elzia1980 09.11.09, 12:03 www.tadeuszwrona.pl/newste same hasełka co wszyscy;] Umówili sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzia1980 Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! 09.11.09, 12:03 www.tadeuszwrona.pl/news link poprawiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 12:08 "W związku z powyższym środowisko Częstochowian skupione w ruchu Polska XXI nie weźmie udziału w referendum." Czyli to stowarzyszenie nie udziela Wronie popracia tylko zaprzecza regulom demokracji. Smieszny ten cytat bo powinno byc, ze "W referendum udzielom poparcia Tadeuszowi Wronie", a nie, ze wypna sie na demokracje :D :D :D Efekt? Juz wiem, na kogo nie glosowac, bo i tak ma reguly tam gdzie slonce nie dochodzi - i nie jest to piwnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak dla informacji Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 12:24 Najciekawsze jest to że poseł Lucjan Karasiewicz jest prezesem Śląska XXI, którym to Śląskiem straszy radny Maranda. Pomieszanie z poplątaniem. O kwalifikacjach moralnych pana posła nie będę się wypowiadał, nadmienię tylko, że do Sejmu wszedł z listy PIS-u, z którego później wystąpił, ale mandatu nie złożył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.alfanet24.pl 09.11.09, 12:28 Wspólnocie Samorządowej i Polsce XXI mówimy stanowcze NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.I.T.R.I.O.L Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 12:33 Ruksza - działacz od nakazów wyłączania telefonów ... Maranda - każda praca związana z kolesiostwem i politycznymi koneksjami. Cóż można zapisać? Panowie z Was tacy "politycy" jak z z większości polskiej sceny politycznej. Mierni - Bierni ale wierni. Wiem, wiem ... macie kompetencje ... wprawdzie nikt o nich jeszcze nie wie, ale się ujawnią ... kiedy zapytacie? Jak wejdziemy do Sejmu - marzenie Rukszy i Marandy :) nie bardzo wiem, czy w takiej sytuacji śmiać się czy płakać - jedyną kompetencją jest sprawowanie władzy na stanowiskach tworzonych przez kolegów. Oczywiście na koszt podatnika. Czy mógłbym jeszcze cokolwiek napisać? O tak ... warto dodać, że takich "mechaników" jest w Częstochowie sporo ... widzę ich jako przyszłych parlamentarzystów. Zapytacie czy mają szansę ... o tak tylko tacy - ludzie bez osiągnięć życiowych będą ściśle pracować dla liderów - bossów, lecz nie dla społeczeństwa. Mierność jest w cenie. Znam jednego takiego który za wszelką cenę chce się wypromować. Oj wspaniały to fachowiec. Wszystko co ma również zawdzięcza kolegom. miejmy nadzieję, że będziemy mieć z nich fantastycznych posłów, senatorów - słowem przyszłych "polityków". Gratuluję ... Odpowiedz Link Zgłoś
czestoch-15.11.2009 www.wywalptaka.pl 09.11.09, 12:49 na www.wywalptaka.pl jest lista poparcia - możesz się dopisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: www.wywalptaka.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 12:58 Pełnomocnik Wrony niejaki Gryga mówił,że prezydent ma korzenie w PiS- ie , chyba wśród uciekinierówz PiS-u , tak ,jak Karasiewicz. Tak samo nie oddał mandatu posła, jak Wrona nie chce opuścić stołka prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kartastop no i jak tu PiS miał poprzeć Wronę? 09.11.09, 13:01 Uciekinierz z PiS-u popierają Wronę, a co niektórzy się dziwią,dlaczego PiS siedzi cicho i nie daje poparcia Wronie.Chyba teraz jest to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł M. o co ta cała awantura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:41 Przyglądam się sprawie od dłuższego czasu i zastanawiam się o co ta cała awantura ma miejsce?. Mieszkam teraz poza Częstochową raz w miesiącu przyjeżdżam do pracy i musze przyznać że Częstochowa pięknieje z miesiaca na miesiąc!, wygląda naprawdę pięknie (rada dla tych co ciagle narzekają -wyjedźcie z miasta na kilka tygodni, lub zróbcie sobie objazd po śląsku i wtedy pogadamy). Natomiast pamiętam jako częstochowianin rocznik 65 rządy innych politykierów najpierw PZPR (szaro, buro, afery), potem ponoć przyszła wolność? i nastąpiły rządy SLD tak ukochanej matuszki partii w Częstochowie i pamiętam( wielkie załużenie miasta, brak inwestycji, oraz poprawienia życia mieszkańcom, zadłużenie miasta, kolesiostwo itp jednym słowem wiele lat układów, układzików od% i nieróbststwa). Teraz jest Prezydent miasta wybrany w wolnych ponoć wyborach juz drugą kadencję miasto naprawdę wypiękniało, z prezydentem miasta można normalnie po ludzku porozmawiać więc o co chodzi?. Słyszę od sasiadów że ponoć jest winny zabrania województwa?, że służy kościołowi? itp tylko że ci moi sąsiedzi są z SLD i doskonale im się wiodło gdy ich partia była w naszym mieście przywładzy (choć nic szczególnego soba nie reprezentują do tej pory sa w zarzadach spółdzielni mieszkaniowych biorąc za nic cięzka kasę) terz troszke korytko się skróciło i narzekają. Dlatego ja przyglądam się z boku temu co się dzieje w moim mieście rodzinnym i przykro mi że pan prezydent nie zrobił tego co robi SLD czyli nie zrobił politycznej czystki wtedy miałby zaufanych ludzi a tak no cóż aż strach pomyśleć co się dzieje. Na koniec mam takie pytanie ile jest pieniędzy w kasie UM że tak Przeciwnicy polityczni walczą o powrót do władzy?. A moze ktoś z mieszkańców mojego miasta uświadomi mnie co dobrego SLD zrobiło dla miasta Częstochowy SAMO nie na cudzych placach bardzo prosze o wpisy, bo może coś waznego przeoczyłem::)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: o co ta cała awantura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:16 O wszystko.Poczytaj sobie dokumenty w Urzędzie Miasta, a nie na forum, to wyciągniesz wnioski.Nie dziwię się,że nic nie wiesdz,skoro cię tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: o co ta cała awantura? 09.11.09, 17:37 A , przepraszam, czemu stąd wyjechałeś? Pytam, jako mieszkaniec, który tu mieszka od zawsze, znaczy od urodzenia i chce mieszkać do śmierci. Ponieważ mam statystycznie jeszcze trochę lat do przeżycia, to zależy mi, żeby tu się dobrze mieszkało. Jeśli tu tak pięknie, to trzeba było tu mieszkać dalej. Wiesz, z daleka wszystko wygląda ładniej. Twój argument, że "z prezydentem miasta można normalnie po ludzku porozmawiać" mnie rozbawił - tak ogólnie, to ja jako mieszkaniec nie muszę nawet wiedzieć, kto jest prezydentem, nie muszę z nim rozmawiać, bo on od tego ma swoich urzędników, żeby mieszkaniec rozmawiał z nimi i załatwiał swoje sprawy. Miałam możliwość razem z moimi sąsiadami z Szymanowskiego rozmawiać z prezydentem na żywo w sprawie mojej ulicy. Na wstępie prezydent obraził jednego z moich sąsiadów, bo ten śmiał się zapytać o sprawy dla nas ważne, a nie w nabożnym skupieniu słuchać wywodów Pana Augustyna. Fakt, nabożne skupienie było jak najbardziej na miejscu, bo spotkanie z mieszkańcami, zamiast w Urzędzie Miasta odbyło się w Kaplicy przy ul. Kilińskiego. Tylko temu Prezydent zawdzięcza, że na spotkaniu nie padły mocniejsze słowa, chociaż niejednego z mieszkańców język świerzbiał. Ale Prezydent jak małe dziecko schował się za sutanną proboszcza. Nie pierwszy raz zresztą. Kiedy zdesperowani hutnicy kilka lat temu przyszli pod Urząd Miejski z pikietą, też do nich nie wyszedł. Byłam tam, pamiętam jak się wtedy czułam. Za to w na spotkaniu w parafii św. Jakuba nie omieszkał się pochwalić, jak ratował Hutę. My po prostu nie chcemy Prezydenta od