bmc3i 24.01.13, 05:27 www.defence.pk/forums/military-photos-multimedia/231203-argentina-fma-ia-63-extremely-low-pass.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+worldaffairspdf+%28Pakistan+Defence+World%29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxikasek Re: Low pass 24.01.13, 07:37 CIekawe czy zamierzony- az tak niski. Za taki numer powinien stracić uprawnienia pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Low pass 24.01.13, 12:47 maxikasek napisał: > CIekawe czy zamierzony- az tak niski. Za taki numer powinien stracić uprawnieni > a pilota. raczej nie zamierzony bo miał szansę zabić siebie i kolegów. Debilizm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Low pass 24.01.13, 21:18 Anton- otrik ma rację. Za taki numer powinien stracić uprawnienia pilota. MAło że ryzykował utratę maszyny i własne życie- bez powodu. To jeszcze życie kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Low pass 25.01.13, 09:04 W tym sensie pisze gostek, że pilot musi być odważny. Kiedyś słuchałem wspomnień argentyńskich pilotów Skyhawków - opowiadali jak nisko lecieli żeby uniknąć wykrycia przez radary, dziennikarz sie pyta: "jak nisko lecieliście?", pilot odpowiada: "tak nisko na ile komu pozwalała odwaga". No w tym sensie pisze, już się na mnie nie złośćcie, bo po grypie jestem jeszcze słaby :D Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii w tym szaleństwie JEST metoda 21.12.13, 23:16 anton_pl napisał: > W tym sensie pisze gostek, że pilot musi być odważny. Kiedyś słuchałem wspomnie > ń argentyńskich pilotów Skyhawków - opowiadali jak nisko lecieli żeby uniknąć w > ykrycia przez radary, dziennikarz sie pyta: "jak nisko lecieliście?", pilot odp > owiada: "tak nisko na ile komu pozwalała odwaga". No w tym sensie pisze, już si > ę na mnie nie złośćcie, bo po grypie jestem jeszcze słaby :D konkretnie chodzi o serial dokumentalny "Tuż przed tragedią" ("Seconds from disaster") odcinek 6 (ewentualnie 8) opowiada o zatopieniu HMS Coventry podczas wojny o Falklandy polska numeracja odcinków jest inna niż oryginalna en.wikipedia.org/wiki/Seconds_From_Disaster odcinek 6 będzie w tą niedzielę w TV 4 o 14:35 (powtórka w sobotę) do ataku na brytyjskie okręty wystartowały 4 samoloty argentyńskie piloci byli w poważnych nastrojach bo niedawno Brytyjczycy zestrzelili co najmniej jeden samolot i co najmniej 1 pilot z ich jednostki zginął (zacząłem oglądać serial przypadkiem w trakcie trwania tego odcinka szczegółów nie znam) argentyński pilot mówił, ze lecieli tak nisko że przednia szyba "zaparowała" od soli morskiej więc przystawił głowę do bocznej szyby a potem... ... lecieliśmy tak nisko, jak starczyło nam odwagi... 2 samoloty przeleciały nad wyspą pilot argentyński wspomniał, że podczas przelotu nad wzgórzem coś zaszurało o spód samolotu... jeden z brytyjskich marynarzy powiedział, że samolotu prawie muskały grzbiety fal... ale ryzyko się opłaciło - żaden z tych samolotów nie został zestrzelony... -- "Lepsze jest (w walce) stado jeleni pod wodzą lwa, niż stado lwów pod wodzą jelenia" przysłowie starożytnych Greków> Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: w tym szaleństwie JEST metoda 05.01.14, 14:43 wladca_pierscienii napisał: > konkretnie chodzi o serial dokumentalny > "Tuż przed tragedią" ("Seconds from disaster") > właśnie leci na TV 4 ten odcinek 8 powtórka będzie w sobotę lub w niedzielę rano Odpowiedz Link Zgłoś