Dodaj do ulubionych

nawracające plamienia- 15 tydz. ciąży

15.09.11, 09:02
W 5 tyg. ciąży pojawiły się u mnie brązowawe plamienia. Lekarz przepisał mi duphaston i luteinę dopochwową. Plamienia minęły i byłam spokojna. Niestety kilka dni temu sytuacja znów się powtórzyła- tym razem plamienia są różowe. Do tego walczę z zaparciami i plamienia występują najczęściej po wizycie w toalecie, choć staram się nie załatwiać na siłę.
Proszę o radę... Mój lekarz jest na urlopie, więc pozostaje mi jedynie szpital.
Obserwuj wątek
    • busia9120 Re: nawracające plamienia- 15 tydz. ciąży 15.09.11, 17:13

Fachowej wiedzy nie mam ale powiem Ci jak to było u mnie pierwsze plamienie w 8 tc po wizycie na IP dostalam duphaston leżałam tydzien plackiem wstawałam do wc. przeszło 11 tc znowu ale tylko 2 dni w 14tc w nocy krwotok 3 dni w szpitalu na duphastonie 4 razy dziennie minęło w 16 tygodniu i już nie wróciło. poza lekami 90% sukcesu to lezenie! na zaparcia albo naturalne sposoby śliwki suszone itp. albo czopki glicerynowe.
    • tylkocafe krwiak ? 16.09.11, 21:46
      Perełko,czy miałas wykonane usg?U mnie takie plamienia były od początku ciąży i powodował je krwiak na kosmówce.Teraz jestem w 30tyg i już jest dobrze.Życzę Ci tez powodzenia i donoszenia ciąży.
    • katarzynaoles Re: nawracające plamienia- 15 tydz. ciąży 18.09.11, 23:46
      To nie są wątpliwości, które można wyjaśnić bez badania, a tym bardziej na forum. Proszę zwrócić się do lekarza. Pozdrawiam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka