Dodaj do ulubionych

7.5tygodnia po porodzie"wypadek przy pracy" ciaza?

12.11.08, 12:32
7.5 tygodnia po porodzie mielismy z mezem maly "wypadek"...pekla nam
prezerwatywa. karmie piersia tylko i wylacznie, miesiaczki jeszcze
nie mialam (ale to nie znaczy ze nie jajeczkowalam -to wiem).
czy jest duza szansa ze nie jestem w ciazy? jakos nie mialam
problemow z zajsciem w ciaze wrecz przeciwnie...ale mam nadzieje ze
tym razem natura nie byla tak przychylna...
kiedy test bedzie wiarygodny,,,po 7 dniach?
Obserwuj wątek
    • marteczka271 Re: 7.5tygodnia po porodzie"wypadek przy pracy" c 12.11.08, 12:43
      nie bałas sie tak szybko współżyc po porodzie...ja miałam obowy
      przez 3 m-ce...żeby doszło do takiego normalniego sexu...

Mysle że test pokaże po ok 14 dniach ale mozna chyba wczesniej iś do
      lekarza i powiedziec o co chodzi może on cos podpowie.
      • eli-mama do marteczka271 12.11.08, 15:04
        Po przeczytaniu Twojego postu nurtuje mnie pytanie: A czego autorka wątku miała się bać? Znam parę, która już trzy tygodnie po porodzie współżyła. Najrozsądniej jest zaczekać do wizyty kontrolnej u lekarza, bo my kobiety możemy czuć że wszystko "tam" jest ok, a może być inaczej. Co nie zmienia faktu, że jest to indywidualna decyzja, chociaż czekać trzy miesiące wydaje mi się lekką przesadą...
    • eli-mama Re: 7.5tygodnia po porodzie"wypadek przy pracy" c 12.11.08, 15:11
      Możesz zajść w ciążę bez problemu, karmienie piersią może Cię nie uchronić. Na każdym teście jest napisane po jakim czasie wykrywa gonadotropinę kosmówkową, minimum to 6 dni po zapłodnieniu.
      • agasobczak Re: 7.5tygodnia po porodzie"wypadek przy pracy" c 12.11.08, 15:55
        Mozna tez zrobic beta hcg z krwi i to jest najszybsze i najwiarygodniejsze badanie
        • penellopa Re: 7.5tygodnia po porodzie"wypadek przy pracy" c 19.11.08, 17:09
          Ale skoro karmisz piersią tylkko i wyłącznie, to szanse, że już wróciła ci płodność są naprawdę mizerne. Też nie wiem, dlaczego się bać współżyć? Ja na wizycie byłam po 7 tyg i skoro wszystko ok, to po co czekać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka