agilator 05.12.06, 08:28 Witam, chce zrobić prezent na gwiazdkę komuś kto interesuje się II wojną światową, możecie coś polecić? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misza_kazak Moje ulubione 05.12.06, 08:46 Pisze tu tylko zachodnie filmy, bo nasze (rosyjskie) twego kolege chyba niezainteresuja 1) "When Trumpets Fade" 2) Serial "Band of Brothers" 3) "SAving Private Ryan" (gdzie bez niego ? :)) 4) "Schindlers list" (tez o 2 wojnie) Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Moje ulubione 05.12.06, 08:51 Dzięi, czy jest też polska wersja językowa czy tylko angZ? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Moje ulubione 05.12.06, 10:02 agilator napisała: > Dzięi, czy jest też polska wersja językowa czy tylko angZ? Napewno jest, ale zwykle w POlsce zanzwy tlumacza niezgodnie z oryginalem. NIe wiem jak w POlsce nazywaja "When Trumpets Fade", ale kolejne sa nazwane chyba jako: - "KOmpania braci", - "Szeregowiec Rajan" - "Lista Szyndlera" Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Moje ulubione 05.12.06, 11:02 misza_kazak napisał: > NIe wiem jak w POlsce nazywaja "When Trumpets Fade" Jak zwykle twórczo;) - "Kiedy ucichną działa". www.filmweb.pl/Kiedy+ucichn%C4%85+dzia%C5%82a+1998+o+filmie,Film,id=36106 , ale kolejne sa nazwane chy > ba jako: > - "KOmpania braci", > - "Szeregowiec Rajan" > - "Lista Szyndlera" Pisowni nazwisk akurat nikt nie zmienił;) Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Moje ulubione 05.12.06, 08:57 A co sądzisz o tym? II Wojna Światowa (specjalna cztero płytowa wersja kolekcjonerska) Pełen opis produktu Czas trwania:03:01:00 Dźwięk:DD 2.0: polski lektor Format:4:3 Dystrybucja:Jawi II Wojna Światowa-Bitwa o Anglię Fascynujący dokument, z nagradzanej serii "World War II", przedstawia wspaniałą postawę Brytyjczyków wobec nazistowskiej nawałnicy. Kolejne fale nalotów Luftwafe na Londyn nie są w stanie złamać ducha brytyjskiego narodu. Anglia nie zamierza paść II Wojna Światowa-Bitwa o Rosję Niepublikowane dotąd kroniki wojenne lat 1941-45,zawarte w tym dokumencie, ukazują heroiczny wysiłek Rosjan w powstrzymaniu naporu wojsk hitlerowskich. Początkowe sukcesy najeźdźców, którzy docierają w okolice Leningradu i Moskwy, pod Stalingradem zamieniają. II Wojna Światowa-Naziści Atakują Po dojściu Hitlera do władzy zostaje wprowadzona dyktatura. Kolejne uderzenia Niemiec na Austrię, Czechy i Polskę są ignorowane przez Aliantów mimo podpisanych paktów wojskowych. W takich okolicznościach II Wojna Światowa staje się nieunikniona. II Wojna Światowa -Preludium Spojrzenie na kontrast pomiędzy wolnym społeczeństwem ,a totalitarnym rządem .Obraz rozwoju dyktatury w Niemczech ,we Włoszech i Japoni. Powstanie nazizmu doprowadza do podbicia Etiopii przez włochy ,oraz Mandżurii znajdującej się na północnych terenach Chin przez Japonię. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Moje ulubione 05.12.06, 10:11 To sa filmy dokumentalne. Ich jest wiele. Mi sie podoba "WW2 in color". Naprawde fajnie Odpowiedz Link Zgłoś