Dodaj do ulubionych

Dieta w ciąży

10.05.22, 15:02
Dzień dobry,
jestem w 5 tygodniu ciąży. Uświadomiłam sobie ostatnio, że wypadałoby się zacząć lepiej odżywiać. Pani ginekolog doradziła mi żebym kupiła jakąś książkę na temat odżywiania w ciąży, tak żeby było dobrze i dla mnie i dla dziecka. Wpisałam w googgle "książki o odżywianiu w ciąży" i trafiłem na taką stronę i książkę

www.namedycyne.shop.pl/ginekologia-i-poloznitwa-embriologia/36018-zdrowa-dieta-przyszlej-mamy-9788320064346.html
Czy ktoś czytał tą książkę? Nie widzę opinii ani nic takiego niestety, tak samo nie za dużo wiem o tym sklepie. Jak dzwoniłam do nich to mówili, że wysyłke realizują nawet tego samego dnia jak mają daną książkę w magazynie. Ktoś może się wypowiedzieć?
Pozdriawam
Obserwuj wątek
    • ellliza123 Re: Dieta w ciąży 10.05.22, 15:03
      Tak wygląda ta ksiazka
    • madziullla Re: Dieta w ciąży 17.05.22, 10:52
      No cześć :) Już odpowiadam na twoje pytania

Książkę Zdrowa dieta przyszłej mamy czytałam, fajnie napisana, są przepisy na zdrowe i nietrudne dania, warto po nią sięgnąć, szczególnie jeśli nie masz doświadczenia związanego ze zdrowym odżywianiem, tym bardziej w ciąży. Ewentualnie możesz również się wybrać do dietetyka, ale to też będzie większy koszt oczywiście.
      A co do księgarni namedycyne - robiłam zakupy kilka razy, mam wśród znajomych kilka osób uczących się i pracujących w zawodach medycznych i większość z nich również zna i kupuje u nich różne rzeczy, bo nie tylko książki mają, bo też jakieś tam stetoskopy i inne rzeczy potrzebne studentom, jak np fartuchy czy czepki medyczne. Książki mają ogólnie taniej niż w wydawnictwach, no ale kupują tego więcej, więc oczywiste, że mają rswoje rabaty :) Szczerze polecam
      • ellliza123 Re: Dieta w ciąży 18.05.22, 07:54
        madziullla napisała:

> No cześć :) Już odpowiadam na twoje pytania
        >
        > Książkę Zdrowa dieta przyszłej mamy czytałam, fajnie napisana, są przepisy na z
        > drowe i nietrudne dania, warto po nią sięgnąć, szczególnie jeśli nie masz doświ
        > adczenia związanego ze zdrowym odżywianiem, tym bardziej w ciąży. Ewentualnie m
        > ożesz również się wybrać do dietetyka, ale to też będzie większy koszt oczywiśc
        > ie.
        > A co do księgarni namedycyne - robiłam zakupy kilka razy, mam wśród znajomych k
        > ilka osób uczących się i pracujących w zawodach medycznych i większość z nich r
        > ównież zna i kupuje u nich różne rzeczy, bo nie tylko książki mają, bo też jaki
        > eś tam stetoskopy i inne rzeczy potrzebne studentom, jak np fartuchy czy czepki
        > medyczne. Książki mają ogólnie taniej niż w wydawnictwach, no ale kupują tego
        > więcej, więc oczywiste, że mają rswoje rabaty :) Szczerze polecam

O dziękuję za odpowiedź. W takim razie kupię sobie tą książkę, a nawet zadzwonię do nich czy mają w ofercie jakieś inne o takiej tematyce
    • madziullla Re: Dieta w ciąży 21.05.22, 11:20
      Nie ma problemu, gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz tutaj, zaglądam tu co kilka dni :) Pamiętaj jednak żeby nie zmieniać drastycznie nawyków żywieniowych z dnia na dzień, bo to też może Ci zaszkodzić. Zdrowia dla ciebie i maluszka
      • ellliza123 Re: Dieta w ciąży 08.06.22, 08:04
        madziullla napisała:

> Nie ma problemu, gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz tutaj, zaglądam tu
        > co kilka dni :) Pamiętaj jednak żeby nie zmieniać drastycznie nawyków żywienio
        > wych z dnia na dzień, bo to też może Ci zaszkodzić. Zdrowia dla ciebie i malusz
        > ka

Dzięki, być może jeszcze się odezwę :) Książkę już zakupiłam, chłopak z którym rozmawiałam powiedział, że akurat ta książka jest najbardziej popularna jeśli chodzi o tą tematykę. Zamówiłam od razu, a co najlepsze już następnego dnia mi ją kurier dostarczył :D Właściwie nie miałoby to dla mnie znaczenia gdyby przyszła w przeciągu kilku dni, ale miłe zaskoczenie jednak
    • sylwia0i12 Re: Dieta w ciąży 20.02.23, 22:57
      Bardzo chciałabym zajść w ciążę, tyle czasu już próbujemy i nic. Koleżanka coś mi mówi o żelu pobudzającym plemniki, wspomagającym poczęcie Prefert, może używałyście, pomogło?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka