pyrtek3 07.05.05, 19:43 Mam pytanie, jestem w 5 miesiącu ciąży i nie wiem czy mogę się opalać w lecie czy lepirj mieć jednoczęściowy strój Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: opalanie w ciąży 07.05.05, 21:01 Nie możesz się przegrzewać, więc wylegiwanie sie na słońcu odpada. Uważaj tez na skórę pod kątem przebarwień, bo niektóre po ciąży nie znikaja. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: opalanie w ciąży 07.05.05, 21:04 Nie opalaj się Nie oznacza to oczywiście, że musisz chować się w głębokim cieniu. Spacery na świeżym powietrzu są jak najbardziej wskazane. Pamiętaj jednak, by osłonić głowę, a odkryte części ciała posmarować kremem z wysokim filtrem. Unikaj bezpośredniego opalania ? nie wyleguj się na słonecznej plaży, nie wystawiaj się do słońca nad jeziorem. Wysoka temperatura i słońce nie są bezpieczne ? grożą porażeniem słonecznym, omdleniami, a w skrajnych przypadkach nawet poronieniem. Z dobrodziejstw pogody korzystaj rozsądnie. Spaceruj w półcieniu, na słońce wychodź najlepiej rano i późnym popołudniem. Zabieraj ze sobą wodę mineralną ? chłodzi i doskonale gasi pragnienie. Odpowiedz Link Zgłoś