26patka 10.11.09, 19:59 Co polecacie: jakie modele, jaki producent? lepsza plazma czy lcd? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alonzo Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora IP: 195.205.202.* 13.11.09, 11:13 plazma lepsza na pewno. LCD ma brzydki obraz ale sporo tańszy od plazmy ja osobiście uważam telewizory kineskopowe. Firma : Sony ,Philips ,LG Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora 13.11.09, 11:24 a co to za herezje. plazmy sa tansze, i sprzedaje sie ich o wiele mniej niz lcd, zzeraja wiecej pradu i podobno sa podatne na awarie. jesli moge cos polecic, to telewizoru lcd z podswietleniem led, np. sharp aquos lc-40le700e choc nie jest tani, ewentualnie sony bravia z serii x,w lub z, tak czy inaczej co najmniej 3200zl za telewizor 40 cali. przy zakupie zwroc uwage na to czy ma rozdzielczosc 1080, czestotliwosc 100hz, tuner mpeg4, regulacje jasnosci. i jak najdluzszy okres gwarancji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx LCD 32 cale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 11:18 Lcd 32 cale który polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knd Re: LCD 32 cale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 11:54 Plazmy dużo więcej żrą prądu, faktycznie kiedyś była różnica w jakości i Plazma biła LCD na głowę teraz to się zmieniło a z racji mniejszego poboru prądu LCD są bardziej rozwijane - jeżeli chcesz LCD to tak jak pisali wyżej bravie, samsunga, ewentualnie LG (tylko te z 5 letnią gwarancją) - oczywiście FULL HD, odradzam sharpy, toshiby. To tylko moja opinia. Osobiście mam samsunga serie VI i jestem b. zadowolony. Jeżeli masz więcej kasy i zależy ci na oszczędnościach to polecam TV w technologii LED - dużo mniejsze zużycie prądu przy zdecydowanie lepszej jakości obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: LCD 32 cale IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 12:53 posiadam plazme 42 LG.programy odbieram z tv "N".odbiór HD .polecam !!!na zadnym lcd nie widzialam takiego odbioru.jesli chodzi o rachunki za prąd to nie zauwazylam kolosalnej róznicy.a nawet gdyby byla to warto.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: LCD 32 cale IP: *.xdsl.centertel.pl 13.11.09, 12:58 poczytaj więc uwaznie instrukcje obslugi i zużycie energii a pozniej pisz z sensem. swojego sprzetu i podobnego LCD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: LCD 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 17:32 Gość portalu: !! napisał(a): > > poczytaj więc uwaznie instrukcje obslugi i zużycie energii a > pozniej pisz z sensem. > > swojego sprzetu i podobnego LCD. Zapoznaj się najpierw z zasadą działania i sposobem pobierania energii LCD i plazmy, a później pisz z sensem. Faktyczny pobór w obu przypadkach jest na zbliżonym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkle_breeze Re: LCD 32 cale 31.01.10, 20:51 Mnie się spodobał ten tryb oszczędzania energii w nowych LCD od LG, jak czytałam recenzję 32" co prawda, ale jednak z serii 2000 to się okazało, że na serio malutko tego idzie, nawet recenzenci byli zaskoczeni. Więc w kwestii energooszczędności jest jakiś wybór :) Odpowiedz Link Zgłoś
raiss Re: LCD 32 cale 31.01.10, 23:09 Szczególnie, że teraz firmy mocno stawiają na ochronę środowiska. A ten LG rzeczywiście jest bardzo oszczędny. Bardzo dobry telewizor, szczególnie w stosunku jakość/cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora IP: *.net.stream.pl 14.11.09, 20:58 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora IP: 195.205.202.* 31.01.10, 22:47 plazma panasonica max pobór 250 wat ,i zależy on od poziomu światła wyświetlanego w danej chwili.lcd stale pobierają np 150 czy 180 wat,plazma ma podobny pobór mocy co lcd .Plazma ma naturalne kolory prawdziwą czerń i biel,w lcd wszystkie parametry są podbijane sztucznie,poczytaj profesjonalne strony dotyczące tych technologi Odpowiedz Link Zgłoś
terl_1 Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora 31.01.10, 22:50 Tak poczytaj, i poczytaj nie tylko o plazmach ale tez o LCD wtedy nie bedziesz naganiał na plazme Odpowiedz Link Zgłoś
terl_1 Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora 31.01.10, 22:42 Samsung z serii 650 (651) to taki z bajerami podobny do niego Sony (chyba też z serii 5 lub 6) reszta daleko w tyle, i nie 32 cale tylko 37 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kikut20 Re: LCD czy PLAZMA_wybór telewizora 31.01.10, 22:57 najlepsze plazmy bo są tanie a jakość jest super a pobór prądu jest niewiele większy niż w kineskopowym tv. Odpowiedz Link Zgłoś