przecinania wstęg przy kolejnych fontannach i pomnikach. Każdy z nas chce pracować, chce, żeby pracę miały jego dorosłe dzieci. Wiem z doświadczenia, jak wygląda praca w zakładzie, który może upaść, wiem, jak się czuje bezrobotny w naszym Urzędzie Pracy, bo w mojej rodzinie i to przerabialiśmy, wiem, jak pracuje się u pracodawców, którzy zatrudniają na pół etatu, a żądają pracy na cały etat, albo więcej. Boom gospodarczy Częstochowę ominął szerokim łukiem, uciekają przedsiębiorcy, którzy chcą cokolwiek tu zdziałać. Jaki młody człowiek bedzie chciał tu mieszkać, pracując za 1300 zł netto? Poczytaj sobie o sesji Rady Miasta, gdzie była okazja porozmawiać przy radnych z Operatorem miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,89395,7193357,Nic_z_tej_wspolpracy_nie_bedzie.html Prezydent Wrona po prostu wyszedł. Poczytaj o mieszkańcach kamienicy na Katedralnej, którzy mimo prawomocnego wyroku Sądu nie mogą mieszkać u siebie, o działkach sprzedanych sam wiesz komu za grosze i innych działkach kupionych od tego samego sam wiesz kogo za całkiem niezłą kasę. Moją kasę, twoją kasę, naszą kasę - z naszych podatków. Idź pod Kościół i przynieś sobie ulotkę, gdzie Prezydencka Wspólnota robi ludziom wodę z mózgu, nawołując, nie do tego, żeby zagłosować "NIE" w referendum, co byłoby uczciwe, tylko, żeby w ogóle nie iść na referendum. Radny Maranda, proszony przeze mnie o zajęcie się sprawą mojej ulicy wymówił się ważnymi sprawami, które nie pozwalają mu zająć się naszą sprawą. Popatrz teraz, jaki aktywny. Też bym broniła fuchy w MPK. Na pewno nie za 1300 zł. Za to Rzecznika Leśnikowskiego, coś ostatnio nie widać na forum, ostatnio tak aktywnie bronił swojego stołka, tak wdawał się w pyskówki z forumowiczami, że chyba nawet jego pryncypał uznał, że przegina i może przed Referendum więcej zaszkodzić niż pomóc. Przedtem nikomu nie przeszkadzało, że nas obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowa Re: o co ta cała awantura? IP: *.alfanet24.pl 09.11.09, 22:05 Segel na nowego prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Obiektywne spojrzenie -Segel 09.11.09, 23:22 Szacunek i slowa uznania za pani Segel ,za zdrowa ocene i obiektywne spojrzenie na problemy czestochowskie. Docenic i nagrodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 -Tak zwana Twoja " awantura" 09.11.09, 18:55 -Pawle.W- Przyjezdzasz na jeden dzien do "swojego miasta" i pytasz sie sasiadow; -Co slychac w Czestochowie? Ouau !!! Przypatrz sie swojemu wypracowaniu,zrozumiesz dokladnie o co chcesz spytac,poniewaz zadajac infantylne pytanie juz na wstepie odpowiadasz sobie tak,jakbys chcial slyszec wlasnie te odpowiedz. Troche podejrzanie brzmi ta Twoja ciekawosc. Bo skoro umiesz poslugiwac sie komputerem,i czytac co pisza inni ludzie niz Twoi sasiedzi,wiec udawanie niepoinformowanego i biednego niezorientowanego "goscia" w swoim miescie jest po prostu zalosne. Kto Ci napisal ten PR. Piszesz ze z prezydentem mozna normalnie porozmawiac. Tak to prawda.Z prezydentem mozna sobie normalnie po ludzku porozmawiac wtedy,kiedy jest sie z jego druzyny,albo mowi sie tylko to co On chce sluchac,albo nie mowi sie wcale,tylko slucha jego samochwalczych beanow. Przykro Ci ze prezydent ne zrobil czystki i nie zmiotl wokol siebie ludzi,ktorzy maja inne zdanie o swiadomie dokonywanym "samobojstwie" miasta. Po prostu swietne podejscie do rozumienia podstawy wspozycia i egzystencjii w tzw."swietym miescie"-Czestochowie. Nieswiadmie popelniasz gafe,za gafa. Zdecydowales sie "stad wyjechac",tak piszesz. Wiec dlaczego nie wracasz,skoro jest tak pieknie,miasto kwitnie,i rozwija sie.Tak,ja tez proponuje Ci wyjazd z rejonu Alej,z tzw.cetrum dalej.Do peryferyjnych dzielnic.Albo nawet nie tak daleko. Oprocz SLD sa tez inne ugrupowania,ktore mialy udzial w podziale odpowiedzialnosci za dokonany rozwoj. Uzywanie SLD jako przynety by antagonizowac mieszkancow,jest miejscowa,doskonale opracowana przez obecnego prezydenta i jego legionistow metoda. Nie zauwazyles zadnego zaangazowania mieszkancow? Poniewaz Ci nie pozwolono. Biedny "gosciu" w swoim miescie.Wszystko tutaj na kazdym poczatku elekcjii,dzieje sie za sprawa mieszkancow ktorych za kazdym razem,przy pomocy wygranej,zdobywajacy wladze troche odstawiaja na bok. Ale to co dzieje sie teraz w Czestochowie,od pewnego czasu przybralo forme farsy i kpiny z ludzi.Czego ostatnim eleMentem jest potraktowanie nas mieszkancow,jak leszczy i przypisywanie na sile,do tej formacji nad ktora wisi cien spadkobiercow bylego systemu. Natomiast obecny prezydent i jego ekipa doskonale korzysta ze starych metod. -"Nie pasuje,to morda w kubel" Ale nie bierze sie pod uwage ze zwykli mieszkancy sa juz zmeczeni wykorzystywaniem ich przez tych,co pod pozorem troski i opiekunczosci,angazuja sie w bardzo podejrzane uklady,narazajace nas na niechciane oceniania postaw moralnych tychktorzy maja dawac swiadectwo uczciwosci i moralnosci. Tak wiec spytaj sie jeszcze raz swoich sasiadow,ktorzy opowiedza Ci co "Twoja matuszka" jak to ciekawie okresliles,tutaj zrobila.A pozniej zapytaj prezydenta Wrone o jego zdanie.Na pewno sie zrozumicie. -Przeciez z nim,kazdy moze normalnie pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mirage75 Re: -Tak zwana Twoja " awantura" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 00:39 ale franzolisz popaprancu az zal d..e sciska jak sie te twoje wypociny czyta, spadaj na drzewo prostowac babany Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: -Tak zwana Twoja " awantura" 10.11.09, 02:25 Generalnie frajerom bez twarzy nie odpisuje,ale widzac bazgroly tchorza ktory ukrywa swoja twarz z braku odwagi,pozwole zrobic sobie wyjatek w swoim kodeksie postpowania. I co jeszcze powiesz orangutanie ktory nie zdazyl na swoja kolejke w procesie ewolucji zycia na ziemi. Doskonale wiem z kim mozna Cie utozsamiac. Brakuje Wam odwagi by nie tylko stanac do rywalizacji na otwartym polu,przynajmniej probowac walczyc.Ale tez chowacie sie sie za roznymi przykrywkami by ukryc swoje rozzalenie,brak ambicji i odwagi. Trzeba umiec wygrywac,ale takze przegrywac z honorem.Ale trzeba umiec przede wszystkim walczyc i postepowac jak ludzie z honorowymi zasadami. Brakuje Wam juz odpowiedzi na uczciwie zadane pytania,wiec sie wijecie ze strachu i robicie faux pas. Poniewaz sie nie przedstawiles,a zlosc do swiata niszczy Twoje szare komorki,nazwe Cie poprostu;- nikim. Bez twarzy,bez wyrazu. A wiesz co to oznacza,kiedy mowi sie do kogos ze nie ma twarzy? I powiem Ci beztwarzowcu. Wez sobie tego Twojego babana i wloz go sobie tam gdzie nie dochodzi sloneczko. Zrobi Ci sie swojsko i milutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Pawle M. ciągnij się IP: 77.255.74.* 09.11.09, 23:06 Pawle M. na jaki etacie pracujesz u Wrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek konkrety!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:47 Te posty świadcza o waszym poziomie inteligencji inaczej, szczekacie a o konkretach ani mru mru nie odwołuje się tak według widzimi się człowieka za wszystko, tylko za coś?. 1.Ja mam pretensje do prezydenta na przymykanie oka w sprawie p. Augustyna powinien go odwołać ze stanowiska za III Aleję, kładkę przy ul. Jana PawłaII, za partackie wykonanie dróg w mieście . 2. Za utrudnianie prowadzenia ludziom działalności np. ul. Dekabrystów, zamkniete Paby a kiosk z gazetami ma koncesje i może sprzedawać alkohol!! to jest chore inni właściciele płacili ciężkie pieniądze za koncesie do kasy miasta, koncesje zabrano pieniędzy nie oddano!. teraz czekam na was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: konkrety!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 20:12 i co brak konkretów, nic konkretnego nie potraficie napiszać??, jak jest cacy to z czym i kim łosie walczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: no i jak tu PiS miał poprzeć Wronę? IP: *.51.57.168.tvksmp.pl 09.11.09, 15:20 No to przyjed do tej Częstocowy i tam trochę pomieszkaj, a potem dyskutuj............................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł M dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:20 Tylko tyle potraficie napisać, pytam na forum, bo na forum jest wnagonka, żadnch konkretów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pawła M vel ??? Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 16:32 Chłopie, chciałbym wierzyć że nie jesteś stąd, ale jakoś nie mogę. Pachniesz mi Wroną na kilometr, "także nie rżnij głupa" i nie prowokuj. Każdy inteligentny człowiek czyta ze zrozumieniem i wyciąga wnioski czego i Tobie życzę. A tak na marginesie fajną masz pracę, raz w miesiącu i to w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł M Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 17:55 > Chłopie, chciałbym wierzyć że nie jesteś stąd, ale jakoś nie mogę. Pachniesz mi > Wroną na kilometr, "także nie rżnij głupa" i nie prowokuj. Każdy inteligentny > człowiek czyta ze zrozumieniem i wyciąga wnioski czego i Tobie życzę. > A tak na marginesie fajną masz pracę, raz w miesiącu i to w Częstochowie A i owszem fajną mam pracę jestem profesorem akademickim!, dojeżdżam raz w miesiącu z innego ośrodka akademickiego i nie jestem prezydentem Wroną i może szkoda bo gdybym byl na jego miejscu to nie dopuściłbym do takiej sytuacji!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 18:17 Wrona nie ma moralnego prawa rządzić tym miastem. On doskonale o tym wie, ale za dwa dni wszyscy sie o tym przekonają.Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temisda Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 19:40 > Wrona nie ma moralnego prawa rządzić tym miastem. On doskonale o tym > wie, ale za dwa dni wszyscy sie o tym przekonają.Cierpliwości. Przeczytaj ten tekst jeszcze raz tylko ze zrozumieniem , czy masz swiadomosc ze za to co napisalas grozi ci prokurator!! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: dalej nie wiem o co chodzi? 09.11.09, 21:00 Pawle M.! W opinii wielu mieszkancow miasta [i moim tez] Wrona jest zwyczajnie marnym gospodarzem miasta. Nieudacznikiem, ktory nie potrafi zadbac o to co mu powierzono. I TO widac. Zauwaz, ze wlasciwie kazda jego robota dla miasta jest zwyczajnie spieprzona. Listy tego kilometrowej dlugosci znajdziesz na tym forum. Tez troche innych miast zdarzylo mi sie poogladac i tez pamietam miasto za komuny. I tamte tempo zmian w miescie. I jakos nie widze wiekszej roznicy. To samo rozpapranie i to samo dziadostwo wykonawcze i to samo dzialanie bez wizji i polotu. Moze on inaczej nie potrafi, moze ugrzazl w tym urzedowym bagienku i niczego juz wiecej nie jest w stanie wymyslic. I ludziom sie juz przejadlo do tego stopnia, ze chca "wywalic ptaka". Zauwaz, ze wybiera sie na prezydenta miasta kogos kto ma sluzyc ludziom i dzialac na ich korzysc, a nie dla wlasnego poklasku. Dla mnie takim symbolem arogancji Wrony w stosunku do mieszkancow jest ta nieszczesna kladka zerwana kilka lat temu przez ciezarowke. Mozna ja bylo naprawic szybko ku korzysci wielu ludzi, ktorzy z jej uzywali do wypadku. I do dzis tego w sumie byle czego z punktu widzenia inwestycji miejskich nie zalatwiono mamiac ludzi jakimis wspanialymi" planami w dalekiej przyszlosci. Zlosliwosc to, czy glupota, albo zwyczajna nieporadnosc. Czy pokazanie ludziom "kozakiewicza" zeby powiedziec JA TU RZADZE i zadne segel i inni wojownicy nie beda mi mowic co mam robic. Na poczatku bylem sceptykiem, bo zostal jeszcze rok do nowych wyborow, ale dzis uwazam, ze takie referendum to takze przestroga dla nastepcow Wrony, ze jesli beda tak samo postepowac, to ludzie pokaza im czerwone kartki, albo przynajmniej zolte jesli nie uda im sie odwolac wynajetego przez nich urzednika do porzadnej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 21:10 forum.gazeta.pl/forum/w,55,44175078,44257471,Re_Co_to_sa_Scieszki_zdrowia_.html pluto jak zwykle głupio piszesz a w innych wypowiedzach chwalisz Wronę. Wstydu oszczędź ... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: dalej nie wiem o co chodzi? 09.11.09, 23:39 Gość portalu: SLD napisał(a): >forum.gazeta.pl/forum/w,55,44175078,44257471,Re_Co_to_sa_Scieszki_zd rowia_.html > pluto jak zwykle głupio piszesz - Nie czytaj! Przymusu nie ma. A jak juz, to wyjasnij mniej glupio co cie boli. a w innych wypowiedzach chwalisz Wronę. Niekoniecznie, bo jakos nie przypominam sobie, zebym nalezl do jego wielbicieli. Moze jakies cytaty z tego chwalenia. Wstydu oszczędź ... Tobie? A z jakiej racji? Wstydzic bym sie musial, gdybymzafundowal sobie nick SLD, PiS, albo inny LPR. A takze gdybym w odpowiedzi na twoj post napisal to samo, co jeden rynsztokowiec napisal pod twoim. A w temacie archiwaliow, to nie bardzo wiem o co ci chodzi. Co ma Wrona do sciezek zdrowia? Kasuje fizycznie przeciwnikow? paluje kogos na ulicach, wysyla zomo na tych co ich nie lubi? Nie zauwazylem. Dla mnie jest marnym urzednikiem i gospodarzem. I to tyle i az tyle. Moze to i glupie, ale zdaje sie, ze takich jak ja glupich jest wiecej. Wiec nie jest zle:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 23:11 on jest zwyczajnym debilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.09, 23:01 Spierd..j , Ty głupi psie Pluto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do onego Re: dalej nie wiem o co chodzi? IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 23:14 krzyk bezradności i rozpaczy w wykonaniu zwolennika TW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no bo on raz w miesiacu IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 19:53 przyjezdza do wrony po sprawozdania i zamowienia na wode swiecona i wstegi i nozyczki zalosny!!! ja wrocilem po 3 miesiacach i niczego lepszego nie widze....natomiast kierowca BUSA MOWIL JADAC DO cz-wy... oooo przed CZ-WA TAKIE PIEKNE DROGI A W MIESCIE SAME DZIURY daaaaaaaaaaaalekoo poza granicami miasta niesie sie echo o zlym przeydencie miasta WRONA ODEJDZ WSTYDU OSZCZEDZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Referendum! Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: 212.87.241.* 09.11.09, 21:07 www.referendumczestochowa.pl - ratujmy miasto !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLUS Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.09, 21:39 To fakt, wiele środowisk popiera Prezydenta Wronę. A nic już chłopcom, spoconym w pogoni za władzą, nie pomoże. Partyjki i ich liderzy pokazali co potrafią. Czyż wszyscy obecni posłowie liderzy PO, PiS i SLD nie przegrali w wyborach z Prezydentem Wroną? Referendum im się nie uda. Poczekajmy do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.centertel.pl 09.11.09, 22:00 Nie mogę się już doczekać poniedziałku,mam nadzieję obudzić się i innym,lepszym mieście,bez obłudy i hipokryzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minus Re: POLSKA XXI popiera T. Wronę! IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 23:16 Najciekawsze, że ci popierający ukochanego Wodza co innego mówią w prywatnych rozmowach. Idź już spać, rano do Urzędu trzeba wstać! Odpowiedz Link Zgłoś
czestoch-15.11.2009 Popierają bo nie wiedzą o CzPK 09.11.09, 23:28 Popierają, gdyż nic nie wiedzą o biogazach z CzPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Popierają bo nie wiedzą o CzPK IP: *.centertel.pl 09.11.09, 23:29 Wiedzą,wiedzą, to na deser Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od kiedy Re: Popierają bo nie wiedzą o CzPK IP: *.apus-net.pl 09.11.09, 23:38 czy trzeba być na stałe zameldowanym w Częstochowie by głosować w referendum.Czy tylko czasowo?Bo jak czasowo to manipulacja pewna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Popierają bo nie wiedzą o CzPK IP: *.centertel.pl 09.11.09, 23:41 już ktoś kiedyś pisał na tym forum,ile jednego dnia zameldowało się na pobyt czasowy zakonnic Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Transparentnosc obowiazkowa 09.11.09, 23:55 Jezeli mieszkancy zdecyduja sie powiedziec adieux panu Wronie,wtedy otworzy sie przedpole do szczegolowego wyjasnienia scisle chronionych tajemnic tej ekipy. Mieszkancy na pewno upomna sie o ciag dalszy,czyli wyjasnienie wszelakich zawilosci,i niejasnosci zwiazanych z dzialaniem spolek miasta,oraz ludzi tam zatrudnianych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Popierają bo nie wiedzą o CzPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 00:56 i o układach w PR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpicel Do Pawla M. z Gliwic IP: *.anonymouse.org 10.11.09, 03:22 Pawle M. Pana częstochowianin jak z koziej du..y trąbą. Zna Pan Częstochowę najprawdopodobniej z tego co Panu opowiada pański kolega ,też M. tyle,że M. z MPK Częstochowa. Mogę to bardzo łatwo udowodnić.Darujmy sobie jednak personalne ujawnianie danych osobowych. Wrona i jego rzecznik bardzo nisko już upadli,sięgając po poparcie z Gliwic i to skąd? Ano z Polski XXI,stowarzyszenia kanapowego. Zajmij się Pan lepiej karierą w nowym stowarzyszeniu.Niedawno przecież Pan opuścił inne. I bardzo proszę nie kłamać a jeżeli już to w swoich Gliwicach nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Do Pawla M. z Gliwic IP: *.net.stream.pl 10.11.09, 11:07 Coś mi się wdaje, że to Marek Morawiak prezes oddziału Gliwice XXI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuga Polska XXI popiera T. Wronę-SABA też ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:12 Poniżej lista popierających Wronę , pominięto Sabę ? : Koło Parlamentarne "Polska Plus" w Sejmie VI kadencji Skład utworzonego 21 października 2009 koła poselskiego: * Ludwik Dorn – przewodniczący * Lucjan Karasiewicz * Piotr Krzywicki * Jan Filip Libicki * Jerzy Polaczek * Jarosław Sellin * Jacek Tomczak * Kazimierz Michał Ujazdowski * Andrzej Walkowiak Wszyscy posłowie "Polski Plus" zostali wybrani z listy Prawa i Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: Polska XXI popiera T. Wronę-SABA też ? IP: *.chello.pl 11.11.09, 23:15 Ile tu dają za słowo ? Powiedzcie wreszcie. I gdzie wypłacają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: Polska XXI popiera T. Wronę-SABA też ? IP: *.chello.pl 12.11.09, 19:34 UM mówi, że nic nie wie i nie chce płacic. To kto tu daje kasę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa jest Re: Polska XXI popiera T. Wronę-SABA też ? IP: *.net.stream.pl 12.11.09, 19:37 Musisz bezpośrednio do Wrony, ewentualnie do Leśnikowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś