donald-marzy 14.12.09, 22:06 jak zwykle tendencyjny artykuł redaktorzyny wybiórczej, jakoby Kościół był wszystkiemu winny, nawet zwołaniu referendum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annagoldman Nie płakałam po Warzosze,nie będę też po Giżyńskim 14.12.09, 22:09 może w końcu do częstochowskiego PiSu wróci normalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Nie płakałam po Warzosze,nie będę też po Wiśni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 22:13 Prędzej zapłacze łańcuch po psie, który się z niego urwał, niż ja po Wiśniewskiej. Nie daj Boże w PiS-ie Wiśniewskiej, Wrony /chroń Panie od zła/ i tym podobnych frustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
yupiter1234 Re: Nie płakałam po Warzosze,nie będę też po Giży 15.12.09, 08:10 Żydzi nie płaczą po nikim. Nam razem nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
kingston34 Inkwizytor z toporem i normalny 15.12.09, 11:25 Kilka spotkań odbył inkwizytor ze stolicy, który przyjechał zdjąć skalp z głowy posła S.Giżyńskiego z zamiarem złożenia go w ofierze u samego demona niedzielnego wydawnictwa. Operacja nie powiodła się. Tłumy walecznych rycerzy związanych z lokalnym PIS nie pozwoliły na demontaż partii i w obronę zaangażowały największe autorytety moralne Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Inkwizytor z toporem i normalny IP: *.chello.pl 15.12.09, 16:52 A jakież to w Częstochowie są autorytety i to w dodatku moralne!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 22:11 Ja wiedziałam,że z tym PiSem jest cos nie tak. Bo skoro w wyborach na burmistrza Blachowni partia ta popierała niejakiego Kościelnego, który jak orzekł wojewoda pracował na mieniu komunalnym więc łamał prawo nie płacąc nawet za wynajem sali i jak się okazało na jednym z zebrań został dawno wyrzucony z ZHP. Zapewne senator Ryszka, który osobiście przyjechał do nas z poparciem dla Kościelnego musi się teraz czuć nieswojo Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 22:14 Co ich obchodzi pis? W świątyni powinni sie udzielać, nie w polityce! Zawsze stoją z boku i wbijają szpilkę, żeby na tym finansowo skorzystać! Są dostojnikami państwa kościelnego, więc od naszego państwa wara! Czy słyszałeś, żeby jakikolwiek ambasador obcego państwa mieszał się do rozgrywek partyjnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ono Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 22:16 Ryszka do Czeladzi,Wiśniewska do Gniazdowa,Wrona do Szczecina! I nigdy więcej do Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
scorcerer_savine Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 22:58 ...ziemia dla ziemniaków, pasta do zębów, politycy do piachu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.prenet.pl 15.12.09, 21:06 Jak się czyta wasze mędrkowanie,to człowiek zadaje sobie pytanie jak to jest,że w Częstochowie tylu znawców meandrów polityki,a za wyjątkiem Wrony nie widać,żadnego gościa,który wie co zrobić,żeby miasto zmieniło oblicze.Przez 40 lat moje kumple dumali e jaki sposób zniwelować rolę Jasnej Góry i nic z tego nie wyszło.Więc mądraski pokażcie swoje programy i wizję rozwoju miasta i skończcie z tym maglem. Odpowiedz Link Zgłoś
kingston34 Inkwizytor z toporem ale i z miękkim sercem. 14.12.09, 22:16 Inkwizytor, który przyjechał z samego jądra PiS wykazał rozsądek po tym jak usłyszał opinie o działaniach byłego już prezydenta T.W na polu polityki ( szkodzenia PiSowi) i gospodarki( szkodzenia miastu). Przytłoczył go szczególnie wątek zwiazany ze spalaniem biogazu w nieodległej Sobuczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
0407mat Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 22:24 z tego co widać częstochowski PiS na pewno nie trzeszczy, nie upadnie także od knowań przegranych polityków , częstochowski PiS to oddani Kościołowi i Partii ludzie na czele ze swoim dowódcą (którzy są z nim na dobre i złe),to katolicy którym obce są metody stosowane przez wroniastch i ich klakierów żadnych władzy chwytających się kazdych metod aby wysadzić tą partię od środka . Ale nie z nami te mumery wspólnicy , nie z nami też po drodze wronie on jest za bardzo ubabrany ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 22:25 Kiedy samorząd miasta uwolni się od partyjnych przepychanek czwartorzędnych politykierów aspirujących do roli "mężów stanu"? Kiedy zespół fachowców od urbanistyki, drogownictwa, gospodarki odpadami, ochrony zdrowia i polityki społecznej, mobilizowany przez menedżera czującego czas i umiejącego liczyć nasze, podatników pieniądze, zacznie skutecznie rozwiązywać nabrzmiewające problemy naszego miasta? Przecież tu i ówdzie to się udaje? Co mnie obchodzi, że jakiś św. Joachim przyjechał do naszego miasta coś tam załatwiać? Kiedy, kiedy... wiem, wiem... jak przyjdą Szwedy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.chello.pl 14.12.09, 23:26 Nigdy misiaczku się nie uwolni. W jakiej rzeczywistości trwasz. Nie pojmujesz polityki i władzy. Samorząd wybierają mieszkańcy. I od niczego nie musi się uwalniac, z wyjątkiem wyborców :))) Odpowiedz Link Zgłoś
majkel333 Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 22:26 pieski się gryzą całe szczęście, że karawana jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 22:36 Masz rację. W momencie,kiedy miasto mogłoby normalnie pracować , po referendum, Wiśniewska,Ryszka i Wrona szczekają, chcą ugryżć, ale narazie tylko szczerzą kły. Wrona niech sobie zasila Polskę XXI, tam ma swoich ludzi,np.Marandę, Wiśniewska niech idzie do SLD, wszak to między innymi radni SLD z jej miejscowości wystosowali apel o poparcie dla niej przed wyborami w 2005 roku. Co ona wogóle robi w PiS-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
chemik102 Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 22:42 to teraz te puzle zaczynają się układać Wisniewska po spotkaniu poleciała za Brudzińskim do Niedzieli teraz już wiadomo kto pociąga za sznurki i po co . Giżyński im po prostu przeszkadza ,więc trzeba go wysadzić tylko Jadwiga nie wie w swej naiwności ,że i ona z Tadeuszem nie była by długo, po co mu wiejska nauczycielka jak osiągnąłby już swój cel.U czarnych kobiety są co najwyżej do posługi w kuchni . Chyba więc Jadwiga strzeliła sobie samobuja kiedy "oddała sie" Tadeuszowi czyżby nie wiedziała ,że moga byc od niej młodsze i lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.09, 22:52 tekst rodem z magla. To specjalność Doroty S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzący Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 22:52 Platformarsi puszczaja w Warszawie w Sejmie plotki, że Giżyński się skumał z nimi i z SLD w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingston34 Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 23:11 To musi być prawda, gdyż w kasie miasta brakuje prawie 450 ilionów złotych i Giżyński chce mić potwierdzenie czy Wrona te pieniądze nie wydał razem z Patformarsami. Skumanie z SLD wynika z tego, że SLD kieruje Komisją Rewizyjną i tylko stąd Giżyński może mieć wiarygodne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Dmuchowski 14.12.09, 23:12 Gość portalu: Wiedzący napisał(a): > Platformarsi puszczaja w Warszawie w Sejmie plotki, że Giżyński się skumał z nimi i z SLD w Czestochowie. Dmuchowski! Albo mi sie zdaje, albo znowu podkladasz swinie swoim kolchozowym zwyczajem. Taka juz twoja kalmucka rasa. Ale moglbys sie chociaz pod ta swinia podpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.centertel.pl 14.12.09, 23:32 Ty Wiedzący, to chyba mało wiesz. Nie wiem,czy wogóle cokolwiek wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chemik102 Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 14.12.09, 23:58 Wrona wie co robi, nie mógł dac rady Szymonowi bo On na układ z Worną jest za uczciwy to posłużył sie Jadwigą robudził w niej (wiejskiej nauczycielce) nadzieje na lidera ,przekonał,ze zamiast tworzyć własną armie może ja ukraść Szymonowi a ta lata po terenie i Warszawie i nadaje , potwierdza pomówienia Wrony aby uwarygodnić go w oczach Kaczyńskiego , próbują także wciągnąc do tego Czesława ale on jest za leniwy na jakiekolwiek działania woli siedzieć w Peru i mu zwisa, bo i tak będzie na liście . Jadwiga tak się zapędziła w dążeniu do władzy przekonana ,ze zdobędzie więcej niż Rozpądkowa i w krótszym czasie a Tadeusz widzi jej parcie na szkło i skrzętnie to wykorzystuje pozwalając aby czasami stała obok niego i za niego wybierała własnumi rękami kasztany z ognia .Chyba po zakończeniu całej tej checy to właśnie Jadwiga będzie wielkim przegranym bo jak nie przyniesie Tadeuszowi tego co chce , a raczej nie przyniesie to on jej pokaże bo to mściwa bestia . W cżestochowskim PiS od tej pory będzie raczej traktowana jak zdrajca. Ona i Domagała . Ciekawe czy Tadeusz im to wynagrodzi czy odstawi do Sobuczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Częstochowskie sprzątanie po referendum IP: *.centertel.pl 15.12.09, 00:14 Trzeba zapytać, co wola, utylizację odpadów, czy oczyszczalnie ścieków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowskie sprzątanie po referendum IP: *.centertel.pl 15.12.09, 06:55 żeby Wrona poprzez usługi Wiśniewskiej wszedł do częstochowskiego PiS, musieliby wytruć blisko 300 ich członków,bo póki żyją,nigdy sobie nie pozwolą na to,żeby taki nieudacznik,jak Wrona,odwołany przez 39000 osób,/ czyli więcej,niż go kiedyś wybrało/ podstępnie chciał rządzić miastem.Ksiądz infułat niech nie mówi,że jest w stanie przeprowadzić reelekcję Lecha Kaczyńskiego.On go chce w ten sposób wykończyć,bo jak można mówić,że uczyni to rękami Wrony,człowieka bez autorytetu,któremu mieszkańcy powiedzieli,won! Członkowie PiS-u referendum przydałoby się w Waszych szeregach nad odwołaniem Wiśniewskiej,która tylko jednym głosem została wybrana na wiceprzewodniczącą.Oddano wtedy dużo więcej głosów na Karasiewicza,ale jego już nie ma w PiS-ie.Wybierano ja w warunkach,kiedy zażyczyła sobie,żeby zmieniono przewodniczącego komisji skrutacyjnejna jej MĘŻa, i człowiek,który wtedy przyjechałz Warszawy zgodził się na to . W ostatniej chwili skreślono z listy wcześniej wybranego człowieka i wpisano w jego miejsce Wiśniewskiego. Piękna przyzwoitość i moralność.Po trupach. I ktoś taki jest przedstawicielem i twarzą PiS-u.Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowskie sprzątanie po referendum IP: *.centertel.pl 15.12.09, 06:58 zgubiłem"na": Zamieniono wtedy przewodniczącego komisji skrutacyjnej na jej męża,przepraszam za nieścisłość. Odpowiedz Link Zgłoś
yupiter1234 Re: Częstochowskie sprzątanie po referendum 15.12.09, 08:15 Wiśniewska nie ma moralnego prawa być w PiS. Jej bron to kłamstwo, intryga, donosicielstwo i obłuda. Powinna zostać wyalienowana z środowiska PiS. Nikt kto porządny nie powinien podać jej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowskie sprzątanie po referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 09:01 Z tego opisu to Jadwinia pasuje jak ulal do PiS. Nie ma tylko wygladu kartofla i nie jest alkoholiczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Częstochowskie sprzątanie po referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:58 Przechodzi dobre szkolenia medialne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Cz. Jest jednak jakiś plus po referendum IP: 212.87.227.* 15.12.09, 10:14 PIS-ury się biją, pokazują jakimi są malutkimi ludzikami. Donosy na samych siebie, plucie, wyzwiska. Oby tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: Partie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:36 Każdy to wie, młody i stary, że wszystkie partie to PiSuary. Z "Poradnika biskupa" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jest jednak jakiś plus po referendum IP: *.centertel.pl 15.12.09, 11:01 Faktycznie, Wiśniewska jest bardzo malutka, szczególnie w politycznym i dyplomatycznym wyrobieniu.Natomiast rzuca się z wielkimi donosami na ludzi,którym wszystko zawdzięcza. Nie potrafiła tego zrozumieć,więc niech buduje swoje struktury u boku Wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
yupiter1234 Nadal rządzi poseł Szymon Giżyński. 15.12.09, 07:27 Takie bzdury jakie zawiera ten artykuł to tylko GW może zamieszczać. Według statutu tylko Zarząd PiS w Częstochowie mógł zatwierdzić nowego Prezesa i tego w stosunku do pani Wiśniewskiej nie uczynił. Poseł Wiśniewska nie ma poparcia zarządu i środowiska PiS w Częstochowie. Rządzi poseł Szymon Giżyński. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Nadal rządzi poseł Szymon Giżyński. 15.12.09, 08:27 No teraz rządza jego "macki". Lecz gdy go Jarek wyrzuci z pisu rękoma Karskiego , to juz moze rządzic ktos inny... Chciałbym jeszcze dodać ,ze tak kończa najwierniejsi klakierzy i sługusy gdy maja za wodza człowieka bezwglednego , dla którego intrygi i władza jest najważniejszą sprawą. Mam nadzieje ,ze tak jak u nas w Cz-wie , tak i w kraju system ,układ typu pis sie skończy- oby jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
yupiter1234 Re: Nadal rządzi poseł Szymon Giżyński. 15.12.09, 08:46 Rządzi poseł Szymon Giżyński i tak zostanie. Poseł Wiśniewska może pomarzyć i tego jej nikt nie zabrania, tylko cichutko ma marzyć. No i zdecyduj się człowieku kto rządzi w kraju, w Częstochowie. Chyba nie PiS. Z tego co mi wiadomo to PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Nadal rządzi poseł Szymon Giżyński. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 09:20 Nie szata zdobi człowieka- brudna ta Wiśniewska. Pośle Giżyński trzymaj się i z nami bądź! Cała nadzieja w Tobie! Strach pomyśleć jakimi sposobami pseudopolitycy chcą zniszczyć to, co w Cz-wie piękne. Myślę, że W-wa to odkryje i wycofa tą niezrozumiałą dla większości decyzję. Toż to szok , Poseł Giżyński powinien otrzymać Order za bohaterską postawę w tym skorumpowanym mieście! Oczyśćcie swoje szeregi ze zdrajców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Nadal rządzi poseł Szymon Giżyński. IP: 195.205.171.* 16.12.09, 13:25 Ojciec Rydzyk wie o wszystkim na pewno pomoże.Szkoda,że posłowi czasami brakuje kręgosłupa.Wiśniewska od lat ,,sieje",było wcześniej zrobić porządek.Ale sekretarz nie dała,zresztą to przez nią tyle problemów, za dużo głupot gada,jak to baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Nadal rządzi poseł Szymon Giżyński. IP: *.centertel.pl 16.12.09, 13:51 Oj, Ulka,Ulka, ty to masz pomysły.Zazdrość ci rozum odbiera,jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
yupiter1234 Hierarchia kościelna a referendum w Częstochowie. 15.12.09, 09:04 Po ogłoszeniu wyników wyborów referendum w Częstochowie tak Wrona jak i duchowni zaangażowani osobiście w kampanię referendalną przeżyli szok. Stało się coś z czym się nie liczyli, co nie było brane pod uwagę. Po kilku dniach ludzie ci postanowili znaleźć kozła ofiarnego, osobę na którą można zrzuci odpowiedzialność za to co się stało i która zapłaci karierą za klęskę. Nie można szukać winnych w swoim gronie. To nic , że Prezydent Wrona tragicznie rządził miastem, że gardził ludźmi, że duchowni kazali wiernym zrezygnować z konstytucyjnego prawa a wręcz obowiązku uczestniczenia w referendum. To się nie liczyło. PO jest za silne a będąc przy władzy i nie za bardzo licząc się z kościołem mogło się zemścić. SLD ma za nic hierarchię kościelną więc nie było brane pod uwagę. Został PiS. To nie ma znaczenia , że poseł Szymon Giżyński był niewinny, to nie ma znaczenia , że oskarżenia były wyssane z palca.Ważne , że było na kogo zrzucić ciężar odpowiedzialności za swoje nieudolne postępowanie. Mam pytanie do duchowieństwa. Czy tak nauczał nasz Pan i Bóg Jezus Chrystus??????? Czy tak wygląda życie w prawdzie. Może ks. Skubiś Redaktor Naczelny Niedzieli odpowie na te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hierarchia kościelna a referendum w Częstocho IP: *.centertel.pl 15.12.09, 09:20 W Częstochowie zapadają wyroki sądów kapturowych,ul. 3-go Maja. Ks.infułat gardzi wolą ludu :Sąd sądem,ale sprawiedliwość musi być po jego stronie. Ciekawe,jakie przełożenie będzie miało jego zachowanie na wynik wyborczy pana Lecha Kaczyńskiego.Moim zdaniem ten sędzia chce zniszczyc PiS.Swego faworyta Wronę wprowadzić spowrotem na stolec i myśli,że zrobi to w białych rękawiczkach. Cała Polska już się z tego śmieje.Częstochowa stała się po referendum najbardziej ośmieszonym miastem w Polsce. Rzeczpospolita pisze,że Wrna był najgorszym wg.sondaży- prezydentem w Polsce, a infułat mówi,że skrzywdzono prawicowego prezydenta.On nigdy nie był człowiekiem prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Hierarchia kościelna a referendum w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 09:27 Popieram! Tylko człowiek silnej wiary pozostanie w Kościele , za ks. Infułata należy się modlić. Pewien starszy Kapłan powiedział, że dno piekieł będzie usłane samymi księżmi. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Hierarchia kościelna a referendum w Częstocho 15.12.09, 10:10 Przeciez towarzystwo Wrony i pisu jednakowo przychylne były Kosciołowi, z resztą , z wzajemnością. Jednak nie wiele trzeba zeby poparcie i zaufanie stracić ,tak w przypadku Jarka, jak i Kościoła. Nie ma litości, chociaz całe to towarzystwo powinno ją mieć(wzgledy ideologiczne).Wiec moze zastanówcie sie czy z takimi ludźmi mozna wiazać nadzieje, czy mozna miec do nich zaufanie? A z drugiej strony ,jesli głos z Klasztoru ma taka moc ,czemu nie pomógł Częstochowie przy "walce" o województwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hierarchia kościelna a referendum w Częstocho IP: *.centertel.pl 15.12.09, 10:51 Gdybyśmy byli województwem,nie mieliby takich wpływów,jak mają teraz, dlatego Wrona głosował w sejmie przeciko województwu częstochowskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Hierarchia kościelna a referendum w Częstocho IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 15:59 Bo Częstochowa ma byc "osadą przy J.G." jak powiedział bis,Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v1 Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.isd-hcz.com.pl 15.12.09, 09:26 donald-marzy napisała: > jak zwykle tendencyjny artykuł redaktorzyny wybiórczej, jakoby Kościół był wszystkiemu winny, nawet zwołaniu referendum A gdzież Ty to wyczytałaś? Bo w tym tekście nie ma nic takiego. Jest tylko mowa, że Kościół niechętnie patrzy na odwołanie preydenta Tadeusza Wrony i udział w tym lokalnego PiS-u. Taka też jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ospc Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 15.12.09, 10:52 RATUJ SIĘ KTO MOŻE !!! WRONA MA WSPÓLNOTE . RZADZI PO , PONIEWAŻ PRZEZ 7 LAT ICH UMOCZYŁ W NP. SOBUCZYNIE I INNYCH SPÓŁKACH . MA PAPIERY NA ROZPONDEK I KURPIOSA . TERAZ CHCE PRZEJĄĆ PIS !!! I ZROBI Z CZĘSTOCHOWY WIOCHĘ PIELGRZYMKOWĄ 2010 ! HEHEHEHEHEHE ..... CZARNI GÓRĄ A WY ZA TO ZAPŁACICIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.centertel.pl 15.12.09, 10:56 PiS-owcy, wynajmijcie autokar z napisem "ostatnie pożegnanie" i jedźcie do Kaczyńskiego. Może zrozumie,że to koniec rządów infułatów. Odpowiedz Link Zgłoś
0407mat Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 15.12.09, 12:34 naczelny "Niedzieli" to Skubiś czy to nie takie nazwisko występowało w aferze rozporkowej w starostwie przed paroma laty, czy może zbieżność nazwisk Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 15.12.09, 13:25 Nie no, tamten to Ireneusz Skubis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:08 Wiśniewska nigdy nie mogła znieść tego, co można nazwać sukcesem.Najbardziej ją drażni sukces,jakim jest I wiceprezydent PiS. Wścieka się, bo to nie był jej człowiek,bo to człowiek z Częstochowy,od Giżyńskiego. Zazdrość ją zżera i nie pozwala myśleć. Wiem to z opowiadań moich znajomych, których wciągała do rozmów, nie omieszkając krytykować ludzi z Częstochowy. Może to kompleks wiejskiej nauczycielki? Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek33 precz z pis-em 15.12.09, 20:35 Precz z pis-em. Precz raz na zawsze. Aby po nich najmniejszego śladu nie zostało. pis to całe zło Polski i Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawar Re: precz z pis-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 21:37 Panie Stasiek33, daj pan spokój, bo to już nudne z tym pisowskim złem. Niech pan winowajców swoich frustracji poszuka gdzie indziej, pól nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupiter Re: precz z pis-em IP: *.ludowa.netcominternet.pl 16.12.09, 06:33 A ja myślałem, że całe zło jakie jest w Polsce to rządzące Polską służby specjalne PRL, TW oraz brak sprawiedliwego wymiaru sprawiedliwości i głupcy wypisujący brednie na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 16.12.09, 04:49 , opinie te potwierdzili kościelni hierarchowie z Częstochowy, stojący po stronie Tadeusza Wrony - twierdzi jeden ze znaczących lokalnych polityków. - To przeważyło szalę. jak twierdził jeden z moich znajomych jutro słoneczko narodu bedzie swiecić na 120 procent .Rzetelne dziennikarstwo jeden ze .... jeden ze ... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek530 Redaktor naczelny Niedzieli 17.12.09, 09:12 Zwracam się do księży aby modlili się za ks. Skubisia naczelnego redaktora Niedzieli aby w swoich działaniach nie posługiwał się kłamstwem , obłudą, szkalowaniem i swoimi partykularnymi interesami a szedł drogą prawdy pokoju i miłości. Członek kościoła rzymskokatolickiego Odpowiedz Link Zgłoś
invest_mic Re: Redaktor naczelny Niedzieli 04.02.10, 12:10 Czy ma Pan/Pani pojęcie o czym pisze? Jak można pisać talie bzdury jeśli się nie ma wiedzy w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Pis IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 21:02 pis jak najprędzej wysłać bezpowrotnie na Sybir. Co najmniej na 1000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
0gosc Re: Pis 18.12.09, 09:01 A my zostaniemy z SLD i z kłamcą otaczającym się esbecją Tuskiem. Niezła perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
chemik102 Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 17.12.09, 21:47 Ela ale palnełaś inteligentny tekst , chyba tylko tyle potrafisz A ja ci zapiewam Ele mele dutki piszący głupiutki.... kumasz ela kumasz czy nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
0407mat Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum 17.12.09, 21:49 ELA CZY TY WIESZ GDZIE JEST SYBIR I CZY WIESZ ILE TO JEST 1000 LAT Odpowiedz Link Zgłoś
kingston34 Wrona wylany z Rady Regionów UE 17.12.09, 21:59 Społeczeństwo się zorientowało,że Wrona bez uchwały Rady Miasta i niezgodnie ze Statutem Miasta zasiadał w Radzie Regionów UE, dlatego został z tej rady odwołany. Rada Regionów to taki Klub Wójtów i Burmistrzów tylko poziom wyżej. Klub też ma wątpliwe umocowanie prawne i lepiej by nazwać ten klub Towarzystwem Wzajemnej Adoracji. Pozastatutowe działanie międzynarodowe Wrony nie miało żadnego mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
0gosc Re: Wrona wylany z Rady Regionów UE 18.12.09, 09:04 I bardzo dobrze. Wrona do klasztoru. Tam jego miejsce. Niech tam siedzi i rządzi ze Skubisiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wrona wylany z Rady Regionów UE IP: *.centertel.pl 18.12.09, 09:41 Nie życz drugiemu,co tobie niemiła. Niech sobie rządzą ,ale nie u nas.A gdzie, to wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.12.09, 00:04 Nie przejmuj sie tego szmatłamca juz mało kto czyta,ale wiesz co z psłdo dziennikarstwa można się tu pośmiać...to gó... juz prawie rozdają na kazdym skrzyżowaniu,ale kazdy wie co to za szmatłamiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.12.09, 19:25 PiS szkodzi Czestochowie wiec proponuje delegalizacje tego zwiazku czy jak to sie zwie. Co do koscioła to szkoda słów.. O tym ze to czarna zaraza gorsza od komuny wiedza juz nawet dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 20:45 Do Polaka : jaką zarazą jest Kościół Katolicki , to świadczą tłumy pielgrzymów pod Jasną Górą . Jak PiS szkodzi , to świadczą wyniki wyborów . No ale jakim Polakiem jest autor postu , to nie wiemy , ale możemy się domyślać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 22:04 angruszu, nie wiem, co miałeś na myśli pisząc o Pis-ie, co to znaczy świadczą wyniki wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.chello.pl 23.12.09, 06:18 SEX!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Częstochowa: PiS trzeszczy po referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 09:46 Do ja : Dotąd wyniki wyborów dla PiS były w okręgu częstochowskim bardzo dobre . A więc jest spora grupa - ba jak zwykle cząstka mieszkańców - która uznaje, że PiS jest pozyteczny dla społeczeństwa . No ale jakiś " polak " ma inne zdanie . Powiążmy to z postawą antykościelną i juz mamy obraz człowieka . To miałem na myśli . Czy nadal takie wyniki wyborów będą , nie wiem , trzeba pracować . Odpowiedz Link Zgłoś