Dodaj do ulubionych

Nowa Armata

20.04.12, 09:19

wyborcza.biz/biznes/1,101562,11541381,W_2015_r__Rosja_zacznie_produkowac_nowy_superczolg.html
defenceforumindia.com/forum/land-forces/32008-russia-launch-armata-prototype-tank-2013-a.html
Szczególnie ważne skoro toczymy już z Rosją wojnę a możemy się spodziewać kolejnych ataków.
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Nowa Armata 20.04.12, 10:21
      Tu Masz przypuszczalny wygląd "od środka"!
      militaryrussia.ru/blog/topic-519.html
      Pozdrawiam!
      • marek_boa Re: Nowa Armata 21.04.12, 13:21
        Do 2015 roku na bazie "bazy" czyli "Armaty" ma się też pojawić BWP i WZT!
        -Pozdrawiam!
        • browiec1 Re: Nowa Armata 21.04.12, 17:50
          Kolejny durny narod-tym razem Rosjanie-nie sluchali proroczych przepowiedni forumowych specow od broni pancernej,ze ten rodzaj broni to przeszlosc:P
          • ignorant11 Re: Nowa Armata 04.05.12, 00:32
            browiec1 napisał:

> Kolejny durny narod-tym razem Rosjanie-nie sluchali proroczych przepowiedni for
            > umowych specow od broni pancernej,ze ten rodzaj broni to przeszlosc:P

Gdyby posłuchali to robili raczej ppance

Dla nas trzeba sprawdzic jak se poradzi Spike i ewentyualnie zainwestowac w nowy model
            • o333 Re: Nowa Armata 04.05.12, 00:53
              ignorant11 napisał:

> Gdyby posłuchali to robili raczej ppance
              >

Bo co za mało mamy broni przeciw pancernej? heheheh bałwan
              • ignorant11 Re: Nowa Armata 04.05.12, 09:05
                o333 napisał:

> ignorant11 napisał:
                >
                >
                > > Gdyby posłuchali to robili raczej ppance

typowo kacapski sposób dyskusji:))

> >
                >
                > Bo co za mało mamy broni przeciw pancernej? heheheh bałwan
                • marek_boa Re: Nowa Armata 04.05.12, 12:45
                  A co miał Ci napisać?!:) Takich ilości broni przeciwpancernej wszelkiej maści jakich produkuje Rosja to chyba nawet Chiny nie produkują!:)
                  • ignorant11 Re: Nowa Armata 04.05.12, 14:49
                    marek_boa napisał:

> A co miał Ci napisać?!:) Takich ilości broni przeciwpancernej wszelkiej maści j
                    > akich produkuje Rosja to chyba nawet Chiny nie produkują!:)

Forma agresywna typowa kacapska pokazujaca kacapski kompleks UZASADNIONY nizszosci:))

A swoja droga nigdy na FM nie było o jakosc ppanców ruskich.

MOze cos wiecej rosyjsko-sowiecki Erudyto?
                    • marek_boa Re: Nowa Armata 04.05.12, 15:48
                      "Ten ,kto u innych kompleksów szuka sam ma ich więcej niż zliczysz"!
                      - Było i to mnóstwo razy!
                      ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D1%91%D1%82%D1%8B_%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0
                      ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B5_%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%8B
    • browiec1 Re: Nowa Armata 20.04.12, 19:29
      Ladny:)
    • jorl Re: Nowa Armata 01.05.12, 20:29
      Najpierw wydaje mi sie ze ten nowy czolg rosyjski ma sie nazywac Armada a nie Armata, ale to moze np. boa widziec lepiej. Ale to nie najwazniejsze.
      Mnie ciekawi technika jego napedu. W przytaczanych przez boa linkow po rosyjsku mawia sie tez o "elektrycznosci" napedu. A wiec ja mysle co nastepuje.
      Uwazam technicznie jest realizowalne i technicznie najlepsze i do czolgu aby silnik napedzal generator pradowy a napedy gosienic poprzez silniki elektryczne. Jako pufer energi elektrycznej nie jakis akumulator a tylko kondensatory. Trzymajace energie na krotko.
      Wlasnie teraz w Rosji, w jej prywatnym przemysle, jest opracowywany, dla mnie idealny technicznie na dzien dzisiejszy, wlasnie tak napedzany samochod. Silnik rotacyjny, odmiana znanego Wankla, nie potrzebuje gwaltownie zmieniac obrotow bo napedza tylko generator elektryczny czyli nie zre paliwa wtedy, a do gwaltowynch przyspieszen maja silniki elektryczne energie z kondensatorow. W tym rosyjskiem samochodzie te kondenstatory waza tylko 100kg i umozliwiaja parominutowa jazde juz bez silnika spalinowego. Ten system jest bardzo oszczedny jesli chodzi o paliwo i tani bo bez akumultarorow. Tez w takim systemie jest uzysk energii z hamowania ktora w normalnych pojazdach jest w hamulcach w cieplo zamieniana i tym tracona bezpowrotnie.
      Teraz do tego czolgu. Taki system do czolgu jest idealny. Silnik moze byc wylaczony na postoju energie elektryczna do pracy urzadzen moze ciagnac z kondensatorow, jak trzeba podladowac, na troche silnik wlaczyc. Przez to trudno wykrywalny IR. Tez w razie niebezpieczenstwa ze stania moze "skoczyc" z kondensatorow unikajac np. rakiety (naturalnie stawiajac wtedy i zaslone dymna).
      Ogromne skrzynie biegow niepotrzebne, potrzebna elektronika do sterowania tego wszystkiego ale to jest wg. mnie idealna koncepcja.
      Czy Rosjanie w tej Armadzie ja realizuja? Nie wiem ale tak sobie mysle ze spore szanse sa ze tak.

Pozdrowienia
      • marek_boa Re: Nowa Armata 01.05.12, 20:35
        Jorl tak na prawdę to nikt nie wie czy "Armata" czy "Armada"!:) Myślę ,że ostatecznie dowiemy się w 2015!:)
        -Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka