anton_pl 27.02.15, 23:44 rt.com/news/236363-nemtsov-killed-politician-moscow/ Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale przed tym marszem opozycji zapowiadanym na 1 Marca FSB by tego nie zrobiło, a więc kto?, może przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patmate Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 01:32 anton_pl napisał: > rt.com/news/236363-nemtsov-killed-politician-moscow/ > Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale przed tym marszem opozycji zapowi > adanym na 1 Marca FSB by tego nie zrobiło, a więc kto?, może przypadek? > Przejechal sie tramwajem, potem nieszczesliwie postrzelil sie Mosinem w tyl glowy, a na koniec obciol sobie glowe polska szabla.... Tja, demokracja w Rosji sie umacnia..... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
stary_chinczyk Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 04:56 Może FSB, a może zwykły Rusek z wypranym przez Putina mózgiem. Toż tam co drugi jest totalnie pojebany. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 07:55 > może przypadek? Specyfika kraju, takie światy równoległe. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 08:49 anton_pl napisał: > rt.com/news/236363-nemtsov-killed-politician-moscow/ > Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale przed tym marszem opozycji zapowi > adanym na 1 Marca FSB by tego nie zrobiło, a więc kto?, może przypadek? Niemcow spacerowal po nocnej Moskwie z babka 24 letnia. Ja nei zabili i nawet nei ranili. A w Boruha Niemcowa wsadzili 7 kul. Kobitke zatzymano i ona wlasnie w policji sklada zeznania. Gdyby Niemcowa zabijali specsluzby to chyba wszyscy rozumiemy, ze zadnych swiadkow by nie zostawiali. GLownych wersji sa 2 - polityczne morderstwo zeby wywolac zamieszki w ROsji (jutro dlugo oczekiwany marsz oppozycji) - patrz Libie, Ukraine, Tunezje, Wenezuele itd. Albi zabojstwo na tle bytowym - Niemcow mial wiele kochanek z roznych warstw socjalnych i mial z tego powodu wiele nieprzyjacieli. QW kazdym razie, ja jak i wiekszosc moich rodakow, ciesze sie bardzo ze na ziemi Rosyjskiej jzu nie bedzie takiej swoloczy jak Boruh Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 08:56 misza_kazak napisał: > GLownych wersji sa 2 - polityczne morderstwo zeby wywolac zamieszki w ROsji (ju > tro dlugo oczekiwany marsz oppozycji) - patrz Libie, Ukraine, Tunezje, Wenezuel > e itd. Miałoby to sens... Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 09:00 buona_parte napisał: > misza_kazak napisał: > > GLownych wersji sa 2 - polityczne morderstwo zeby wywolac zamieszki w ROs > ji (ju > > tro dlugo oczekiwany marsz oppozycji) - patrz Libie, Ukraine, Tunezje, We > nezuel > > e itd. > > Miałoby to sens... Tja, tak jak Politkowskiej, Litwinowa..... A nie mial przypadkiem kochanka i to zazdrosnego? ;-) Ten no Niemcow? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 10:36 patmate napisał: > Tja, tak jak Politkowskiej, Litwinowa..... Pat - nie mieszaj dwóch różnych systemów walutowych... :> Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 09:20 misza_kazak napisał: > Niemcow spacerowal po nocnej Moskwie z babka 24 letnia. Ja nei zabili i nawet n > ei ranili. A w Boruha Niemcowa wsadzili 7 kul. Kobitke zatzymano i ona wlasnie > w policji sklada zeznania. i co powie? Uslyszala strzal/strzaly i kolezka sie osunal na ziemie? Widziala kule, ktore mialy napisane nazwisko zleceniodawcy? Z kogo towarzyszu chcesz zrobic idiote? > Gdyby Niemcowa zabijali specsluzby to chyba wszyscy rozumiemy, ze zadnych swiad > kow by nie zostawiali. Zadna logika... A moze dla wioskowych glupkow... ;-) > GLownych wersji sa 2 - polityczne morderstwo zeby wywolac zamieszki w ROsji (ju > tro dlugo oczekiwany marsz oppozycji) - patrz Libie, Ukraine, Tunezje, Wenezuel > e itd. > Albi zabojstwo na tle bytowym - Niemcow mial wiele kochanek z roznych warstw so > cjalnych i mial z tego powodu wiele nieprzyjacieli. Od kogo to wiesz, od tego co ci kazal wkleic poltora roku temu link do flagi donbasu? > QW kazdym razie, ja jak i wiekszosc moich rodakow, ciesze sie bardzo ze na ziem > i Rosyjskiej jzu nie bedzie takiej swoloczy jak Boruh Niemcow. Pozostaje jednak czesc twoich rodakow ktora ma inne zdanie. Ich tez zaszlachtujecie? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 11:48 misza_kazak napisał: > Niemcow spacerowal po nocnej Moskwie z babka 24 letnia. Ja nei zabili i nawet n > ei ranili. A w Boruha Niemcowa wsadzili 7 kul. Kobitke zatzymano i ona wlasnie > w policji sklada zeznania. Boruch to jego imie czy odniesienie do żydowskiego pochodzenia?, a z babką to sugerujesz ze go tam specjalnie wyprowadzila?, jak tak to na 100% zacznie sypac, u nas byla podobna sprawa z bylym ministrem sportu. > Gdyby Niemcowa zabijali specsluzby to chyba wszyscy rozumiemy, ze zadnych swiad > kow by nie zostawiali. No dosyć logiczne, po co bezpośredni świadek. > GLownych wersji sa 2 - polityczne morderstwo zeby wywolac zamieszki w ROsji (ju > tro dlugo oczekiwany marsz oppozycji) - patrz Libie, Ukraine, Tunezje, Wenezuel > e itd. Też mi sie tak wydaje, FSB miała mnóstwo czasu by go odstrzelić, ale na pewno nie 2 dni przed ta manifa w Moscow. > Albi zabojstwo na tle bytowym - Niemcow mial wiele kochanek z roznych warstw so > cjalnych i mial z tego powodu wiele nieprzyjacieli. Wykluczyć tego nie można, ale 2 dni przed ta manifestacja?, chociaż tacy to raczej głową nie myslą a czym innym. > QW kazdym razie, ja jak i wiekszosc moich rodakow, ciesze sie bardzo ze na ziem > i Rosyjskiej jzu nie bedzie takiej swoloczy jak Boruh Niemcow. To zrozumiałe, on w sytuacji w zasadzie wojny wspierał wrogów Rosji, podobno na Ukrainie wielu jego rodaków ma dobre interesy, a jak Ukraina wejdzie do UE to dostęp tych ludzi do nowego Kapitału znacznie wzrośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 15:36 anton_pl napisał: > Boruch to jego imie czy odniesienie do żydowskiego pochodzenia?, Boris to rusyfiukowany Borug, tak samo jak Efim, to Nahim. > a z babką to sugerujesz ze go tam specjalnie wyprowadzila?, Wg. jej wlasnych slow on proponowal wziac taksowke, ale ona poprosila zeby szli do domu piechota. > jak tak to na 100% zacznie sypac, > u nas byla podobna sprawa z bylym ministrem sportu. Niedlugo wszystko stanie sie jasne. Juz znalezli samochod mordercow. Znajda sprawcow i potem znajda zleceniodawcow. Tak samo bylo w przypadku zabojstwa politkowskiej kilka lat temu na urodziny Putina. Caly swiat histeryzowal ze to napewno Putin zrobil (chiciaz to byla ewidentna bzdura), a potem zlapali sprawcow i wyjasnilo sie ze Kreml nie mial nic do tego. Ale nikogo to na zachodzie nie obchodzi. TZrzeba po prostu od razy zrobic histerie - jak w przypadku zestrzelenia Boeinga, a potem prawda nikogo nie interesuje. > Też mi sie tak wydaje, FSB miała mnóstwo czasu by go odstrzelić, ale na pewno n > ie 2 dni przed ta manifa w Moscow. I nie w doslownie 200 metrach od Kremla :) > Wykluczyć tego nie można, ale 2 dni przed ta manifestacja?, chociaż tacy to rac > zej głową nie myslą a czym innym. Moze wlasnie zabili teraz zeby sledstwo pomyslalo ze to jest zabojstwo polityczne. > To zrozumiałe, on w sytuacji w zasadzie wojny wspierał wrogów Rosji, podobno na > Ukrainie wielu jego rodaków ma dobre interesy, a jak Ukraina wejdzie do UE to > dostęp tych ludzi do nowego Kapitału znacznie wzrośnie... On byl bliskim przyjacielem Jelcyna - i byl jednym z glownych tzw. "reformatorow" i "prywatyzatorow" dzieki ktoremu prawie doszczelnie rozwalono ROsje i okradzono miliony ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 16:31 > Niedlugo wszystko stanie sie jasne. Juz znalezli samochod mordercow. Znajda spr > awcow i potem znajda zleceniodawcow. > Caly swiat histeryzowal ze to napewno Putin zrobil (chiciaz to byla ewidentna > bzdura), a potem zlapali sprawcow i wyjasnilo sie ze Kreml nie mial nic do tego Nie wątpię. Byc może nawet "sprawcy i zleceniodawcy" są przygotowani jako "konserwy". Jak nie to wynajęcie żulików, by wzięi to na siebie nie będzie zbyt kosztowne dla faktycznego zleceniodawcy. Niezależie kim by on nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 16:25 anton_pl napisał: > > Gdyby Niemcowa zabijali specsluzby to chyba wszyscy rozumiemy, ze zadnych > swiad > > kow by nie zostawiali. > > No dosyć logiczne, po co bezpośredni świadek. A jesli to nie sluzby, to bezposredni swiadek juz jest potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 16:32 > A jesli to nie sluzby, to bezposredni swiadek juz jest potrzebny? Misza próbuje wmówić, że zawodowi mordercy z Rosji są tak rycerscy, że wspólniczki nie usuną- choć wiedzą że to ona pójdzie na pierwszy ogień ;-) Taki naiwnie próbuje wypełniac swa rolę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 20:32 Zawodowi mordercy Drogi Maxi bardzo rzadko zabijają postronne osoby - bo nikt im za to nie płaci! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 23:15 > Zawodowi mordercy Drogi Maxi bardzo rzadko zabijają postronne osoby - bo nikt > im za to nie płaci! Tu nie chodzi o kasę- tylko o świadka. Jeśliby ktoś zlecił tej modelce "wyprowadzenie" Niemcowa- to tym bardziej by ją usunęli. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 10:52 Ale po co? Przecież ona nic nie widziała,nic nie słyszała i nic nie powie?! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 12:08 > Ale po co? Przecież ona nic nie widziała,nic nie słyszała i nic nie powie?! Tego mogą być pewni tylko w jednym wypadku. A w sumie w dwóch- kiedy zostalaby zlikwidowana lub kiedy organizator zamachu jest na Kremlu. Wtedy faktycznie nie było sensu jej likwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 12:34 Ależ oczywiście!:) Wiesz przecież ,że wszystkie znane ( w szerszym obiegu) postacie zeznają w jawnych procesach przeciwko mafii bez żadnego strachu czy obawy o swoje życie co nie?! Jak by nie było taka modelka przecież może zostać objęta programem ochrony świadków i na następnych pokazach mody będzie występować pod pseudonimem!:) Jak wiadomo wszem i wobec modelki to bardzo utalentowane osoby i jak nie pętają się po pokazach mody to albo wykonują wyuczony zawód na przykład wykładowcy fizyki kwantowej na wyższej uczelni albo pracują w laboratoriach medycyny nuklearnej - zazwyczaj też mają hobby w postaci .....wytopu stali podwyższonej wytrzymałości z pieca Martenowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 13:53 > Ależ oczywiście!:) Wiesz przecież ,że wszystkie znane ( w szerszym obiegu) pos > tacie zeznają w jawnych procesach przeciwko mafii bez żadnego strachu czy obawy > o swoje życie co nie?! Jak by nie było taka modelka przecież może zostać objęt > a programem ochrony świadków i na następnych pokazach mody będzie występować po > d pseudonimem!:) Aha- czyli biedna słaba Rosja- nei stać jej aby zapewnić bezpieczeństwa i utrzymania jednej modelce? Kochanka Putina się starzeje- zawsze można ją zastąpić. ;-) Czyli mafii się boi ale już przesłuchujących ją oficerów FSB nie- bo ci częstują herbatką dietetyczką imówią szeptem, aby nei wystraszyć przesłuchiwanego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 16:31 E tam - przecież zawsze najpierw mogą ją pibić podczas zatrzymania a później skazać na karę śmierci za pomocą trucizny w zastrzyku - ups to nie o tym kraju mnie się napisało!:( Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 18:30 > E tam - przecież zawsze najpierw mogą ją pibić podczas zatrzymania a później sk > azać na karę śmierci za pomocą trucizny w zastrzyku - ups to nie o tym kraju mn > ie się napisało!:( W Rosji to jest subtelniejsze- poełnia samobojstwo w areszcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 17:08 bmc3i napisał: > A jesli to nie sluzby, to bezposredni swiadek juz jest potrzebny? Też nie, sytuacja jest podobna z ta Inka, jak by ja kropneli to sprawa do dzisiaj by nie byla wyjasniona, do takiego Niemcowa nie tak łatwo mieć dostęp, może też być tak że zleceniodawcy, teoretycznie FSB, obiecało jej mały wyrok a ona wskaże zleceniodawców z SBU, i takim sposobem będą upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 20:31 A jeśli nie służby tylko mafia - to ta akurat nie zabija wszystkich ,którzy byli w promieniu 5 kilometrów jak na głupich filmach tylko odstrzeliwuje delikwenta a na świadków ma wyj...e! Jeśli to "wynajęty pistolet" to facio pewnie w betonowych skarpetkach buja się już gdzieś na dnie rzeki Moskwa! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 23:17 > A jeśli nie służby tylko mafia - to ta akurat nie zabija wszystkich ,którzy by > li w promieniu 5 kilometrów jak na głupich filmach tylko odstrzeliwuje delikwen > ta a na świadków ma wyj...e! Jeśli to "wynajęty pistolet" to facio pewnie w bet > onowych skarpetkach buja się już gdzieś na dnie rzeki Moskwa! Aha- czyli wg ciebie każdy zawodowy kiler w Rosji gwiżdże na swiadków-bo wi że po akcji zostanie zlikwidowany? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 10:59 Drogi Maxi - "wynajęty pistolet" to gość zazwyczaj do JEDNEJ roboty - nie żaden "zawodowy kiler" tylko jakaś pospolita menda ,która za garść mamony zrobi wszystko! Takiego ktosia "zatrudnia się" na jedną robotę a później kasuje aby nikt nikogo z niczym nie powiązał - rodzina "ktosia" przez kilka lat dostanie "zapomogę" z nieustalonego źródła - dbanie o PR w narodzie to ważna rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 12:13 > Drogi Maxi - "wynajęty pistolet" to gość zazwyczaj do JEDNEJ roboty - nie żaden > "zawodowy kiler" tylko jakaś pospolita menda ,która za garść mamony zrobi wszy > stko! Takiego ktosia "zatrudnia się" na jedną robotę a później kasuje aby nikt > nikogo z niczym nie powiązał - rodzina "ktosia" przez kilka lat dostanie "zapom > ogę" z nieustalonego źródła - dbanie o PR w narodzie to ważna rzecz! Po pierwsze- czy "pospolita menda" dokładnie wylicza moment zamachu, żeby nie było widać go na monitoringu? Aż tak są sprytne "mendy" w ROsji? I to mimo tego, że na nagraniu i tak niewiele widać? Po drugie nie rozumiesz założenia? Wg ciebie owa "pospolita menda" i tak wie że zostanie zlikwidowany po zamachu- więc łaskawie daruje życie świadkom i z radością podejmuje się wykonania zamachu- tak rosyjska wersja samobojstwa? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 12:42 Po pierwsze "zwykła menda" ma tylko pociągnąć za spust w odpowiednim momencie - a jaki to jest moment to już inni o tym myślą! Po drugie - ja doskonale założenie rozumiem bo instytucja zwana potocznie "mafią" działa w bardzo podobny sposób na całym świecie i nie różni się w tym za bardzo czy to jest Polska,Rosja ,USA czy Costa Ryca! "Menda" do samego finału jest przekonana ,że właśnie zarobiła kupę kasy i będzie sobie mogła wyjechać na wywczasy do Brazylii na przykład! Do pewnego typu ludzi nie docierają prawidła "ciemnej strony mocy" nawet wtedy kiedy ich dopadają podczas zalewania betonem nóg w misce - typowe myślenie życzeniowe (jak u Ignoranta) "a tam innym się nie udało ale mnie się uda"! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 13:56 "Menda" do samego finału jest > przekonana ,że właśnie zarobiła kupę kasy i będzie sobie mogła wyjechać na wyw > czasy do Brazylii na przykład! I dobrze że sam sobie zaprzeczasz ;-) Skoro jednak myśli o tym jak wydac kasę- to rowneiż martwi go że świadek może coś powiedzieć co go zidentyfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 16:37 No pewnie ,że sobie zaprzeczam bo ja przecież nie miałem w jakiś tam sposób do czynienia z aktami spraw ,które dotyczyły zorganizowanych grup przestępczych co nie?! Twierdzisz więc ,że WSZYSTKICH przestępców organy ścigania łapią i sądzą??!:) Zastanawia mnie tylko co robi obecnie Saakaszwili w USA?! Facet ścigany międzynarodowym listem gończym dostaje wizę i jedzie sobie na wykłady - czyli Gruzja zrobiła swoje w 2008 roku a teraz można ich olać?! To chyba typowy Amerykański scenariusz działań przeciwko Rosji?! P.S. Skoro myśli jak wydać kasę w Pernambuco to ma wy...ne na świadków ,którzy i tak nic nie powiedzą - ważne ,że Pernambuco nie ma umowy ekstradycyjnej z Rosją! Każda dodatkowa ofiara to możliwość narażenia się na czyjąś zemstę! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 18:29 > Twierdzisz więc ,że WSZYSTKICH przestępców organy ścigania łapią i sądzą??!:) A gdzieś to wyczytał? > Zastanawia mnie tylko co robi obecnie Saakaszwili w USA?! Facet ścigany międzyn > arodowym listem gończym dostaje wizę i jedzie sobie na wykłady - czyli Gruzja z > robiła swoje w 2008 roku a teraz można ich olać?! To chyba typowy Amerykański s > cenariusz działań przeciwko Rosji?! A kiedy wystawiono ten międzynarodowy list gończy? ;-) I kto ? I jeszcze poczytaj czym jest międzynarodowy list gończy. > P.S. Skoro myśli jak wydać kasę w Pernambuco to ma wy...ne na świadków ,którzy > i tak nic nie powiedzą I znów zaprzeczasz sobie- gdyby wiedział, że ma wydać kasę w P.... to tym bardziej zależałoby mu na usunięciu świadków- żeby nie dopadła go tam zemsta za pierwszą ofiarę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 18:46 Przekonywał Cię nie będą bo jak widać to praca dla Syzyfa - Bazuj dalej na filmach sensacyjnych odrzucając realia - Twoja sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
ncs299 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 12:00 Te dwa wyjaśnienia wydają mi się dużo mniej prawdopodobne niż to, że zrobiły to wasze służby specjalne. I wcale nie muszą się z tym specjalnie kryć, nawet i lepiej w celu zastraszenia społeczeństwa jeśli robią to nieudolnie, w centrum miasta, gdzie pewnie są setki kamer monitoringu, zostawiając świadka. I tak sprawcy i społeczeństwo wie, że żadnego poważnego śledztwa nie będzie. A wysyp informacji o prywatnym życiu zamordowanego w dniu jego śmierci, jest wybacz ale muszę to powiedzieć objawem wyjątkowego chamstwa które w cywilizowanym świecie chluba wam nie przyniesie. Wielka szkoda, że wasza polityka, mająca przecież racjonalne i zrozumiałe podstawy, realizowana jest w taki nikczemny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Zabili Niemcowa 01.03.15, 01:03 misza_kazak napisał: > anton_pl napisał: > > > rt.com/news/236363-nemtsov-killed-politician-moscow/ > > Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale przed tym marszem opozycji > zapowi > > adanym na 1 Marca FSB by tego nie zrobiło, a więc kto?, może przypadek? > > Niemcow spacerowal po nocnej Moskwie z babka 24 letnia. Ja nei zabili i nawet n > ei ranili. A w Boruha Niemcowa wsadzili 7 kul. Kobitke zatzymano i ona wlasnie > w policji sklada zeznania. > > Gdyby Niemcowa zabijali specsluzby to chyba wszyscy rozumiemy, ze zadnych swiad > kow by nie zostawiali. > > GLownych wersji sa 2 - polityczne morderstwo zeby wywolac zamieszki w ROsji (ju > tro dlugo oczekiwany marsz oppozycji) - patrz Libie, Ukraine, Tunezje, Wenezuel > e itd. > > Albi zabojstwo na tle bytowym - Niemcow mial wiele kochanek z roznych warstw so > cjalnych i mial z tego powodu wiele nieprzyjacieli. > > QW kazdym razie, ja jak i wiekszosc moich rodakow, ciesze sie bardzo ze na ziem > i Rosyjskiej jzu nie bedzie takiej swoloczy jak Boruh Niemcow. > > A ja cieszyłbym sie gdyby na zadnej ziemii nie było takiego gnoja jak Ty. I załuje, ze to Ciebie nie ubili, chocby przez pomyłke... > > Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Putin osobiscie zadba o to 28.02.15, 09:21 by sledztwo wykazało to co ma wykazać Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Putin osobiscie zadba o to 28.02.15, 12:50 Hehe... Tak jak u nas. :> Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Putin osobiscie zadba o to 02.03.15, 17:50 U was, znaczy w Moskwie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Putin osobiscie zadba o to 02.03.15, 19:08 donvito52 napisał: > U was, znaczy w Moskwie ?? Nie, u NAS czyli w Warszawie matołku. :> Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 09:31 Jakoś słabo mi żal złodziei. Jako żywy był mało przydatny dla USA, być może przyda się jako martwy. Dla Kremla nie stanowił żadnego zagrożenia, podobnie jak Rywin czy Lewandowski, trudno się spodziewać aby za sobą pociągnął masy. Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 12:52 scibor3 napisał: Jako żywy był mało przydatny dla USA Ty to jesteś jednak cynik... ;) A serio - wygranych na tym zabójstwie jest dwóch - Stany i Ukraina. Cui prodest... :> Tam bym szukał. Można wiele powiedzieć o Putinie, ale na pewno nie to, że jest idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Spasibo analitykowi CIA 28.02.15, 09:44 Spasibo analitykowi CIA Ze wybral Niemcowa, a nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 10:16 Spacerować praktycznie samemu po nocy w centrum Moskwy,w pobliżu Kremla to czyste szaleństwo. I to jeszcze jeden z liderów opozycji w kraju gdzie jakkolwiek opozycja nawet legalna wobec władzy jest bardzo źle widziana. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 10:51 O, wa, A co powiesz na spacery pod kościołem? Parę lat temu, Na uliczce (Bagno?) przy kościele Wszystkich Świętych, z widokiem na Pałac Kultury uwiecznionej w "Misiu" youtu.be/oEozxAlKx6s mój kolega dostał znienacka cios jakimś kijem /sztachetą w szyję. Tylko cudem nie został kaleką albo martwym. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 10:54 Przepraszam, ten link będzie odpowiedni: www.youtube.com/watch?v=oEozxAlKx6s&feature=player_detailpage#t=3368 Odpowiedz Link Zgłoś
argonauta10 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 11:50 billy jeszcze nie napisal "widac mu sie nalezalo" ale moze jeszcze napisze Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 13:36 Ale mi porównanie. Twój kolega jednak żyje w przeciwieństwie do Niemcowa który został zastrzelony przed siedzibą Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Zabili Niemcowa 28.02.15, 17:57 Żyje ale z potrzaskanymi kręgami szyjnymi. Żeby nie było, chłop nie ułomek, ponad 2 m wzrostu, żeby było ciekawiej to nie było jakoś szczególnie późno. Ok 10 wieczorem. A jak ci mało krwi, to syna mojego znajomego zamordowali w centrum miasta w sylwestra. Ciało znaleziono po pół roku w Wiśle. Jeszcze mało? Mojego znajomego bandyci wyrzucili przez okno. W obu przypadkach nie znaleziono sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Zabili Niemcowa 02.03.15, 17:52 Kurde, skąd Ty bierzesz znajomych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Jasne że to Putin 28.02.15, 14:26 I szkoda słów więcej Oczywiście może liczyć na takich, którzy będą opowiadać: teraz mu się to nie opłacało, Niemcow i tak nic nie znaczył itd Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Jasne że to Putin 28.02.15, 14:45 skandy5 napisał: >Jasne że to Putin I szkoda słów więcej Skąd? :> Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: Ukraińskie ... memento: 01.03.15, 07:38 @anton_pl napisał: > Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale przed tym marszem opozycji zapowi > adanym na 1 Marca FSB by tego nie zrobiło, a więc kto?, może przypadek? say69mat: Jedno jest pewne, ugrupowanie polityczne odpowiedzialne za agresję militarną na Ukrainę czuje się wybitnie zagrożone. Stąd, taka a nie inna reakcja, czyli zamach na życie lidera opozycji. Zastanawiające jest to, że ci, którzy sieją zamęt na Ukrainie w bratobójczej wojnie. Nie mieli najmniejszych skrupułów aby przenieść swoją wojnę pod mury ... Kremla!!! Stąd, jak przypuszczam, w Rosji szykuje się wielkie pranie brudów. Jeżeli ten zamach nie jest dziełem Władimira Władimirowicza, to jest dla niego niezwykle przejrzyste ... memento. Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: Pod murami Kremla zabili Niemcowa 01.03.15, 08:24 @anton_pl napisał: > Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale przed tym marszem opozycji zapowi > adanym na 1 Marca FSB by tego nie zrobiło, a więc kto?, może przypadek? say69mat: Po pierwsze, szkoda bo zginął człowiek. Ale to, że zabito w Rosji przywódcę opozycji politycznej. To na obserwatorze rosyjskich realiów, nie powinno robić żadnego specjalnego wrażenia. Na szczególną uwagę zasługuje miejsce, w którym dokonano bandyckiej egzekucji. Przecież dokonano jej, dosłownie, pod oknami sypialni Władimira Władimirowicza!!! Po drugie, wyobraźmy sobie, że pod oknami Białego Domu ginie, w bandyckim stylu zaaranżowanej egzekucji, przywódca opozycji politycznej??? Cisza w ... temacie??? Po trzecie, wyobraźmy sobie, że obecnie, Kreml należy do najlepiej strzeżonych miejsc w imperium Federacji Rosyjskiej. Jest miejscem na równi dobrze chronionym, co silosy oraz mobilne wyrzutnie pocisków balistycznych. Miejscem, nad którego bezpieczeństwem nadzór sprawują, między innymi, strzelcy wyborowi. Stąd, albo organizatorzy zamachu, byli szalenie pewni swojej pozycji w strukturach rzeczywistości rosyjskiej. Działając z inspiracji bądź na wyraźne zlecenie ... Kremla. Bądź był to 'prezent', od tzw 'partii wojny'. A zarazem ... 'memento', dla aktualnie sprawującego władzę Prezydenta FR. Po czwarte, jeżeli konflikt na wschodniej Ukrainie zostanie wygaszony. To będzie znaczyć, że inspiratorzy spektakularnego morderstwa ponieśli zdecydowaną porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Zamach na Niemcowa i zamach smolenski 01.03.15, 15:35 say69mat napi > say69mat: > Po pierwsze, szkoda bo zginął człowiek. Ale to, że zabito w Rosji przywódcę opo > zycji politycznej. To na obserwatorze rosyjskich realiów, nie powinno robić żad > nego specjalnego wrażenia. Na szczególną uwagę zasługuje miejsce, w którym doko > nano bandyckiej egzekucji. Przecież dokonano jej, dosłownie, pod oknami sypialn > i Władimira Władimirowicza!!! > Po drugie, wyobraźmy sobie, że pod oknami Białego Domu ginie, w bandyckim stylu > zaaranżowanej egzekucji, przywódca opozycji politycznej??? Cisza w ... temacie > ??? > Po trzecie, wyobraźmy sobie, że obecnie, Kreml należy do najlepiej strzeżonych > miejsc w imperium Federacji Rosyjskiej. Jest miejscem na równi dobrze chroniony > m, co silosy oraz mobilne wyrzutnie pocisków balistycznych. Miejscem, nad które > go bezpieczeństwem nadzór sprawują, między innymi, strzelcy wyborowi. > Stąd, albo organizatorzy zamachu, byli szalenie pewni swojej pozycji w struktur > ach rzeczywistości rosyjskiej. Działając z inspiracji bądź na wyraźne zlecenie > ... Kremla. Bądź był to 'prezent', od tzw 'partii wojny'. A zarazem ... 'mement > o', dla aktualnie sprawującego władzę Prezydenta FR. > Po czwarte, jeżeli konflikt na wschodniej Ukrainie zostanie wygaszony. To będzi > e znaczyć, że inspiratorzy spektakularnego morderstwa ponieśli zdecydowaną pora > żkę. Rosjanie zrobili na swoim pilnie strzezonym terenie. Na strzezonym aby zaden slad, zaden przechodzeń i oczywiscie osłona snajperów i tajnych agentów. Ubola i inne kacapy moga zwalac wine na mafie, ale jak to, to mafia miałąby dostep do korytazy na kremlu? Jak widac kacapstwo i ubolstwo tak goni w pietke, ze nie w stanie zauwazyc basurdó logicznych swojej propagandy? Albo ma genetyczna skaze w mysleniu logicznym, moze takich włąsnie rekrutuja, co nie mysla a slepo wierza w rozkazy z kremla? Odpowiedz Link Zgłoś
buona_parte Re: Zamach na Niemcowa i zamach smolenski 01.03.15, 15:42 ignorant11 napisał: > Ubola i inne kacapy moga zwalac wine na mafie, ale jak to, to mafia miałąby dos > tep do > korytazy na kremlu? Ciemny jesteś jak tabaka w rogu TUMANIE! :> Żadna mafia - dosyć oczywiste, że stuknęli go Amerykanie, bo: 1. odstrzelenie lidera "opozycji" to zaproszenie do zamieszek; 2. lider robił dla Europy czyli dla Niemców - więc przy okazji Amerykanie pozbywają się konkurencji. W zasadzie wszystkich przyjaciół Borii Rosjanie powinni wsadzić do pudła albo wyslać do Mandżurii. Gdyby ich nie odsunięto to Rosjanie mieliby to samo co my w Polsce... bantustan. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zamach na Niemcowa i zamach smolenski 01.03.15, 16:41 ic.pics.livejournal.com/ivanoctober/50719451/173309/173309_600.jpg "Szukam Ukraińskiej modelki dla nocnych spacerów po centrum Moskwy z A.B.Czubajsem - zapłata po rezultacie spacerów"! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Opublikowano rozmowy Niemcowa z opozycja 01.03.15, 08:44 lifenews.ru/news/77529 Opublikowano rozmowy Niemcowa z opozycja. Ten debil bbyl wyjatkowym sukinsynem - neinawidzil wszystkich nawet we wlasnym srodowisku "antyputinskim"! Nie rozumiem kto mogl niego NIE nielubic :) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz To mogło byc samobójstwo 01.03.15, 19:30 napisano w artykule redakcyjnym portalu Lenta.ru Сaмocтрел Еще oднa верcия — неyдaчнaя инcценирoвкa пoкyшения, ycтрoеннaя caмим Немцoвым. Пoчти гoд нaзaд в cхoжей cитyaции oкaзaлcя извеcтный yкрaинcкий пoлитик, мэр Хaрькoвa Геннaдий «Гепa» Кернеc, кoтoрoмy неизвеcтный выcтрелил co cпины в oблacть легкoгo и печени. В пoльзy caмocтрелa гoвoрит нaрoчитaя кaртиннocть меcтa пoкyшения, зaметные в Мocкве ингyшcкие нoмерa и тo, чтo cпyтницa Немцoвa дaже не былa рaненa, хoтя, пo лoгике, yбийцaм cледoвaлo избaвитьcя oт ocнoвнoгo cвидетеля. Автoры этoй верcии предпoлaгaют, чтo в хoде инcценирoвки пo кaким-тo причинaм Немцoв, вмеcтo тoгo чтoбы пoлyчить легкие рaнения, был yбит нaпoвaл (три из четырех пoпaдaний были летaльными). Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Obstawiałbym męża kochanki, albo jego własną żonę 01.03.15, 22:57 Albo nie oddał szmalu jakimś gangsterom. Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: Obstawiałbym męża kochanki, albo jego własną 02.03.15, 08:35 @gangut napisał: > Albo nie oddał szmalu jakimś gangsterom. say69mat: Po pierwsze, nawiązując do 'osobistego' wątku, jako motywie zbrodni. To wypada zauważyć, że tego typu zabójstwa z osobistej zemsty. Nie realizuje się, bądź co bądź, pod murami Kremla. To trzeba być totalnym idiotą, aby tego typu operację, z zemsty, przeprowadzić pod oknami Putina. A, ze sposobu działania zabójcy wynika, że bynajmniej idiotą nie był. Po drugie, prominentny rosyjski opozycjonista - Gleb Pawłowski - stwierdził w swoim wywiadzie, że zabójcy Niemcowa na pewno nie boją się Putina. Co jest szalenie wymownym komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Obstawiałbym męża kochanki, albo jego własną 02.03.15, 11:41 zwykłe rozgrywki między oligarchami.zwłaszcza tymi pozostawionymi w spuściźnie po jelcynie. no i zeby nie wiem co udowodniono, wolactwo będzie pendrolić że to putin mu łeb urżnął. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Kreml ma prawie 30 ha powierzchni 02.03.15, 15:01 "Pod murami Kremla" to nie znaczy "pod oknem Putina" tylko coś jakby w Warszawie ktoś kogoś kropnął "w okolicach Starego Miasta". Co do tego kto kogo się boi - właśnie profesjonalista by się obawiał, amator - niekoniecznie. W ogóle nie musiał myśleć o Putinie, tylko np. o tym że mu gościu narzeczoną posuwa/posuwał. Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: Kreml ma prawie 30 ha powierzchni 02.03.15, 17:24 To więcej niż Biały Dom, Kongres, Pentagon i CIA HQ zusammen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Obstawiałbym męża kochanki, albo jego własną 03.03.15, 17:54 > Albo nie oddał szmalu jakimś gangsterom. Modus operandi zupełnie jak w wypadku Politkowskiej- prawdopodobnie przerabiany Iż, zbieranina naboi z sprzed 20 lat. A biorąc pod uwagę "głównego śledczego"- sprawcy już pewnie zostali "wytypowani" wśród nacjonalistów rosyjskich . No i niesprawne kamery na Kremlu- normalnie bida z nyndzą u Putina ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Obstawiałbym męża kochanki, albo jego własną 03.03.15, 18:39 Muszę Cię zmartwić - nie sprawne lub brudne kamery to nie tylko domena "bidy Putina" ale dość powszechna rzecz na przykład w GB! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:No cuda na kiju! 04.03.15, 12:17 W dniu dzisiejszym został ostrzelany budynek NSA w USA! Pomimo ponad 300 kamer i wszelkiej maści systemów obronnych tajemniczy strzelec nadal pozostaje tajemniczy - kamery niczego nie zarejestrowały! img-fotki.yandex.ru/get/17893/9814836.60/0_12411d_c93c763b_orig.jpg Czyżby Obama osobiście strzelał?! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak FSB zlapalo sprawcow 07.03.15, 16:01 FSB zlapalo sprawcow - 2 mieszkancow Kabardiono-Balkarii (kaukaz). Teraz szukaja reszte bandy - ci ktorzy dostawali bron, sledzili Niemcowa itd. rt.com/news/238653-suspects-nemtsov-murder-detained/ Odpowiedz Link Zgłoś