Dodaj do ulubionych

Rzeź pod Semenowką.

03.06.14, 21:46
"- We wtorek w miejscowości Semenowka pod Słowiańskiem zginęło ponad pół tysiąca separatystów, a ok. 1,5 tys. zostało rannych. Straty po stronie ukraińskiego wojska wyniosły trzech zabitych i 50 rannych - mówi serwisowi LigaBizenssInform źródło w sztabie operacji antyterrorystycznej.

We wtorkowej operacji brały udział liczne jednostki wojska, pojazdy opancerzone, samoloty i artyleria.

- Zniszczyliśmy jedną z głównych baz terrorystów - dodaje źródło. "

Jeśli to prawda to ten konflikt staje sie dramatem i humanitarną tragedią, po co im to było? Przecież na Ukrainie, w Donbasie nikt nikogo nie zabijał, dopóki nie pojawili sie tam zielone diabły i rosyjscy dywersanci, odpowiedzialni za tę rzeź powinni trafić do Hagi !
Obserwuj wątek
    • gangut Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 22:03
      Wojna idzie banderowcom słabo póki co, ale fantazję mają bujną.
      • kzet69 Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 22:09
        Coś ci się pomyliło, w czasoprzestrzeni, wojna banderowców skończyła się ostatecznie w 1956 i rzeczywiście źle dla banderowców, tutaj piszemy o zupełnie innym konflikcie.
        • szto_tawariszczi Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 22:43
          Cóż, zdaje się że Król Czekolady
          potrafi przypomnieć armii ukraińskiej kto im płaci pensje...

A co do ofiar - to naprawdę te takie różne zabawki zrzucane z samolotów
          są zaprojektowane tak, coby jak najbardziej efektywnie zabijać
          tylko trzeba je zrzucić - a to Król Czekolady zdaje się potrafi wymusić :-)
          • marek_boa Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 23:09
            Pic na wodę fotomontaż! Bo - skoro zabito w JEDNEJ operacji półtora tysiąca ludzi to chyba Ukraińcy policzyli na tej samej zasadzie co Niemcy w II WŚ "partyzantów" we wsi! Czyli kiedy Ukraińcy kłamali?! Jak wieszczyli całemu światu ,ze separatystów jest garstka i dadzą sobie szybko z nimi radę , czy teraz o setkach,ba tysiącach zabitych - a miejscowości opanowane przez separatystów jak były nie odbite tak są nadal w ich rękach?!
            • kzet69 Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 23:19
              Mnie te liczby też wydają się nieprawdopodobne, bo wymagałoby to rozbicia jakiegoś zgrupowania przez ciężki sprzęt w miejscu ześrodkowania, w tych walkach na broń ręczną po prostu nie da się tylu zabić, nikt tam raczej szarży piechoty na karabiny maszynowe nie robił.. Poczekamy do jutra, zobaczymy.

ps. podają 500 zabitych, nie 1500.
              • marek_boa Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 23:46
                Już zmienili zdanie - podają 300 zabitych i 500 rannych!
                • marko125 Re: Rzeź pod Semenowką. 03.06.14, 23:55
                  Jeśłi to prawda to sromotna wręcz porazka separatystów.
                • gangut Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 00:03
                  Jak zejdą do 30tu to można będzie się zastanawiać co (i czy) miało miejsce.
                  • vandermerwe Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 07:27
                    Informacje podawane przez strone ukrainska maja malo wspolnego z rzeczywistoscia. Niestety polskie srodki masowego przekaza podchodza do nich bezkrytycznie. Warto to przesledzic w tzw "wiadomosciach na zywo" Gazety Wyborczej, gdzie kolejne informacje zaprzeczaja poprzednio podanym.

Pozdrawiam

• wkkr Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 08:15
                      informacje podawane przez Rosyjskie media.
                      Większość informacji linkowanych na tym forum przez rosyjskich propagandzistów to gó... prawda.
                      • anton_pl Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 08:46

"- We wtorek w miejscowości Semenowka pod Słowiańskiem zginęło ponad pół tysiąca separatystów, a ok. 1,5 tys. zostało rannych. Straty po stronie ukraińskiego wojska wyniosły trzech zabitych i 50 rannych - mówi serwisowi LigaBizenssInform źródło w sztabie operacji antyterrorystycznej."

Musie w tym sztabie ostro horiłki popić jak im takie liczby przyszły do głowy xD
                        • maxikasek Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 09:48
                          Przesadzili i to ostro. Wprawdzie Semienowka to główna linia frontu i walki tam ostre (wczoraj podjechały tam dwie kolumny czołgów)- ale straty tego poziomu to mogła mieć Armia Czerwona albo Vietcong, a nie w dzisiejszych czasach. Przy tym poziomie to już mało kto by został po stronie separatystów.
                          Z drugiej strony Ponomariow ogłosił zestrzelenie Su-25 i Mi-24- jakieś potwierdzenia?
                          • o333 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 10:03
                            maxikasek napisał:

> Przesadzili i to ostro. Wprawdzie Semienowka to główna linia frontu i walki tam
                            > ostre (wczoraj podjechały tam dwie kolumny czołgów)- ale straty tego poziomu t
                            > o mogła mieć Armia Czerwona albo Vietcong, a nie w dzisiejszych czasach. Przy t
                            > ym poziomie to już mało kto by został po stronie separatystów.
                            > Z drugiej strony Ponomariow ogłosił zestrzelenie Su-25 i Mi-24- jakieś potwierd
                            > zenia?

Mi-24 faktycznie dostał ale wylądował na autorotacji co do Su-25 banderowcy coś pisnęli że los pilota jest nieznany.
                            • jopekpl Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 14:55
                              o333 napisał:

>
                              > Mi-24 faktycznie dostał ale wylądował na autorotacji co do Su-25 banderowcy coś
                              > pisnęli że los pilota jest nieznany.

Ale rosyjscy faszyści faktycznie mocno dostali czy nie?
                              • marek_boa Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 15:01
                                Według dzisiejszych danych separatystów zginęło TRZECH w boju i około 7 rannych! Chyba ,że Ukraińscy gwardziści wliczyli w te straty rozstrzelanych ponoć przez siebie rannych w szpitalu ,który musiał być opuszczony przez separatystów!
                                -Pozdrawiam!
                                • kzet69 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 16:16
                                  Marku, szanuj siebie... i poszukaj sobie zdjęć tego szpitala, są w necie ale ci ułatwiał nie będę, wycofujący się separatyści urządzili sobie tam gniazdo oporu, nikt nikogo tam nie rozstrzeliwał, co najwyżej szyby, a pacjenci siedzieli w piwnicy, nie rób z siebie propagandowej tuby, bo stać cie na więcej.
                                  • marek_boa Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 17:01
                                    Napisałam wyraźnie "ponoć" bo nie dotarłem do żadnego potwierdzenia! Tak samo jak nie piszę o iluś tam zestrzelonych od wczoraj śmigłowcach jak i o dwóch samolotach! Sam Dałeś się nabrać na wyssaną z palca liczbę zabitych i rannych separatystów jeszcze wczoraj!
                                    • o333 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 21:05
                                      Ukry potwierdzili że dwa helikoptery zostały "postrzelone" jeden się kompletnie spalił, drugi ciągle jest na polu, pewnie też go spalą.
                                      • marek_boa Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 23:07
                                        Fakt potwierdzili ale ,że jeden Mi-24 rozbity a drugi ciężko uszkodzony!
                                        -Pozdrawiam!
                                        • o333 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 05.06.14, 00:46
                                          marek_boa napisał:

> Fakt potwierdzili ale ,że jeden Mi-24 rozbity a drugi ciężko uszkodzony!
                                          > -Pozdrawiam!
                                          ze zdjęć one były 100m od siebie jeden wylądował by zrobić ewakuację ale pilot dostał rany postrzałowe, więc ewakuacja odbyła się na nogach w las.
                                • jopekpl Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 17:25
                                  marek_boa napisał:

> Według dzisiejszych danych separatystów zginęło TRZECH w boju i około 7 rannych
                                  Marku to zadfni separatyści a zwykli rosyjscy Faszyści, taki rosyjski prawy sektor;-)
                                  • marek_boa Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 21:40
                                    No jeśli twierdzisz ,że mieszkający w Obwodzie Donieckim Rosyjskojęzyczni Ukraińcy posiadający obywatelstwo Ukrainy to Rosjanie to czemu miałbym się z o to kłócić?!
                                    -Pozdrawiam!
                                    • jopekpl Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 22:35
                                      marek_boa napisał:

> No jeśli twierdzisz ,że mieszkający w Obwodzie Donieckim Rosyjskojęzyczni Ukrai
                                      > ńcy posiadający obywatelstwo Ukrainy to Rosjanie to czemu miałbym się z o to kł
                                      > ócić?!
                                      > -Pozdrawiam!

Skoro niektórzy Rosjanie twierdzą że wszyscy Ukraińcy nie popierający ich racji i dążeń to banderowcy, to czemu ci tz. obywatele Ukrainy nie mieli by być Rosjanami???
                                      Zresztą co to za obywatele Ukrainy skoro dążą do oderwania części tego kraju i przyłączenia do innego? Jak dla mnie żaden normalny rodowity obywatel jakiegokolwiek kraju do tego by nie dążył.
                                      • marek_boa Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 23:05
                                        To akurat Jopuś wcale nie jest takie oczywiste! Rozpady różnych państw świadczą o czymś wręcz przeciwnym!
                                        -Pozdrawiam!
                                      • scibor3 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 05.06.14, 09:55
                                        >Jak dla mnie żaden normalny rodowity obywatel jakiegoko
                                        > lwiek kraju do tego by nie dążył.

A teraz proszę o wykładnię powyższego, w odniesieniu do Polaków żyjących pod zaborami.
                                        • jopekpl Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 06.06.14, 23:52
                                          scibor3 napisał:

> >Jak dla mnie żaden normalny rodowity obywatel jakiegoko
                                          > > lwiek kraju do tego by nie dążył.
                                          >
                                          > A teraz proszę o wykładnię powyższego, w odniesieniu do Polaków żyjących pod za
                                          > borami.

A zauważyłeś słowo rodowity??? Polak pod zaborem nadal był polakiem ,nie Austriakiem,Rosjaninem czy Prusakiem
                                          A teraz zastanów się jaki rodowity Rosjanin , Austriak czy Niemiec chciałby oderwania części swojego kraju i przyłączenia do obcego?
                                          • marek_boa Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 07.06.14, 00:54
                                            Hm?! Dość spora grupa Ślązaków o ile mnie pamięć nie myli pragnęła by Śląsk przyłączyć do "eFu"!
                                            -Pozdrawiam!
                          • anton_pl Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 15:50
                            maxikasek napisał:
                            > Z drugiej strony Ponomariow ogłosił zestrzelenie Su-25 i Mi-24- jakieś potwierd
                            > zenia?

Mi 24 awaryjnie ladował, podobno po trafieniu, ale bliższych informacji nie mam...
                      • vandermerwe Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 09:09
                        Ukrainskie niestety nie maja. Nie jest to nawet moja osobista opinia lecz wyrazana od czasu do czasu przez zrodla zachodnie. Z rosyjskich mam wglad jedynie w RT i z tym zrodlem nie jest tak zle, co wilokrotnie moglem stwierdzi porownujac ich informacje z innymi zrodlami.

Pozdrawiam
                        • patmate Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 18:31
                          vandermerwe napisała:

>Z rosyjskich mam wglad jedynie w
                          > RT i z tym zrodlem nie jest tak zle, co wilokrotnie moglem stwierdzi porownujac
                          > ich informacje z innymi zrodlami.

JAk masz wgląd w RT to popatrz dzisiaj - jest migawka o zaprzysiężeniu cudzoziemskich najemników , nie wiem prawego sektora, ludzie w kominiarkach, czarne uniformy, flaga ukraińska, a obok żółta flaga z runami SS. Materiał kręcony w jakimś podwórzu, równie dobrze mógł pochodzić z Rostowa nad Donem czy Moskwy, a nie Kijowa, jak to w materiale utrzymywano.

PZdr
                          • o333 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 21:08
                            co za bzdury. To rządowa TV Hromadske , Rostow. Już bardziej Warszawa.

www.youtube.com/watch?v=U7jpkKHTtF8
                          • vandermerwe Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 23:09
                            @ patmate,

Oczywiscie, ze mogl byc krecony w Rostowie ale tez i w Kijowie czy Nowym Jorku - jeden z 'bohaterow" filmowej relacji mowi po angielsku jak "native speaker". Nie jestem w stanie stwierdzic, czy material podaje fakty czy tez mity. Jako ciekawostke moge podac material z "The Guardian", gdzie korespondent gazety bedac na miejscu gdzie mialo miejsce starcie dwoch stron, znajduje amunicje uzywana przez wojska NATO/zachodnie, amerykanskie wojskowe zestawy zywnosciowe i wiele innych tego typu rzeczy, ktore moglyby wskazywac na obecnosc "obcych" po stronie ukrainskiej. Istnieje mozliwosci wytlumaczenia tamtych obserwacji jak i sceny pokazanej w RT.

Pozdrawiam
                          • maxikasek Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 04.06.14, 23:12
                            a obok żółta flaga z runami SS.
                            Dokładniej to flaga Narodowo-Socjalistycznej PArtii Ukrainy. W ukraińskiej wersji symbolizuje "Ideę narodową".
                            • o333 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 05.06.14, 00:49
                              maxikasek napisał:

> a obok żółta flaga z runami SS.
                              > Dokładniej to flaga Narodowo-Socjalistycznej PArtii Ukrainy. W ukraińskiej wers
                              > ji symbolizuje "Ideę narodową".
                              Ta runa to "Wolsange"(czy jakoś tak) słowianie kiedyś też używali run.
                              • maxikasek Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 05.06.14, 10:21
                                > Ta runa to "Wolsange"(czy jakoś tak) słowianie kiedyś też używali run.
                                Dokładnie. Swastyk też i do dziś używają- choćby godło Rosyjskiej Jedności NArodowej, która wspiera separatystów.
                                Ale te symbole po II WŚ stały się faux pas- tak jak hajlowanie (w różnych odmianach) stosowane m.in. przed wojną przez polskich narodowców.
                            • patmate Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 05.06.14, 01:13
                              maxikasek napisał:

> a obok żółta flaga z runami SS.
                              > Dokładniej to flaga Narodowo-Socjalistycznej PArtii Ukrainy. W ukraińskiej wers
                              > ji symbolizuje "Ideę narodową".

nie mogę znaleźć tej relacji RT, ale zdaje się że tam był Wolfsangel.

pzdr
                              • o333 Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 05.06.14, 01:57
                                w innym topicu dałem ci całą relację video. z ukraińskiej TV.
                                • patmate Re: Mają wiecej wspólnego z rzeczywistoscią niz 06.06.14, 11:08
                                  o333 napisał:

> w innym topicu dałem ci całą relację video. z ukraińskiej TV.

którym?

pzdr
          • scibor3 Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 09:55
            > Cóż, zdaje się że Król Czekolady
            > potrafi przypomnieć armii ukraińskiej kto im płaci pensje...

Raczej kto nie płaci.
            Jak dla mnie to przypomina niemieckie kroniki filmowe z 45 roku, gdzie to WH ustawicznie przechodziło do kontrataku (coraz bliżej Berlina ;-)) a trup po stronie aliantów słał się gęsto. Dla mnie możesz wierzyć w dowolną bzdurę. Ostatecznie, dla jakichś idiotów, te kroniki kręcili.
    • ignorant11 BrawO!!! niech wybija wszystkich/nt 04.06.14, 08:50

• anton_pl Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 15:34
      To taka sama informacja jak ta wczorajsza z gazeta.pl: gdzie w tytule piszą: "Ukraińscy pogranicznicy rozgromili separatystów" - a dzisiaj ten posterunek SG wpadł w ręce separatystów, zdjęcie poniżej...
      i.imgur.com/WyvtvhD.jpg
      • kzet69 Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 16:18
        Zapomniałeś o innej informacji, o posiłkach dla separatystów i ponownym szturmie..., tamten rzeczywiście został odparty.
        • marek_boa Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 17:11
          A ,których "posiłkach" Piszesz?! Tych "4 batalionów ochotników wyposażonych w nowoczesną broń i transportery opancerzone ,którzy przekroczyli wczoraj w nocy granicę RF-UA" jak twierdzą Ukraińcy??!
          Tu zdjęcia z poddania się Ukraińskiej jednostki w Ługańsku:
          ic.pics.livejournal.com/drugoi/484155/9437529/9437529_original.jpg
          ic.pics.livejournal.com/drugoi/484155/9437766/9437766_original.jpg
          ic.pics.livejournal.com/drugoi/484155/9438185/9438185_original.jpg
          • marek_boa Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 17:17
            www.youtube.com/watch?v=CW_Jmj2olv4
            www.youtube.com/watch?v=BPNyfruTJEw
      • maxikasek Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 23:00
        > omili separatystów" - a dzisiaj ten posterunek SG wpadł w ręce separatystów, zd
        > jęcie poniżej...
        > i.imgur.com/WyvtvhD.jpg
        Dziś zajęli koszary GN a nie SG.
        • vandermerwe Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 23:16
          Z tego co rozumiem z przekazow to "padlo' jedno i drugie. Zas zadnego rozgromienia separtystow w tym przypadku nie bylo.

Pozdrawiam
          • marek_boa Re: Rzeź pod Semenowką. 04.06.14, 23:20
            Zgadza się!
            panzerbar.livejournal.com/1878409.html
            Pozdrawiam!
        • o333 Re: Rzeź pod Semenowką. 05.06.14, 00:53
          maxikasek napisał:

> Dziś zajęli koszary GN a nie SG.
          Dziś zajeli SG w Ługańsku NG w Ługańsku i SG w Sverdlovsku. Dokładnie tak. Był problem bo ci ze Sverdlovska poddali się bez walki i jechali dużym konwojem z rodzinami i jak przekroczyli linię innego okręgu to federaliści myśleli że to atak, i ci z samoobrony Sverdlovska musieli tłumaczyć innym że mają ich puścić do domu na swoje zadupie w zachodniej części państwa zwanego niegdyś Ukrainą.
          • marko125 Re: Rzeź pod Semenowką. 05.06.14, 08:31
            tłumaczyć innym że mają ich puścić do
            > domu na swoje zadupie w zachodniej części państwa zwanego niegdyś Ukrainą.

Ukraina nadal istnieje i istnieć będzie a wasz prezydencik będzie się kłaniał grzecznie Poroszence bo tak mu każe Zachód:) Putin zdradził swoich rosyjsko-języcznych na Ukrainie.
            • scibor3 Re: Rzeź pod Semenowką. 05.06.14, 10:00
              Bo Putin nie musi nawet palcem w bucie kiwnąć póki Ukraińcy biorą w du.pę aż paździerze lecą. Turczynow kombinuje jak tu by ogłosić stan wojenny i użyć armii. Będzie się jeszcze działo.
              • marek_boa Re: Rzeź pod Semenowką. 05.06.14, 11:55
                Ogłosić o użyciu Armii to on może chcieć - tylko czy Armia będzie chciała brać w tym udział?!
                -Pozdrawiam!
                • scibor3 Re: Rzeź pod Semenowką. 05.06.14, 12:22
                  Moim zdaniem przeceniasz możliwości sprzeciwu armii. Już bardziej spodziewam się sabotowania rozkazów.
                • misza_kazak Re: Rzeź pod Semenowką. 05.06.14, 15:03
                  marek_boa napisał:

> Ogłosić o użyciu Armii to on może chcieć - tylko czy Armia będzie chciała brać
                  > w tym udział?!
                  > -Pozdrawiam!

Marku, u nas krazy nowy dowcip na ten temat:

-Jakos ukrainskie zolnierzy niechetnie walcza za junte, bo nie wiedza w jakim interesie walcza.
                  -Moze im powiedziec w jakim?
                  -COz ty? Jesli sie dowiedza, to wogole walczyc nie beda!

Pozdro!
                  Misza
                  • marko125 Misza 05.06.14, 15:08
                    Podobno na wschodzie Ukrainy a nawet w samej FR coraz więcej ludzi na zywa Putina zdrajcą. Kiedy wywalicie tą kanalię?
                    • scibor3 Re: Misza 05.06.14, 15:24
                      Wcale nie podobno, w Polsce, większość uważa wszystkich polityków za złodziei i bandytów. Kiedy wywalą tą bandę?
                      • patmate Re: Misza 05.06.14, 23:35
                        scibor3 napisał:

> Wcale nie podobno, w Polsce, większość uważa wszystkich polityków za złodziei i
                        > bandytów. Kiedy wywalą tą bandę?

Różnica między III RP i FR jest taka, ze w w III RP za bardzo nie było co kraść, w przeciwieństwie do FR. Zwłaszcza widać to na Cyprze, Szwajcarii i Londongradzie...

Pzdr
                      • misza_kazak Re: Misza 06.06.14, 08:45
                        scibor3 napisał:

> Wcale nie podobno, w Polsce, większość uważa wszystkich polityków za złodziei i
                        > bandytów. Kiedy wywalą tą bandę?

Dokladnie.
                        W Pindostanie, CHinach, Niemczech, Anglii i wiekszosci innych panstw swiata narod uwaza ze nimi rzadza bandyci i zlodzjeje. To jest normalne.

Na szczescie my w ROsji od wiekow mamy przekonanie, ze "Car jest dobry i sprawiedliwy, a bojarze (szlachta) - to sa zlodzieje i bandyci". Dlatego za bardzo malym wyjatkiem (np. nikolaj II, horbi i jelcyn) narod popiera naszych liderow.
                        • herr7 Re: Misza 06.06.14, 08:47
                          Ale ten lider was zdradził. Tego się nie da inaczej nazwać.
                          • misza_kazak Re: Misza 06.06.14, 08:56
                            herr7 napisał:

> Ale ten lider was zdradził.

Zdradzil 17% ludzi, ktorzy go nie popieraja.
                            A 83% ludzi, ktorzy go popieraja nie zdradzil.

> Tego się nie da inaczej nazwać.

Nazywaj jak chcesz. Tobie podobni idioci nazywaja Putina na rozne sposoby.
                            Ale psy szczekaja, a karawana idzie dalej.
                            • herr7 Re: Misza 06.06.14, 09:10
                              Ok Misza. Wyjaśnij mi jednak zachowanie waszego prezydenta?
                              • misza_kazak Re: Misza 06.06.14, 09:43
                                herr7 napisał:

> Wyjaśnij mi jednak zachowanie waszego prezydenta?

Juz wyjasnialem - dziala w interesie narodu rosyjskiego. Jak zawsze, zreszta.
                                • misza_kazak Tutaj jest wyjasnienie. 06.06.14, 10:53
                                  ai-zhilin.livejournal.com/1391909.html
                                  Ja to widze tak samo jak autor powyzszego postu.
                                  • marko125 Działa w interesie narodu rosyjskiego 07.06.14, 01:15
                                    I dlatego NATO niedługo ustawi bazy "antyrakietowe" na Ukrainie a Ukraina bezie w NATO :) Brawo świetnie działanie w interesie narodu rosyjskiego. Błazen teraż liże dupę całemu Zachodowi żeby tylko nie dostać sankcji :) Fajnego macie prezydenta heheh. Brawo :)
                                    • marko125 Re: Działa w interesie narodu rosyjskiego 07.06.14, 01:21
                                      Putinek polubił Poroszenkę i podoba mu się jego plan względem separatystów :) Heheh co za błazen :) Już się w ogóle nie liczycie na arenie międzynarodowej.
                                • herr7 Putin działa w interesie gospodina Timczenki 07.06.14, 10:37
                                  a naród rosyjski ma w d.pie. Gdyby było inaczej to Poroszenko nie ośmieliłby się bombardować Donbasu czy Ługańska.
                            • maxikasek Re: Misza 06.06.14, 09:24
                              > Zdradzil 17% ludzi, ktorzy go nie popieraja.
                              > A 83% ludzi, ktorzy go popieraja nie zdradzil.
                              Zgoda- tak jak Hitler.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka