Dodaj do ulubionych

Konflikt w mediach w Rosji

26.07.14, 14:24
wyborcza.pl/magazyn/1,139825,16380623,Cztery_godziny_nienawisci.html#BoxSlotI3img

Świetny jest, bo ma fantazję. Grozi, że Rosja zamieni USA w "radioaktywny popiół", zapewnia, że Majdan zorganizowali Litwini, Polacy i Szwedzi, by zemścić się na Rosji za klęskę, którą car Piotr I zadał im trzy wieki temu pod Połtawą.

Wieczorem na NTW o godz. 19 główny program informacyjny "Siegodnia" ("Dzisiaj") codziennie powtarza: "Banderowcy, naziści, junta, faszyści, przestępcy wojenni, amerykańscy poplecznicy zbrodniarzy".

O godz. 20 pałeczkę przejmuje główna, bo państwowa, Rossija 1, rozpoczynając swoje "Wiesti" ("Wieści"). Te same słowa, te same zdjęcia. Godzinę później to samo usłyszą widzowie Kanału 1. w programie "Wremia" ("Czas"). O 22 maraton informacyjny toczy się już na antenie TWC i jego "Sobytii" ("Wydarzeń").

Wielu Rosjan, co zrozumiałe, co wieczór przykleja się do telewizora i w ogromnych emocjach ogląda wszystkie cztery dzienniki telewizyjne. Co najmniej 80 proc. audycji poświęcają one wyłącznie Ukrainie. "Skrzynka" codziennie aplikuje narodowi cztery godziny nienawiści, odmieniając przez wszelkie przypadki: "banderowcy", "naturalni faszyści", "zwyczajne ludobójstwo".

W tych czterech godzinach nie ma ani jednego głosu przedstawicieli Kijowa. Najwyżej pojedyncze frazy, krótkie fragmenty wywiadów udzielonych innym mediom, natychmiast opatrzone wrogim komentarzem lektora.
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Konflikt w mediach w Rosji 26.07.14, 14:27
      A potem kazak wylacza telewizor, siada przed komputerem i wchodzi na Militaria.
      • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 14:44
        Rozumiem Matrek ,że w Polskich mediach, Zachodnich, Amerykańskich i Ukraińskich co drugi program nadaje wywiady z separatystami,przedstawia ich punkt widzenia i broń boże nie blokuje głosów ,które mają inne zdanie?!:)
        Później taki Matrek to wszystko w telewizorze ogląda a później zasiada do komputera i wchodzi na Militaria.....
        • bmc3i Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 16:53
          marek_boa napisał:

> Rozumiem Matrek ,że w Polskich mediach, Zachodnich, Amerykańskich i Ukraińskich
          > co drugi program nadaje wywiady z separatystami,przedstawia ich punkt widzenia
          > i broń boże nie blokuje głosów ,które mają inne zdanie?!:)
          > Później taki Matrek to wszystko w telewizorze ogląda a później zasiada do k
          > omputera i wchodzi na Militaria.....

Zle rozumiesz. Po pierwsze, matrek nie oglada telewizji w ogole. Nawet zlikwidowal odpowiedni serwis w kablowce. Bo jak wiadomo, "talewizja klamie". Natomiast caly swiat ma okazje poogladac sobie co serwuje mu "Russia Today" i zderzyc to z tym co serwuja mu zachodnie stacje telewizyjne. Dla takego miszy kazaka, ktory pooglada sobie przez 4 godziny dziennie wiadomosci o banderwoskich zbrodniach, w ktorych ROsja nie zaartakowala zbrojnie Ukrainy dokonujac agresji na Krym, lecz dokonala sprawiedliwosci dziejowej, a banderowcy pala zywcem ludzi tysiacami w stodolach, to potem ma szok poznawczy, gdy wchodzi do polskiego internetu....

Prawde mowiac, spodziewalem sie tego, po informacjach o tym co serwuje RT. Trudno sonbie wyobrazic, aby wszystkie tv w samej ROsji nie robnily tego samego, tylko juz bez zadnych ograniczen.
          • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 17:31
            Czyli Twierdzisz ,że w Zachodnich telewizjach co drugi wywiad jest robiony z separatystami i Rosjanami w Rosji czyli tak aby pokazać obie strony konfliktu?! Rozumiem przez to ,że w Polskiej telewizji też tak pokazują aby widz sam sobie wyrobił zdanie o tym konflikcie?!:)
            Szczerze mnie Matrek Ubawiłeś Twoją no niestety - nie bójmy się nazwać tanią i kiepską propagandą - jak to jest w Rosji źle a na Zachodzie dobrze!:)
            • bmc3i Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 17:35
              marek_boa napisał:

> Czyli Twierdzisz ,że w Zachodnich telewizjach co drugi wywiad jest robiony z se
              > paratystami i Rosjanami w Rosji czyli tak aby pokazać obie strony konfliktu?! R
              > ozumiem przez to ,że w Polskiej telewizji też tak pokazują aby widz sam sobie w
              > yrobił zdanie o tym konflikcie?!:)
              > Szczerze mnie Matrek Ubawiłeś Twoją no niestety - nie bójmy się nazwać tanią i
              > kiepską propagandą - jak to jest w Rosji źle a na Zachodzie dobrze!:)

Propagande to Ty uprawiasz, nawet w tym poscie. Na zachdozier widz ma wybow, wszystki odcienie i kolory medow - ode czerwonych az po czarne. W Rosji nie masz wyboru, bo albo ogladasz tyelewizje rzadowa, albo jestes faszysta i zdrajaca.
              • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 17:46
                Matrek Zapodaj no mi jakiś Amerykański program ,który przekazuje punkt widzenia separatystów?! Bo jakoś w tej powodzi "wszystkich kolorów i odcieni mediów" nie mogę NIC znaleźć?! Przy okazji skoro Polskie są takie rzetelne - to Sypnij jakimś artykułem lub wiadomością z Polskich mediów o tym samym! Dasz radę?!
                • antyk-acap Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 18:44
                  Jak by nie było Boa to możesz reprezentować poglądy separatystów i nikt ci krzywdy nie czyni za to. Natomiast w Rosji za pisanie prawdy niewygodnej dla Kremla grozi nawet śmierć. Czego przykładem jest Politkowska.
                  • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 19:12
                    Jak by czego tam nie było za prezentowanie braku swoich poglądów Tobie też nikt krzywdy nie robi - nawet za pisanie oczywistych bredni na temat Rosji! A przecie skoro to taki reżim i tyrania to już dawno by Cię samochód przejechał podczas mycia zębów w łazience albo zginął Byś przytrzaśnięty drzwiami od lodówki! Kreml ma długie ręce - Trocki uciekł na drugi koniec świata i co mu to dało?!
                    • antyk-acap Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 19:17
                      Tyle że ja nie jestem Rosjaninem i nie mieszkam w Rosji a są przykłady cenzury w Rosji - oto dowód.
                      • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 19:34
                        No obśmiałem się jak norka!:) Może Napisz o cenzurze w BBC (bo dowodów jest mnóstwo) albo o cenzurze na Ukrainie lub w Estonii - dowodów jest jeszcze więcej!
                        Po za tym blokowane w Rosji są UKRAIŃSKIE strony na wniosek prokuratury! Czyli na takiej samej zasadzie jak w Polsce blokowane są strony zawierające treści nie zgodne z prawem!
                        • antyk-acap Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 19:39
                          OK. To poproszę te dowody!
                          • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 22:16
                            Te dowody zostały już prze mła umieszczone na forum!
                • bmc3i Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 22:47
                  marek_boa napisał:

> Matrek Zapodaj no mi jakiś Amerykański program ,który przekazuje punkt widzenia
                  > separatystów?! Bo jakoś w tej powodzi "wszystkich kolorów i odcieni mediów" ni
                  > e mogę NIC znaleźć?!

Russia TV
                  • marek_boa Re: Mocne!:):):) 26.07.14, 23:38
                    I to jest według Ciebie AMERYKAŃSKI program??!:) No to gratuluję rozeznania!:)
                    • bmc3i Re: Mocne!:):):) 27.07.14, 00:02
                      marek_boa napisał:

> I to jest według Ciebie AMERYKAŃSKI program??!:) No to gratuluję rozeznania!:)

Nadaje m.in. w USA. A wiec amerykanski odbiorca moze sobie poogladac. Chyba o to CI chodzilo, prawda? Czy nie?
                      • marek_boa Re: Mocne!:):):) 27.07.14, 00:46
                        No fakt! Przeciętny Amerykanin ogląda Rosyjskie programy - OBA!:) A już kiedyś Ciebie prosiłem Abyś mnie nie rozśmieszał!:) Pytałem Jopka to spytam i Ciebie - Chińskie radio nadaje na cały świat po Polsku "Radio Pekin" - kiedy choć RAZ Konfrontowałeś informacje na temat ChRL słuchane i oglądane w Zachodnich mediach z "Radiem Pekin"??!
          • ignorant11 ale dlaczego ubola uwaza, ze... 26.07.14, 21:45
            bmc3i napisał:

> marek_boa napisał:
            >
            > > Rozumiem Matrek ,że w Polskich mediach, Zachodnich, Amerykańskich i Ukrai
            > ńskich
            > > co drugi program nadaje wywiady z separatystami,przedstawia ich punkt wi
            > dzenia
            > > i broń boże nie blokuje głosów ,które mają inne zdanie?!:)
            > > Później taki Matrek to wszystko w telewizorze ogląda a później zasiad
            > a do k
            > > omputera i wchodzi na Militaria.....
            >

>
            Wolne media Wolnego Swiata mialy wtorwac propagandzie ludzercow.
            Ja wiem, ze kanibalizm to ekologiczny i bardzo tradycyjny pochowek, ale my Swiat Cywilizowany mamy inne menu:)))
    • buona_parte Re: Konflikt w mediach w Rosji 26.07.14, 20:01
      Pierdolita chłopy, że to sOM niedowiary jak się was słucha. :)

Co z tego, że na zachodzie istnieją media od lewa do prawa i prezentują co chcą jak ludzie z przyzwyczajenia oglądają kilka kanałów i odwiedzają kilka internetów i to co tam znajdą kreuje tzw. opinię publiczną. Więc propaganda się leje, ludzie łykajOM, a potem ten ZŁY Putin i Ukraino jesteśmy z Tobą. Wystarczy pograć trochę na emocjach, jeden i drugi spot, trochę napluć na Rosję i już lud jest zasterowany.

W Rosji dzieje się dokładnie tak samo tylko mniej subtelnie bo naród inny...

Więc o co się w gruncie rzeczy spierać - o wizję propagandy? I Zachód i Rosja mają swoje do ugrania w całej tej awanturze i odpowiednio do tego wydaje z siebie komunikację, a jakąkolwiek prawdę o tym konflikcie zna może kilku analityków na świecie, którzy mają pełen dostęp do wszystkich informacji.

A może nawet i nie... :)
      • antyk-acap Re: Konflikt w mediach w Rosji 26.07.14, 20:02
        Czy napisałbyś to samo o III Rzeszy?
        • buona_parte Re: Konflikt w mediach w Rosji 26.07.14, 20:06
          antyk-acap napisał:
          Czy napisałbyś to samo o III Rzeszy?

A to III Rzesza do spółki z Ruskimi na Ukrainie miesza?...
          • antyk-acap Re: Konflikt w mediach w Rosji 26.07.14, 20:09
            A czy pluralizm zmieniał się w czasie?
            • buona_parte Re: Konflikt w mediach w Rosji 26.07.14, 20:14
              antyk-acap napisał:
              A czy pluralizm zmieniał się w czasie?

A demokracja się zmieniała? :)
    • ignorant11 kacapstwo nadrabia propaganda swoje porazki 26.07.14, 21:40
      Kacapstwo sie wali, wiec probuje uwierzyc w propagande.
      Nawet testowali sily jadrowe...
      A to swiadczy, ze molojcy chca liliputlerkowi uciac albo przynajmniej ukrecic leb...
      Sława!
      Forum Słowiańskie
      gg 1728585

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka