Dodaj do ulubionych

Prośba o ... reakcję

21.02.12, 14:27
Na forum GW pojawiła się osoba, która widać tęskni za tzw. 'ostatecznym rozwiązaniem'. Upatrując niespełnione nadzieje w ... cytuję: 'Cała nadzieja w Iranie, może On dokona ostatecznego rozwiązania tej nieprzyjemnej kwestii.'

LINK:wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11194317,Szef_sil_zbrojnych_Iranu_grozi_wrogom__dzialaniami.html?v=1&pId=16334320&logged=1&send-a=1#opinion16334320
'
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Purim... 21.02.12, 16:49
      Słuchaj mój Drogi. Persowie doskonale wiedzą, że jeśli wystawią swoje rakiety i wykierują w kierunku Izraela, wtedy nikt i nic już nie powstrzyma szalonych żydów. Wiec za 2 tygodnie świętujemy Purim i można powiedzieć że historia lubi powtarzać się...

pl.wikipedia.org/wiki/Purim
      • say69mat Re: Purim... 22.02.12, 00:44
        mosze_zblisko_daleka napisał:

> Słuchaj mój Drogi. Persowie doskonale wiedzą, że jeśli wystawią swoje rakiety i
        > wykierują w kierunku Izraela, wtedy nikt i nic już nie powstrzyma szalonych ży
        > dów. Wiec za 2 tygodnie świętujemy Purim i można powiedzieć że historia lubi po
        > wtarzać się...

say69mat:

Oby było wolą ... abyście swej determinacji i szaleństwa nie musieli światu objawiac
    • wiarusik Re: Prośba o ... reakcję 21.02.12, 17:06
      w polskiej sprawie nie można doprosić się o reakcję, a mam żydków bronić?;)
      ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej, palestyńskiej, czeczeńskiej...kogo to dziś obchodzi.
      • say69mat Re: Prośba o ... reakcję 22.02.12, 00:36
        @wiarusik napisała:

> w polskiej sprawie nie można doprosić się o reakcję, a mam żydków bronić?;)
        > ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej, palestyńskiej, czeczeńskiej...kogo t
        > o dziś obchodzi.

@say69mat:

Stara jak Tora zasada ... jeżeli bronimy i wyzwalamy, to i nas bronic i wyzwalać będą. Zobacz na naszą historię dwudziestolecia. Czy daliśmy wolność Ukrainie??? Czy przynieśliśmy wyzwolenie Czechom??? Czy broniliśmy integralności terytorialnej ... Litwy??? To jakim cudem mamy się obrażać na świat, że w 39' wszyscy się od nas odwrócili??? A w 44' ... sprzedali??? Czy z tamtej lekcji historii wyciągnęliśmy wnioski??? Czy też obnosimy się z historycznymi drzazgami w tyłku i nie potrafimy zbudować w ciągu 10 lat ... okrętu wojennego??? Stając się 'plecowym' europy, to znaczy tym państwem, które się ... poklepuje. Trzymając z dala od wszelkich istotnych dla przyszłości Europy decyzji.
        • odyn06 Re: Prośba o ... reakcję 22.02.12, 08:11
          Dobrze powiedziane. I prawdziwie.
    • misza_kazak A jak byc z wolnoscia slowa? 22.02.12, 08:59
      say69mat napisał:

> Na forum GW pojawiła się osoba, która widać tęskni za tzw. 'ostatecznym rozwiąz
      > aniem'. Upatrując niespełnione nadzieje w ... cytuję: 'Cała nadzieja w Iranie,
      > może On dokona ostatecznego rozwiązania tej nieprzyjemnej kwestii.'

No i niech teskni dalej. Kazdy ma swoje poglady. Ignor szczerze chce konca Rosji, ja chce konca pindostanu. Ktos chce zeby przestalo istniec KRDL, Chiny czy Iran.
      Normalka.
      • anton_pl to tylko forum 22.02.12, 11:44
        Faktycznie, Misza tu dobrze pisze - zawsze ktoś tam czegoś chce, i trudno mu wytłumaczyć że nie ma racji, a jak coś napisze na forum to tylko wiemy że tak myśli, nic więcej...
      • browiec1 Re: A jak byc z wolnoscia slowa? 22.02.12, 16:44
        Miszka,nie do konca masz racje.Bo chocby wszyscy jak tu siedzimy na tym forum mozemy nie lubic polityki i WLADZ Stanow/Chin/Kimowa/Iranu/Rosji,ale nie pamietam aby ktokolwiek pisal o "ostatecznym rozwiazaniu" czyli wymordowaniu wszystkich Rosjan,Polakow,Chinczykow czy kogo tam. No,byl jeden przypadek,ale zawsze sie jakis odchyl trafi.
        • misza_kazak Re: A jak byc z wolnoscia slowa? 22.02.12, 18:13
          browiec1 napisał:

> Miszka,nie do konca masz racje.

Ile ludzi, tyle opinii. Wlasnie potwierdziles moje slowa :)

> Bo chocby wszyscy jak tu siedzimy na tym forum m
          > ozemy nie lubic polityki i WLADZ Stanow/Chin/Kimowa/Iranu/Rosji,ale nie pamieta
          > m aby ktokolwiek pisal o "ostatecznym rozwiazaniu" czyli wymordowaniu wszystkic
          > h Rosjan, Polakow, Chinczykow czy kogo tam. No,byl jeden przypadek,ale zawsze sie
          > jakis odchyl trafi.

Przepraszam, ale w zdaniu
          'Cała nadzieja w Iranie, może On dokona ostatecznego rozwiązania tej nieprzyjemnej kwestii.'

Nie widze ze ktos uwaza ze trzeba wszystkich obywateli Israela wybic. Gdzie to zobaczyles?
          Jak rozumiem, gosc chce zeby przestalo istniec panstwo Israel. No ja bym nic przeciwko temu nie mial. Israel jest koniem trojanskim USA, destabilizuje region, okkupuje Palestyne i ciagle bombarduje sasiadow.
    • tornson Nie on jeden namawia do eliminowania innych nacji 22.02.12, 12:55
      czy cywilizacji.
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,133587021,133590286,Wlasciwy_kierunek.html
    • jorl Re: Prośba o ... reakcję 22.02.12, 19:49
      mosze_zblisko_daleka napisał:

> Słuchaj mój Drogi. Persowie doskonale wiedzą, że jeśli wystawią swoje rakiety i
      > wykierują w kierunku Izraela, wtedy nikt i nic już nie powstrzyma szalonych ży
      > dów. Wiec za 2 tygodnie świętujemy Purim i można powiedzieć że historia lubi po
      > wtarzać się...

Znowu klamiesz durnowato mosze. Amoze dokladnie okreslisz co rozumiesz pod:

że jeśli wystawią swoje rakiety i
      > wykierują w kierunku Izraela

Bo nie bardzo rozumiem. Sa tutaj dwie mozliwosci:

1. Iran wyceluje rakiety z glowicami atomowymi na Izrael ale ich nie wystrzeli

2. Wyceluje i wystrzeli.

Wiec to Twoje:

nic już nie powstrzyma szalonych ży
      > dów

co ma znaczyc?

a) Ze zbombardujecie jadrowymi glowicami Iran?

b) Czy zapiszecie sie masowo do szpitali psychiatrycznych bo i tak mozna rozumiec co piszesz.

I jesli tak to znowu jest pytanie jak zrobicie to:

wtedy kiedy nastapi wydarzenie z punktu 1 to bedzie a) albo moze b)
      czy kiedy Pkt. 2? to bedzia a) albo i moze b)

Tu wlasnie widac jak trzaskasz dziobem bez sensu.

Wiem, moze to dla Ciebie za skaplikowane na Twoich ORMOwcowych kursach dla propagadzistow ucza wlasnie aby durno i niejasno mowic.

A teraz napisze jak pisza dorosli a nie jak Ty drogi mosze.
      Sprawa jest prosta. Jak tylko wy macie monopol na bron jadrowa na BW to wtedy zawsze mozecie po nia siegnac jak bedziecie przegrywali konwencjonalnie. Tak wlasnie bylo w 1973. Byliscie bliscy aby zniszyc Kair bomba A. Wlasnie dlatego potem Egipt zrezygnowal z wojen z wami bo szansy na wygranie nie mial.
      Ale teraz wlasnie ewentualna bron atomowa np. Iranu zabiera wam mozliwosci uzycia waszej. Bo dostaniecie odwet atomowy. I tylko po to wlasnie Iran ja ewentualnie buduje. Nie po to aby jako pierwszy na was uderzyc bo wtedy bylby na 100% zmieciony natychmiast z powierzchni Ziemi uderzyniem jadrowym USA czy nawet Francji. Ale jak wy pierwsi uderzycie i jako drudzy dostanienie odwet atomowy to juz tak nie bedzie ze USA uderzy na Iran.
      I jak Iran bedzie mial bron atomowa to wasza bedzie bezuzyteczna. I pozostanie wam bron konwencjonalny. A w tym predzej czy pozniej przegracie.
      Dlatego taki wrzask u was Mosze.
      Zrozumiales czy za male litery?

Pozdrowienia

• argonauta10 Re: Prośba o ... reakcję 24.02.12, 09:36
        Mosze

Na kogo wycelowaliscie rakiety pierwsi?
        Zdaje sie ze na Iran tez.
        Wiec jak to jest ze Izrael moze pierwszy wycelowac rakiety w kogos ale bardzo nie lubi jak ktos potem celuje swoje rakiety w Izrael?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka