edgard4 25.11.09, 22:12 Jestem ZSZOKOWANY tą informacją! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bełt Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 22:35 panie edgar referendalny, po prostu kłamałes pan przez ostatnie miesiace - Wrona wojował z Jasna Góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_przemysleniach Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 22:36 Hehehe nie ma co być zszokowanym. Paulini jako dobrzy gospodarze walczą o swoje co im się zgodnie z prawem należy. Nie jest ich winą, że nasz UM nie potrafi walczyć o swoje. Urząd Miasta nie potrafi ani od Paulinów, ani od pielgrzymów wyciągnąć kasy żadnej. Strefą płatnego parkowania nie objęto okolic JG, dlaczego ? Trzeba być kretynem a nie gospodarzem żeby pozwolić na spieprzanie takiej ilości kasy rocznie. Tablica Niedzieli, która stoi jako ewidentna reklama na gruncie miejskim za darmo, dlaczego ? Bo wita pielgrzymów ? Kretynizm. Przykładów nawet z tego forum można by mnożyć sporo. Tak więc nie co być zszokowanym gospodarnością i walkę o kasę JG tylko niegospodarnością i brakiem szacunku dla kasy Urzedu Miasta !!! A może róznica polega na tym, że JG walczy o swoją kasę, a Wrona szastał naszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Być ubogim to oznacza mieć wszystko u Boga. 25.11.09, 23:08 Niech za mój komentarz posłuży cytat z księgi którą ci braciszkowie uważają za świętą: "Gdy wybierał się w drogę, przybiegł pewien człowiek i upadłszy przed Nim na kolana, pytał Go: Nauczycielu dobry, co mam czynić, aby osiągnąć życie wieczne? Jezus mu rzekł: Czemu nazywasz Mnie dobrym? Nikt nie jest dobry, tylko sam Bóg. Znasz przykazania: Nie zabijaj, nie cudzołóż, nie kradnij, nie zeznawaj fałszywie, nie oszukuj, czcij swego ojca i matkę. On Mu rzekł: Nauczycielu, wszystkiego tego przestrzegałem od mojej młodości. Wtedy Jezus spojrzał z miłością na niego i rzekł mu: Jednego ci brakuje. Idź, sprzedaj wszystko, co masz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdź i chodź za Mną. Lecz on spochmurniał na te słowa i odszedł zasmucony, miał bowiem wiele posiadłości." (Mk 10, 17-22) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Być ubogim to oznacza mieć wszystko u Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 23:26 Mamona paulinów juz dawno zaślepiła, a przykazanie miłosci bliźniego u nich nie istnieje!! ich motto to "szanuj bliźniego swego aż spadnie koszula z niego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Być ubogim to oznacza mieć wszystko u Boga. IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 23:33 A to pasibrzuchy w sukienkach - żenua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Być ubogim to oznacza mieć wszystko u Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 21:08 Oni doskonale wiedzą że Stwórca , Bóg czy jak go tam sobie nazywacie Ż A R T O W A Ł- a wy naiwniacy bierzecie te słowna poważnie i dlatego sobie nie możecie poradzić !!! Braciszkowie wiedzą doskonale że LICZY SIĘ TYLKO KASA, BAAAARDDDDDZZZOOO DUżooooo KASIORKI a reszta to bajer i pic na wodę!! A swoja szosą czy SAMOTNEMU człowiekowi z groszową emeryturą potrzebne jest do życia AŻ 67 metrów kwadratowych ?. Przecież JEGO NA TAKIE LOKUM NIESTETY NIE STAĆ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basen Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.net.stream.pl 25.11.09, 23:35 Wyluzuj ,wszystko zgodnie z regułą "służenia bliźniemu ".Służba ponad wszystko,kasa be. Spokojnie kolego toż Chrystus już raz przepędził tych co oddali się złotemu cielcowi ze świątyni,a ponieważ dzień jego powrotu jest bliski to wszystko wróci do normy.On już wie od kogo zacznie. ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.80-202-34.nextgentel.com 25.11.09, 23:43 hehehehhehe - moi drodzy, to co pisze ten szmatławiec już nie raz okazało się bzdurą, także nie podniecajcie się aż tak bardzo bo nikt dokładnie nie zna sprawy,a opierając się na relacjach szmatławca to można obudzić się z ręką w nocniku, to już zresztą nie pierwszy artyluł tej sku...ałej gazety szkalujący duchowieństwo, nie wiadomo czemu to ma służyć, dlaczego te miernoty z redakcji, nie piszą o prawosławiu o judaizmie tylko z uporem maniaka o katolikach, już widzę te pełne miłości komentarze pod adresem braciszków hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIEK Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.54.172.4.tvksmp.pl 25.11.09, 23:48 SKOńCZYL SIE P.WRONA skonc zyla sie kasa dla JASNEJ GORY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 00:09 Można się było tego spodziewać, odsunięto ich od koryta to się mścić teraz będą. A to, że jako kościół głąszący z ambony, że trzeba pomagać potrzebującym i słabszym stara się pozbyć rencisty ze swojej kamienicy nie robi na nikim wrażenia. Bo to przecież wiadome od dawna, że to czego kościół uczy, a co sam robi to dwie zupełnie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ECHO [...] IP: *.net.stream.pl 26.11.09, 00:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edgard4 Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 08:14 Informacja informacją, ale powstrzymaj sie koles od takich tekstów, nie nam oceniać zachowanie innych ludzi. Gość portalu: ECHO napisał(a): > A TO SS....SYNY W KIECKACH BIALYCH. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he? Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 20:33 edgard4 napisał: > Informacja informacją, ale powstrzymaj sie koles od takich tekstów, > nie nam oceniać zachowanie innych ludzi. A to niby dlaczego ma sie powstrzymać? Nazywa rzeczy po imieniu. Klechy to sku...syny i darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do he a ciebie to nie sku...syn IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 14:38 zrobił,a suka urodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 08:34 Nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem byłego ;) Prezydenta, ale trzeba pamiętać, że jeśli rozdawał grunty za "złotówkę" to robił to z poparciem rady miasta. Wystarczy sprawdzić, kto glosował za oddawaniem gruntów (PO, Wspólnota) i nie głosować na nich w trakcie najbliższych wyborów. Proste:) A miłosierdzie kleru i umiłowanie pomocy bliźniemu rzeczywiście jest znane od wieków. ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfin bez Iwana Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 11:25 panie boozar, czyli R. Za oddaniem gruntów głosowała Wspólnota i PiS z wyjątkami, a z PO tylko jedna osoba sie wyłamała, która jest obecnie posłanką. Dzieki PO i Lewicy oraz dwóm pisakom grunty nie poszły za "złotówke". I nie podawaj wiecej n ieprawdziwych informacji, bo w necie nikt nie jest anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 17:54 O ironio, o anonimowości poucza mnie ktoś, kto sam jest anonimowy (nie podaje danych, nie loguje się - hipokryzja się kłania). Ja nie mam nic do ukrycia, a Pan/i coś ma ? PS. Mnie bardzo łatwo zidentyfikować i proszę mi wierzyć jeśli chciałbym być anonimowy to byłbym anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 18:01 Jeszcze jedno - bonifikata 80-90% to jest sprzedaż za "złotówkę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apage satana Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 09:52 A czy płacą za tereny podjasnogórskie, które przed wojną należały do Polski, a które SLD podarował tym watykańskim wyznawcom Mamony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: 212.87.241.* 26.11.09, 20:36 od razu widać z kim trzymał Wrona... z białymi Paułami Odpowiedz Link Zgłoś
kingston34 To Wrona miał jednak wiele wad. 26.11.09, 00:45 Kilkaset tysięcy złotych odszkodowań z kasy miasta za czasów T.W. tylko w tak niewielkim wycinku gospodarki to musi szokować. Mit dobrego gospodarza -Wrony bardzo upada. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 06:36 Ja nie wierzę w to co czytam. To jakiś koszmar. Przecież o tym musi dowiedzieć się cały świat. Co na to Prymas Polski. Oni jeszcze mają mało pieniędzy! Jak to możliwe że istnieje takie draństwo w miejscu do którego pielgrzymuje cały świat. Jak oni mogą to robić Maryi ? Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 17:49 pozytywka-1 napisała: > Jak oni mogą to robić Maryi ? Maryja nie istnie, to taki mit wymyślony przez kler w celu wyłudzania pieniędzy od naiwniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 20:33 Chyba spadłeś z ksieżyca- przecierz ten uszaty Józek już o mały wlos miał od pis-iorów kasę na ten pomnik w Willanowie, to po zmianie na PO wymyslili że będzie to muzeum ŻEBY WYRWAĆ kasę. Wyjdzie coś na wzór maksizmu-leninizmu, podobno miał to być glempizm- pieronkizm. Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 07:24 "Miłosierdzie" kapłanów co do drugiej osoby jest znane od wieków, paserność i umiłowanie kasy też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarlejak Paulini też chcą pieniędzy 26.11.09, 08:13 czy ja dobrze rozumiem, to teraz jak sobie zażyczą 1500zł to miasto będzie musiało im tyle zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hha Re: Paulini też chcą pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 08:58 niestety teoretycznie tak , wystarczy ze udowodnią teoretyczny zysk ( wstepną umowe na wynajem - powiedzmy bardzo bogatej firmie która chciała akuray tammieć swoje biura ) i chciała tyle ( 1500 ) płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.21.pl 26.11.09, 08:22 W naszy miescie zamiast poszukac kasy na JG czy też walczyc o nowych inwestorów to się podwyższa podatki gruntowe z roku na rok. Jak widac na przykładzie paulinków nawet 400zł miesziecznie nie odpuszczą i mają racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Ten czynsz nie jest wygórowany IP: 77.255.69.* 26.11.09, 08:30 Po pierwsze - czynsz w wysokości 400zł za mieszkanie o takim metrażu to bardzo uczciwa stawka. Znajdźcie sobie podobną ofertę w Częstochowie - powodzenia. Po drugie - zapomnijmy na moment, że to Paulini. Niech to jest jakiś prywatny przedsiębiorca. I co? Nadal będziecie oburzeni, że ktoś domaga się swoich pieniędzy? Poza tym - jeżeli na prawdę są wierzący to wiedzą, że ze swojego postępowania będą rozliczeni. Jeżeli nie są, to i tak rozliczać ich będą wierni, których z roku na rok będzie coraz mniej i mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: paulini, a nie Paulini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 09:56 Paulini z dużej litery , to błąd ortograficzny. Podobnie jak w RParafialnej Ksiądz Proboszcz, Ksiądz Biskup, czy Plac Przed Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ortografa przez ten błąd to ty się urodziłęś IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 14:40 I jaka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kita Re: paulini, a nie Paulini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 18:37 tu nie chodzi o poprawną pisownię a o szacunek dla nich..nie zrozumiałeś"wielki" ortografie.cienki jesteś w myśleniu Odpowiedz Link Zgłoś
arab_z_taiwanu Re: Ten czynsz nie jest wygórowany 26.11.09, 12:45 Nie można patrzeć na to w ten sposób, że nie są to paulini a jakikolwiek inny inwestor, ponieważ jakikolwiek inny inwestor odprowadza podatek dochodowy (mniejszym bądź większym stopniu). Po drugie to ci panowie coś tam ślubują o ubóstwie i pomocy drugiemu człowiekowi, nie to co każdy inny inwestor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Ten czynsz nie jest wygórowany IP: 77.255.69.* 26.11.09, 13:53 Sądzę, że oni podatki od czynszu też muszą płacić, bo nie wierzę, że wszystko co robią nie podlega opodatkowaniu. A bycie wierzącym nie musi oznaczać, że ktoś ma na swoje konto utrzymywać biednych. Co do błędu ortograficznego to przyjąłem i postaram się zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Ten czynsz nie jest wygórowany 26.11.09, 18:10 Jak wiadomo, kościelne osoby prawne mają obowiązek składania deklaracji podatkowych dotyczących nieruchomości, w których prowadzona jest działalność gospodarcza. W Częstochowie Kościół wykorzystuje w ten sposób mnóstwo swoich dóbr, ale czy składa wymagane przez ustawę deklarację - bardzo wątpię. A bardzo często działalność gospodarcza prowadzona z "przeznaczeniem" na cele sakralne od czego nie płacą podatku, lub płacą wielokrotnie niższy niż przeciętny obywatel. "A bycie wierzącym nie musi oznaczać, że ktoś ma na swoje konto utrzymywać biednych." - całkowicie się z tobą zgadzam- niestety paulini to nie są zwykłe owieczki płacące podatki, co w połączeniu z ich nauczaniem, o tym żeby pomagać ubogim itp.itd., pachnie dość mocno hipokryzją. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Ten czynsz nie jest wygórowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 13:44 wokól jasnej góry tzw. siostry prowadzą w wielu domkach działalność gospodarczą , starsze osoby ,za oddawanie renty ,są tam pod opieką a w piwnicach są wydawane odpłatnie posiłki oraz odpłatnie przyjmują pielgrzymów na noclegi . Nikomu nie zgaszając , a zatrudniają osoby do prac w kuchni i do opieki nad osobami które tam mieszkaja . Nie ma tam kontroli PIP sanepid itd , bo to miejsca święte ? To nie jest działalność gospodarcza , to co to jest ?jak się na tym zarabia bez kasy fiskalnej itd itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Ten czynsz nie jest wygórowany IP: *.chello.pl 26.11.09, 14:47 >Po drugie - zapomnijmy na moment, że to Paulini. Niech to jest jakiś prywatny przedsiębiorca. I co? Nadal będziecie oburzeni, że ktoś domaga się swoich pieniędzy? ale to są Paulini, a nie prywatni kapitaliści. Ja wiem, że Kościół nigdy nie lubił lewicowości, ale tak jawnie opowiadać się po stronie metod kapitalistycznych ("liczy się tylko zysk, nie masz kasy spadaj"), to już jest grubo z lekka... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-bacha Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 08:31 I dziwić się, że ludzie rzadziej chodzą do kościoła, kiedy duchowni w kazaniach wygłaszają wzniosłe słowa o miłości bliźniego, po czym dowiadujemy się o takich wydarzeniach.Jasna Góra to nie jest już miejsce kultu i modlitw, to świetnie prosperująca firma, która ma przynosić dochody jak każda inna, więc może tak samo powinna płacić podatki??? ( że tak naiwnie zapytam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożka Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 08:56 Wcale mnie to nie dziwi. Kilka lat temu poszłam jak zwykle na Jasną Górę po opłatek ale od zakonnicy usłyszałam "za parę groszy to ja tutaj opłatków dawać nie będę" - byłam tak zaskoczona, że zaniemówiłam, tym bardziej ,że ona nawet nie wiedziała ile chcę za niego zapłacić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulem Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.09, 17:15 Nie wiem co ma wspólnego kościół z religią. To po prostu organizacja która czerpie zyski z ludzkiej naiwności bo jeśli rzeczywiście bóg istnieje to nie interesują go klapane formułki w postaci pacierza czy datki na kościół. Jest BOGIEM - może wszystko, a tak miałkie i przyziemne sprawy go nie dotyczą. Za co w ogóle idzie się do nieba? Za dobre uczynki? Jeśli tak to nie trzeba do tego pośrednika w postaci kościoła i jego pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
erykartowski Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 09:45 Kochani litościwi braciszkowie... Głodnego nakarmić, bezdomnego przygarnąć... Tak wygląda prawdziwy obraz polskiego kościoła niestety. Kasa kasa i jeszcze raz kasa a potem kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASA Te pozwy to pewnie w myśl miłości bliźniego IP: *.apus-net.pl 26.11.09, 10:10 Te pozwy to pewnie w myśl "miłości bliźniego" i "nadstawiania drugiego policzka". "kto chce prawować się z tobą i wziąć twoją szatę, odstąp i płaszcz"...... jak się prosto o tym mówi z ambony, a życie pokazuje jak jest PRAWDA. Kasa, kasa, kasa. z drugiej strony, jak facet nie chce płacić za mieszkanie to co z nim zrobić, tylko do sądu. na bruk paulini nie mogą go wyrzucić siłą, bo to by dopiero było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-1971 Re: głodnego nakarmić, spragnionego napoić IP: 77.255.174.* 26.11.09, 12:44 KK już dawno wypiał się na to co głosi ewangelia . Nie ma w nim miejsca na miłosierdzie, panuje żądza pieniądza . W imię Jezusa siegają tylko do naszej , przepraszam, Waszej kieszeni . Handlują sakramentami, których powinni udzielać . Kapłaństwo to już nie posługa, a zawód . Kościół to firma nastawiona na zysk . Bóg rozliczy nas z uczynków wobec bliźnich i braci mniejszych, a nie z ilości odbębnionych mszy i przyjętych komunii . Biorąc pod uwagę postępowanie braciszków to mozna się zastanawiać czy oni wogóle wierzą w Boga . Lokator nie powinien był zaprzestawać płacić czynszu . Powinien uiszczać poprzednią stawkę czynszu . Odpowiedz Link Zgłoś
mirekg1963 Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 10:59 No oczywiście, Im ciągle mało...Zawłaszczyli sobie już całą turystykę w mieście to teraz pora wziąc sie za nieruchomości i wydębić od biednego miasta jeszcze jakieś ostatnie grosze. To przecież po bożemu i takie miłosierne...Niestety w biznesie i religii sentymentów nie ma, liczy się tylko pieniądz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Paulini-wredni współcześni faryzeusze IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.09, 11:58 Niestety ta informacja nie jest szokująca i to jest straszne,ci bezczelni hiporyci już od dawna robią co chcą i mało kto zwraca nato uwagę,dla pieniędzy zrobią wszystko,mam nadzieje że w końcu skończy się w alejach ich agitacja przez głośniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator chora kobietaw zielonym płaszc pod bramą klasztoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 12:14 Pod bramą klasztoru od strony siedmiu kamienic stoi zazwyczaj schorowana kobieta w zielonym płaszczu. zaczepia ludzi prosząc o datki, zawsze zaczyna od słów: "czy mogę się pani/pana coś zapytać...". Niedawno z klasztoru wychodził stary ksiądz i na jej prośby o wspomożenie powiedział: "a skąd ja mam wziąć?? NI MAM". dlaczego nikt jeszcze nie zainteresował się losem tej kobiety, jest ona obiektem żartów i agresji pod murami klasztoru, sama też niejednokrotnie umęczona obojętnością rzuca wiązankę przekleństw pod adresem ciemiężycieli. zwykła ludzka uczciwość nakazuje, by przyjrzeć się sytuacji tej kobiety - każdy wie o jej istnieniu, bo snuje się ona wokół klasztoru, parku i alej. czy ten obowiązek rozmodleni ojczulkowie też pozostawią miastu? czy tego nauczał Jezus??? Może chociaż GAZETA zainteresuje się tą kobietą, bo mieszka ona ponoć w bardzo trudnych warunkach, jest prześladowana przez wyrostków z pobliskich szkół??? Kolejna sprawa to odpędzanie modlących ludzi z pierwszych rzędów krzeseł. Przecież biletów na te krzesła nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopo Ksieza mieli nasladowac Chrystusa i sluzyc biednym IP: 91.106.125.* 26.11.09, 15:22 ludzia,a nie sluzyc Diablu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to proste Re: Ksieza mieli nasladowac Chrystusa i sluzyc bi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 18:52 Gość portalu: kopo napisał(a): > > ludzia,a nie sluzyc Diablu!!! Nie mieli, nigdy nie mieli, zarówno diabełki jak i chrystuski i cała ta durna mitologia razem z obiecankami cacankami o życiu wiecznym w raju to bajki wymyślone aby trzepać kasę na masach. To takie proste a paradoksalnie wciąż motłoch się na to nabiera. Ze strachu przed śmiercią głupi ludzie są w stanie łyknąć wszystko, nawet największą bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajo2 Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.chello.pl 26.11.09, 16:27 Oto prawdziwy obrazosciola,niema zadnych zasad chrzescijanskich,tobie mowia wyzbadz sie konsumcji bo prawdziwy jest duch! a sami przykladem nie swica ,czy aby oni sa wierzacy ? nierychomosci ,mamona, ot cala prwda w Krakowie wikszosc nieruchomosci czy to sie kosciolowi należalpo czy nie po symbolicznuch cenach a potem za grube pieniadze odsprzedakja roznym iwestorom,gdzie wira gdzie duch! wydaje mi sie że Bóg juz dawno oposcil te "przedsiebiorstwo" jes wniebie a nazziemi zapanował szatan niem i nie bedzi wspolczucia dla bliznich, przeciez powiedziane jest "szanuj blizniegojak siebie samego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Cieszcie się że u nich nie pracujecie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 16:47 Nawet nie wiecie jak traktują pracowników i jak mało im płacą, ciaglekłamia że nie mają pieniędzy, nikt z nimi nie chce zadzierać ani ZUS ani PIP. Na szczęście znalazłem nową pracę z daleka od kościoła i zakonników ale ci to tam zostają nie tylko sa zastraszani ale zarabiają mniej niż 1000zł, nie polecam najgorszemu wrogowi tam pracować!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolalatacz1 Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 16:41 niech im miasto juz w niczym nie pomaga a to sie tak rozzuchwalili przez Wrone bo im tylko klaskał i forse dawal niech teraz sobie sami radza i to sa chrzescijanie chyba tylko od kasy wstyd za ten zakon Odpowiedz Link Zgłoś
blablable100 Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 16:54 PAULINI!SKORO MOWICIE ZE BOG OSADZI KADZEGO ZA DOBRE I ZLE UCZYNKI,I WYROKIEMBEDZIE NIEBO ALBO PIEKLO,ALBO ZE WAZNE JEST CO BEDZIE WPRZYSZLYM ZYCIU BO ETAP ZIEMSKI JEST TYLKO CHWILA I KAZDY POWINIEN PRZE TOZYCIE PRZEJSC Z GODNOSCIA I KRYTYKUJECI KONSUPCJONIZM I ROZPASANIE,TO DLACZEGO TAK KURCZOWA PIELEGNUJECI DOBRA DOCZESNE , COS TU NIE TAK! CHYBA ZE BÓG WAS DAWNO OPOSCIL, A WY SLUZYCIE TYLKO JEDNEMU BOGU,BOGU PAZERNOSCI MAMONY, Odpowiedz Link Zgłoś
orzechdozgryzienia tajemnica kleru 28.11.09, 20:06 blablable100 napisał: > PAULINI!SKORO MOWICIE ZE BOG OSADZI KADZEGO ZA DOBRE I ZLE UCZYNKI,I > WYROKIEMBEDZIE NIEBO ALBO PIEKLO,ALBO ZE WAZNE JEST CO BEDZIE > WPRZYSZLYM ZYCIU BO ETAP ZIEMSKI JEST TYLKO CHWILA I KAZDY POWINIEN > PRZE TOZYCIE PRZEJSC Z GODNOSCIA I KRYTYKUJECI KONSUPCJONIZM I > ROZPASANIE,TO DLACZEGO TAK KURCZOWA PIELEGNUJECI DOBRA DOCZESNE , > COS TU NIE TAK! CHYBA ZE BÓG WAS DAWNO OPOSCIL, A WY SLUZYCIE TYLKO > JEDNEMU BOGU,BOGU PAZERNOSCI MAMONY, Kler już od dawna wie, że Bóg to wymysł - wystarczy ich tylko poobserwować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alidei Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 17:23 chciec to se moga darmozjady pieprz..one!!! Jeszcze im mało, kasy maja tyle ze kupiliby całe miasto!! Powinni za cos takiego dostac po mordzie a nie pieniadze... powinni płacić podatek miastu od tych wszystkich terenów i nieruchomości które posiadaja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicjaG Macoch wiecznie zywy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 18:08 jest odpowiednikiem bialych ojczulkow, nic sie nie zmienilo tam od wiekow, a tak na marginesie Czestochowianie czy pomysleliscie o tym dlaczego nie zostal wykonczony budynek na ul. kordeckiego, stoi tam taki hotelowy stelaz, dlaczego wlasciciel go nie dokonczyl?, moze wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: codzienny Re: Macoch wiecznie zywy!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.09, 18:40 Stoi niedokończony bo tam już straszyć zaczęło hahaha... a do rzeczy to nie dziwić się proszę bo od 89 roku borą ile wlezie to co? nagle się nie będą upominać?! Najpierw wlezli do szkół i powiesili krzyże, potem wszędzie wlezli, a w naszym mieście jeszcze do kieszeni podatników i europejskiego funduszu na którego tak psioczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Macoch wiecznie zywy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 18:53 tak sobie to interpretujesz?, toś bardzo głupi!!, prawada tego budynku wyglada zupełnie inaczej!!, ale winę ponoszą za nią biali!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: codzienny Re: Macoch wiecznie zywy!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.09, 19:08 Do w/w... Widzisz jaka pała z Ciebie... Jak wiesz to pisz co na rzeczy, a nie obrażasz! Pozdrawiam i myśl bo to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
soman Re: Macoch wiecznie zywy!! 26.11.09, 19:09 Czytam to z szokiem i chociaż chodzę do Kościoła , oddzielam KOŚCIÓŁ od księdza .Kiedyś zadano mi pytanie , kto to jest ksiądz ???? odpiszcie ,proszę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.09, 19:35 Coś mi się zdaje że pauliniom marzył się tu mały Watykan Odpowiedz Link Zgłoś
soman Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta 26.11.09, 19:49 Masz rację , stworzyli przy pomocy UM mały "Watykan" . Odpowiem ,kto to jest ksiądz ? - to mój syn _ to mój brat - to mój ojciec resztę dopowiedzcie sobie sami Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Paulini też chcą pieniędzy od urzędu miasta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.11.09, 22:14 ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszly_paulin Re: Paulini - cala prawda IP: *.prenet.pl 27.11.09, 01:40 No to ja Wam troszkę napisze o paulinach jak traktują ludzi a dokładniej pracowników. Pracownicy etapowi maja minimalne wynagrodzenie to jest fakt, co ktoś tu wcześniej napisał dostają jakieś 1100 na rękę po jakiś 30 latach pracy. Faktycznie cały czas mówią ze nie ma pieniędzy. Jak się ktoś odezwie o podwyżkę to słyszą jak się nie podoba to się zwolnij. Są tez pracownicy zatrudnieni na czarno, bo nie chcą ich zatrudnić i ich jest większa ilość są to tzw. wolontariusze, którzy pracują więcej niż etatowi i może maja troszkę od nich więcej pieniędzy, ale tez pracują więcej godzin a ich wypłaty nazywają się zwrotem kosztów podroży!!! Niektórzy pracują w święta i maja za to płacone jak za zwykle dni. Część paulinów mająca stanowiska dyrektorskie ubliżają swoim pracownikom pomiata nimi i klną na nich, na czym świat stoi w dodatku kłamią i skłócają pracowników!!! Ludzie, którzy tam pracują chcieliby być normalnie zatrudnieni żeby mieli pełne świadczenia, ale oni nie chcą się zgodzić w ogóle a w szczególności Ojciec Administrator Jasnej Góry Czesław Brud. Są tez normalni paulini, ale są odstawieni w kat i nie mogą nic zrobić żeby było lepiej. Tak to właśnie paulini tak się zachowują i kto by pomyślał. Mógłbym więcej napisać, ale to i tak nic nie zmieni.... Choć jeden z paulinów powiedział ze będą się w piekle smażyć za takie traktowanie pracowników, ale to tylko jeden potrafił się przyznać do błędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Paulini - cala prawda bo pózniej ubrali mnie w IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 14:58 kaftanik od co cała prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi nic nowego bo zawsze wyciagali rece po pieniadze IP: *.centertel.pl 27.11.09, 10:28 zarowno publiczne jak i prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Kasa, kasa, kasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.09, 11:36 No właśnie a co z faktem, że instytucja taka jak kościół powinna pomagać biednym i ubogim? Ja rozumiem, że te 67m2 za dużo dla jednej osoby, ale gdzie magiczne słowa, które często Paulini powtarzają: Trzeba sobie pomagać???? Dla nich nic się nie liczy tylko KASA KASA KASA.... Szkoda się dalej rozpisywać, bo aż nerwy biorą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Kasa, kasa, kasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:46 Ale przecież nikt nikogo nie zmusza do dawania na Jasną Górę .Sami wybieracie polityków którzy oni wskażą .Tylko od inteligencji emeryta czy rencisty zależy ile to wszystko będzie kosztowac,teraz czy następne pokolenie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Kasa, kasa, kasa IP: 188.33.191.* 28.11.09, 10:18 Wnuczku a która partią niby nie daje na jasną górę? I Oleksy też kolana sobie tam wypychał. Jedni tylko otwarcie o tym mówią. Czy teraz ten europejczyk z PO powoła komisję która by zweryfikowała dotacje, darowizny gruntów i nieruchomości jakie Kościół dostał od miasta. Wolne żarty - nawet twoje wnuczki się tego nie doczekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie myślę Re: Kasa, kasa, kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 10:56 > ale gdzie magiczne > słowa, które często Paulini powtarzają: Trzeba sobie pomagać???? Przecież wyraźnie mówią, że "trzeba SOBIE pomagać". SOBIE a nie INNYM ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Kasa, kasa, kasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 14:56 To nie kościół ma rządzic emerytami i rencistami ,tylko emeryci i renciści mają rządzic kościołem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie myślę Re: Kasa, kasa, kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 15:24 > To nie kościół ma rządzic emerytami i rencistami ,tylko emeryci i > renciści mają rządzic kościołem . Aleś się wnuczek rozmarzył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Kasa, kasa, kasa IP: *.rev.masterkom.pl 28.11.09, 15:43 No fakt i jakoś nikt nie widzi,że Kościół Katolicki to największa zbrodnicza organizacja od 2000 lat w porównaniu do nich Hitler i Stalin to tylko niegrzeczni chłopcy. Wymordować 90% mieszkańców AP i być bezkarnym to dopiero cud! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Kasa, kasa, kasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 17:09 A czy aleje mogą byc dwupoziomowe . Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Kasa, kasa, kasa 28.11.09, 17:27 Moga byc i szesciopoziomowe jak sobie tylko zyczysz wnuczku.... A na placu Bieganskiego i Daszynskiego powinno sie wybudowac bezkolizyjne wezly gordyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
orzechdozgryzienia teologia 28.11.09, 19:43 Czy na studiach teologicznych uczą jak dbać o własne interesy? Bo kler jest w tym prześwietny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: teologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 20:26 Odpowiem Ci Bracie szczerze- T Y L K O, ----strzyżenie owieczek wypełnia program w 99%- reszta to wyszukiwanie pastwisk i koloni frajerów wierzących , którym mozna "sprzedac" ten KIT !!! IV RP i poprzednik Benka XVI-go to był i jest strzał w 10-kę!! Odpowiedz Link Zgłoś