Dodaj do ulubionych

Palanty z ... MONU!!!

22.03.12, 13:37
As z Formozy

Wśród 10 najlepszych żołnierzy-sportowców Wojska Polskiego w 2011 roku znalazł się oficer Wojsk Specjalnych kapitan marynarki Tomasz Królik.

Na co dzień pełni służbę w Jednostce Wojskowej Formoza. Jego pasją, oprócz morskich działań specjalnych, jest strzelanie z pistoletu sportowego. Trenuje strzelectwo od siedemnastu lat, jest zawodnikiem Wojskowego Klubu Sportowego Flota Gdynia. Na ubiegłorocznych mistrzostwach Polski w strzelectwie sportowym we Wrocławiu wywalczył aż 4 medale: podwójne złoto (indywidualnie i drużynowo) i podwójny brąz. Jest także srebrnym medalistą ostatnich mistrzostw Wojska Polskiego w strzelaniu z broni pneumatycznej w Bydgoszczy. W lipcu 2011 roku reprezentował Wojsko Polskie na V Światowych Igrzyskach Wojskowych w Rio de Janeiro.

Link:www.polska-zbrojna.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15431:as-z-formozy&catid=126:wojska-specjalne&Itemid=168

Jakoś nie mogłem się doszukać, aby w amerykańskich mediach oficerowie jednostek specjalnych w czynnej służbie mieli podobną reklamę prasową. Może się ... mylę???
Obserwuj wątek
    • rozkoszny_bobasek Re: Palanty z ... MONU!!! 22.03.12, 13:40
      To polska glupota i katolicki przerost ego.
      • say69mat Re: Palanty z ... MONU!!! 23.03.12, 23:50
        @rozkoszny_bobasek napisał:

> To polska glupota i katolicki przerost ego.

say69mat:

Co do piewszego ... zgoda. Dla nas 'katole', to smętne typki z 'Semper Fidelis', bądź babuleńki z towarzystw moherowych. Zważ jednak, że np Franciszek zwany Pizarro, też 'Katolem'. A jaki skuteczny!!! Jako kondotier w służbie i ... katol.
        • rozkoszny_bobasek Re: Palanty z ... MONU!!! 24.03.12, 08:34
          Bo "wy" zawężacie pojęcie "katola".
          życzę sukcesów w nabywaniu wiedzy na ten temat.
    • misza_kazak Re: Palanty z ... MONU!!! 22.03.12, 14:10
      say69mat napisał:

> Jakoś nie mogłem się doszukać, aby w amerykańskich mediach oficerowie jednostek
      > specjalnych w czynnej służbie mieli podobną reklamę prasową. Może się ... mylę
      > ???

Ale przeciez ten kapitan nie jest oficerem KT czy policji i nie musi sie ukrywac od kryminalistow. Nie jest tez pracownikiem sluzb specjalnych czy tajnych.
      Jest zwyklym oficerem wojskowym i do tego sportowcem.

Po o mial by ukrywac wlasna tozsamosc??
      • misza_kazak Re: Palanty z ... MONU!!! 22.03.12, 14:13
        Nawet na oficjalnej stronie Formozy mozna znalesc kontakty oficerow

www.formoza.wp.mil.pl/pl/3.html
      • marek_ogarek Re: Palanty z ... MONU!!! 24.03.12, 00:01
        Masz racje. Ale nie o to chodzi. Dla niektorych kazdy temat jest dobry zeby nabluzgac na rzad, katolikow, muzulmanow, Rosje, Zachod itp. Sama tresc artykulu jest nieistotna. Zreszta typki tego rodzaju zwykle nie sa w stanie jej nawet zrozumiec.
      • say69mat Re: Palanty z ... MONU!!! 24.03.12, 00:12
        @misza_kazak napisał:

Ale przeciez ten kapitan nie jest oficerem KT czy policji i nie musi sie ukrywa
        > c od kryminalistow. Nie jest tez pracownikiem sluzb specjalnych czy tajnych.
        > Jest zwyklym oficerem wojskowym i do tego sportowcem.
        >
        > Po o mial by ukrywac wlasna tozsamosc??

say69mat:

No właśnie ... po co??? Cytuję za wiki:
        'The Pentagon tightly controls information about Delta Force and publicly refuses to comment on the highly secretive unit and its activities. Delta operators are granted an enormous amount of flexibility and autonomy. To conceal their identities, they rarely wear a uniform and usually wear civilian clothing both on and off duty.[15] When military uniforms are worn, they lack markings, surnames, or branch names.[15] Civilian hair styles and facial hair are allowed to enable the members to blend in and avoid recognition as military personnel' Rzeczywiście ciekawe, tylko po co???
        I ... dalej, z Twojego podwórka. Wymipeł, jednostki GRU, Specnaz ... znając relacje Suworowa to trudno jest mi uwierzyć. Aby dzielni Rosyjscy 'specjalsi' mogli sobie brylować w mediach, czy na olimpiadach. Co najwyżej mogliby w nagrodę za takie 'przeoczenie' sprzątać kible przy pomocy sznurówek ... O ile nie w zaświatach???
        • living34top Re: Palanty z ... MONU!!! 24.03.12, 14:01
          Ale amerykanie maja np takie
          "The U.S. Army Special Forces Command NCO and Soldier of the Year Competition"
          gdzie ludzie ze sil specjalnych wystepuja pod swoim nazwiskiem.
          Albo tu jakas notka z miedzynarodowych zawodow strzeleckich:
          "Master Sgt. Kevin Owens and Sgt. 1st Class Terry Gower of B Company, 2nd Battalion, 3rd Special Forces Group (Airborne), emerged from a field of 32 teams to capture the top spot in the 2011 International Sniper Competition. Fort Bragg wound up placing three teams in the top five at the 11th annual event, which began here Sept. 27 and wrapped up Friday."

• remov Oczywiście, że się mylisz... 24.03.12, 13:06
      ...ale nie przeszkadza Ci to wypisywać bzdury, koniecznie pokrzykując przy okazji. Zerknij sobie na DVDIS, czy podobne branżowe strony sił zbrojnych na świecie, to się przekonasz, że jest to mniej czy bardziej norma.

R.
    • remov Oczywiście, że się mylisz, to rzecznik prasowy! 24.03.12, 13:33
      > Jakoś nie mogłem się doszukać, aby w amerykańskich mediach oficerowie jednostek
      > specjalnych w czynnej służbie mieli podobną reklamę prasową. Może się ... mylę?
      Oczywiście, że się mylisz, bałwanie. Nie chciało Ci się leniu sprawdzić, że kapitan marynarki Tomasz Królik, to rzecznik prasowy JW Formoza, czyli poza jej dowódcą jedyna znana z imienia i nazwiska osoba. Jej personalia z natury rzeczy są ujawniane.

I tak samo wygląda sprawa wszędzie na świecie. Naprawdę, rzeczników jednostek specjalnych nikt specjalnie nie kamufluje, o czym możesz się przekonać oglądając DVIDS, czy inne serwisy różnych rodzajów sił zbrojnych.

Bosz, jak ja lubię pieniaczy i krzykaczy, którzy ODKRYWAJĄ spiski i chcą o nich poinformować cały świat...
      • browiec1 Re: Oczywiście, że się mylisz, to rzecznik prasow 24.03.12, 16:18
        Spiski jak spiski,ale mnie np. podoba sie sposob postepowania,np. jak chodzi o tozsamosc pilotow,w Izraelu.
      • say69mat Re: Remov ... złotko, ja nie o pierdołach ... 24.03.12, 20:17
        ... ja próbuję pisać o ... zasadach!!! Tak jak są zasady użycia broni palnej, powinny istnieć standardy funkcjonowania jednostek specjalnych. Chyba, że są to jednostki specjalne, z dużej ... japy.

@remov napisał:

Oczywiście, że się mylisz, bałwanie. Nie chciało Ci się leniu sprawdzić, że
        > kapitan marynarki Tomasz Królik, to rzecznik prasowy JW Formoza
        , czyli poza
        > jej dowódcą jedyna znana z imienia i nazwiska osoba. Jej personalia z natury r
        > zeczy są ujawniane.
        >
        > I tak samo wygląda sprawa wszędzie na świecie. Naprawdę, rzeczników jednostek s
        > pecjalnych nikt specjalnie nie kamufluje, o czym możesz się przekonać oglądając
        > DVIDS, czy inne serwisy różnych rodzajów sił zbrojnych.
        >
        > Bosz, jak ja lubię pieniaczy i krzykaczy, którzy ODKRYWAJĄ spiski i chcą o nich
        > poinformować cały świat...

say69mat:

USASOC PAO Contact Information

2929 Desert Storm Drive
        Fort Bragg, N.C. 28310

Phone: 910-432-6005
        DSN: 239-6005

Fax: 910-432-1046

Email: pao@soc.mil

Unit Public Affairs Officers

Phone: 910-396-8390
        DSN: 236-8390

Fax: 910-396-8613

LINK:www.soc.mil/PAO/Public%20Affairs.

Nawet oficerowie prasowi służący w jednostkach specjalnych nie są osobami publicznymi, rozpoznawalnymi ikonami. Taka jest zasada służby w jednostkach ... specjalnych. Spróbuj dostać się z zewnątrz bez akredytacji DoD na strony jednostek. Powodzenia ... misiu
        • remov Drogi matołku... 24.03.12, 21:14
          say69mat napisał:

> ... ja próbuję pisać o ... zasadach!!! Tak jak są zasady użycia broni palnej, p
          > owinny istnieć standardy funkcjonowania jednostek specjalnych. Chyba, że są to
          > jednostki specjalne, z dużej ... japy.
          ...jak już pisałem Twoja wiedza na temat zagadnienia jest bliska ZEROWEJ. Natomiast pokrzykiwania rodem z gorliwego czytelnika tabloidu. Oczywiście zamaskowane "szczerą troską", która wręcz kapie od hipokryzji i chęci dowalenia, o "zasady" i taki tam podobny bełkot, jakim złapany na gorącym uczynku ignorant stara się maskować swój bełkot.

Na oficjalnych stronach polskich jednostek specjalnych, TAK SAMO, jak na stronie amerykańskiej, którą "odkryłeś", nazwisk też nie znajdziesz. Mimo to, gdybyś był zainteresowany to je uzyskasz. Po wysłaniu tam maila dostaniesz... odpowiedź z podpisanym stopniem, imieniem i nazwiskiem. Pomijam już przeszukanie Sieci w sposób bardziej dokładny, bo wówczas nazwiska i stopnie się pojawiają. TAK DZIAŁAJĄ RZECZNICY PRASOWI, nawet Wojsk Specjalnych.

Zatem, przestań "odkrywać" błędy i wypaczenia. Bo Twoje zarzuty są kompletnie pozbawione sensu, w takim nadgorliwym stylu, który mnie się nieodmiennie kojarzy z byciem "bardziej świętym od papieża", czyli takiej durnej, polskiej postawie, przynoszącej więcej szkody, niż pożytku.

I żeby Ci jeszcze bardziej dokopać, to informacja z nazwiskiem i stopniem przeszła przez rzecznika DWS, czyli jest jak najbardziej oficjalna i zgodna ze standardami przekazu informacji. NATO-wskimi standardami, matołku.

A teraz w pocie czoła szukaj kolejnych afer na podobnym poziomie. I gorliwie trop i bełkocz nadal.
      • say69mat Re: Remov ... złotko ... 24.03.12, 20:20
        ja nie o pierdołach ... ja próbuję pisać o ... zasadach!!! Tak jak są zasady użycia broni palnej, powinny istnieć standardy funkcjonowania jednostek specjalnych. Chyba, że są to jednostki specjalne, z dużej ... japy. Tudzież z ... Moniek, swoją drogą piękna wiocha. Ale ... ad rem/ov/

@remov napisał:

Oczywiście, że się mylisz, bałwanie. Nie chciało Ci się leniu sprawdzić, że
        > kapitan marynarki Tomasz Królik, to rzecznik prasowy JW Formoza
        , czyli poza
        > jej dowódcą jedyna znana z imienia i nazwiska osoba. Jej personalia z natury r
        > zeczy są ujawniane.
        >
        > I tak samo wygląda sprawa wszędzie na świecie. Naprawdę, rzeczników jednostek s
        > pecjalnych nikt specjalnie nie kamufluje, o czym możesz się przekonać oglądając
        > DVIDS, czy inne serwisy różnych rodzajów sił zbrojnych.
        >
        > Bosz, jak ja lubię pieniaczy i krzykaczy, którzy ODKRYWAJĄ spiski i chcą o nich
        > poinformować cały świat...

say69mat:

USASOC PAO Contact Information

2929 Desert Storm Drive
        Fort Bragg, N.C. 28310

Phone: 910-432-6005
        DSN: 239-6005

Fax: 910-432-1046

Email: pao@soc.mil

Unit Public Affairs Officers

Phone: 910-396-8390
        DSN: 236-8390

Fax: 910-396-8613

LINK:www.soc.mil/PAO/Public%20Affairs.

Nawet oficerowie prasowi służący w jednostkach specjalnych nie są osobami publicznymi, rozpoznawalnymi ikonami. Taka jest zasada służby w jednostkach ... specjalnych. Spróbuj dostać się z zewnątrz bez akredytacji DoD na strony jednostek. Powodzenia ... misiu
        • adam_al Re: Remov ... złotko ... 24.03.12, 21:15
          Facet ma rację, a Ty jeszcze dyskutujesz. Ten tytuł "Palanty .." w kontekście całej sytuacji - żenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka