justi782 01.06.07, 17:07 IWAN KOMARENKO MA BYĆ NA DNI RADZIEJOWA 24.5. O 21.00 !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzyku654321 Re: IWAN KOMARENKO 02.06.07, 21:09 NO CO TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TA WIADOMOŚĆ MNIE ZELEKTRYZOWAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYDAZRENIE ROKU NA KTÓRE PRAWIE WSZYSCY CZEKALIŚMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justi782 Re: IWAN KOMARENKO 02.06.07, 22:12 Wiem szału ni ma... ale zawsze coś... w takiej dziurze jak Radziejów Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: IWAN KOMARENKO 03.06.07, 18:06 PRZECIEZ TO TOPOWY WYKONAWCA ZE ŚCISŁEJ CZOŁÓWKI KRAJOWEJ I EUROPEJSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 13:36 a tak wogóle to wiadomo gdzie będa imprezy z tej okazji?? Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 14:51 PEWNO JAK ZWYKLE W WIADOMYM MIEJSCU JERRYONE. A TAK W OGÓLE JERRYONE TO NIE BYLIM NA IMPREZIE KOL.WŁODKA A TY TAKIE NJUSY: www.bydzia.com/phpBB/viewtopic.php?p=30509#30509 Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 15:23 ponoc w barze As bedzie mala scenka (wystawia jeden stolik) ale bilety beda tylko dla radziejowskich dygnitarzy... :(( ale nie martwmy sie.. wszystko poleci na żywo w TVN.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 16:28 no słyszałem słyszałem,ponoć z iwanem ma przyjechać też modern talking i fasolki, ale to juz do innego lokalu (nie wiem konkretnie którego, bo jest ich mnóstwo, rozsiane po mieście jak grzyby po deszczu), oczywiście na karnety zbiorowe ma być rabat. W G-D mają być podobno jakieś imprezy z okazji Dni Radziejowa.;] Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 16:40 No jasne Jerryone... Dni radziejowa sa od zawsze hucznie w Golubiu obchodzone. Wszystkie zakłady stają z produkcja, urzedy pozamykane nawet pogotowie ratunkowe ma wolne. To sa jedyne dni w roku kiedy mozesz podjechac fura na Rynek i wypic z policjantami wóde polewajac na masce radiowozu po czym z piskiem opon wygiąć na jedna z dziesiatek imprez... Wszyscy laża po miescie na maxa podpici i spiewaja stara piesń jaka sie od setek lat spiewa sie w G-D w czasie Dni Radziejowa... "NIe kokosy!! nie banany!! To Radziejów ukochany!!! oleee!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 16:45 no słyszałem, ze w G-D właśnie tak się ludzie potrafią bawić, wieczorną porą wszyscy mieszkańcy spotykają się nad Drwęcą i robią napis RADZIEJóW ustawiając się ze świeczkami i to jest jedyna rzecz widziana z kosmosu gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 16:50 Tak.. to stary ale jakze piekny zwyczaj.. tak samo jak nadawanie imion Radziejomił lub Radziejuśka wszystkim dzieciom jakie urodza sie Dniach Radziejowa w Golubskim Szpitalu.. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 18:15 Z TYCH TOPOWYCH WYKONAWCÓW TO BYM CHĘTNIE O-ZONA OBEJRZAŁ ALE NIE ISTNIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 18:30 O-Zone hicior miał pierwszorzędny, szkoda ze tylko 1. no ale moze jakis następca będzie godny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: IWAN KOMARENKO 05.06.07, 08:22 NIE JEDEN JERRY INO DWA "DESPRETINE" TEN DRUGI SIE NAZYWAŁ. MAM PŁYTE NAWET Z TELEDYSKAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 22:01 porody w tych dniach odbierane są w tradycyjnych, kujawskich strojach, przy akompaniamencie wszystkim znanego i lubianego "kujawiaka". Poród odbywa sie oczywiście starokujawskimi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 22:11 Stary wąsaty radziejowianin gra do przytupu Kujawiaka w rogu sali porodowej, brzuch kobiety polewa sie tradycyjnym Olejem Kujawskim z pierwszego tłoczenia, pielgniarki raczą sie sowicie Kujawiakiem a zestresowany ojciec tanim winem :P cos w tym stylu jerryone?? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 04.06.07, 23:07 wszystko sie zgadza mishel, zapomniałeś dodać, że pępowina zostaje uroczyście przecięta przez ojca dziecka sierpem, który w każdej rodzinie zostaje przekazany z dziada pradziada. Pępowina oczywiście zostaje później jako relikt rodzinny prawdziwego Kujawiaka, jest dumą każdego domu. A no i małe sprostowanie... nie tanie wino tylko nasz tradycyjny, może nie do końca smaczny "kujawiak" z regionalnego browaru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: IWAN KOMARENKO 06.06.07, 11:19 JUŻ O 12TEJ NA ŻYWO - live.interia.tv/ Odpowiedz Link Zgłoś
goth2 Re: IWAN KOMARENKO 12.06.07, 12:45 WOW Juz nie moge sie doczekać!!! ohhhhhh te "Czarne oczy"!!!! Superrr Wielkie Pozdrooo dla organizatorow - to muszą byc niesamowici znawcy Prawdziwej sztuki wiejskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
justi782 Re: IWAN KOMARENKO 25.06.07, 11:15 Ja byłam. Przed 21 nawet był, 2 tańczyły, on śpiewał, nawet nawet było :), kilka nowych piosnek zaśpiewał, chyba z 2 razy 'czarne oczy', 1 mix wszystkich swoich piosenek... i pojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: IWAN KOMARENKO 01.07.07, 19:24 bzyku!! Byłym, zoboczyłym, sie ucieszyłym. Było dobrze. filmiki z imprezy wkrótce:). pozdro Odpowiedz Link Zgłoś