Dodaj do ulubionych

Suplementacja vit. C ciąży

21.03.08, 14:26
Właśnie usłyszałam, że duża dawka wit. C pomaga uchronić krocze przed
nacięciem. na czym polega jej działanie? Od którego tyg. ciąży zacząć ją łykać
i w jakich dawkach?
Obserwuj wątek
    • soldie Re: Suplementacja vit. C ciąży 23.06.08, 14:21
      Nie wiem czy wit C chroni prze nacieciem krocza, ale napewno pomaga przyswajac
      zelazo(na tyle ze suplementacja zelazem jest zbędna)pod warunkiem,ze jest to
      naturalna wit. C( nie kwas askorbinowy!!!)polecam wyciag z aceroli,ktora jest
      zrodlem naturalnej wit. C, witamina C na pewno przydaje sie kiedy sa juz jakies
      rany(np po cc) aby szybciej sie goily, poza tym wit,.c zawsze jest dobra-chroni
      przed wieloma chorobami(nawet przed niektórymi rodzajami raka)ale zaznaczam ze
      TYLKO NATULALNA jej postać
      • dragica Re: Suplementacja vit. C ciąży 23.06.08, 14:41
        Mnie lekarz zalecil wit.C w dawce 1500mg dziennie w celu
        zapobiegania powstawania ewentualnych problemow z krzepnieciem krwi-
        prewencja po odklejeniu lozyska w 1 ciazy.
      • memphis90 Re: Suplementacja vit. C ciąży 26.06.08, 11:51
        Witamina C to przecież kwas askorbinowy... to po prostu nazwa chemiczna
        • soldie Re: Suplementacja vit. C ciąży 18.09.08, 13:09
          Kwas askorbinowy czyli sztuczna wit. C jest prawoskretny a naturalna wit. C
          lewoskretna- nasz organizm przyswaja tylko te lewe, wiec trzeba szukac
          suplementu ktory jest naturalny np. wyciag z aceroli lub dzikiej roy-UWAGA:
          wedlug prawa jesli jakis produkt nma tylko jeden naturalny składnik mozna go
          nazwać naturalnym!!!Tak wiec radze uwaznie czytac etykiety a najlepiej
          konsultować się z przedstawicielem firmy(taka firma powinna mieć swoje plantacje
          i laboratoria gdzie robią z owoców wyciąg na witaminy)Znaj jedna jak na razie
          firme w Polsce oferująca naturalna witamine C, jeśli ktos chce namiar to
          przesyłam w prywatnej wiadomosci. NIe radze tez miec złudzen ze cos co kosztuje
          6 zł to prawdziwa witamina :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka