Dodaj do ulubionych

mi-24 do iraku

12.10.04, 20:39
od listopada polski kontyngent w iraku wzmocnia 4 smiglowce mi-24 potwierdzil
to rzecznik polskiej dywizji ppk artur domanski
Obserwuj wątek
    • Gość: Mamlas Re: mi-24 do iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:40
      ...którą są juz tak wyeksploatowane,że do Polski nie wrócą,nawet po zakonczeniu
      naszej misji. Też mi wsparcie...
      • Gość: Hood A po co tam lepsze??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 23:38
        Gdyby to dotyczyło konfiliktu na pełną skalę to może miałbyś rację. Ale do
        walki z bandą obdartusów z kałachami nawet wyeksploatowany mi24 jest zabójczą
        bronią
        • gryzli5 Re: A po co tam lepsze??? 14.10.04, 09:58
          W lotnictwie "weksploatowany" wcale nie znaczy -do niczego.Najczęściej dotyczy to końcówki resursu technicznego odnoszącego się do zakładanych godzin nalotu lub lat po wyprodukowaniu maszyny.
          W lotnictwie wszystkie maszyny latają praktycznie do ostatniego dnia swojego życia ,i do tego dnia traktuije się jeako maszyny w pełni sprawne i funkcjonalne.Tak więc śmigłowce które polecą do Iraku to w pełni gotowe do walki maszyny ,a to że tam zostaną wynika z tego że nie zaplanowano dla nich dalszych remontów i po wypracowaniu resursu miały być skasowane -można to zrobić zarówno w kraju jak i po za nim.
          • maniek182 Re: A po co tam lepsze??? 15.10.04, 08:47
            Oprócz Mi-24 także na składzie drużyny 60mm moździerze i Karabiny snajperskie
            Sako.Kamizelki z wkładkami itd jednym słowem nasi się wkurzyli z deka i jadą
            zrobić porządek z irakiem tylko czemu tak późno musiało tyle naszych żołnierzy
            zginąć??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka