka to krzywda spotkała ich ukochane dziecko. Straszą brzdąca poprawczakiem i obiecują że nie będzie miał wstępu do piaskownicy. Pójdą z tym do Rady Osiedla a jak trzeba będzie to i do Rady Miasta… Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: copyright @ szechterezada 22.10.10, 09:11 Ale czemu opisujesz zachowanie PiS? To każdy widzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 18:03 Spoko loko Matrek. Pamiętaj, Polska jest w NAS, a nie tym przesiąkniętym korupcją i kurestwem g....e... Oto przykład siania medialno-politycznej nienawiści... Ja, osobiście, jako "pisiako-moher" właśnie czyszczę swojego Glocka i rozglądam się za kamizelką kuloodporną z "kołnierzem", bo właśnie z tego powodu teraz kona druga z ofiar, z poderżniętym gardłem"... Cytując Sikorskiego: "dorzynanie watah"... - Żymwcem mnie nie weżmiecie! ;-p PS. Browiec, Ty też mógłbyś się opamiętać z nieustannym linkowaniem tematyki "pisowskiej"... Bez urazy, pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 18:11 a mi sie wydaje ze mordow politycznych bylo w polsce za malo, a te ktore mialy miejsce dotykaly tylko przypadkowych ludzi lub plotki.. Radziejowski powienien zostac zamordowany Boguslaw Radziwill Krol Jan Kazimierz Stasiu poniatowski(byl wprawdzie zamach na niego, ale zamachowcami byla banda nieudolnych katolakow z Pulaskim na czele.. Wpisujcie dalej wlasne kandydatury.. Skrzynecki Chlopicki.. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 18:21 Chłopicki? dlaczego Skrzyniecki ten nie powinien po prostu nie powinien zostac dyktatorem Stas Poniatowski? marny polityk ale ci co go chcieli porwac i zabic to chołota i ciemnogród? Bogusław Radziwiłł? mozna by było ale nic by to nie zmieniło Radziejowski powinien zostac zamordowany i (chcociaż pod koniec zycia czesciowo odkupił winy) Osollinski tez powinie zostac zamordowany Jan Kazimierz nie zgadzam sie nie był taki zły król August II powinien zostac zamordowany oczywiscie lepiej przed atakiem Saskoni na Inflanty szewdziekie wtedy Karol XII pokonał by Piotra I i usunał by go trony Szwedzi utkneli by w Rosji Rosja musiałaby walczyc z Szwedami A Rzplita miałaby spokój Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 19:55 dirloff napisał: > Spoko loko Matrek. Pamiętaj, Polska jest w NAS, a nie tym przesiąkniętym korupc > ją i kurestwem g....e... My też cię kochamy. > Oto przykład siania medialno-politycznej nienawiści... > Ja, osobiście, jako "pisiako-moher" właśnie czyszczę swojego Glocka i rozglądam > się za kamizelką kuloodporną z "kołnierzem", bo właśnie z tego powodu teraz ko > na druga z ofiar, z poderżniętym gardłem"... Cytując Sikorskiego: "dorzynanie w > atah"... > > - Żymwcem mnie nie weżmiecie! > ;-p > > PS. Browiec, Ty też mógłbyś się opamiętać z nieustannym linkowaniem tematyki "p > isowskiej"... Bez urazy, pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 20:11 tak jakoś smiesznie parę latek temu jakis przygłup okaleczył kamieniem gen.jaruzelskiego. uczynił to, podobnie jak ten dzisiejszy krety, bo go NIE LUBIŁ. pamietam ze były jakieś takie kręgi/ zblizone do owalu/ które USPRAWIEDLIWIAŁY ten idiotyzm. nie pamietam jak sie ta sprawa skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 20:24 billy.the.kid napisał: > tak jakoś smiesznie parę latek temu jakis przygłup okaleczył kamieniem gen.jaru > zelskiego. > uczynił to, podobnie jak ten dzisiejszy krety, bo go NIE LUBIŁ. > pamietam ze były jakieś takie kręgi/ zblizone do owalu/ które USPRAWIEDLIWIAŁY > ten idiotyzm. > nie pamietam jak sie ta sprawa skończyła. Skazaniem przez sad. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 20:57 fakt- ale nie pamietam wyroku, oraz zarzutu. czy było usiłowamnie zabójstwa czy uszkodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 21:03 znalazłem -2 lata w zawieszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 21:15 billy.the.kid napisał: > fakt- ale nie pamietam wyroku, oraz zarzutu. czy było usiłowamnie zabójstwa czy > uszkodzenie. Nie pamietam przyjetej kwalifikacji prawnej, ale skazano faceta, a Jaruzelski przed kamerami mu przebaczal. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Juz nie lubie Polski 20.10.10, 11:56 dirloff napisał: > Ja, osobiście, jako "pisiako-moher" właśnie czyszczę swojego Glocka i rozglądam > się za kamizelką kuloodporną z "kołnierzem" Na szczęście hełm możesz sobie odpuścić, zakuty łeb już masz. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 21:34 teraz widzisz do czego zdolny jest jarkacz;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 21:53 wiarusik napisała: > teraz widzisz do czego zdolny jest jarkacz;) Uważasz ze jestes zabawny? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Juz nie lubie Polski 19.10.10, 22:01 naturalnie.politycy dostarczają nam codziennie godziwej rozrywki i szczerze powiedziawszy brakowało mi w tym wszystkim walki gladiatorów. ludzie mają dosyć hipokryzji i czasami tak to się objawia. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 22:00 tego tworu pomiędzy Odrą a Bugiem, ale bez przesady! Nawet w tak cywilizowanej Szwecji zdarzają się psychopaci. A swoją niechęć skieruj raczej na POPiS, który generuje falę wzajemnej personalnej nienawiści, zastępując prostackimi i często niebywale agresywnymi utarczkami ad'personam normalną ideową dyskusję polityczną. Ewentualnie do pismaków którzy gloryfikują to prostactwo zamiast dyskusji o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 22:08 tornson napisał: > tego tworu pomiędzy Odrą a Bugiem, ale bez przesady! Nawet w tak cywilizowanej > Szwecji zdarzają się psychopaci. > A swoją niechęć skieruj raczej na POPiS, który generuje falę wzajemnej personal > nej nienawiści, zastępując prostackimi i często niebywale agresywnymi utarczkam > i ad'personam normalną ideową dyskusję polityczną. Ewentualnie do pismaków któr > zy gloryfikują to prostactwo zamiast dyskusji o Polsce. A ja jestem ostatni ktory zwykle zgadza sie z Toba. Tu jednak masz racje. Tym niemniej, jest jednak pewna roznica miedzy zapojstwem Ulafa Palmego w Szwecji, a zabójstwami politykow opozycji. Te ostatnie sa z punktu widzenia wizerunku panstwa na swiecie czyms znacznie gorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 22:28 czymś znacznie gorszym jest śmierć kilkunastu osób jadących do sadu w grójcu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 22:43 wiarusik napisała: > czymś znacznie gorszym jest śmierć kilkunastu osób jadących do sadu w grójcu. W wymiarze państwowym, a o takim mowimy, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 22:47 a ja mówię tak,bo osób kilkanaście jest więcej niż jedna osoba,jakiś tam działacz pis.nie uważam że działacz partyjny ma większą wartość nić kilkanaście osób zbierających jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 23:42 wiarusik napisała: > a ja mówię tak,bo osób kilkanaście jest więcej niż jedna osoba,jakiś tam działa > cz pis.nie uważam że działacz partyjny ma większą wartość nić kilkanaście osób > zbierających jabłka. A to dlatego ze z uporem maniaka probujesz sprowadzic dyskusje do kategorii ludzkich a nie panstwych. Kilka dni minelo od wypadku, i nikt juz nie mowi w mediach o 18 osobach ktore zginely na drodze. O Smierci w zamachu osob zwizanych z polityka, zawsze mowi sie miesiacami, czasem latami. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Wiesz że jestem ostatnim który miałby bronić 19.10.10, 23:52 nie pamiętam wszystkiego,ale pamiętam zatonięcie heweliusza, zawalenie się dachu na wystawie gołębi,katastrofę autokaru w grenoble i ostatnio w niemczech,katastrofę casy,tu-154m...na mnie naprawdę dzisiejsze zdarzenie nie robi wrażenia.a polityka? uważam że świnie potrafią wypromować swoje tragedie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik a kanadę lubisz? 19.10.10, 22:44 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8537631,Kanadyjski_pilot_morderca_zakradal_sie_do_damskich.html pilot wojskowy,latał z najważniejszymi osobami w państwie.teraz kanada będzie izolowana na arenie międzynarodowej,embargo,persona non grata etc. :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Juz nie lubie Polski, odchyły jakieś alboś nie Polak 19.10.10, 23:43 bmc3i napisał: > Co za kraj..... :( Nie rozumiem, my Polacy jesteśmy może trochę inni, ale to są te pieprzone geny. Polak to niby dzień i noc, kochanek najlepszy i leniwy do seksu (jak baby mówią) najlepszy pracownik (za granicą) najlepszy gospodarz (wredni mówią, cwaniak i kombinator) o inteligenci nie wspomnę, wszystkich cech mojego charakteru tu nie wyjawię. Nie widzę problemów, i cię naprawdę nie rozumnie, może masz jakieś insze geny?. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Juz nie lubie Polski, odchyły jakieś alboś ni 20.10.10, 00:41 art.usa napisał: > bmc3i napisał: > > > Co za kraj..... :( > > Nie rozumiem, my Polacy jesteśmy może trochę inni, > ale to są te pieprzone geny. > Polak to niby dzień i noc, kochanek najlepszy i leniwy do seksu (jak baby mówią > ) > najlepszy pracownik (za granicą) najlepszy gospodarz (wredni mówią, cwaniak i k > ombinator) > o inteligenci nie wspomnę, wszystkich cech mojego charakteru tu nie wyjawię. > > Nie widzę problemów, i cię naprawdę nie rozumnie, > może masz jakieś insze geny?. byc moze. Ja nie chodze po forach internetowych i nie wyzywam "ty platfusie", "Ty PiSdzielcu". Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Już nie lubię siebie i czekam na Rydzyka? 20.10.10, 03:00 Nie moje wyrazy ani słowa. oszuście hamuj się proszę, bo wyjdę ze swej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Już nie lubię Polski, odchyły jakieś alboś ni 20.10.10, 03:27 bmc3i napisał: Napisz oszuście gdzie to napisałem?. Nie to nie grzebie w .. ale nienawidzę oszustów. Idę spać, pisz co chcesz kto ci wierzy jest ślepcem. > art.usa napisał: > > > bmc3i napisał: > > > > > Co za kraj..... :( > > > > Nie rozumiem, my Polacy jesteśmy może trochę inni, > > ale to są te pieprzone geny. > > Polak to niby dzień i noc, kochanek najlepszy i leniwy do seksu (jak baby > mówią > > ) > > najlepszy pracownik (za granicą) najlepszy gospodarz (wredni mówią, cwani > ak i k > > ombinator) > > o inteligenci nie wspomnę, wszystkich cech mojego charakteru tu nie wyjaw > ię. > > > > Nie widzę problemów, i cię naprawdę nie rozumnie, > > może masz jakieś insze geny?. > > byc moze. Ja nie chodze po forach internetowych i nie wyzywam "ty platfusie", " > Ty PiSdzielcu". > Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Już nie lubię Polski, odchyły jakieś alboś ni 21.10.10, 11:01 art.usa napisał: > bmc3i napisał: > Napisz oszuście gdzie to napisałem?. art.usa napisał: > Tak tak ty pomylony PISowcu zacznij sie leczyć czas najwyższy. > Strach przed wiatrem, strach przed sąsiadami, dygoty przed niczym, > zwykły przypadek choroby umysłowej. > > Nie jesteś w szkole ze stawiasz pytania, tu jest internet wolnych Polaków, > nie pogubionych i straconych PISuarczykow, wyjdź na dwór i chwić wolne powietrz > e > PISowski tchuzu. forum.gazeta.pl/forum/w,539,83408641,117614093,Re_Fanatycy_byly_Pr_L_Kaczynski_i_Chavez_to_de.html > > Nie to nie grzebie w .. ale nienawidzę oszustów. > > Idę spać, pisz co chcesz kto ci wierzy jest ślepcem. > > > > art.usa napisał: > > > > > bmc3i napisał: > > byc moze. Ja nie chodze po forach internetowych i nie wyzywam "ty platfus > ie", " > > Ty PiSdzielcu". > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Juz nie lubie Polski 20.10.10, 10:59 Trzeba przyznać, Prezes-Prezydent-Premier (w jednym) tylko cudem uniknął męczeńskiej śmierci z rąk wynajętych zawodowych morderców. Tylko wstawiennictwo Matki Boskiej Królowej Polski i poświęcenie życia przez bohaterskiego polityka PiS ocaliło naszego Jarosława i całą Ojczyznę Naszą przed niechybną zagłada z rąk wrogów Narodu Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: Juz nie lubie Polski 20.10.10, 11:08 ... może to jest i przypadek, ale to już kolejna kampania polityczna pisana ... śmiercią. I to znów osoby w jakimś sensie bliskiej Kaczyńskiemu. Może to i zbieg okoliczności, a może 'koleżnka' darzy Jarosłwa specjalną estymą. Jak jednak ten fenomen pogodzic z Chrzescijaństwem, do którego Jarosław pije cały czas. Przecież Chrzescijaństwo to fenomen Zmartwychwstania a nie śmierci. Może więc jest to i przypadek, że kolejna kampania polityczna toczy się pod dyktat ... 'śmierci'. Jednym słowem robi się ciekawie ... . Tak nawiasem to jaki 'gnój' wrzucił tak pranionego człowieka do tego 'szamba'. Ktoś musiał ... 'doradzic' ... Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Juz nie lubie Polski 21.10.10, 09:18 andmas przed chwilą 0 + - zgłoś do moderacji KACZYŃSKI CHCE ABSOLUTNEJ WŁADZY W POLSCE , CHCE SIĘ OGŁOSIĆ UZURPATOREM KRAJU . A WY PROPONUJECIE JEMU OBIERKI .. Popis intelektu wykształciucha wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8544814,Szef_MSWiA___Zaproponowalismy_Jaroslawowi_Kaczynskiemu.html#opinions Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Juz nie lubie Polski 21.10.10, 10:20 ramyus napisał: > andmas przed chwilą > KACZYŃSKI CHCE ABSOLUTNEJ WŁADZY W POLSCE , CHCE SIĘ OGŁOSIĆ UZURPATOREM KRAJU > . A WY PROPONUJECIE JEMU OBIERKI .. > Popis intelektu wykształciucha Nie, ramyus, to popis nieuka. Andmas nie rozumie znaczenia słowa "uzurpator". Uzurpatorami są Komorowski i Tusk bo bezprawnie przywłaszczyli sobie stanowiska i godności, które z mocy praw boskich i ludzkich należą się tylko i wyłącznie Jarosławowi Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Juz nie lubie Polski 21.10.10, 10:25 wujcio44 napisał: > ramyus napisał: > > > andmas przed chwilą > > KACZYŃSKI CHCE ABSOLUTNEJ WŁADZY W POLSCE , CHCE SIĘ OGŁOSIĆ UZURPATOREM > KRAJU > > . A WY PROPONUJECIE JEMU OBIERKI .. > > Popis intelektu wykształciucha > > Nie, ramyus, to popis nieuka. Andmas nie rozumie znaczenia słowa "uzurpator". O, naprawdę? Jesteś tego absolutnie pewny? Może jednak wie coś na ten temat czego mohery nie wiedzą? U > zurpatorami są Komorowski i Tusk bo bezprawnie przywłaszczyli sobie stanowiska > i godności, które z mocy praw boskich i ludzkich należą się tylko i wyłącznie J > arosławowi Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Juz nie lubie Polski 21.10.10, 10:46 PS Ale współny wróg jest w stanie zjednoczyć nawet PiS z PO ;-) Gwirzyński na wieść o mandacie wlepionym Nitrasowi, za cofanie na autostradzie w Niemczech: "Może i Nitras jest z Platformy. Może się z nim w 100 sprawach nie zgadzam. Ale to nasz polski Nitras i nie widzę powodu aby dawać satysfakcję jakiemuś niemieckiemu gliniarzowi." Jednym słowem : ELYTA.... Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Juz nie lubie Polski 21.10.10, 10:50 tak nie zgadza sie sie 100 sprawach a te sprawy to głownie stosunek do prezesa PiS jak jest czołobnitny i posłuszny to gosc jest w porzadku jak nie to zdrajca, szpieg sowiecki, agent sbecki, liberał, komunista , pederasta, idiota zbrodniarz itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus To są przeprosiny, Panie Komorowski? 22.10.10, 09:07 "Ja bardzo serdecznie przepraszam. Jestem skłonny przeprosić za Palikota, za Macierewicza, za Kurskiego, za Niesiołowskiego. No i zobaczymy, co z tego wyniknie" To sarkazm, kpina i obłuda, a nie przeprosiny. Czysta prowokacja. W taki sam sposób "przepraszał" wczoraj Niesiołowski. Komorowski w cudzysłowie przeprasza zreszta za Palikota i Niesiołowskiego, ale za "Będziemy polować na kaczki tylko teraz jest okres ochronny" i "Kaczyński to przypadek psychiatryczny." już nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: To są przeprosiny, Panie Komorowski? 22.10.10, 10:34 ramyus napisał: > "Ja bardzo serdecznie przepraszam. Jestem skłonny przeprosić za Palikota, za Ma > cierewicza, za Kurskiego, za Niesiołowskiego. No i zobaczymy, co z tego wynikni > e" > > > To sarkazm, kpina i obłuda, a nie przeprosiny. Czysta prowokacja. W taki sam sp > osób "przepraszał" wczoraj Niesiołowski. Komorowski w cudzysłowie przeprasza zr > eszta za Palikota i Niesiołowskiego, ale za "Będziemy polować na kaczki tylko > teraz jest okres ochronny" i "Kaczyński to przypadek psychiatryczny." już nie. > .... Tylko wrodzona skromność hrabiego nie pozwala mu przeprosić we własnym imieniu za własne wypowiedzi, a nawet gdy przeprasza za wypowiedzi cudze, czyni to w ramach eksperymentu. Wobec własnego elektoratu to wystarczające do zrobienia dobrego PR. Odpowiedz Link Zgłoś