Dodaj do ulubionych

Świetny koncert Marsalisa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:40
koncert fantastyczny, jak dla mnie 300% jazzu , szkoda tylko , że połowa
miejsc na widowni była pusta.
Obserwuj wątek
    • foruman no Ameryką to my nie jesteśmy 25.10.06, 17:54
      żeby grać taki jazz i płacić za niego 20 USD i wiecej.. może dlatego połowa
      miejsc była pusta.. a może Warszawa juz ma tego na tyle dużo, że nie każdy
      koncertt przyciąga ludzi. No właśnie, ten powinien! Kwartet tak zagrał że od
      pierwszej do ostatniej nuty miałem dreszcze.. rewelacja!
      • Gość: her Re: no Ameryką to my nie jesteśmy IP: *.aster.pl 25.10.06, 21:44
        nie chodzi o ceny a raczej o ilość potencjalnych odbiorców takiej muzyki, tego
        typu koncerty powinny odbywac sie w klubach typu tygmont i wtedy jestem w
        stanie dac nawet dwa razy tyle za wejscie...
      • timeo11 Re: no Ameryką to my nie jesteśmy 25.10.06, 23:29
        to wcale nie była wygórowana cena. W Łodzi bilety były od 80 do 240 zł. A rano
        we wtorek słyszałem, chyba w TOK FM, że wszystkie bilety na warszawski koncert
        już są wyprzedane, więc skąd te puste miejsca???

Ile trwał w Warszawie koncert Marsalisa??
    • timeo11 Re: Świetny koncert Marsalisa 25.10.06, 23:37
      tak, świetnie ten Quartet zagrał. To przestrzeń dostępna dla nielicznych.
      Jednocześnie z taką lekkkością, nonszalancją jakby ta gra była najzwyklejszą
      rzeczą pod słońcem :) Niesamowity popis umiejętności dał także perkusista Jeff
      Tain Watts - przynajmniej w Łodzi się bardzo starał :). To z całą pewnością
      mozna było nazwać jazzowym graniem a nie zabawą w jazz.
      Czasami pędzili tempem prawie na rekord świata na dystansie 100m wtedy potrafil
      zalać całą przestrzeń gradem dźwięków a póżniej łapali oddech w balladach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka