asterix1986 16.10.09, 22:21 Ja bym Postawił pomnik Naszego Obecnego Prezydenta bo jeszcze takiego nie mamy w naszym mieście :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ptaszysko Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 22:52 ...czarny ptak? W środku miasta? NIGDY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy cleaner Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 23:00 wasz prymitywizm godny budki z piwem powoduje tylko że wami sie pogardza na tym forum. spadajcie idioci referendalni. nikt na to referendum nie zamierza isć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportfan Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.09, 10:55 mów za siebie mondralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hotel? IP: *.chello.pl 17.10.09, 16:08 mówi za wielu kozi filozofie na referendum nie idę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Aquapark!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.09, 16:28 Jak już pisać o gruszkach na wierzbie, (ten hotel) to czemu nie iść na całość? Przecież tyle ludzi w mieście pragnie aquaparku! Ech, kto wymyślił taki sposób na poprawienie PR u TW? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Aquapark!!!!!! 17.10.09, 20:30 Gość portalu: jasiu... napisał(a): > Jak już pisać o gruszkach na wierzbie, (ten hotel) to czemu nie iść na całość? > Przecież tyle ludzi w mieście pragnie aquaparku! > Jasiu! Masz racje! Vox populi vox dei! Ale koniecznie ze ...strzelnica sportowa. I rzutnia granatem tez nie bylaby glupia:)) W koncu w miescie brakuje ..rozrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 21:37 Kto parkingów nie buduje w centrum miasta pięć poziomów, społeczeństwu pokazuje, że jest z rodu oszołomów. Biskup jego nie przygarnie, przeorysza nie da strawy, skończy gdzieś w przytułku marnie jako stary dziad kaprawy!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WACEK Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:04 Zamierza zamierza-ja,moja zona moja córuś,mój synuś z żonką,moja mamusia ,moja siostra /"śwagier"pewnie nie dojedzie /,moja druga siostra z mężem /ten "śwagier" jest na miejscu/ i namówię jeszcze przynajmniej jednego sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 00:14 -skwer, dobry żart. jakby ktoś nie wiedział co jest w około. Może brakuje miejsca na nowe pomniki? -parking wielopoziomowy. Zapewne sporo osób by się ucieszyło, ja jednak uważam, że jest niedopuszczalnym, że jak miał być parking pod Biegańskim to UM nawet nie ruczył siedziska, aby chociaż rozważyć tam współpracę na zasadach partnerstwa publiczno-prawnego skoro sam nie maiał dość kasy. A tak watrościową działkę chce tak nieefektywnie wykorzystać, do tego ile w żeciu widzieliście naprawdę ładnych parkingów. Taki jak przy GJ w samym centrum po prostu cudo. -zostaje inwestycja komercyjna. I proszę mi tu nie wyskakiwać, z argumentami, że nam ufundujną kolejny styropianowy badziew, bo jakby miasu zależało to napewno mogłoby zapewnić jakoś w kontrakcie jakość architektury i funkcje. Tylko jakby chciało. Z proponowanych komercyjnych tworów najciekawszy jest hotel. Brakuje takich 3-4 gwiazdek do rozwoju miasta, a działka idealnie się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)))))))))))))))) Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 02:34 luk, ty ciagle udowadniasz że masz waskie jak zapałka horyzonty myslowe. kto wyda 100 mln zł na parking podziemny? ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 00:19 Gość portalu: :-)))))))))))))))) napisał(a): > luk, ty ciagle udowadniasz że masz waskie jak zapałka horyzonty > myslowe. kto wyda 100 mln zł na parking podziemny? ty? Ktoś kto na nim zarobi.Akurat nie mam pod ręką wolnej gotówki, ale przy sensownym business planie chetni na stabilną kasę zawsze się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot 22.10.09, 19:28 I proszę mi tu nie wyskakiwać, z argumen > tami, że nam ufundujną kolejny styropianowy badziew, bo jakby miasu zależało to > napewno mogłoby zapewnić jakoś w kontrakcie jakość architektury i funkcje. Ty > lko jakby chciało. w "kontrakcie" na galerie jurajska miasto też stawiało warunki - że architektura ambitna ma być, i że elewacja ze szlachetnych materiałów. Jeśli szkło i sztuczne panele na elewacji GJ to szlachetne materiały to dziękuje za taką polityke estetyczną ze strony miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Tylko hotel IP: *.116.81.93.tvksmp.pl 17.10.09, 00:54 To miasto nie ma dobrego hotelu. Patria to tylko cienka sypialnia. Nie mówiąc o Ibisie, Grand'cie czy Etapie. I nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tylko hotel IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 17.10.09, 01:53 Ja tam bym postawił pomnik papieża JP w parze z biskupem Nowakiem i Wroną klęczącym przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Tylko hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 07:21 ..albo kaplicę dla UM , szczególnie przydatna jednemu z urzędasów, no i koniecznie kapelana na etacie w UM !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajf Re: Tylko hotel IP: *.chello.pl 17.10.09, 08:00 Koniecznie jeszcze jeden pomnik i fontannę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ajfa teraz na spokojnie przeproś dziadu IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.09, 19:33 Jeśli ktos czyta ze zrozumnieniem to napewno nie ty dzieciaczku.To ten tłuk xxx , który ciagle naparza i nie ma świętości.I to było do nie go .Czytaj bo to nie boli i na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)))))))))))))))) Re: Tylko hotel IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 02:35 czosnek, to se wybuduj. pewnie złoty interes skoro tak wala ci byznesmeny zeby wybudowac hotele. do dzis stoi niedokonczony pod sama JG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkie Oko Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 08:09 Poczekaj aż spadnie więcej śniegu, wtedy będziesz mógł się tam wybrać i własnoręcznie ulepić.... przepraszam, stworzyć "pomnik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 09:32 Popieram ten pomysł, przyszedł mi do głowy natychmiast, zanim przeczytałem jakikolwiek komentarz. Jednak ten pomnik Pana Tadzia powinien kojarzyć się nam z Jego Misją Paulińską, Radiem Jasna Góra i Telewizją TRWAM, która pokazuje naszego prezia -jak często bywa i modli się na Jasnej Górze. Pomnik ten, choć ma być najwyższym obiektem w mieście, jednak musi być nieco niższy niż wieża Jasnogórska! Odpowiedz Link Zgłoś
jotkael Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 17.10.09, 09:38 oczywiscie ze piekny,nowoczesny,nie przesadny HOTEL.Nie tylko dlatgo ze miasto raczej pomyslu na fajny skwer nie mialo i nie ma,i oczywiscie tylko wokol siebie robi,w kazdym innym miescie pewnie by postawili na prawde fajny konkret hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.centertel.pl 17.10.09, 10:50 Jeżeli hotel to jakiś meganowoczesny i w miarę wysoki...Biurowiec to samo. Napewno nie skwer - tworzenie nowych śmietnisk w centrum miasta oraz schadzek napromilowanego towarzystwa nie jest dobrym rozwiązaniem. Śródmieście to Śródmieście i starajmy się aby wyglądało na godne miasta 250-tysięcznego albo większego. Odpowiedz Link Zgłoś
erykartowski Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 17.10.09, 12:43 Hotel to inwestycja prywatna więc dlaczego na miejskiej działce? Hotelarz chce budować niech kupi sobie grunt na wolnym rynku. Zresztą hotel miał być o ile pamietam w centrum wystawienniczo-kongresowym. Miejska działka musi zaspokajać potrzeby miasta. Czego brakuje w centrum najbardziej? Pomników Wrony i Drygasa czy może parkingu? Jak dla mnie warto by zastanowić się nad kilku poziomowym parkingiem z ogrodem - galerią (nie mam na mysli galeri handlowej drodzy moi konsumenci ale galerię sztuki)na dachu. Zresztą rozpiszmy konkurs wśród młodych architektów a napewno wymyślą coś godnego uwagi. Oczywiście to ,,coś" nie zostanie zrealizowane z powodów wszelakich i powstanie pawilon handlowy znany jako ,,Galeria Washington Corner" albo inna buracka narośl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.prenet.pl 17.10.09, 12:52 Może wystarczy już napadania na Pana Wronę!??Nie macie pomysłu na zagospodarowanie terenu przed UM , podobnie jak nie ma żadnego kandydata , który mógłby ubiegać się sensownie o funkcję Prezydenta!!Pyskacze i zadymiarze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliciel Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 13:08 Sprzedaż prywatnemu inwestorowi to najlepszy pomysł,a miejscowym planem zagospodarowania można określić przeznaczenie terenu.Wrona chce znowu kręcić lody pod hasłem PPP. Wyjdzie jak zwykle miasto tylko straci kasę bo Wrona odda działkę darmo za poparcie swojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)0 Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 02:37 za to powienes byc w sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skazany Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 17:05 Czy w sądzie polowym? Myśle że jeszcze kilka lat takich rządów W to takie sądy były by na każdym kroku -za krzywy uśmiech pod sąd polowy.Obecnie p. Raczka za słowa o niegospodarności postawiono przed Sądem Grodzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hotel 19.10.09, 17:59 A jakim to prawem sprzedać prywaciarzowi? To prymitywne myślenie godne pseudopolityka z początku lat dziewięćdziesiątych ub. wieku! Teren jest miejski i miastu (nam!) służyć powinien. Należy pomyśleć o budynku mieszkań komunalnych, może o obiekcie mieszanym. Ale nic prywatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 18:16 A Ty czyj jesteś? Miejski czy prywatny? Mieszkania komunalne w takim miejscu wybuduje TW po to aby biedacy patrzeli przez okna jakim autem służbowym jeździ.Przed referendum pewnie będzie obiecywał. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu Ty, "ciekawski"... 19.10.09, 23:02 A coś Ty Ciekawski taki ciekawski. Po prostu uważam, że pomysł wyprzedaży mienia publicznego jest chory. To typowe, zdegenerowane myślenie buraków z początku lat '90ch XXw, kiedy wyprzedawano wszystko, co się dało. Ja mówię - trzymać, zamrażać. Nawet zbudować, ale niech zarabia na gminę. W żadnym przypadku do prywatnej kieszeni. Ja, jako element składowy gminy - czytaj mieszkaniec - nie wyrażam zgody na to, bo ktoś zarabiał na mojej własności. I pomijam już jakieś wątki typu - zbudują mienie publiczne i ktoś będzie tam zarobkował na moim. Pracownik, to nie prywaciarz (polski biznesmen). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Ty, "ciekawski"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:24 Wiesz przekonałeś mnie.Ten teren to ładny kawałek gruntu, może załóżmy tam PGR.Będziemy tam kolektywnie uprawiać DEMAGOGIE. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu Re: Ty, "ciekawski"... 21.10.09, 15:04 Nie PGR (czy może w tym przypadku MGR), a np. wielopoziomowy parking (architektonicznie nawiązujący do otoczenia), biurowiec (kasa z czynszu dla gminy). Z resztą od myślenia są rajcy, którzy niby to z mojego nadania mają gospodarować miastem. Po za tym ten skwer nie jest zły. Uporządkować, przyciąć zdziczałą zieleń i otoczenie też będzie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Ty, "ciekawski"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 18:13 Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.wu komentarz sam się nasuwa 22.10.09, 02:26 No jasne, nic, tylko SPRZEDAĆ, SPRZEDAĆ. Trochę myśli samozachowawczej... Odpowiedz Link Zgłoś
fly79 Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 17.10.09, 13:04 a może zastanowić się nad wyrzutem sumienia UM - starą drukarnią??? oddali Pol-Namowi, potem pol-nam opylił BGŻ, w końcu nie wiem, jak to się stało działka z wartościowym dla miasta budynkiem trafiła z powrotem w ręce urzędników a dreukarnia się rozpada? kto za to odpowiada? przecież połowa mista i budynki zabytkowe są w wieku tej drukarni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M. Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 02:38 "drukarnia" to teren prywatny głabie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly79 Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.gemini.net.pl 19.10.09, 10:31 Adaś, BGŻ też był terenem prywatnym jako jedna działka z drukarnią - to był jeden właściciel - kiedyś Państwo, potem był pol-nam a potem bgż. Jeżeli nie wiesz, co piszesz, to nie pisz. "głąbie" Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 17.10.09, 13:09 Jak to co panie Wrona - trzeba koniecznie wybudować kolejny, trzeci już z kolei pomnik JPII! Da to nowe miejsca pracy, inwestorów przyciągnie i wpłynie znacząco na rozwój miasta. Jak się pan ze swoimi nieudacznymi urzędasami nie stara o inwestorów to buduj pan chociaż pomniki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
newtonh We Wrocławiu na rynku mają fajny zabytek 17.10.09, 13:17 Uważam, że plac ze względu na jego szczególne umiejscowienie naprzeciwko Urzędu Miasto jest bardzo odpowiednim miejscem na postawienie PRĘGIERZA - dla urzędników wykonujących swoją pracę ze szczególnym brakiem sumienności - a takich jest w Częstochowie dostatek, przykłady można by mnożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: We Wrocławiu na rynku mają fajny zabytek IP: *.prenet.pl 17.10.09, 13:50 Koniecznie podaj przykłady! Odpowiedz Link Zgłoś
mj6215 Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 17.10.09, 14:00 Wedlug mnie parking,natomiast hotel=miejsce po weglobloku po jednej i drubiej stronie laczone gora tunelem pasazem srodek miasta blisko PKP,PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
czest55 Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 17.10.09, 14:10 oczywiśćie że skwer ale taki z prawdziwego zdarzenia. Można wykorzystać rosnące już tam piękne stare drzewa. W naszym mieście nie ma za dużo zieleni i przed Urzędem przydłoby się miejsce z pięknie urządzonym zieleńcem i ławkami do odpoczynku a poziomowy parking? Idealne miejsce na przebudowanym placu Biegańskiego , przed ratuszem. Zresztą tam przez całe lata był skwer tylko że ostatnio przerodził się w śmietnisko i nawyższy czas to naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.centertel.pl 17.10.09, 15:35 czest55...zaje-sta wizja - kupa złomu na głównym placu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.anonymouse.org 18.10.09, 09:14 Nie wystarczy skwer Solidarności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tocika Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.10.09, 12:21 Najbardziej tam by pasował duży biurowiec, w którym można by stworzyć dodatkowe mijsca pracy np dla 1000 urzędników.Miejsce jest dobre a myśl zgodna z dotychczasową polityką miasta.Tanie miejsce pracy,bo tylko biurko,krzesło i papier.Robote sami wynajdą a i też zarobią na siebie bo podniosą podatki,zwiększą kontrole.Tym samym zmniejszy się bezrobocie.Będzie to najbardziej pożyteczne.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 13:58 Zielony skwer bo fucktycznie ich mało, a parkingi pod ziemie mozna zapakować jak w innych cywilizowanych i rozwiniętych krajach... Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro A swojego rozumu brak??... 17.10.09, 23:16 Niech władza zapyta jeszcze u społeczeństwa którą ulicę wyasfaltować, bo już wszystkie są w przepięknym stanie! Zresztą po co ta władza pyta, jak i tak już nic dla siebie nie wypyta? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może wolis... 18.10.09, 09:58 Centrum miasta to i zabudowa miejska . Skwer jest obok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocieszny Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: 93.159.15.* 18.10.09, 13:09 Ja proponuje plantacje kaktusów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Może nie koniecznie kaktusów IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 18:24 Ale napewno buraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Może nie koniecznie kaktusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:54 Wybacz poprzednikowi, to była literówka, napisał kaktusów a chciał napisać "k..asów"- ludzkie oko nie zauważy róznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
black_zainteresowany Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot 22.10.09, 19:31 agencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Przed urzędem miasta chcesz skwer, a może hot IP: *.poczesna.netcominternet.pl 02.11.09, 15:30 Czestochowa ma bardzo malo zieleni.Tam powinien być ladny skwer z placem zbaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś