k2i 09.10.09, 20:02 Dla mnie to jakieś totalne nieporozumienie tego całego gremium noblowskiego:o Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
storima Testament Alfreda Nobla. 09.10.09, 20:12 k2i napisał: > Dla mnie to jakieś totalne nieporozumienie tego całego gremium noblowskiego:o Noblowscy szlachcice działają wg no cóż reguły Aleksandra Nobla: zbił majątek na swym dynamitowym wynalazku. Nagrode przenaczyl dla nie_wybuchowych materialow ludzkich. Bush, znienawidzony w Europie za rzucanie przez USA granatami na oślep przegral w demokratycznych wyborach nie tylko w Stanach, ale i Strej Europie Alfreda Nobla. W koncu to jego testament i jego fortuna. Ot, tak: Nagrody Nobla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Testament Alfreda Nobla. IP: *.net.stream.pl 09.10.09, 20:13 > Ot, tak: > Nagrody Nobla. Wreszcie ktoś mądry wyjaśnił w czym rzecz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Testament Alfreda Nobla. 09.10.09, 20:16 Gość portalu: wujek dobra rada napisał(a): > > Ot, tak: > > Nagrody Nobla. > > Wreszcie ktoś mądry wyjaśnił w czym rzecz. ;-) Wystarczy czytać książki ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Testament Alfreda Nobla. 09.10.09, 21:00 storima napisał: > > Bush, znienawidzony w Europie za rzucanie przez USA > granatami na oślep > przegral w demokratycznych wyborach > nie tylko w Stanach, > ale i Strej Europie Alfreda Nobla. -Storimo! Nie rozpedzaj sie tak z tym Bushem. On NIE STARTOWAL!!! Po odwalonych dwu kadencjach nie mogl, bo konstytucja USA mu nie zezwala. A co do Nobla dla Obamy, to chyba ktos sie lekko WYGLUPIL, albo zagrali w zechcyka i na niego padlo:))) Chyba, ze teraz daja za teflon i pajacowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Testament Alfreda Nobla. 10.10.09, 14:48 pluto37 napisał: > > -Storimo! Nie rozpedzaj sie tak z tym Bushem. > On NIE STARTOWAL!!! > Po odwalonych dwu kadencjach nie mogl, bo konstytucja USA mu nie > zezwala. Drogi Pluto! Ja wiem, ze On nie stratowal. Napisalem, ze wybor Obamy byl protestem Ameryki przeciw bushyzmowi, dlatego republikanie nie mieli zadnych szans. > A co do Nobla dla Obamy, to chyba ktos sie lekko WYGLUPIL, albo > zagrali w zechcyka i na niego padlo:))) > Chyba, ze teraz daja za teflon i pajacowanie. Bo tak jest z Noblami. Czesto zaskakuja. Ja w tym przypadku, dalej uwazam, ze jest to zacheta Starego Kontynentu dla Ameryki do przerwania uprawiania polityki izolacji. Bush byl znienawidzony w Europie Zachodniej. Inaczej to bylo w Polsce. Obama przed wyborami prezydenkim udal sie do Europy. Na swym wiecu w Berlinie, gdzie zgromadzily sie tys; ludzi, otrzymal nieprawdopodobna owacje, a cala zachodnioeuropejska prasa piała z zachwytu nad Obama. Ot, w tym kontekscie pisalem, starajac sie zrozumiec dlaczego nagroda dla Obamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Testament Alfreda Nobla. 10.10.09, 23:28 storima napisał: > Drogi Pluto! Ja wiem, ze On nie stratowal. Napisalem, ze wybor Obamy byl protestem Ameryki przeciw bushyzmowi, dlatego republikanie nie mieli zadnych szans. > To pisz dokladnie, bo to co napisales wyraznie mowilo o "przegranej w wyborach". Tym niemniej reszta sie zgadza. Z tym, ze Europa ma wiecej pajacow na tronach niz Ameryka ostatnimi czasy. Czego i dzis swiadkami jestesmy. Mamy wiec szanse na kolejne noble z pajacowania. > > > A co do Nobla dla Obamy, to chyba ktos sie lekko WYGLUPIL, albo > > zagrali w zechcyka i na niego padlo:))) > > Chyba, ze teraz daja za teflon i pajacowanie. > > Bo tak jest z Noblami. Czesto zaskakuja. > Ja w tym przypadku, dalej uwazam, ze jest to zacheta Starego Kontynentu dla > Ameryki do przerwania uprawiania polityki izolacji. Bush byl znienawidzony w > Europie Zachodniej. Inaczej to bylo w Polsce. > Obama przed wyborami prezydenkim udal sie do Europy. Na swym wiecu w Berlinie, > gdzie zgromadzily sie tys; ludzi, otrzymal nieprawdopodobna owacje, a cala > zachodnioeuropejska prasa piała z zachwytu nad Obama. > > Ot, w tym kontekscie pisalem, starajac sie zrozumiec dlaczego nagroda dla Obamy > . Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Testament Alfreda Nobla. 11.10.09, 00:07 pluto37 napisał: > To pisz dokladnie, Niestety czasami nie wychdzio d o k l a d n i e jak kopiowany takst gzzetty.online. On kopiuje dokladnie. _____________________________ Drogi Włodku, tak pisze bo w archiwach bedzie polaczenie. Bo i szkoda Twej kontynuacji jako zalogowany w odcieciu Twej szlachetnej historii na Forum Czestochowa zapisow. Serdecznie PozdrawiaMarek. storima/ 100rima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NW Re: Testament Alfreda Nobla. IP: 188.33.89.* 11.10.09, 07:29 Bush nie przegrał w wyborach w USA, bo w nich nie startował. Konstytucja dopuszcza tylko dwie kadencje. Byłeś tyle lat w Stanach i nie wiesz o tym? Obama wygrał z MsCainem. A tzw. Stara Europa nie ma nic do amerykańskich wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima MsCainem 12.10.09, 01:18 Gość portalu: NW napisał(a): > Bush nie przegrał w wyborach w USA, bo w nich nie startował. Konstytucja > dopuszcza tylko dwie kadencje. Byłeś tyle lat w Stanach i nie wiesz o tym? > Obama wygrał z MsCainem. A tzw. Stara Europa nie ma nic do amerykańskich wyboró > w. Dear NorthWest: Wyjasnilem Poludniowo-Wschodnio, Polnocno_Zachodnio w szczegole moj odpis do Włodka. Nikt go nie skasował. Pisałem po polsku (tak mi się wydaje). ______________________________________________ Jeśli chodzi o cytowana przez ciebie: MsCainem to wg CNN: Elle is 'perfect'. crooksandliars.com/2008/03/07/cnn-praises-ms-mccain-for-being-perfect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: MsCainem IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.09, 20:51 Mysle,ze Bush przegral poniewaz nie byl populista. Zdrugiej strony trudno mu bylo nie prowadzic wojen.Nie byloby inwazji na Afganistan, to mogloby byc teraz tak jak w Iranie albo jescze gorzej.Wezmy na ten przyklad Sudan i te tereny gdzie planuje prawa shariat. Bush popelnil blad,ze "odstrzelil" tylko rezim Husajna.Powinien to zrobic jeszcze z Ahmadinezad i rzadem Korei Polnocnej. Nie uwazam,ze Bush byl zlym taktykiem.Moze nie mial wyjscia.Po 11 Wrzesien 2001 musial dzialac. A teraz dobrze,ze Obama zostal wybrany.Bush rzadzil dwie kadencje i mial juz swoje lata.Ale jestem pewien,ze Obama nie bedzie w stanie prowadzic polityki pokojowej. Dobrze gdyby wzial sie za Iran i Koree Polnocna. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: MsCainem 13.10.09, 22:03 Choćby ta pozycja przetłumaczona na j. polski: Bob Woodward "Plan ataku", Magnum, 2004 ___________________________________________ Nie da sie tego czytac co napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: Testament Alfreda Nobla. 12.10.09, 01:33 To był dobry początek. Zobaczmy co z tego wyniknie: www.youtube.com/watch?v=wKsoXHYICqU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla Putina To teraz ten noblista zatakuje Iran albo Koreę Płn IP: *.apus-net.pl 09.10.09, 20:50 To teraz ten "pokojowy" noblista powinien zaatakować Iran i Koreę Płn. co za hipokryzja zachodniej cywilizacji. w Iraku i Afganistanie giną kobiety i dzieci, a prezydentowi USA daje się pokojwego nobla. To farsa. jakbym miał nobla, to bym go zwrócił. już bardziej Putinowi należy się nobel, skoro przyjęto taką miarę w rozdzielaniu nobli. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: To teraz ten noblista zatakuje Iran albo Kore 09.10.09, 21:00 Gość portalu: dla Putina napisał(a): > To teraz ten "pokojowy" noblista powinien zaatakować Iran i Koreę > Płn. co za hipokryzja zachodniej cywilizacji. w Iraku i Afganistanie > giną kobiety i dzieci, a prezydentowi USA daje się pokojwego nobla. > To farsa. jakbym miał nobla, to bym go zwrócił. > już bardziej Putinowi należy się nobel, skoro przyjęto taką miarę w > rozdzielaniu nobli. ________________________________________________________________ Nalezy czytać książki. Raczej niż poddawać się wpisom forumowym ekspertom. I wylaczyczyc telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
harry_man Re: To teraz ten noblista zatakuje Iran albo Kore 10.10.09, 13:38 Podaj tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: To teraz ten noblista zatakuje Iran albo Kore 10.10.09, 14:40 harry_man napisał: > Podaj tytuł. Choćby ta pozycja przetłumaczona na j. polski: Bob Woodward "Plan ataku", Magnum, 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
gazzetta.online Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 10.10.09, 16:41 Może dzięki niemu Żydzi nie wymordowali więcej Palestyńczyków i nie napadli na Iran? Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 10.10.09, 16:47 Dlatego ,ze jest murzynem.A tym zawsze było ciężko w Stanach.Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 11.10.09, 02:11 he-only-bodzio napisał: > Dlatego ,ze jest murzynem.A tym zawsze było ciężko w Stanach.Hehe. Jak zwykle. Chamski wpis pseudo_Polaka. Murzyn, piszemy, jak Cygan, Arab z: www.youtube.com/watch?v=wKsoXHYICqU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100rima Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o IP: 78.250.71.* 26.05.13, 19:45 Widzisz miglanc, bodzio, taniarada, jak byleś chamem, forumowym awanturnikiem i nieukiem tak do dziś nim pozostajesz. forum.gazeta.pl/forum/w,55,144648994,144648994,A_to_bidulek_.html To przykład pierwszy z brzegu. A będzie tego z kilka ton: twego chamstwa, agresji i awanturnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 10.10.09, 16:50 gazzetta.online napisał: > Może dzięki niemu Żydzi nie wymordowali więcej Palestyńczyków i nie > napadli na Iran? To ty jestes specem od polityki bliskowschodniej. Prowadzisz swoj wlasny monologowy (kopiuj-wklej) watek na ten temat. Ja sie na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
twojastaraklaszczeurubika Za to że . . . 10.10.09, 21:06 . . . jest ładnie opalony :) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Za to że . . . 10.10.09, 21:14 twojastaraklaszczeurubika napisała: > . . . jest ładnie opalony :) Wrzucasz cytat: Berlusconi'ego. Chama, perwerta, super bogacza, ktory sypia z prostytutkami. Cos w twoim stylu warlock. Poza jednym wyjątkiem: masz swoja prywatna firmę i w prywatnym życiu jesteś całkiem spoko facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Za to że . . . 10.10.09, 21:21 I wypadaloby podac zrodlo cytatu. To, ze B. sypial z prostytutkami, to mnie nie obchodzi. Napisalem to w kontkscie 'amerykanskiego' watku. Znasz Stany. Byles w New York City. Pozdrawiam, P.S. Dobrze wiesz,ze moja skrzynka pocztowa jest dla Ciebie otwarta. Pisales przeciez do mnie 4. lata temu:) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Za to że . . . 10.10.09, 21:42 Czy mam dalej rozwijać watek: twojejstarej czy jak Ci tam teraz Kostki Rubika??? ___________________________________________________ Ja na to nie mam najmniejszej ochoty. PozdrawiaMarek. Odpowiedz Link Zgłoś
twojastaraklaszczeurubika Re: Za to że . . . 10.10.09, 22:01 storima napisał: > twojastaraklaszczeurubika napisała: > > > . . . jest ładnie opalony :) > > Wrzucasz cytat: > Berlusconi'ego. > > Chama, perwerta, super bogacza, ktory sypia z prostytutkami. > > Cos w twoim stylu warlock. > Poza jednym wyjątkiem: masz swoja prywatna firmę i w prywatnym życiu jesteś > całkiem spoko facetem. Ale ja jestem chamem,super bogaczem i sypiam z prostytutkami. Nie cytuję Berlusconiego bo go nie lubię.Wiem,że tak powiedział.Widocznie akurat w tym się zgadzamy może nawet sypiamy z tymi samymi prostytutkami mimo to nie jest i nie będzie moim kolegą. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: Za to że . . . pislales do mnie maile. 11.10.09, 00:50 twojastaraklaszczeurubika napisała: ______________________________________ Nie przejmuj sie stary. _______________________________________ Zwykla ludzka zyczliwosc. _____________________________________ Spotkalismy sie na rzeczywistym FCz w Czestochowie. _____________________________________________ To jest przykre, ze Poalak Polakowi potrafi byc: animalnym wilkiem. _________________________________ Powodzenia zycze w zawodowej pracy. ______________________________________ Nie zycze sobie twych emilii. 100rima. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Za to że . . . pislales do mnie maile. 11.10.09, 00:59 Nawet dla mego przyjaciela Włodka. Pisze czasami niezrozumiale. __________________________________________ Powtorze: spotaklismy sie w realu na jednym ze spotkan forumowiczow. _________________________________________________________ Nawet GW_Częstochowa cyknęła nam publikowana w prasie fotkę. _____________________________________________ Nie mam energii aby cie pozdrowic. _____________________________________ Storima/100rima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 21:46 Ale powiedzcie sami czy przyznanie takiej nagrody takiemu człowiekowi który jeszcze dosłownie nic nie zrobił nie dewauluje rangi tej nagrody. Pewnie powiecie że przyznanie nagrody nobla Wałęsie też było swego rodzaju poparciem dla jego działań i może taka myśl im przyświecała tyle że w całkiem innych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 10.10.09, 22:08 Gość portalu: K2 napisał(a): > Ale powiedzcie sami czy przyznanie takiej nagrody takiemu człowiekowi który jes > zcze dosłownie nic nie zrobił nie dewauluje rangi tej nagrody. Pewnie powiecie > że przyznanie nagrody nobla Wałęsie też było swego rodzaju poparciem dla jego d > ziałań i może taka myśl im przyświecała tyle że w całkiem innych sprawach Nagroda dla Walesy ma podobny wymiar jak nagroda dla Obamy. Pekal brlinski wowczas mur. Nie wysadzany dynamitem, lecz pokojowa akcja. Ghandi: buddyzm. ________________________________________________ Walesa to jest Europejski Ghandi. W opinii światowej. Obama : Martin Luther King ____________________________ W czasach Kinga Europa prenumerowla amerykanskie kolorowe czasopisma, w ktorych byly czarno-biale zdjecia z amerykanskich akcji faszystow promujacych lincz. _______________________________________________ Stary Kontynent odradza sie. Przyklad? Irlandia, czy tez podpis Prezydenta Polski pod Traktatem Lizbonskim. ________________________________________________________________ Jest nas w EU 500 milionów sióstr i braci. Odpowiedz Link Zgłoś
storima UE rozbudza swiat. 10.10.09, 23:02 Po II wojnie swiatowej taki przecietny Amerykan zyl circa 5xlepiej niz obywatel UK, 10xlepiej niz Francuz, i chyba 100razy lepiej niz obywtel Polski. ______________________________________________________________ W takiej powojennej Francji dzieci bez butow w waciakach chodzily do szkol. Podobnie w Polsce. Na przestrzeni lat przedstawialo sie to nastepujaco: We Francji kazdy mial prace i wies miala buty i elektrycznosc. W PRL palono suszem w chlopskich chatach z gliniana posadzka. _____________________________________________________ Pamietam jako szczeniak te wiejskie chaty na kielecczyznie. Pamietam jako szczeniak z Rakowa: slome na podlodze i kika zywych kur plasajacych sie w swych odchodach, drewniane lyzki. ________________________________________ W tym czasie USA (lata 60.) reklamowaly sie automatyczna pralka dostepna dla kazdego kto pracowal. Europejskim piwem z wielka piana w kolrach. Posrod ktorej czarno_bialo linczowano Murzynow. ______________________________________ Pamietam to jako dzieciak z PRL przegladajacy amerykanskie kolorowe czasopisma. ____________________________________________ Jesli dzieciak PRL to pamieta to co tu mowic o Testamencie Nobla???? ___________________________________________________________ W koncu sa ta Europejczycy. Wowczasrzadzilo USA. To oni zastanawiali sie co poczac z nazistowskimi Niemcami. Glos Europy byl znikomy. ________________________________________________________________ Niemniej dobrze to wyszlo. ________________________________________ Tym bardziej ze to Francja przyjela inicjatywe. ______________________________________________ Z odwiecznym wrogiem: Niemcami nawiazala wspolprace gospodarcza. _______________________________________________________________ I to byl poczatek EU ktora na dzis znacie. _______________________________________________ I w perspektywie 'grzechu' Starego Kontynentu, NOBEL, Europejczyk, przelmawia wola swego europejskiego: T E S T A M E N T U. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 10.10.09, 23:18 Pytanie powinno brzmiec DALCZEGO? Odpowiedz jest prosta, bo NIKT nie zglosil Kaczynskiego obojetnie w jakiej postaci. Jeden powinien zostac noblista za ...podpisanie traktatu, a drugi za skierowanie go do Trybunalu Konstytucyjnego i osadzenie Kaminskiego na stolku szefa CBA. Bez obu tych mezow stanu swiat bylby smutniejszy, a tak mamy kupe radosci. Znacznie wiecej niz z Obamy. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Po co/Za co nobel dla Obamy??:o 10.10.09, 23:37 pluto37 napisał: Bez obu tych mezow stanu swiat bylby smutniejszy, a tak mamy kupe > radosci. Znacznie wiecej niz z Obamy. Z pewnością Włodku! I pozwól, ze po staremu tak będę do Ciebie pisał. Cenie Twe archiwalne wpisy. I w imię tradycji, tej forumowej, po prostu jak inni forumowicze: Cenie. Pozdrawiam Serdecznie, Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
gazzetta.online Za zakończenie ludobójstwa w Gazie 10.10.09, 23:33 za być może uniemożliwienie napadu na Irak itp. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: Za zakończenie ludobójstwa w Gazie 10.10.09, 23:52 gazzetta.online napisał: > za być może uniemożliwienie napadu na Irak itp. Ty jestes expert od bliskiegowschodu. Kontyunuj monolog (kopiuj/wklej) na twym autorskim watku. P.S. Nikt cie nie kasuje. Nikt z toba nie polemizuje. Wszak jestes ekspert Nie znam sie w twym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Przynajmiej Amerykanie maja wyobraznie. 11.10.09, 01:18 Maja. www.youtube.com/watch?v=wKsoXHYICqU No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagadka Re: Przynajmiej Amerykanie maja wyobraznie. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.10.09, 12:02 A mnie interesuje to, na tle jakiej flagi, jakiego panstwa, skladal przysięge B. Obama? Widoczne były paski biało- niebieskie, a przecież flaga amerykanska jest w paski bialo-czerwone.Czy on sam wie,co one znaczyly? Co znaczył ten symbol? nagroda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 "naród Irlandzki zadecydował" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 12:59 i te oto słowa powiedział nasz/wasz prezydent podczas ratyfikacji traktatu reformującego UE...hmmm a ja myślałem że Kaczyński jest prezydentem Polski.... widac się myliłem??:o Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: "naród Irlandzki zadecydował" 12.10.09, 13:18 A co niby miał powiedzieć? Swoją decyzję przecież uzależniał od wyboru narodu irlandzkiego. Jak oni to i my. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: "naród Irlandzki zadecydował" 12.10.09, 17:08 ussian_girl napisała: > A co niby miał powiedzieć? Swoją decyzję przecież uzależniał od > wyboru narodu irlandzkiego. Uzaleznial bo nie wierzyl, ze Irlandia kiedys poprze Traktat. Tak mu mowil jego brat (zdaje sie, ze blizniak). >Jak oni to i my. Grupa poslow PiS, najwierniejszych Prezesowi, zdaje sie ze zlozyla, badz rozwaza wniesienie sprawy Traktatu do T. Konstytucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: "naród Irlandzki zadecydował" 12.10.09, 17:09 O przepraszam, ucielo mi 'r' Russian Girl. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: "naród Irlandzki zadecydował" 12.10.09, 19:39 russian_girl napisała: > A co niby miał powiedzieć? Swoją decyzję przecież uzależniał od > wyboru narodu irlandzkiego. - co jest dosc kuriozalne, ale w koncu udalo mu sie za ...drugom razom. I TO jest SUKCES. >>Jak oni to i my. Nie MY, bo my..smy sie zdecydowali conieco wczesniej. Tylko ON Kaczynski mial irlandzkie zwidy. A teraz do szopki z podpisem jednego Kaczynskiego dolaczaja sie inne osly PiSowskiej prowieniencji usilujac podpisany juz taktat zaskarzyc do Trybunalu Konstytucyjnego. Brudzinski powiedzial, ze jest tych PiSgeniuszy podobno 60-ciu. Czego bez akceptacji Kaczynskiego bis na 100% nie zrobiliby. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: "naród Irlandzki zadecydował" 12.10.09, 20:09 Pluto37 napisał: _____________________________ Wreszcie ktoś to sensownie wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 09:38 co jest dosc kuriozalne, ale w koncu udalo mu sie za ...drugom > razom. Jeżeli już, to DRUGIM, z resztą się zgodzę. Tylko po co ten kabaret? Jeden podpisuje, drugi zaskarża. Teraz poczekają na Vaclava... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 10:20 russian_girl napisała: > Jeżeli już, to DRUGIM, z resztą się zgodzę. - A sprawdz wacpanna w Vabanku nr 1:)))) Tylko po co ten kabaret? > Jeden podpisuje, drugi zaskarża. - jejku! Cus*, zes malo domyslna dzisiaj. Inaczej kto by wiedzial, ze istnieja. I jeszcze zapewne po to, zeby Rydzykowi poswiecic przed oczetami, ze przecie one [te dwa] walczyly jak lwy::))) I nie wyszlo. Teraz poczekają na Vaclava... Vaszek K dostal instrukcje od Ruskich z ktorymi jest zaprzyjazniony bardziej niz nasz bojownik, ze jak jeden odpusci, to drugi musi cyrk odwalac. Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 19:17 > - A sprawdz wacpanna w Vabanku nr 1:)))) Nie wiem, w jakim kontekście to było w Vabanku 1,nie pamiętam, może chodziło o kolegę (czyli druga, z drugom), to by się zgadzało. > - jejku! Cus*, zes malo domyslna dzisiaj. Inaczej kto by wiedzial, > ze istnieja. I jeszcze zapewne po to, zeby Rydzykowi poswiecic przed > oczetami, ze przecie one [te dwa] walczyly jak lwy::))) I nie wyszlo Może i walczyli jak lwy (czytaj kaczki) jeden w jedną stronę, drugi w drugą. I masz rację, nie wyszło. > Vaszek K dostal instrukcje od Ruskich z ktorymi jest zaprzyjazniony > bardziej niz nasz bojownik, ze jak jeden odpusci, to drugi musi cyrk > odwalac. Zawsze ten drugi się znajdzie, jak to lustrzane odbicie... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 19:35 russian_girl napisała: > > - A sprawdz wacpanna w Vabanku nr 1:)))) > Nie wiem, w jakim kontekście to było w Vabanku 1,nie pamiętam, może chodziło o kolegę (czyli druga, z drugom), to by się zgadzało. > To szlo tak: Dwa szopenfeldziarze nie zauwazyly kiedy Kwinta -muzyk wszedlbyl do warstatu. I jeden z nich mowi ze "Za drugom RAZOM" to sie nie uda. A Kwinta na to, ze "drugiej RAZY" nie bedzie:))) I dobrze, ze dzis Klausowi i Czechom powiedziano wyraznie, ze drugiej RAZY nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 20:25 No to mamy teraz niezły czeski film :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 21:01 russian_girl napisała: > No to mamy teraz niezły czeski film :))) I to klasy "Pociagi pod specjalnym nadzorem":)))) Ja zawsze mam niezly ubaw jak coponiektorzy* probuja dawac nam Czechow za ..przyklad. Szczegolnie jak sie z Czechami o roznych sprawach wymienia opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: "naród Irlandzki zadecydował" 13.10.09, 21:16 A ten najważniejszy poleci do niedźwiedzia i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: "naród Irlandzki zadecydował" 15.10.09, 21:32 russian_girl napisała: > A ten najważniejszy poleci do niedźwiedzia i po sprawie. I popatrz jakiego mamy nosa:))) Wzial i polecial. I nie za darmo. Zalatwil pare kontraktow na grube miliony euro i ...dalej moze poblokowac rozne unijne sprawy, bo w koncu silniejsza UE, to slabsza Rosja, a Klaus sie do dywersji nadaje. Ruskie maja niezle kiepely. Po co sie maja uzerac przy glosnikach na full z Polakami, skoro moga swoje zalatwic z Pepikiem, tak jak kiedys z bylym kanclerzem Reichu? Cicho i ...sposobem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qvq Swiat zmienia się w szambo IP: *.apus-net.pl 14.10.09, 17:18 Swiat pod przewodnictwem USA i Rosji zmienia się w szambo.ten nobel dla Obamy, to tyle warty co nic. hipokryzja i obłuda zachodniego świata. a w Afganistanie i Iraku obecnie giną kobiety i dzieci. Nasze wnuki i prawnuki zastaną ten świat jako szambo albo pustynia, dzięki takim państwom jak Rosja i USA. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7142725,Bialy_Dom_zignorowal_i_schowal_dokument_o_globalnym.html konflikty.wp.pl/kat,1356,title,Nowa-doktryna-obronna-Rosji-uzyjemy-broni-atomowej,wid,11594741,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
k2i obłudny zachód 14.10.09, 23:06 no zgoda z tą azją ale popatrz na kontynent afrykański, tam jest tyle roboty do zrobienia że nikt o tym na zachodzi woli nie wspominać lepiej schować cały ten syf do szfy i liczyć na to że się nie wysypie podczas wizyty gości. A afryce z głodu, AIDS i chrób zaraźnych giną miliony ludzi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: obłudny zachód 15.10.09, 21:57 k2i napisał: > no zgoda z tą azją ale popatrz na kontynent afrykański, tam jest tyle roboty do zrobienia że nikt o tym na zachodzi woli nie wspominać lepiej schować cały ten syf do szfy i liczyć na to że się nie wysypie podczas wizyty gości. > A afryce z głodu, AIDS i chrób zaraźnych giną miliony ludzi:/ Zachod i Polska tez wysyla tam od lat za miliardy leki i papu. Chinczycy zas po swojemu cichutko i sprytnie buduja swoje wlasne uklady nie przejmujac sie bidakami, tylko kombinujac z tymi co akurat rzadza. A co do glodu i reszty, to zauwaz, ze najpierw szanowni Afrykanie u siebie zamiast czekac na manne z EU i Zachodu powinni sami przestac sie wzajemnie mordowac i korumpowac. Vide d.Rodezja i Mozambik i RPA, takze i Kenia, ktora kiedys byla liderem wsrod Afrykanskich panstw. I zauwaz, ze Afryka coraz predzej przenosi sie na ...Zachod. A ponadto tzw ELITY afrykanskie zazwyczaj ksztalcily sie na Zachodzie wiec wyglada na to, ze jakies podstawy do rzadzenia maja. Proponuje ci stale ogladanie programow BBC, gdzie jest sporo dyskusji w tej materii wlasnie z elitami z Afryki. I zwroc uwage na ten drobny fakt, ze nawiekszym importerem BRONI sa wlasnie kraje AFRYKI. Mozesz to jakos z tymi spolecznymi problemami powiazac sam, czy potrzebuesz wsparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: obłudny zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 23:36 zgoda wygrałeś...ale chodziło mi akurat o dno społeczne w afryce a nie o rządzących Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: obłudny zachód 16.10.09, 16:27 Dziwna jest ta Afryka, pomoc w jakikolwiek sposób nie rozwiąży problemów socjalnych. Ciągle tej pomocy będzie brakowało. Niekończace się wojny o niewiadomo co, epidemii, głód... A ci co jadą kształcić się do Europy lub USA potem nigdy nie wracają. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: obłudny zachód 16.10.09, 19:59 Gość portalu: K2 napisał(a): > zgoda wygrałeś...ale chodziło mi akurat o dno społeczne w afryce a nie o rządzących Tu nie ma co mowic o wygranych. Warto dosc chlodno popatrzec na zjawisko, bo duzo tu szumu, propagandy i zwyklego chciejstwa. Zauwaz, ze w takich krajach jak Pakistan, Afganistan,Indie, Bangladesz i dosc sporej grupy panstw afrykanskich miliardy ida na ...zbrojenia. Pakistan, Indie, Iran maja swietne wyniki w nauce. technice i ekonomii i miliarderow wsrod nich jest calkiem spora liczba. Kiedy jednak zdarza katastrofa, to okazuje sie, ze niezbedna jest pomoc z Zachodu. Ale na instalacje i programy nuklearne i zbrojeniowe miliardy ida. A Ty chcesz nam wmowic, ze Zachod nic nie robi w sprawie biednych? Spojrz na Kenie. Do niedawna jeden z liderow Afryki i co ...jak im sie znudzil spokoj, to zaczeli sie wyrzynac. Podobnie Somalia, czy Sudan. O innych nie mowiac. Wez Am pld Brazylia potezny ekonomiczny kolos z duzym potencjalem ekonomicznym i ...fawele.. Chcesz ich wziac na stale utrzymanie Zachodu? W tym RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa zachęta IP: *.21.pl 14.10.09, 17:53 Chcialbym dostac taki puchar w nagrode dla wnuka, tak sie garnie do sportu niech ma na zachete. Prosze wygrawerowac: Barackowi Obamie za zajecie pierwszego miejsca. A jaka dyscypline uprawia? Na razie zadna, przeciez mowie ze to na zachete! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atropos Wiadomość z ostatniej chwili: IP: *.21.pl 17.10.09, 09:23 Denzel Washington, który najprawdopodobniej wcieli się w rolę Baracka Obamy, w mającym powstać filmie biograficznym o obecnym prezydencie USA, otrzymał za tę kreację Oscara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Nobel komu, komu, bo idę do domu... IP: *.apus-net.pl 17.10.09, 11:34 Ta nagroda została sprowadzona do poziomu jarmarcznego nawoływania: Nobel komu, komu, bo idę do domu!! Odpowiedz Link Zgłoś