Dodaj do ulubionych

Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw.

04.11.14, 23:06
zielonymi ludzikami, hehe...

Uff... Być może państwo polskie ma jeszcze szansę na sanację...

www.tvn24.pl/wielki-powrot-szeremietiewa-byly-wiceszef-mon-pokieruje-biurem-inicjatyw-obronnych,484660,s.html
www.wprost.pl/ar/216834/Szeremietiew-niewinny-Komorowski-odpowiedzialny-za-tajemnice/
Obserwuj wątek
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 04.11.14, 23:56
      a zielone ludki to Zydzi w administracji centralnej RP?
    • kzet69 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 00:57
      kompletny idiotyzm, Szeremietiew to mitoman dobry na apele poległych bohaterów a nie do wydawania resztek kasy na mityczną "partyzantkę", ale czegóż się nie robi przed wyborami???
      • ariel_88 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 00:54
        Nie oceniaj innych wzglendem siebie kzet.
    • anton_pl Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 08:23
      Dobrze żeby ta formacja nie miała nic wspólnego z wojskiem, oprócz wsparcia. Dobrze oceniam to posunięcie Siemoniaka...
      • a12avenger2 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 19:38
        I ja, i ja doceniam. Siemoniak rośnie jak na drożdżach, na tle tej złodziejskiej, platfusiej mafii. Pytanie, czy Bronek to zaakceptuje/przegryzie? Ma sporo na sumieniu odnośnie właśnie Szeremietiewa.

PS. Szeremietiew zaszachował wszystkich jakiś rok czy dwa temu, publicznie oświadczając, iż jest zdrowy na ciele i umyśle, i nie ma zamiaru popełnić samobójstwa, hehe, vide tzw. seryjny samobójca.
    • bmc3i Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 20:15
      a12avenger2 napisał:

> zielonymi ludzikami, hehe...
      >
      > Uff... Być może państwo polskie ma jeszcze szansę na sanację...
      >
      > www.tvn24.pl/wielki-powrot-szeremietiewa-byly-wiceszef-mon-pokieruje-biurem-inicjatyw-obronnych,484660,s.html
      > www.wprost.pl/ar/216834/Szeremietiew-niewinny-Komorowski-odpowiedzialny-za-tajemnice/

To byl jedynyszef MON ktory mial wyksztalcenie i kwalifikacje do zajmowania tego wlasnie stanowiska.
    • gangut Czekamy na ministra Macierewicza 05.11.14, 20:48
      Podobne kwalifikacje i poglądy.
      • bmc3i Re: Czekamy na ministra Macierewicza 06.11.14, 04:13
        gangut napisał:

> Podobne kwalifikacje i poglądy.

Doktor habilitowany nauk wojskowych nie ma twoim zdaniem kwalifikacji do piastowania urzedu ministra ON? Chetnie wobec tego zapoznam sie z przykladami osob majacych Twoim zdaniem kwalifikacje.
        • ariel_88 Re: Czekamy na ministra Macierewicza 06.11.14, 10:48
          Z zaciekłością z jaką był zwalczany Szeremietiew na urzędzie w MON można być pewnym że nie jest ruskim agentem.
        • odyn06 Re: Czekamy na ministra Macierewicza 06.11.14, 13:26
          Matruniu. Chcesz nazwiska ludzi z AON, którzy mu napisali doktorat?
          :-))
          • bmc3i Re: Czekamy na ministra Macierewicza 06.11.14, 16:22
            odyn06 napisał:

> Matruniu. Chcesz nazwiska ludzi z AON, którzy mu napisali doktorat?
            > :-))

I zdolal obronic napisany przez kogos dezyderat, i przejsc trzy recenzje w tym dwie spoza uczelni?
            Chetnie poznam te nazwiska, wraz z imionami i zrodlami informacji.
            • bmc3i A'propos 06.11.14, 16:23
              bmc3i napisał:

> odyn06 napisał:
              >
              > > Matruniu. Chcesz nazwiska ludzi z AON, którzy mu napisali doktorat?
              > > :-))
              >
              >
              > I zdolal obronic napisany przez kogos dezyderat, i przejsc trzy recenzje w tym
              > dwie spoza uczelni?
              > Chetnie poznam te nazwiska, wraz z imionami i zrodlami informacji.
              >

A'propos - nazwiskami ludzi ktorzy po obronie pracy doktorskiej napisali mu wymagane do hablitacji publikacje naukowe a pozniej prace habilitacyjna tez dysponujesz?
    • fidziaczek Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 21:29
      ten Pan był oskarżony o łapownictwo, czy brał nie wiem, dotyczyło to jednak kontraktu na F-16.
      Teraz dziwnym trafem gdy nasze wojsko szykuje się do ogromnych wydatków na nowy sprzęt ten Pan trafia na stanowisko które pozwoli mu zdecydować lub w ogromnym stopniu przyczynić się do tego jaki sprzęt wybierzemy.
      To może być tylko przypadek, ale jeśli będziemy wybierac zabawki zza wielkiej wody to wtedy zarzut łapówkarstwa przy F-16 nabierze innego wymiaru.
      Może być że jankesi w potrzebie lobbowali za wstawieniem sprawdzonego, swojego człowieka
      • a12avenger2 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 21:51
        Co ma piernik do wiatraka?
        Mylisz Szeremietiewa z Komorowskim. Jedno lobby/środowisko z drugim.
        Akurat Szeremietiew ostro lobbował za Gripenem. Na przekór Amerykanom "kolonialnym ekspedycjom".
        Szeremietiewa uniewinniono we wszystkich sprawach, natomiast za Komorowskim ciągnie się masa spraw, śledztw i procesów. W tym już 2 czy 3 kluczowych świadków, których odwiedził tzw. seryjny samobójca.
        • fidziaczek Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 21:59
          Nie mylę, zarzucono mu łapówę za F-16,
          a to że on teraz mówi jak to bardzo nie była za Grippenem (lekko się gubi przyznając równiez że był przede wszystkim za przystąpieniem do programu JSF)
          a to że Komorowski ma swoje za kołnierzem to odrębne sprawy.
          • maxikasek Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 22:40
            > Nie mylę, zarzucono mu łapówę za F-16,
            To byłoby o tyle ciekawe, że Szeremietiewa odwołano zanim tak naprawdę zapadły decyzje. I nie miał zarzutu korupcji w sprawie F-16 tylko za zakup Fiatów i centrali telefonicznej.
          • stary_chinczyk Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 02:27
            Jak już coś takiego mówisz to podaj źródło.
            • fidziaczek Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 13:11
              Ciężko teraz znaleźć artykuły z tamtych czasów, ale tu coś jest
              elka.pl/content/view/18485/59/
              a w komentarzach sam zainteresowany odpowiedział
        • maxikasek Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 05.11.14, 22:41
          > Szeremietiewa uniewinniono we wszystkich sprawach,
          Niezupełnie. Dwie "największe"- Fiaty i centrala telef. przedawniły się.

> Akurat Szeremietiew ostro lobbował za Gripenem. Na przekór Amerykanom "kolonial
          > nym ekspedycjom".

Jakoś sobie tego nie przypomina teraz ;-)
          • cie778 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 15:31
            maxikasek napisał:

> > Szeremietiewa uniewinniono we wszystkich sprawach,
            > Niezupełnie. Dwie "największe"- Fiaty i centrala telef. przedawniły się.

Maxi, jaja sobie robisz? Przez 10 lat śledztwa nie byli w stanie skończyć i się przedawniło? Ze zdymisjonowany delikwentem na widelcu i asystentem siedzącym w areszcie wydobywczym?
            Nikt na niego nie był w stanie nic wykombinować i tyle - same zeznania kolesia, który po ich złożeniu prysnął do rodzinnego RPA i przestał się odzywać, to trochę mało, zwłaszcza, że nie miały pokrycia w faktach. No to mu wymyślili kolejne zarzuty i też kicha, ale w ten sposób te 10 lat przeszło...

> Akurat Szeremietiew ostro lobbował za Gripenem. Na przekór Amerykanom
            > "kolonialnym ekspedycjom".

Szeremietiew generalnie miał i ma dosyć wyraźne poglądy na wszystko czym się zajmuje. Można się zgadzać, można olewać, ale jakiś sens w tym był - choćby bez niego Kraba by ne było.

pozdrawiam
            jasiol
          • bmc3i Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 08.11.14, 20:09
            A dlaczego sie przedawnily? O domniemaniu niewinnosci slyszales?
      • cie778 Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 15:46
        fidziaczek napisał:

> ten Pan był oskarżony o łapownictwo, czy brał nie wiem,

argumentując w dokładnie twoim stylu:
        ...Ewa Kopacz była oskarżona o mataczenie w sprawie zamachu smoleńskiego, czy naprawdę rozpylała mgłę nie wiem...
        I co - przekonałem? Zaczynasz kupować Gazetę Polską?

> Teraz dziwnym trafem gdy nasze wojsko szykuje się do ogromnych wydatków na nowy
        > sprzęt ten Pan trafia na stanowisko które pozwoli mu zdecydować lub w ogromnym
        > stopniu przyczynić się do tego jaki sprzęt wybierzemy.

A sprawdziłeś w ogóle nasz lewicowy aniołku czym rzeczony "nie wiem czy brał" ma się zajmować? Przecież jedyne co On będzie mógł zamówić, to długopisy i papier ksero. A, że fanem pospolitego ruszenia rzeczony był od zawsze, to i ma wiedzę na temat.

pozdrawiam
        jasiol
        • fidziaczek Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 17:38
          > > ten Pan był oskarżony o łapownictwo, czy brał nie wiem,
          >
          > argumentując w dokładnie twoim stylu:
          > ...Ewa Kopacz była oskarżona o mataczenie w sprawie zamachu smoleńskiego, cz
          > y naprawdę rozpylała mgłę nie wiem...

> I co - przekonałem? Zaczynasz kupować Gazetę Polską?

Tylko nawiązałem do zarzutów "rzeczpospolitej" które rozstrzygał sąd, o ile wiem Kopaczowej nikt w sądzie za rozpylanie mgły nie ścigał, więc chyba jest róznica między Twoim przykładem z Kopaczową?

> A sprawdziłeś w ogóle nasz lewicowy aniołku czym rzeczony "nie wiem czy brał" m
          > a się zajmować? Przecież jedyne co On będzie mógł zamówić, to długopisy i papie
          > r ksero. A, że fanem pospolitego ruszenia rzeczony był od zawsze, to i ma wiedz
          > ę na temat

Na pewno to on będzie się zajmował braniem kasy z budżetu, co do tego nie ma wątpliwości, a czym jeszcze to dziś bardzo mętna wiedza. W każdym razie stanowisko będzie miał odpowiednio wysokie by lobbować nie tylko w decyzjach dotyczących zakupów długopisów.
          Z życia wiem że jak powstaje nowe stanowisko to nie dlatego że jest potrzebne tylko że koleś kolesiowi polecił kolesia.
          Popierając taką nową strukturę sam się stajesz w poglądach lewicowy - nie zauwazyłeś?
          Przecież mogliby się tym zająć ludzie którzy pracują dziś w MON tak jak zajmują się innymi tematami nie powołując nowych komórek. Ja jestem przeciwko takim nowym strukturom do niczego niepotrzebnym - widac jestem mniej lewicowy niż Ty :)
          Ale cóż, znajduje się setki milionów na wgranie softu do F-16 to znajdzie się kilkadziesiąt na nową do niczego niepotrzebną strukturę

W sumie jutro moglibyśmy powołać nową komórkę w ministerstwie sportu która zajmie się tematem oświetlenia Orlików bo chodza słuchy że korzystających wielu a oświetlenie niedostateczne. Trzeba się śpieszyć bo pora roku taka ze ten wpływ oświetlenia ma coraz większe znaczenie dla wykorzystania orlików. Kogo powołamy na dyrektora nowej komórki?
          • bmc3i Re: Szeremietiew wraca do MON-u; ma walczyć z tzw 06.11.14, 18:10
            fidziaczek napisał:

> Przecież mogliby się tym zająć ludzie którzy pracują dziś w MON tak jak zajmują
            > się innymi tematami nie powołując nowych komórek. Ja jestem przeciwko takim no
            > wym strukturom do niczego niepotrzebnym - widac jestem mniej lewicowy niż Ty :)

No jasne ze mogliby. Tak samo jak w urzedach gmin do kierowania zarzadzaniem kryzysowym - do czego zobowiazuje gminy ustawa o zarzadzniu kryzysowym - skierowano panie ktore na codzien zajmuja sie wydawaniem pozwolen na sprzedaz alkoholu, lub innymi rownie waznymi rzeczami, zamiast utworzyc wyspecjalizowane komorki. W efekcie panie po dwudniowym przeszkoleniu z zarzadzania kryzysowego, nie wiedza nawet gdzie w ich gminie sa sklady podstawowych chemikaliow niezbednych w sytuacjahc kryzysowych, nie wspominajac o jakimkolwiek prowadzeniu planowania kryzysowego. Tak tak, doloz przypadkowym urzednikom zajmujacym sie innymi sprawami jeszczae jedno zadanie - beda bardzo efektywni.,
    • ignorant11 posluchajcie na yotube 08.11.14, 09:39
      Mowi tam bardzo rozsadnie.
      Np jak zwiekszyc sile WP jak rozsadnie wydawac pieniadze, czy bac sie kremlinow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka