Dodaj do ulubionych

Szpital Mysłowice 2015

10.06.15, 16:45
Mam do Was prośbę. Czy ktoś rodził w Szpitalu nr 1 w Mysłowicach. Szukam opinii bo te co są to mają już parę ładnych lat, a wiem że tam co nieco się zmieniło. Proszę o Waszą opinię. Chce się też dowiedzieć jak tam jest z dostępnością znieczulenia zewnątrzoponowego. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • gdynkaa Re: Szpital Mysłowice 2015 16.06.15, 22:43
      hej, nie wiem jak tam jest teraz.... ale 5 lat temu to była tragedia, dwie sale poporodowe, odwiedziny na KORYTARZU, porodówka - drzwi się nie domykały wszystko było słychać na KORYTARZU gdy odwiedzałaś kogoś, zaraz po porodzie położna z dzieckiem przebiegała przez KORYTARZ do sali obok, gdzie dziecko było myte, warzone itp. nie było bezpośredniego przejścia z pokoju do pokoju......
      Na znieczulenie nie było co liczyć.
      • katarzynaoles Re: Szpital Mysłowice 2015 17.06.15, 06:19
        Szpital jest w remoncie, szykują się spore zmiany, radzłabym zajrzeć tam sprawdzić na miejscu co i jak. Pozdrawiam😊
        • zaplocie8 Re: Szpital Mysłowice 2015 17.06.15, 15:09
          szkoda że nikt nie pisze, kto rodził tam w tym roku.... Mam zamiar przyjechać do szpitala na konsultacje anestezjologiczne i zobaczyć na miejscu jak wygląda porodówka, ale i tak opinie rodzących są nieocenione, bo w szpitalu pewnie mi przedstawiam laurkę, a ja bym chciała wiedzieć jak to wygląda w praktyce. Czytałam o dostępności znieczulenia zewnętrzoponowego od chyba tego roku, ale ciekawi mnie czy faktycznie każda prosząca o nie rodząca go dostaje? Czytała że np. w Tychach znieczulenie dostępne jest tylko w godzinach pracy anestezjologa i to pod warunkiem, że nie jest akurat przy cesarce...... czyli tylko pozorna zmiana.....
          • muminkatyska Re: Szpital Mysłowice 2015 19.06.15, 14:46
            Hej, żona kuzyna rodziła w styczniu tego roku w Mysłowicach. Bardzo sobie chwaliła położną, babeczka była opanowana i robiła wszystko żeby poród szybko postępował- urodziła w 2,5h po przyjeździe do szpitala. Dodatkowo ochroniła jej krocze przed nacięciem. Podobno luksusów nie ma ale da się przeżyć :)
            • zaplocie8 Re: Szpital Mysłowice 2015 19.06.15, 15:09
              też właśnie słyszałam że mają dobre położne :) i to się liczy. Nie interesują mnie ładnie pomalowane ściany, tylko dobry personel, dobrzy neonatolodzy i dla mamusi czyli dla mnie znieczulenie :P nic więcej nie trzeba.....
              • lolenkaa Re: Szpital Mysłowice 2015 02.07.15, 14:39
                Polecam tychy
                • zaplocie8 Re: Szpital Mysłowice 2015 04.07.15, 18:54
                  też myślałam o Tychach, ale czytałam że pomimo tego że niby dostępne można nie dostać znieczulenia zewnątrzoponowego bo lekarz który go podaje jest tylko w określonych godzinach, albo jest na cesarskim cięciu :( a ja jestem zdecydowana że chcę to znieczulenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka