Dodaj do ulubionych

Wizyta dzisiejsza w Moskwie...

14.05.13, 07:37
Izraelski premier przyjeżdża dziś na kilka godzin i spotka się z prezydentem Putinem i od razu wraca do domu na święto Szawuot...

czy ktoś wie o co chodzi tutaj...?

pl.wikipedia.org/wiki/Szawuot
ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D0%B2%D1%83%D0%BE%D1%82
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 12:23
      mosze_zblisko_daleka napisał:

> Izraelski premier przyjeżdża dziś na kilka godzin i spotka się z prezydentem Pu
      > tinem i od razu wraca do domu na święto Szawuot...
      >
      > czy ktoś wie o co chodzi tutaj...?
      >
      > pl.wikipedia.org/wiki/Szawuot
      > ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D0%B2%D1%83%D0%BE%D1%82

Swieto ciekawe jak całe Zydostwo.., ale jeszcze ciekawsza jest pilna(?) wizyta
    • marek_boa Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 12:29
      Mosze ale wiadomo po co przecież! Wcześniej był Kerry i Cameron! Tak jak oni nic nie wskórali tak i Twój premier też nie! Dostawa się odbędzie! W najbliższym czasie na szlaku Rosyjskie porty - Tartus będzie wzmożony ruch .....Rosyjskich okrętów desantowych!
      -Pozdrawiam!
      • ignorant11 Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 12:42
        marek_boa napisał:

> Mosze ale wiadomo po co przecież! Wcześniej był Kerry i Cameron! Tak jak oni ni
        > c nie wskórali tak i Twój premier też nie! Dostawa się odbędzie! W najbliższym
        > czasie na szlaku Rosyjskie porty - Tartus będzie wzmożony ruch .....Rosyjskich
        > okrętów desantowych!
        > -Pozdrawiam!

Trzeba załozyc blokade morska i powietrzna, bo to klasyczna kontrabanda
      • mosze_zblisko_daleka Marek, tym razem pudlo (tak to Ty piszesz)...;-) 14.05.13, 13:30
        Ja już wróciłem z Soczi i jest coś innego...
        • marek_boa Re: Marek, tym razem pudlo (tak to Ty piszesz)... 14.05.13, 13:44
          Mosze może i pudło a może i nie?! Pewnie za jakiś czas będzie komentarz w Rosyjskiej prasie to się dowiemy kto miał rację!:)
          -Pozdrawiam!
          • marek_boa Re: A co Ty na to Mosze???! 14.05.13, 13:50
            www.timesofisrael.com/netanyahu-travels-to-moscow-for-missile-talks/
            Pozdrawiam!
            • misza_kazak Od Kremla na zywo 14.05.13, 13:59
              news.kremlin.ru/transcripts/18110

Pozdro!
              Misza
          • ignorant11 Re: Marek, tym razem pudlo (tak to Ty piszesz)... 15.05.13, 00:16
            marek_boa napisał:

> Mosze może i pudło a może i nie?! Pewnie za jakiś czas będzie komentarz w Rosyj
            > skiej prasie to się dowiemy kto miał rację!:)
            > -Pozdrawiam!

Tia juz znamy "xródła wiedzy" ubola to felietony w kacaspkich tabloidach:)))
      • przyjacielameryki Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 13:40
        marek_boa napisał:

> Mosze ale wiadomo po co przecież! Wcześniej był Kerry i Cameron! Tak jak oni ni
        > c nie wskórali tak i Twój premier też nie! Dostawa się odbędzie! W najbliższym
        > czasie na szlaku Rosyjskie porty - Tartus będzie wzmożony ruch .....Rosyjskich
        > okrętów desantowych!
        > -Pozdrawiam!

No właśnie, nie wiem po co ta wizyta w Moskwie? Nie lepiej przećwiczyć wypróbowany wariant - zbombardować i zniszczyć te rakiety? Izrael potrafi to robić dokładnie, więc nie będzie żadnego z tym problemu. Być może izraelski Premier chce ostrzec Putina przed takim rozwiązaniem?
        Robi się ciekawie.
        • marek_boa Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 13:46
          To ,że Masz "mało" pod czapką to już większość na forum wie! Na prawdę nie Musisz tego non stop udowadniać!
        • mosze_zblisko_daleka rosyjska zaloga... 14.05.13, 14:39
          myślałem o tym, ale tam znajdują się ROSJANIE...
          • misza_kazak Re: rosyjska zaloga... 14.05.13, 15:09

> myślałem o tym, ale tam znajdują się ROSJANIE...

Dobrze ze piszez Rosjanie z duzych liter, ale skad masz na to dowody ? :))
        • odyn06 Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 15:24
          I ja tak myślę.
          Z jednej strony kraje zachodnie coraz wyraźniej wspierają rebeliantów, a z drugiej żądają od Rosjan, aby nie eksportowali "mebli giętych" do ich wieloletniego odbiorcy -Syrii.
          Gdzie tu równowaga?
          Nadmienić należy, że wspierają rebeliantów sunnickich, a przecież Iran też tu gra swoją grę i próbuje realizować cel nadrzędny - obecność nad Morzem Śródziemnym.
          Można sobie wyobrazić, że w północnej części bazy w Tartu stacjonować będą okręty irańskie zamiast rosyjskich.
          Dla Mosze nie byłoby to do śmiechu.
          • marek_boa Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 15:37
            Odpowiem Ci Odynie słowami Ławrowa na oskarżenia płynące z Pentagonu ,że Rosja sprzedaje broń Assadowi a ten jej używa do tłumienia rebelii!
            ..."Rosja nie sprzedaje Syrii żadnej broni ,która może być użyta w wojnie domowej"....
            A pro po oskarżeń o obecną sprzedaż S-300 :
            ..." Rosja nie sprzedaje żadnej broni Syrii! Rosja sprzedała 3 lata temu te zestawy i z kontraktu się wywiąże"....
            Co by nie patrzeć na wszelkie powiązania i niuanse to jednak wszelka ostatnio dostarczana , nowa Rosyjska broń do Syrii ma charakter typowo obronny! Rosjanie w tym poszli jeszcze dalej i na przykład rakietowy zestaw obrony brzegowej K-300 "Bastion-P" ma zablokowaną możliwość strzelania w trybie ziemia-ziemia, zamrożono kontrakt na myśliwce MiG-29M/M2 i samoloty szkolno-bojowe Jak-130!
            -Pozdrawiam!
            P.S. Ostatnio dostarczane są praktycznie same zestawy przeciwlotnicze!
            • mosze_zblisko_daleka No tak, masz racje... 14.05.13, 16:03
              1. A kto będzie gwarantować jesli reżim upadnie i S-300 nie wpadnie do rąk hizbulow/Iran.

2. 1. A kto będzie gwarantować jesli reżim upadnie i Jahont nie wpadnie do rąk hizbulow/Iran.

Myślę ze rozumiemy się doskonale. już raz proponowałem, jak coś będzie w Syrii to możliwa jest szybka ewakuacja przez Golan... ;-)

No już jesteśmy w drodze do domu. Prez. Putin podziękował o bardzo gorące przywitanie jakie dostał kiedy był tutaj rok temu. Prez. Putin powiedział na przywitanie Netanjahu, jak Netanjahu przywitał Putina po rosyjsku mówiąc "spasiba prez. Putina..." aha odpowiedział Putin: "widzę ze język rosyjski u pana jest co raz lepszy kiedy spotykamy się... ;-)

Na to Netanjahu odpowiedział :" ze myślę ze spotkamy się następnym razem w Elacie (podobne do Soczi) ...

No reszta to już nie jest ważne co tam gadali...
              • misza_kazak Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 16:14

> 1. A kto będzie gwarantować jesli reżim upadnie i S-300 nie wpadnie do r
                > ąk hizbulow/Iran.

A to juz inne pytanie i Rosje nie dotyczy.
                My sprzedamy Rzadu Syrii, a jesli "przyjaciele Syrii" + Izrael rozwala Syrie i destabilizuja panstwo, to niech oni odpowiadaja za to.

> 2. 1. A kto będzie gwarantować jesli reżim upadnie i Jahont nie wpadnie
                > do rąk hizbulow/Iran.

I niech wpadnie i zaatakuje bandycki Izrael tak samo jak on atakuje Iran i Syrie.

> anie Netanjahu, jak Netanjahu przywitał Putina po rosyjsku mówiąc "spasiba prez
                > . Putina..." aha odpowiedział Putin: "widzę ze język rosyjski u pana jest co ra
                > z lepszy kiedy spotykamy się... ;-)

Bzdura.
                Zyd: Dziekuje, Panie Prezydencie. (Спacибo, гocпoдин Президент.)
                Pracuje na swoim rosyjskim. (Я рaбoтaю нaд cвoим рyccким языкoм.)

Putin: Czuje progres. (Прoгреcc чyвcтвyетcя.)

> No reszta to już nie jest ważne co tam gadali...

Dla idiotow napewno nie wazne :)
                • wiarusik Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 17:11
                  a tak wyglądają prawdziwi bandyci (uwaga drastyczne!):
                  www.youtube.com/watch?v=gRJ2UYvrTSY
                  i putin chroni im tyłki. przyjaciołom z FSA przypominamy, że to ruscy podpisują się pod takim traktowaniem.
                  • marek_boa Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 17:26
                    Po ostatnich doniesieniach CNN i filmach tam pokazanych (wycinanie na żywca serc!) jak traktują cywili i złapanych do nie woli Syryjskich żołnierzy bandyci ,którzy twierdzą ,że walczą o wolność Syrii - powinni ich wytłuc do nogi co do jednego a ścierwa rzucić psom!
                    • wiarusik Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 17:41
                      to wy boa nie chcecie pamiętać od czego to się zaczęło. ano assad stwierdził, że do nieuzbrojonego tłumu, w tym kobiet i dzieci, można strzelać a ich domy bombardować. przeszczep pompek na żywca to za mała kara dla tych zwyrodnialców (wspieranych jak przypominam przez putina i spółkę)
                      • berek_p Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 18:08
                        A wy towarzyszu bolsz.... Wiarusik jak traktował polski demokratyczny rząd protestujących rolników czy pielęgniarki. A jak zachowałby się rząd UK czy USA w obliczu protestujących muzułmanów chcących przejąć władzę.
                        • wiarusik Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 18:19
                          no tak, zapomniałem-bombardował ich f-16.
                      • marek_boa Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 18:29
                        Tak,tak - a wojnę z Gruzją zaczęła Rosja,Irak napadł na USA a Libia na Francję?! Jak Zaczynasz kłamać to choć się najpierw tego Naucz! To nie stwierdził żaden Assad tylko Al Jazzira ,której właściciel był osobiście zaangażowany w roznieceniu tego konfliktu!
                        • wiarusik Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 18:48
                          oczywiście że wojnę z gruzją zaczęła rosja, przecież gruzja rosji nie atakowała.
                          boa, ja rozumiem że dla ciebie assad to słońce na niebie, ale czy musisz opowiadać głupoty? al dżazira nie jeździ czołgami, nie lata migami. jakby wszystko było ok, to tv mogłaby co najwyżej wzbudzić politowanie na chwilę przed przełączeniem kanału.
                          • marek_boa Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 19:26
                            Oczywiście - z tego też powodu obecnie Saakaszwili ma prokuratorskie zarzuty w Gruzji i najprawdopodobnie solidnie beknie! Prokurator naczelny Arcził Kbilaszwili stworzył specjalną grupę prokuratorów do zbadania prawnych aspektów rozpętania wojny przez gabinet Saki!
                            Skoro Twierdzisz ,że Gruzini strzelając do Rosyjskich żołnierzy i obywateli Rosji mieszkających w Południowej Osetii nie atakowali Rosji to znaczy ,że Jesteś głupszy niż myślałem!
                            A to kolejny wykwit Twojej głupoty czy tylko naiwności?! To środki masowego przekazu kreują bohaterów i bandytów! Oczywiście jak wszem i wobec wiadomo (nie licząc Ciebie) całą tę "Arabską wiosnę" sponsoruje Arabia Saudyjska,Kuwejt i Katar - a oni mają głęboko w du..ie ile osób zginie byle tylko skończyło się kolejne i już ostatnie świeckie państwo w tamtym rejonie! Mam cichą nadzieję ,że jeszcze Będziesz Piszczał z tego powodu!
              • o333 Re: No tak, masz racje... 14.05.13, 16:20

> 1. A kto będzie gwarantować jesli reżim upadnie i S-300 nie wpadnie do r
                > ąk hizbulow/Iran.
                >
                > 2. 1. A kto będzie gwarantować jesli reżim upadnie i Jahont nie wpadnie
                > do rąk hizbulow/Iran.
                >

Zdajesz sobie sprawę żeby obsługiwać te systemy należy tak ze 6-7 studiować i uczyć się ich obsługi i jest tylko jedno takie miejsce gdzie tego uczą.
            • wiarusik Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 17:08
              a sm-3 ławrow uważa za broń ofensywną. podwójne standardy? kalemu ukraść krowa?
              całe forum (poza dosłownie kilkoma spadochroniarzami zza buga) kibicuje izraelowi by puścił z dymem te zabawki. niech się bolszewiki uczą.
              • marek_boa Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 14.05.13, 17:27
                Całe forum?! Wielkie mniemanie o Sobie macie towarzyszu!
                • ignorant11 Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 15.05.13, 00:24
                  marek_boa napisał:

> Całe forum?! Wielkie mniemanie o Sobie macie towarzyszu!

Daj mu w dziob co Cie bedzie kacapski ubol wyzywał od towarzyszy
    • mosze_zblisko_daleka No już wiem o co chodzi... 14.05.13, 19:38
      Teraz można już powiedzieć, że był też szef wojskowego wywiadu gen. Amir Kochawi razem z premierem Netanjahu...
      • marek_boa Re: Drogi Mosze!:) 14.05.13, 19:45
        Napisz coś czego jeszcze nie wiem!:)
        -Pozdrawiam!
        • mosze_zblisko_daleka Re: Drogi Mosze!:) 14.05.13, 20:02
          משפןדשךקצ, משפןדשךקצ שךק שגצןמ 'טצשזשך...
          • marek_boa Re: Drogi Mosze!:) 15.05.13, 00:09
            No Zagiąłeś mnie!:)
            -Pozdrawiam!
            • mosze_zblisko_daleka To Admin... 15.05.13, 00:26
              Ja pisze po polsku a on przekręca na chiński...jest to jakaś dziwna cenzura..
              • marek_boa Re: To Admin... 15.05.13, 00:45
                Dobra,dobra!:)
                -Pozdrawiam!
          • patmate Re: Drogi Mosze!:) 15.05.13, 00:36

> משפןדשךקצ, מש
            > פןדשךקצ שךק ש
            > גצןמ 'טצשזשך...

coś ściemniasz: Mshfndshkhkts, mshfndshkhkts shkhk shgtsnm 'ttsshzhkh

PZdr
            • mosze_zblisko_daleka napomknąć 15.05.13, 08:32
              potrzebujesz heb. klawiaturę... ;-)
              • patmate Re: napomknąć 15.05.13, 19:41

> potrzebujesz heb. klawiaturę... ;-)

tłumaczyłem translatorem

Pzdr
      • igor_uk Chyba nie do konca,mosza wiesz. 15.05.13, 21:59
        Ten general ma na imie Aviv Kochavi,a nie Amir.
        www.debka.com/article/22963/Putin-again-warns-Netanyahu-to-desist-from-attacking-Syria
    • mosze_zblisko_daleka Ciekawa propozycja... 15.05.13, 09:46
      Z Azerbejdżanu - zamiast Tartusa=Hajfa...

abc.az/eng/news/main/73504.html
      (tak to może nasi forumowicze spotkamy się gdzies na piwo ;-) , tym razem ja zapraszam)
    • mosze_zblisko_daleka Jeśli Asad nie zaprzestanie wspomagać hizbulów.. 15.05.13, 19:22
      on zgubi głowę i reżim...

www.nytimes.com/2013/05/16/world/middleeast/israeli-official-signals-possibility-of-more-syria-strikes.html?hp&_r=0
    • lukepowa Re: Wizyta dzisiejsza w Moskwie... 15.05.13, 20:30
      To proste Rosyjskie statki przewioza rakiety i nikt ich nie ruszy gwarantuje.
    • igor_uk Mosze,to drobiazg,a jednak. 15.05.13, 20:43
      Benia nie byl w Moskwie,a tylko w Soczy,gdzie go przyjal Prezydent Rosji .Wasz Premier byl w roli proszacego i wyszedl,w sumie,na dosc malo rozgarnietego chlopaka,jakim,chyba i jest,sadzac po temu,co o nim pisza sami Zydzi i co o nim mysla przywodcy zachodnie.

Aha,mam pytanie:
      Czy wiesz ,co to jest "Wschodni Expres"?
    • misza_kazak Zdjecia z wizyty 15.05.13, 21:40

Zdjecia z wizyty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka