Dodaj do ulubionych

chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!!

05.01.10, 13:33
wczoraj na koncowym przystanku tramwaju nr 869 na kucelinie o godz ok. 15.40 miało mijsce wyjątkowe okrucieństwo motorniczej wobec dziecka!!!!!!!
oraz totalne lekceważenie bezpieczeństwa ludzi!!!!
Skandal!!!!!
to nigdy nie powinno miec miejsca!!!!!!
motornicza, blondynka ok 40 lat, żująca wciąż gumę, odjechała z koncowego przystanku prawie pustym składem, zamykając drzwi, prawie przytrzaskując wsiadającą pasażerkę,a jej dziecko ok 6-7 lat pozostało na przystanku.Pozostawione dziecko (niepełnosprawne), długo jeszcze słyszeli pasażerowie, jak krzyczało przerażone. Motornicza nie reagowała na żadne krzyki i walenia w szybę przez pasażerów. Jechała sobie dalej żując gumę i robiąc balony, podczas gdy trzęsła się szyba oddzielająca ją od pasażerów od walenia i krzyków ludzi.Zatrzymała się dopiero na kolejnym przystanku przy ul Gilowej.Dopiero tam przerażona matka wybiegła szukac dziecka.
Nie znamy ich dalszego losu, ale uważamy, jako świadkowie tego zdarzenia, że taka sytuacja w ogóle nie powinna się zdarzyć, a osoba winna narażenia życia dziecka powinna zostać przykładnie ukarana!!!!
Jak można być tak podłym!!!!
Pasażerom nalezy się chociaz odrobina szacunku ze strony obsługi tramwaju, nie wspominając juz o bezpieczeństwie pozostawionego samego na przystanku małego dziecka.!!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: sdfgh Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.21.pl 05.01.10, 13:40
      Zabronione jest wsiadanie i wysiadanie z pojazdu po sygnale odjazdu.
      • mama_idy06 Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 13:53
        Gość portalu: sdfgh napisał(a):

> Zabronione jest wsiadanie i wysiadanie z pojazdu po sygnale odjazdu.

Jako świadek stwierdzam,że drzwi były otwarte,podczas wsiadania kobiety, która
        nie wskakiwała, tylko wolno wchodziła, a motorniczy chyba od czegoś ma lusterka
        żeby w nie spojrzeć w momencie odjazdu.
      • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 16:18
        Zabronione jest wsiadanie i wysiadanie z pojazdu po sygnale odjazdu.

Tylko jak tramwaj rusza to powinny byc zamknięte drzwi ,a przez
        zamknięte drzwi nie da się ani wejśc ,ani wyjśc
    • mama_idy06 Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 13:56
      zresztą, nie chodzi nawet o to, że tramwaj ruszył, tylko o to, że kierująca
      pojazdem udawała, że nie słyszy krzyków i próśb ludzi, pukania w szybę,
      wołania... itp..
      • Gość: ukryty Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.realestate.net.pl 21.01.10, 15:54
        Nic Pani nie zrobia ,dostala prykaz .donosic i robic zdjecia kier..
        i motorniczym.KIEDYS ZALALA SILNIKI= 0 KARY WJECHALA DO WODY NA
        WOLNOSCI STRATA 7000ZL JA ROZBILEM WOZ ,,PLACILEM....
    • Gość: tak tylko pytam Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 14:09
      Czy zgodzisz się wystąpić w sądzie jako świadek zdarzenia? Czy dałaś tej matce
      swój numer telefonu, by mogła potwierdzić bieg wydarzenia?
      Matka powinna skierować sprawę do sądu przeciwko MPK o narażenie jej dziecka na
      niebezpieczeństwo i stres, jeżeli wyglądało to tak, jak opisałaś.
      PS. Dlaczego pierwsza wsiadała matka a nie niepełnosprawne dziecko?
      • Gość: . Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.rev.masterkom.pl 05.01.10, 14:13
        > PS. Dlaczego pierwsza wsiadała matka a nie niepełnosprawne dziecko?
        może dlatego aby pomóc wsiąść podając dłoń
        • Gość: . Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 14:20
          ewidentnie mozna wniesc skarge do mpk..moze powinnas zadzwonic i tam skierowac
          swoje słowa jako swiadek, oni doskonale wiedza kto byl wtedy w pracy i zapewne
          wyciagna konsekwencje
          • Gość: z doświadczenia Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.10, 16:17
            Z doświadczenia wiem, że takie skargi nawet na sekretariat złożone
            na piśmie niewiele dadzą. Dopiero dopisek: do wiadomości.... innym
            służbom( lub mediom)- coś dają.
    • Gość: poprostu ja Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.multimo.pl 05.01.10, 14:37
      SZOK>> !!!!!!!!
      • Gość: lol Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 14:46
        Trochę mi się wierzyć nie chce ale jeśli to prawda to zaraz pisz do Gazety
        Wyborczej maila - niech nagłośnią sprawę.
        • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 17.01.10, 17:14
          Trochę mi się wierzyć nie chce ale jeśli to prawda to zaraz pisz do
          Gazety
          > Wyborczej maila - niech nagłośnią sprawę.

I ta kobieta zrobiła to ,a teraz wszyscy na forum czekamy czy MPK
          raczy odpowiedziec na artykół w GW .
          • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 17.01.10, 17:15
            literówka miało byc "artykuł "
    • orzechdozgryzienia Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 15:03
      Cholera - to niewyobrażalne, przecież motorniczy musiał słyszeć krzyki pasażerów.
      • Gość: . Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 15:27
        ehh co wam ludzie bede tłumaczyc, mało to po swiecie chodzi złosliwych ludzi :/
        ta pani zapewne slepa i głucha nie byla bo inaczej by nie jezdzila
        tramwajem...czysta wredota i złosliwosc, pewnie jej sie lepiej zrobilo...
        • orzechdozgryzienia Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 15:45
          wredota i złośliwość byłaby wtedy, gdyby otworzyła drzwi i pogdakała do owej
          matki czy niepełnosprawnego dziecka, że np. zbyt wolno wchodzi do tramwaju - a
          to nazwałabym hiper głupotą - ale mniejsza o nazewnictwo...
          • orzechdozgryzienia Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 16:28
            hipergłupotą
    • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 16:21
      Zamykanie drzwi przed nosem pasażerów ,to ulubiona zabawa
      częstochowskich szoferów MPk . a że dziecko było niepełnosprawane
      tym wieksza frajda dla motorniczej.
      A może obligatoryjne powinny byc wykonywane specjalistyczne badania
      wszystkich motorniczych ,celem wyeliminowania osób .które powinny w
      najlepszym wypadku zajmowac się sprzątaniem ulic ,a nie przewozem
      ludzi !!!
      Ale skoro prezesi firmy nie tylko tolerują ,ale i bronią takich
      pracowników , to nic sie nie zmieni
      A pisanie skarg do MPK jest pozbawione sensu .
      W MPK rządzą kierowcy ,a nie prezesi .
      • orzechdozgryzienia Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 05.01.10, 16:27
        Kiedyś jechałam z dzieckiem autobusem, dojeżdżaliśmy do przystanku, więc wstało,
        żeby podejść do drzwi, w tym momencie kierowca gwałtownie przyhamował, żeby
        uniknąć stłuczki, dziecko się przewróciło i zaczęło płakać, kierowca wysiadł za
        nami i pytał czy wszystko w porządku oraz wyjaśnił dlaczego hamował.
      • Gość: joanna do bluegrazyny IP: *.br-hosting.com 05.01.10, 19:08
        Jak jeździsz pijana to pewnie że zanim dotoczysz sie do drzwi to juz są zamknięte.
    • Gość: mama Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.chello.pl 05.01.10, 18:44
      znam ją przez jakiś czas mieszkałam na groszu i byłam zmuszona do
      jazdy tramwajami. To taka blondynka farbowana ze spalonymi włosami.
      Wsiadałam z wózkiem do tramwaju, a ona zatrzasneła mi drzwii
      odjechała, szczęście że zdołalam odskoczyc (trzymając wózek na
      rękach)mysle ze niezauważyła mnie z wózkiem na rękach taka malytka
      jestem. Kiedyś biegłam na tramwaj z dzieckiem w nosidełku a ona sie
      na mnie patrzyła myślałam że czeka a gdy dobiegłam zamkła mi drzwi
      przed samym nosem, pewnie myslała że uprawiam biegi z dzieckiem :)
      poprostu wredna, coś jej sie w życiu nie układa i sie mści żałosne!!!
      • Gość: kk Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 83.19.32.* 05.01.10, 19:49
        mnie sie kiedys zdarzyło wracac do domu na zawodzie z dzieckiem, prawie putym
        autobusem, przycisnełam przycisk do wysiadania w połowie przystanków i czekałam
        az autobus podjedzie do zatoczki, zeby wstac. trzymanie dziecka na rekach jak
        autobus jedzie i hamuje to nie jest fajna sprawa...
        z racji tego ze nie wstałam i nie stałam w dzwiach,i nikt inny nie wysiadał-
        kierowca nawet nie wjechał w zatoczke ani nie zwolnił, pojechał dalej a ja
        wysiadlam sobie przystanek dalej... tez fajnie...wieczorem, w sniezycy...
        • Gość: zawsze-inna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 81.219.222.* 05.01.10, 20:24
          gdyby mnie takie cos spotkalo to uzylabym hamulca bezpieczenstwa albo wyciagnełabym tą panią przez szybę.
          • Gość: k Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.01.10, 19:13
            szok
          • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 08.01.10, 15:52
            gdyby mnie takie cos spotkalo to uzylabym hamulca bezpieczenstwa

Masz racje jeżli hamulec w tramwaju był sprawny ,to byłby skuteczny
            sposób
    • Gość: aaaa Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.alfanet24.pl 07.01.10, 20:45
      Dlaczego w tej sprawie nie napiszesz maila do MPK jako świadek
      zdarzenia? Pisanie na forum nie jest dla nich wiarygodnym zrodlem,
      nawet jesli podajesz dane pojazdu.
      O ile czytają forum.
      • Gość: lol Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 21:30
        Gdyby to była prawda to już dawno sprawa stała się głośna. Komuś się nudziło a
        reszta dała się podpuścić.
    • quasi-modo Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 08.01.10, 10:28
      Jest taka jedna motornicza (blondyna) - ulubienica wszystkich
      motorniczych za donosy, skargi,awantury. To podobne raczej do niej.
      Istotnie coś jej nigdy nie wychodzi. Współpracownicy nawet mają jej
      serdecznie dość co wyrazili na piśmie. Szkoda słów. Beton to beton.
      • Gość: szokkk Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 193.138.241.* 08.01.10, 11:18
        Po pierwsze trzeba było babce wybić zęby, może coś by ją to nauczyło.Po drugie wezwać policję !!!!!
        • Gość: edi Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.multimo.pl 21.01.10, 23:07
          rany !! az się boje co bym mogła zrobić tej kobiecie,gdyby chciała zrobić
          krzywdę mojemu dziecku!!!!!
    • mama_idy06 Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 08.01.10, 12:06
      Zadzwoniliśmy do sekretariatu mpk, opisalismy sytuację. polecono nam złożyć
      skargę na piśmie.Napisaliśmy więc skargę z opisem zdarzenia i wysłaliśmy do mpk.
      ciekawe, czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje
      • Gość: do mamy Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 15:17
        Możesz być pewna że MPK z tym nic nie zrobi.
        • Gość: mis Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.prenet.pl 08.01.10, 23:14
          Zwroccie uwage drodzy pasazerowie tramwajow, na nastepnego wrednego motorniczego, prawie lysy stary dziad. On laske ci robi ze bilet sprzedaje a czasem w ogole nie sprzedaje,udaje ze cie nie widzi. Lubi tez robic inny motyw. Kiedy widzi że ktos biegnie to owszem poczeka ale drzwi zamknie tuz przed nosem. Moze to wypalenie zawodowe, moze kiepsko im placa...ale to nie powod żeby tak sie zachowywać. Stop chamstwu.
        • Gość: basiecza50 Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.net.stream.pl 09.01.10, 15:43
          Na temat pracy osób zatrudnionych w MPK można pisać w nieskończoność.
          Tym tematem powinien zająć się powołany komisarz,albowiem ta firma podlega
          urzędowi miasta. Zwyczaje panoszących się kierowców, motorniczych są bardzo
          naganne.Teraz w okresie zimy jest to problem pasażerów, a szczególnie osób
          starszych,którzy wyłącznie korzystają z przewozów MPK. Nie zatrzymywanie się na
          każdym przystanku ze względu na nie naciśnięcie przycisku co jest często
          niemożliwe ze względu na utrudnione poruszanie się osób podczas jazdy + siatki z
          zakupami,trzymanie na rekach dzieci to norma !! Dojeżdżanie do przystanków w
          takiej odległości od krawężnika,że nie wiadomo czy uda się przeskoczyć tą
          przestrzeń lub wpaść prawie pod koła pojazdu to też norma!!Nie przestrzeganie
          punktualności to też norma !! Więc widać jak dużo do zrobienia jest w MPK.
          Ostatniej zimy moja matula wysłała do Pana Prezesa pismo proszące o inne
          traktowanie osób starszych przy wysiadaniu z autobusów i do dnia dzisiejszego
          brak odpowiedzi, a pismo było napisane na okoliczność upadku starszej osoby
          wysiadającej z autobusu przy ul.Łukasińskiego i beztroskiego wręcz niegrzecznego
          zachowania się kierowcy. Więc drodzy internauci szkoda naszych słów na temat tej
          firmy!!
          • Gość: pasażer Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.net.stream.pl 10.01.10, 12:21
            Kierowcy i motorniczy zachowują się tak wobec pasażerów jak ich
            prezes wobec nich.wystarczy porozmawiać z kierowcami.ta atmosfera
            przenosi się na pasażerów.Związków w zakładzie jest 5 a ich
            przewodniczący nie pracując,trzymają sztamę z prezesem.Oby jak
            najprędzej ktoś tam zrobił porządek.
            • Gość: aaa Ile przeciętnie zarabia kierowca i motorniczy mpk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 12:28
          • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 10.01.10, 13:06
            A oto nowy dzisiejszy przykład chamstwa w wykonaniu " jaśnie
            wielmożnych panów chołota szoferów "
            Przystanek tramwajowy na Rakowie ,koło Tesco ,kierunek miasto,
            godzina 11,15.
            Tłum ludzi czekających w taką pogodę na przystanku tramwajowym .
            W pewnej chwili widzimy autobus z numerem 1,2 /Zatramwaj./
            Ludzie biegiem pędzą na przystanek autobusowy ,starsze osoby
            wolniej ,bo chodniki i ulice pokryte warstwą lodu.
            W chwili gdy pierwsze osoby docierają do drzwi ,kierowca zamyka je
            i pustym outobusem odjeżdza ....
            I jaśnie pan szofer znowu miał okazję pokazac jaki ważny jest .

A teraz sprawa natury ogólnej .
            Czy MPK opracowało jakiś system informowania pasżerów , o tym,że
            na trasie jest awaria i będa jeździły zatramwaje .
            Dlaczego jeżeli na skutek awarii tramwaj stoi .pasażerowie nie
            wiedza jak długo to będzie trwało?
            Dlaczego motorniczy twierdzi ,ze nie ma możliwości dzwonic się do
            dyspozytora ?
            Dlaczego dyspozytor na telefon pasażera odpowiada ,że on nie siedzi
            w tramwaju i nic nie wie ?
            Po co w tej firmie jest dyspozytor ?
            Pisanie skarg do MPk jest pozbawione sensu .Prezesi nie mają ochoty
            odpowiadac ,ale z pewnego źródła wiem ,że w pracy czytją takie
            wpisy!

• Gość: anonim Po prostu MPK nie ma konkurencji i może sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 13:36
              pozwalać na olewanie swoich klientów.
              • bluegrazyna Re: Po prostu MPK nie ma konkurencji i może sobie 10.01.10, 14:29
                "Po prostu MPK nie ma konkurencji i może sobie pozwalać na olewanie
                swoich klientów."

Masz racje MPK to taki skansen socjalizmu w Cz-wie

• Gość: anna Re: Po prostu MPK nie ma konkurencji i może sobie IP: *.podgorny.cz 10.01.10, 14:31
                  I kto to mówi, "czerwona babcia"
                  • bluegrazyna Re: Po prostu MPK nie ma konkurencji i może sobie 10.01.10, 17:58
                    czy kursują już tramwaje ??
                    Do dyspozycji nie można się dodzwonic !!!
            • Gość: do bluegrazyna aaa...to ty tak sie tam zataczałaś na przystanku.. IP: *.orange.sk 10.01.10, 13:42
            • Gość: oiomoslaw Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.chello.pl 10.01.10, 22:31
              kup sobie auto i problem z głowy, narzekać każdy potrafi a robić nie ma komu !
              • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 11.01.10, 11:17
                No to witajmy w dobrym mieście .
                Zatramwaje kursuja jak chcą najlepiej gęsiego .przystanki
                nieodśnieżone i śliskie .Miejsca gdzie zatrzymują się zatramwaje
                nieoznaczone /przystanek koło ZE / Służby porządkowe czekają na
                odwilż ,tylko czy syper kanalizacja przyjmie takie ilości
                wody !!!
                • Gość: skargi!! Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 19:09
                  jesli zlozy sie skarge na pismie musza sie odezwac!! jak nie trza
                  dzialac dalej!! ja juz mam przerabane u mpk i w magistracie bo co
                  rusz pisze skargi moze i zachowuje sie jak stary zfrustrowany moher
                  ale nie mozna sie tak dac bo beda robic co beda chcieli.
                  trzeba wiedziec jakie ma sie prawa!!
                  zbierzmy sie walczmy piszmy wnioski
                  koniec samowolki mpk!!
                  chce konkurencji mpk
                  • Gość: ewela Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 19:34
                    Macie rację weżmy się w końcu my mieszkańcy za tych snobów chamskich w MPK jest
                    tylu młodych ludzi do pracy że sfrustrowane dziadki niech siedzą w domu ,a nie
                    ludziom łaskę robią że pracują.Panie Kurpios do Pana ten apel NIECH PAN COS
                    ZROBI z tymi prezesami socjalistycznymi,bo to cała mafia częstochowska.Wywalić
                    Nabrdalika
                    • Gość: tak Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 21:03
                      wlasnie
                      z tym ze akurat magistratowi na konkurencji i wytykaniu bledow nie
                      zalezy,
                      swoja droga nawet 5 letnie dziecko widzi jakie KARDYNALNE bledy
                      popelnia czestochowskie MPK
                      • quasi-modo Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 12.01.10, 09:43
                        Albo piszcie na temat skandalu w tramwaju dokonanego przez potyrpaną
                        motorniczą, która zachowuje się jakby była ministrem transportu a jej
                        jedynym osiągnięciem jest zezwolenie na prowadzenie j/w i nic więcej.
                        Albo podrzućcie nowy temat o MPK. Opisany na samym początku przypadek
                        budzi moje obawy co do zatrudnianej osoby. W/w przypadek odbieram
                        jako prymitywny sposób okazania kto tu rządzi. Są to niebezpieczne
                        zachowania. Tym bardziej, że przewóz osób to nie bajka a
                        odpowiedzialność. Niepełnosprawne dziecko z matką - co zawinili
                        nieodpowiedzialnej psychopatce. Pasażer wsiada bo chce jechać. Myśleć
                        i unikać zagrożeń ma przewożnik. Proszę mamę Idy o informacje - co
                        dalej w sprawie.
                        • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 12.01.10, 09:53
                          Albo piszcie na temat skandalu w tramwaju dokonanego przez
                          potyrpaną
                          > motorniczą, która zachowuje się jakby była ministrem transportu a
                          jej
                          > jedynym osiągnięciem jest zezwolenie na prowadzenie j/w i nic
                          więcej.
                          > Albo podrzućcie nowy temat o MPK. Opisany na samym początku
                          przypadek
                          > budzi moje obawy co do zatrudnianej osoby. W/w przypadek odbieram
                          > jako prymitywny sposób okazania kto tu rządzi. Są to niebezpieczne
                          > zachowania. Tym bardziej, że przewóz osób to nie bajka a
                          > odpowiedzialność. Niepełnosprawne dziecko z matką - co zawinili
                          > nieodpowiedzialnej psychopatce. Pasażer wsiada bo chce jechać.
                          Myśleć
                          > i unikać zagrożeń ma przewożnik. Proszę mamę Idy o informacje - co
                          > dalej w sprawie.

Masz racje ,motorniczy powinni przechodzic psychologiczne badania ,
                          Ale pan prezes uważa ,że niektórzy z nich zostali przez chuliganów
                          w tramwaju pobici i dlatego teraz odreagowują na dzieciach i
                          osobach starszych .
                          TO JEST CHORE !!!
                          • quasi-modo Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 12.01.10, 10:11
                            Prace mają trudną. Trudno pomstować na wszystkich. Przez jedną
                            prymitywną królewnę odbija się to na innych pracownikach. to
                            niedopuszczalne żeby takie osoby j/w były dopuszczane do
                            odpowiedzialnej pracy.
                            • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 12.01.10, 16:40
                              Prace mają trudną. Trudno pomstować na wszystkich. Przez jedną
                              > prymitywną królewnę odbija się to na innych pracownikach. to
                              > niedopuszczalne żeby takie osoby j/w były dopuszczane do
                              > odpowiedzialnej pracy.

Masz racje ,tylko prezes nic jej nie zrobi, bo w firmie faktycznie
                              władzę mają kierowcy i motorniczy .....
                              • Gość: TV666 Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 212.87.237.* 12.01.10, 18:02

Trzeba się leczyć Grażyno. Na początku kup sobie bilet miesięczny,
                                żebyś mogła bez stresu korzystać z autobusów i tramwajów. To
                                spowoduje, że pozbędziesz się lęków przed kierowcami i motorniczymi.
                                A w rezultacie niebędziesz takich głupot o wyżej wymienionej grupie
                                zawodowej wypisywać.

• Gość: JAGUS kierowca i kierowca! IP: *.net.stream.pl 13.01.10, 01:03
                                  niedziela, zawieja , tramwaje stoja. Jezdza "zatramwaje"
                                  mam kawalek do przystanku, widze nadjezdzajacy zatramwaj , wiec
                                  probuje biegnac, zeby zdazyc. zapadam nogami w gleboki snieg a pod
                                  nim lod iiiiiiiiiiiiii leze jak dluga.
                                  Zbieram sie i probuje dojsc do zatramwajka.
                                  CUD|!!!!PAN KIEROWCA powoli sprzedaje bilety, a gdy wreszcie
                                  dobrnelam do samochodu pyta z usmiechem Mic sie Pani nie stalo? nie
                                  zgubila Pani niczego?, po czym rusza z przystanku.
                                  KOLO DWORCA PKP, WYSIADAM, w autobusie dosc duzo pasazerow, a na
                                  wolnosci grupa krzyczacej mlodziezy /pod wplywem akloholu/probuje
                                  sforsowac jezdnie i dojsc do autobusu.
                                  Pan kierowca zayka drzwi i odjezdza, zostawiajac wyrostkow na
                                  ulicy.PasaZEROWIE SA BEZPIECZNI, A MLODZI DRA GEBY NA kierowce.
                                  dzisiaj godz 19 z minutami ostatni przysatnek linii tramwajowej na
                                  1000leciu. WSIADAMY. TRAMWAJ LINII 692 PAN motorniczy gada przez
                                  radiostacje .podchodzi PANI I PROSI O SPRZEDANIE BILETU. zERO
                                  REAKCJI,RUSZAMY, buc sprzedal bilet na nastepnym przystanku,. ale
                                  dziewczynie ktora na nim wsiadla sprzedal bilet znowu na nastepnym i
                                  tak caly czas......az do dworca PKP......STRASZNE MIAL PRETENSJE ZE
                                  musi sprzedawac bilety STARY BUC....

2 ROZNE PRZYPADKI.......
                                  BI
                                  • bluegrazyna Re: kierowca i kierowca! 13.01.10, 11:51
                                    dzisiaj godzina 11 przystanek 13 koło sądu
                                    Zwały sniegu na ulicy koło przystanku .
                                    Dwie starsze kobiety nie mogą wydostac się z autobusu .
                                    Wreszcie prawie na czworakach udaje im się wyjśc.
                                    Aleje koło Jałowca odśniezone ,ale koło Millenium
                                    złodowaciałe błoto .
                                    A gdzie są strażnicy miejscy!!!!
                                    ZAwiało ich
    • Gość: kolo bluegrazyna ma żółte papiery !!! IP: 193.138.241.* 13.01.10, 12:36
      bluegrazyna , ale jesteś zdrowo porąbana ... !!!
      • Gość: anka Re: bluegrazyna ma żółte papiery !!! IP: *.panic.pl 13.01.10, 12:57
        Nie da się ukryć, podobno nieźle tankuje.
    • Gość: ssak Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.chello.pl 13.01.10, 13:31
      Są różne formy załatwiania takich problematycznych scysji np.
      samosąd,lincz,palenie na stosie,rozrywanie na kole
    • Gość: molli Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 21:15
      To nie jedyna taka sytuacja 6stycznia z grupą niepełnosprawnych
      wracałam autobusem 32 nr.autobusu97 o godz.19:54 wsiadaliśmy pod
      galerią jurajską najpierw wpuściłam osoby niepełnosprawne chodzące a
      następnie włozyliśmy wózek z os.niepełnosprawna.Igdy na samym końcu
      chciałam wsiąść ja zostałam zatrzaśnieta pomiędzy zamykającymi się
      drzwiami,gdybym nie zaczeła krzyczeć to nie wiem czy te drzwi
      zostałyby otwarte aby mnie uwolnić.A najlepsze jest to że osoba na
      wózku z którą jecha łam brała udział w szkoleniu kierowców jak
      postępować z wsiadającym na wózku do autobusu...prawda taka że wcale
      nie robią tego co było na szkoleniu i po co te pieniądze i czas tych
      osób niepełnosprawnych stracony jak oni wcale nie otwieraja dla nich
      tej platformy która pomogłaby im wsiąść do autobusu...a może tylko
      pewne osoby robiły sobie reklame przed wyborami a dokładniej pewen
      pan...To tak w nawiązaniu do niepełnosprawnych,ale dzisiaj wracałam
      sama do domu i kierowca był tak chyba ślepy że nie zauważył mnie
      przy 1 drzwiach i jakby nie moja uwaga zostałabym zatrzaśnięta
      kolejny raz...
      • Gość: kosmitek Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.net.stream.pl 14.01.10, 10:23
        Czepiacie się ludzie jakichś "drobiazgów" ...
        Wystarczy posłuchać rzecznika prasowego MPK a wówczas zrozumiecie, że firma jest "prowadzona" wzorowo !
        Do Częstochowy przyjeżdżają z innych miast wzorować się na tutejszym przykładzie: "zasada pierwszych drzwi", jakość funkcjonowania "biletu elektronicznego", propozycje cenowe biletów, ulgi dla niepełnosprawnych, itp. - wystarczy poczytać informacje prasowe z lat 2007-2009 i wszystko jasne: REWELACJA !
        Zarówno rzecznik prasowy jak też decydencji są fizycznie (!) zdrowi - więc niepotrzebne są dyrektywy unijne czy krajowe wymagania odnośnie podjazdów dla osób niepełnosprawnych do biurowców albo wydzielone miejsca parkingowe dla pojazdów osób niepełnosprawnych. Dla NICH to zbędny kłopot !!!

Zdaniem niektórych: osoby niepełnosprawne nie mają obowiązku korzystać z pojazdów komunikacji zbiorowej (!!!!!?????)

PS
        Nie wiem czy to prawda ale słyszałem powiedzenie, że "Ryba psuje się od ....kierowców ? "
        • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 14.01.10, 11:27
          Nie wiem czy to prawda ale słyszałem powiedzenie, że "Ryba psuje
          się
          > od ....kierowców ?

TO prawda
          • Gość: ado znowu coś chlapnęłaś bluegrazyna? IP: 58.120.227.* 14.01.10, 11:46
        • Gość: gosc. Re:Nie rozpieszczajmy dzieci,bo wyrosna lamagi. IP: *.rev.masterkom.pl 14.01.10, 11:58
          Dzieci,dzieci,i znowu dzieci,co z tego wyrosnie,az strach pomyslec.
    • quasi-modo Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 14.01.10, 12:06
      Ludzie ! Jak wy pieprzycie . Pomstujecie na kierowcach i motorniczych
      bo jesteście odbiorcami usług MPK . Faktem jest, że debili jak
      motornicza (blondyna)i paru innych nie potrafi tej pracy wykonywać.
      Ale to obecny zarząd należy winić za taki stan rzeczy. Związkowcy też
      nic nie widzą bo tak wygodnie - fucha trwa. Żeby pracować w MPK
      trzeba mieć końskie zdrowie i stalowe nerwy . Ci motorniczowie i
      kierowcy to ludzkie tarcze zbierające kuksańce od pasażerów za brak
      kompetencji i nieudolność przyspawanego zarządu spółki. Pracownikom
      niewolno krytykować poczynań ani zgłaszać propozycji zmian bo grozi
      to gniewem i zemstą MPK-kich bogów (represje,prześladowania,mobbing).
      • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 14.01.10, 12:26
        Ludzie ! Jak wy pieprzycie . Pomstujecie na kierowcach i
        motorniczych
        > bo jesteście odbiorcami usług MPK . Faktem jest, że debili jak
        > motornicza (blondyna)i paru innych nie potrafi tej pracy
        wykonywać.
        > Ale to obecny zarząd należy winić za taki stan rzeczy. Związkowcy
        też
        > nic nie widzą bo tak wygodnie - fucha trwa. Żeby pracować w MPK
        > trzeba mieć końskie zdrowie i stalowe nerwy . Ci motorniczowie i
        > kierowcy to ludzkie tarcze zbierające kuksańce od pasażerów za
        brak
        > kompetencji i nieudolność przyspawanego zarządu spółki.
        Pracownikom
        > niewolno krytykować poczynań ani zgłaszać propozycji zmian bo
        grozi
        > to gniewem i zemstą MPK-kich bogów (represje,prześladowania,mobbing

I dlatego trzeba MPK sprywatyzowac ,wprowadzic konkurencje .
        Prywatny właściciel nie będzie tolerował takich motorniczych jak
        ta blondyna ,A kierowcy poczują sie wreszcie gospodarzami pojazdu
        • Gość: basia Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.017-62-6b73642.cust.bredbandsbolaget.se 14.01.10, 16:17
          I na pewno nie będzie tolerował takich pijanych pasażerów jak ty !
      • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 11:17
        Ludzie ! Jak wy pieprzycie . Pomstujecie na kierowcach i
        motorniczych
        > bo jesteście odbiorcami usług MPK . Faktem jest, że debili jak
        > motornicza (blondyna)i paru innych nie potrafi tej pracy
        wykonywać.
        > Ale to obecny zarząd należy winić za taki stan rzeczy. Związkowcy
        też
        > nic nie widzą bo tak wygodnie - fucha trwa. Żeby pracować w MPK
        > trzeba mieć końskie zdrowie i stalowe nerwy . Ci motorniczowie i
        > kierowcy to ludzkie tarcze zbierające kuksańce od pasażerów za
        brak
        > kompetencji i nieudolność przyspawanego zarządu spółki.
        Pracownikom
        > niewolno krytykować poczynań ani zgłaszać propozycji zmian bo
        grozi
        > to gniewem i zemstą MPK-kich bogów (represje,prześladowania,mobbing

Jeżeli tak jest to najwyższa pora ,aby tą firmę sprywatyzowac a
        prezesów posłac na grzybki

• bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 14.01.10, 18:41
      GW zamieściła artykuł posiłkując się tym postem .
      Jeżli będą konsekwentnie drązyc temat ,może ta blondyna będzie
      musiała poszukac innej pracy .
      A dla pozostałych motorniczych bedzie to informacja ,że nie są
      bezkarni !!
      • Gość: częstochowianka 32 Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 23:38
        Jak ja się cieszę, że dawno temu (przy pierwszej prubie przegonienia mnie jak jakąś krowę przez pierwsze drzwi bo tak się komuś podoba) zaczęłam jeździć rowerem, chodzić pieszo, zrobiłam prawo jazdy i jeżdżę samochodem. Ja bym tej blondynie chyba coś zrobiła w takiej sytuacji. Dzisiaj pewnie bym miała prokuratora na głowie. To skandaliczne. Ale lata temu postanowiłam sobie, że dopóki będę mogła to nie będę (ja ani moja najbliższa rodzina) korzystać z komunikacji miejskiej. Niech powyrzucają tych chamów na zbity pysk - wcale nie będzie mi ich szkoda. Częstochowa to małe miasto i z jednego końca na drugi można nawet piechotą w ciągi 1,5 h dojść. Kierowcy i zarząd MZK nie są bogami znajdujcie inne sposoby na to aby Wam się żyło lepiej po co się burakami denerwować.
        • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 09:41
          ciekwa jestem czy gazeta doprowadzi sprawę do końca .Czy ta
          blondyna zostanie wywalona ??
          • Gość: tyureg Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 87.118.116.* 15.01.10, 09:59
            Widać tym żyjesz babciu...czy wywalą tą "blondynę"
            A zajmij sie stara ci....pooo swoimi sprawami, nie masz problemów? wnuczki w
            podartych gaciach chodzą, tym sie zainteresuj.
            • rosefinder Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 11:34
              Ależ ma rację że tym się zajmuje. Tu nie chodzi o drobną złośliwość
              i jeżeli zajście ma miejsce, konsekwencje trzeba ponieść. Jeżeli
              ktoś korzysta z usług MPK (bo to usługi są a nie łaska) to ma prawo
              pilnować aby usługi te były dobrej jakości.
              • Gość: jakiś Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.dsl.akrnoh.sbcglobal.net 15.01.10, 11:41
                Zajmować to się trzeba konstruktywnie, ta Pani jechała kiedyś po pijanemu bez
                biletu, złapali ją i od tej pory MPK to jej największy wróg.
                • rosefinder Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 11:57
                  Czy przez konstruktywne zajmowanie się rozumiesz pomówienia na forum
                  i sporadyczne , ale bardzo chamskie, posty osoby lub osób
                  zaangażowanych w ten lub inny sposób w konflikt Bluegrazyny z 2
                  kontrolerkami (w którym to konflikcie to Bluegrazyna miała rację, bo
                  bilet posiadała)?
                  Jak piszę chamskie to mam na myśli chamskie i łamiące netykietę -
                  niestety moderacja śpi, bo klikanie na czerwony kosz nie działa.
                  Bez odbioru.
              • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 12:08
                Ależ ma rację że tym się zajmuje. Tu nie chodzi o drobną złośliwość
                > i jeżeli zajście ma miejsce, konsekwencje trzeba ponieść. Jeżeli
                > ktoś korzysta z usług MPK (bo to usługi są a nie łaska) to ma
                prawo
                > pilnować aby usługi te były dobrej jakości.

Chamstwo w MPK przekroczyło już wszelkie granice .
                Korzystam od 10lat z komunikacji miejskiej ,nie jedno widziałam .
                Nie jedno czytałam na forum .
                Dlatego zastanawiam nad powołaniem stowarzyszenia ,które korzystając
                z usług prawników zajęło by się pomocą prawna dla osób .ktore
                w podobnych przypadkach jak opisany będą występowac do MPK o
                odszkodowanie .Przeciez ta kobieta z niepełnosprawnym dzieckiem
                poniosła konkretna stratę gdzies sie spóźniła ,doznała szoku .
                Człowiek ,któremu motorniczy zatrzasnął drzwi przed nosem spóźnił
                się do pracy itp .
                Prawnik będzie wiedział jak to opisac !!!
                A MPK chyba nie ma dobrych prawników ,bo ciągle przegrywa
                procesy !!
                • rosefinder Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 15.01.10, 12:20
                  Bardzo dobry pomysł. Ludzie nie powinni zachowywać się jak owce i
                  zgadzać na wszystko co ich spotka.
                • Gość: . Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.fejk.se 15.01.10, 12:21
                  Powołaj to stowarzyszenie, może w końcu się spełnisz. W życiu porażka to może tu
                  ci się powiedzie.
                  • Gość: Pasażer Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 77.255.195.* 15.01.10, 22:58
                    Tak czytam sobie wypowiedzi niektórych osób i szkoda słów;/ jak Wam
                    tak źle to po jeździcie tymi tramwajami i autobusami jak kierowcy są
                    tacy źli? Nikt nikomu nie karze... Nie byłoby takich problemów gdyby
                    pasażerowie znali REGULAMIN USŁUG PRZEWOZOWYCH MPK.. wystarczy
                    sobie przeczytać... Wiele osób na problem z tym ze kierowcy nie
                    czekają na odbiegające osoby.. Każdy zna rozkład nie dobiega się
                    tylko powinno się juz czekać na autobus.. Jeśli ktoś ma problem z
                    tym że autobusy spóźniają się niech pojeździ sobie autem osobowym
                    przy takich warunkach atmosferycznych w godzinach szczytu po mieście
                    (powodzenia) A co do starszych osób nikt im nie karze wychodzić z
                    domu i jeździć tu i tam ponadto każdej starszej osobie przysługuje
                    opiekun i starsze osoby powinny jeździć z opiekunami.. Łatwo tylko
                    jest narzekać na innych a ciekawe jak każdy z Was z osobna by sie
                    zachował w takiej sytuacji.. motornicza Blondynka nie musiała sie
                    zatrzymać po sygnale odjazdu jest zabronione wsiadanie i wysiadanie
                    a następny postój ma na następnym przystanku i tam dopiero jej wolno
                    o tworzyć drzwi. A gdyby je otworzyła i matka np. wpadłaby pod auto
                    to co wtedy też wina Motorniczej? Matka z dzieckiem powinna podejść
                    do pierwszych drzwi i wsiąść z dzieckiem albo spokojnie pomóc
                    dziecku wsiąść a nie pierwsza sie ładować!!! Ja też jestem pasażerem
                    MPK… I jeśli ktoś szanuje moją prace ja jego też…
                    • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 17.01.10, 12:39
                      Piątek godzina 17,30 przystanek tramwaju koło Tesco na Rakowie .
                      Z tramwaju wysiadła starowinka i chciała przejśc do TEsco.
                      Oblodzony przystanek , szklanka na przejściu przez tory .
                      Kobieta przewróciła się na torach i miała chyba wyjątkowe szczęscie,
                      że nie wpadła pod nadjeżdżający tramwaj .
                      Generalnie na przystankach tramwajowych szklanka, z jednym
                      wyjątkiem ,przystanki koło komitetu MPK .
                      Lód skuty .
                      Historia zatoczyła koło, kiedyś przed komitetami malowano trawę na
                      zielono ,teraz tylko tam dba się o przystanki.
                      I jeszcze pozytywny przypadek .
                      Gdzieś w naszym mieście ,sobota popołudniu do tramwaju wsiada
                      grupka zadymiarzy .Wrzeszczą rozwalają drzwi .Szczupły, drobny
                      kierowca wyszedł z kabiny , pogonił chuliganów i zadzwonił na
                      policję .BRAWO!!
                      Nie podam szczegółów , bo mógłby to byc to pocałunek
                      smierci !!!
                • Gość: bluegrazyna Kupię kaftan bezpieczeństwa, może być używany !!! IP: 193.138.241.* 21.01.10, 22:56
                  Mój kaftanik się zniszczył, a nowy ,z zakładu opieki specjalnej,dostanę dopiero
                  w lutym.
                  Dlatego ludzi dobrej woli proszę o pomoc.
                  Ale mi wesoło ....
                  Chyba coś jeszcze napiszę na te beznadziejne MPK ...
    • Gość: Gość Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.147.108.71.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.01.10, 11:13
      Jak zwykle skończyło się na forum . Do następnego razu kiedy ktoś
      zginie albo zostanie kaleką .
      • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 19.01.10, 17:02
        Bo do każdego innego działania, nawet do oświadczenia, że np. "całe
        > wydarzenie nie miało miejsca" musieliby mieć cojones.
        > Z drugiej strony taktyka "na tchórza" jest jak widać skuteczna.
        >

A przykrościa stwierdzam ,że masz racje !!!
        • Gość: bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.adsl.alicedsl.de 19.01.10, 17:06
          Dzisiaj o godzinie 13.47 tramwaj przejechał mnie 3 razy, a motornicza żuła gumę!
          Chyba to był Donald.
          • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 20.01.10, 15:50
            Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich kundelków zaprzyjaźnionych z
            mpk ,którzy podszywając się pod mój nick , nie pozwalają, aby teksty
            dotyczące waszej ukochanej firmy umarły śmiercią naturalną.
            Gdyby głupota umiała fruwac ,fruwalibyście jak gołąbki pod
            sufitem !!!!!

• bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 25.01.10, 13:30
        Gośc napisał/a/
        "jak zwykle skończyło się na forum .Do następnego razu iedy ktoś
        zginie ,lub zostani kaleką "

Obyś nie wykrakał .
        Na Rakowie przystanek wzorowo odśniezony .
        Jak GW zorganizuje następną dyskusje ,może MPK odśnieży i usunie
        lód na przystanku tramwajowym przy ulicy Jasnogórkiej.
        Chyba ,że będą czekac na wypdek !!!
    • Gość: ja_corka Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.adsl.alicedsl.de 19.01.10, 17:10
      A mnie to wlokl tramwaj przez 13 przystankow!
      • Gość: mela Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.rev.masterkom.pl 19.01.10, 21:47
        dziś godz. 16:10. Podjeżdża autobus. Wsiadamy kasujemy bilety. Po dwóch
        przystankach kierowca stwierdza, że ma awarię , drugiego autobusu nie podstawią
        więc proszę wysiadać i jakoś sobie radzić... oczywiście bilety zachowują
        ważność(słowa kierowcy). Tylko jak wsiąść do autobusu innej linii z biletem
        skasowanym 10-15 minut wcześniej w innym autobusie? czy kontroler przyjmie moje
        tłumaczenie ,że ja właśnie z innego autobusu jestem co akurat się popsuł? Pewnie
        nie bo co go to obchodzi? Całe mpk.....
        • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 20.01.10, 12:27
          Tylko jak wsiąść do autobusu innej linii z biletem
          > skasowanym 10-15 minut wcześniej w innym autobusie? czy kontroler
          przyjmie moje
          > tłumaczenie ,że ja właśnie z innego autobusu jestem co akurat się
          popsuł? Pewni
          > e
          > nie bo co go to obchodzi? Całe mpk.....

masz racje !!!
          • Gość: aga Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 20.01.10, 22:48
            Dziś godz.8.22 kierunek Baczyńskiego - Kucelin tramwaj 683 kasowniki zablokowane
            i tak przejechałam aż do Powstańców Śląskich. A co by było jakby wsiedli
            kontrolerzy czy uznaliby, że kasowniki były zablokowane?? Wątpię
    • Gość: bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.kgprog.com 21.01.10, 12:43
      uuuppppppssssss
      • Gość: driver Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.10, 21:50
        Przedostatni post denny.
        Moja odpowiedz to wybierz rower albo kup sobie autko.
        A tak na powaznie.
        Ludzie litosci,nie uproszczajmy powaznego tematu.
        W MPK pracuja tez uczciwi ludzi nie majacy nic wspolnego z
        marginesem spolecznym.
        Moim zdanie nalezy zaostrzyc nabor pracownikow do MPK,jego kryteria.
        Z tego co wiem za komuny nie bylo tak latwo zostac tramwajarzem labo
        ogolnie pracownikiem MPK
    • Gość: bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: 187.17.64.* 24.01.10, 16:25
      Dzisiaj 01.25 w nocy. Wracam nocnym tramwajem ze spotkania towarzyskiego.
      Wsiadam na przystanku przy TEsco, tramwaj rusza coś jest nie tak, tramwaj jedzie
      od szyny do szyny, zatacza się, jedzie zygzakiem, motorniczy śmieje się jak
      szalony !!!! I znowu na moja skargę MPK odpowie, że wszystko było w porządku.
      • Gość: driver Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.10, 20:34
        Gość portalu: bluegrazyna napisał(a):
        > Dzisiaj 01.25 w nocy. Wracam nocnym tramwajem ze spotkania
        towarzyskiego.
        > Wsiadam na przystanku przy TEsco, tramwaj rusza coś jest nie tak,
        tramwaj jedzi
        > e
        > od szyny do szyny, zatacza się, jedzie zygzakiem, motorniczy
        śmieje się jak
        > szalony !!!! I znowu na moja skargę MPK odpowie, że wszystko było
        w porządku.

Chyba jeszcze nie wytrzezwiales albo zartujesz.A tak na serio;to jak
        mam rozumiec? Ze mily,wesoly i pogodny motorniczy,ktory sie smieje
        tez jest do bani?
    • quasi-modo Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 28.01.10, 01:29
      nie dopuśćmy do zapomnienia o nagannym i niebezpiecznym zachowaniu tej
      motorniczej .
      • bluegrazyna Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! 28.01.10, 10:15
        " nie dopuśćmy do zapomnienia o nagannym i niebezpiecznym zachowaniu
        tej motorniczej "

A w jaki sposób quasi-modo możemy to zrobic skoro MPK zatrudnia
        takich matorniczych? .
        Nie reaguje na słowa krytyki ?
        Według ich jest cudnie .
        I jest w dzisiejszej GW opisany nowy przypadek chamstwa kierówców
        MPk ?
        I pewnie zero odpowiedzi, bo dzieciak z rodzicami powinien za
        pokwitowniem zostawic skargę .
        Głusi i ślepi są na posty zamieszczone na forum!!!
        Chyba ,że jakiś radny poruszy ten problem na posiedzeniu RM ??
      • bluegrazyna Re: dlaczego kosz nie działa ???? 28.01.10, 15:04
        "Dzięki Tobie Forum może być lepsze - klikaj w tę ikonę: przy
        wpisach łamiących regulamin. "
        A dlaczego ta ikona nie działa ??

• Gość: barbara Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.iplus.com.pl 28.01.10, 19:27
        " nie dopuśćmy do zapomnienia o nagannym i niebezpiecznym zachowaniu
        tej motorniczej ."

A co my możemy zrobic ??
    • Gość: bluegrazyna Lekarstwo na kłykciowate zapalenie odbytu proszę ! IP: *.panic.pl 28.01.10, 10:39
      • Gość: bluegrazyna Juz zaczyna mnie dziurka swędzieć, to nie żarty!!! IP: *.blutmagie.de 28.01.10, 17:58
    • Gość: takityp Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.net.stream.pl 28.01.10, 19:36
      Opowiem co zdarzyło mi się w autobusie, jeśli można. W sobotę
      dn.22.01.2010 r. na przystanku "Centrum Handlowe Jagiellończycy"
      czekałem z żoną na autobus. W zatoce stał uszkodzony PKS, a za nim
      samochód osobowy na światłach awaryjnych. Przed godz.19.00 podjechał
      autobus linii 24 o numerze bocznym 189. Znaleźliśmy się z żoną
      między pierwszymi, a drugimi drzwiami(stojąc na niebezpiecznych
      muldach). Podeszliśmy do pierwszych drzwi. Kierowca dłuższą chwilę
      ich nie otwierał. Pozostałe były otwarte więc powiedziałem do
      żony:"chodź do tamtych". Kiedy dałem już dwa kroki w kierunku
      drugich drzwi, kierowca otwarł pierwsze i żona wsiadła. Wróciłem do
      pierwszych drzwi, bo miałem bliżej, ale były już zamknięte.
      Pokazałem się kierowcy i po dłuższej chwili otwarł. I to co do tej
      pory napisałem to jest "pikuś", bo najlepsze będzie teraz. Kiedy
      wchodziłem do autobusu, to kierowca głośno orzekł "latasz pan jak
      pojebany". Wszyscy pasażerowie siedzący z przodu obejrzeli sie jak
      na komendę i utkwili we mnie wzrok. Tak sie złożyło, że wszyscy
      pasażerowie siedzący w przedniej części autobusu, to były dzieci w
      wieku ok. 10 lat. Nie mam więc dorosłego, obcego świadka(bo osoba
      bliska sądzę nie liczy się w takim przypadku) Po powrocie do domu
      żona zadzwoniła do dyspozytora MPK. Miły pan dokładnie wyjaśnił jej
      jak postąpić dalej. Nie składam oficjalnej skargi w MPK, bo jest
      oczywiste, że kierowca wyprze się wszystkiego. Ale jest też
      oczywiste dla mnie, że na tego człowieka już były i bedą skargi, bo
      on nie nadaje się do kontaktów z ludźmi. Nie wierzę też, by był on
      lubiany przez kogokolwiek w pracy. Jeżdżę autobusami
      częstochowskiego MPK już od bardzo dawna i nic podobnego nigdy mi
      sie nie zdarzyło. Mam duży szacunek dla tej ciężko pracujacej firmy.
      Korzystam z jej usług "od zawsze". Mam wnuki w wieku wspomnianych
      wyżej dzieci. W podobnym wieku był też kierowca. Co te dzieci mogły
      wtedy myśleć? Szanuję pracę kierowców. Zwykle staram się ustawiać na
      przystanku tak, żeby nie musieli w te duże mrozy otwierać przednich
      drzwi, ale wtedy się nie udało, bo z przodu stały dwa auta.
      Zdecydowana większość ludzi jest dobrze wychowana Uważam, że na sto
      osób zdarzają się tylko jeden lub dwa takie osobniki jak opisany
      wyżej, ale potrafią zepsuć wszystko. Liczę, że ktoś z pracowników
      MPK to przeczyta.
      • Gość: barbara Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.iplus.com.pl 31.01.10, 11:59
        "takityp " to bardzo dobrze ,że opisałeś tą sprawę.
        Zgadzam się z Tobą ,że nie wszyscy kierwcy są chamscy .
        Ale przy komletnym braku reakcji dyrekcji MPK ,problem będzie
        naratał .
        Dlatego mam propozycje.
        Opisujemy tak szczegółowo jat ty ,a może GW doprowadzi do nastepnego
        spotkania z MPk, na którym rzecznik będzie odpowiadał na pytania
        zawarte na forum!!
    • Gość: bluegrazyna No i stało się, dziurka napuchnięta i swędzi!!!! IP: *.cb3rob.net 28.01.10, 19:39
      • quasi-modo Re: No i stało się, dziurka napuchnięta i swędzi! 31.01.10, 14:22
        Mam pomysł - zrobić porąbanej motorniczej fotkę w tramwaju i
        opublikować w internecie jako "UWAGA TO TA CHAMSKA NIEBEZPIECZNA" ku
        przestrodze pasażerom korzystającym z tramwaju . Ona to lubi - sama w
        czasie jazdy robi fotki i donosi na innych kolegów . jedyne co
        opanowała zołza w swoim życiu . Beton to beton .
        • bluegrazyna Re: to niejset dobry pomysł 31.01.10, 14:51
          > opublikować w internecie jako "UWAGA TO TA CHAMSKA NIEBEZPIECZNA"
          ku
          > przestrodze pasażerom korzystającym z tramwaju . Ona to lubi -
          sama w
          > czasie jazdy robi fotki i donosi na innych kolegów . jedyne co
          > opanowała zołza w swoim życiu . Beton to beton

To nie jest dobry pomysł ,wiem to z autopsji .
          Zrobiłam zdjecie kontrolerce ,która mnie wrednie potraktowała w
          tramwaju ,pomimo tego ,że miałam ważną i skasowaną kartę miejską !!
          Dopadła mnie na porietni MPK /chciałm złożyc skargę u dyspozytora /
          zabłokowała drzwi , wezwała policję, która mnie uwolniła ,ale i
          pouczyła ,że umieszczając jej zdjęcie w internecie naruszam jej
          dobra osobiste.A poniewaz zdarzenie miało miejsce w sobotę ,nikogo w
          dyrekcji nie było ,a portier nawet nie chciał zadzwonic do
          dyspozytora.
          Skarga i osobista rozmowa u prezesa zakonczyła się pouczeniem
          mnie ,że kontrolerka jak chce może użyc siły ,aby zatrzymac
          pasażera !!!
          Do dzisiaj czekam na pisemną odpowieź z MPk!!!
          • Gość: banita Re: to niejset dobry pomysł IP: *.146.161.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 18:33
            QUASI - dobrze kombinujesz . Kim jesteś Chłopie ?
            • quasi-modo Re: to niejset dobry pomysł 31.01.10, 18:46
              Hmm - jestem dzwonnikiem z paryskiej katedry i właśnie dzwonie na alarm
              - "Chłopaku" .
              • Gość: lele-om Re: to niejset dobry pomysł IP: *.147.181.95.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.02.10, 19:20
                podziwiam was . Chyba wiem o kogo chodzi . To naprawdę chora babka .
        • Gość: barbara Re: kto się odważy zrobić jej zdjęcie ??? IP: *.iplus.com.pl 02.02.10, 16:49
          > opublikować w internecie jako "UWAGA TO TA CHAMSKA NIEBEZPIECZNA"
          ku
          > przestrodze pasażerom korzystającym z tramwaju . Ona to lubi -
          sama w
          > czasie jazdy robi fotki i donosi na innych kolegów . jedyne co
          > opanowała zołza w swoim życiu . Beton to beton .

tylko kto ją zna i się odważy !!!!
          • quasi-modo Re: kto się odważy zrobić jej zdjęcie ??? 02.02.10, 17:31
            Większość pasażerów i wszyscy pracownicy znają ją dokładnie . Stara się
            być atrakcyjna , ale to też jej nie wychodzi . Najdokładniej rzuca się
            w oczy mieszkańcom ul. Sobieskiego .
            • Gość: oświecony Re: kto się odważy zrobić jej zdjęcie ??? IP: *.146.151.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.02.10, 17:38
              Tak czułem . Istotnie babie wali ostro . wiadomo o którą gwiazdeczkę
              chodzi .
            • Gość: barbara Re: kto się odważy zrobić jej zdjęcie ??? IP: *.iplus.com.pl 03.02.10, 15:01
              Większość pasażerów i wszyscy pracownicy znają ją dokładnie . Stara
              się
              > być atrakcyjna , ale to też jej nie wychodzi . Najdokładniej rzuca
              się
              > w oczy mieszkańcom ul. Sobieskiego

No to chyba ja też ją znam .
              i pomyślec ,że ta kobieta ma dzieci !!!!
            • bluegrazyna Re: kto się odważy zrobić jej zdjęcie ??? 04.02.10, 12:34
              Większość pasażerów i wszyscy pracownicy znają ją dokładnie . Stara
              się
              > być atrakcyjna , ale to też jej nie wychodzi . Najdokładniej rzuca
              się
              > w oczy mieszkańcom ul. Sobieskiego .

chyba Słowackiego!!!
    • Gość: dodman Re: chamstwo w mpk-skandal w tramwaju !!! IP: *.146.151.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.02.10, 17:53
      i słusznie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka