dolores333 09.01.10, 17:42 Mam pytanie -czy ktoś zna ordynatora szpitala na mickiewicza?leży tam mój wujek, a facet(biskupek) podobno gbur i nieprzystępny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: ordynator biskupek? IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 09.01.10, 18:07 Dr.Biskupek gbur i nie przystępny??? Wydaje mi się że ktoś Cię żle poinformował.Leżałam kilkakrotnie u niego na oddziale ,dużo mu zawdzięczam - moim zdaniem kulturalny, stateczny ,cierpliwy człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssss Re: ordynator biskupek? IP: *.chello.pl 09.01.10, 18:15 Chodzi o dobrego lekarza,czy ...miłego faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ordynator biskupek? IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 09.01.10, 18:39 Według mnie jest dobrym ,kompetentnym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores333 Re: ordynator biskupek? 09.01.10, 19:19 No to ok, ciotka mi powiedziała, że nie chciał z nia rozmawiać, uciszał ją, gdy zadawała pytania;no nie sprawił na niej dobrego wrażenia no to się przejęła. O tym jakim jest lekarzem nie wie, ale wydał jej sie chamski. A lekarzem jest dobrym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssss Re: ordynator biskupek? IP: *.chello.pl 09.01.10, 19:24 Może ciocia chciała być mądrzejsza od lekarza ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: ordynator biskupek? IP: *.net.stream.pl 09.01.10, 19:25 znam go oschły, nieprzyjemny dziad wydaje mu sie, że jest bogiem; ludzi traktuje z góry i bez serca-rodziny i chorych tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
maksymilian70 Re: ordynator biskupek? 09.01.10, 19:41 calkowita racja przedmowcy OSCHLY i NIEDOSTEPNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: ordynator biskupek? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.10, 19:49 Moze robi sie przystępniejszy jak poczuje że mu coś w kieszeni zabrzęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores333 Re: ordynator biskupek? 10.01.10, 16:17 bierze kasę?-napiszcie szczerze, ciotka nie wie jak podejść, bo on zawsze w otoczeniu pielęgniarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: dolores 333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 18:02 Najlepiej na kolanach. * Z "Poradnika biskupa" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dolores333 Re: dolores 333 10.01.10, 18:47 pytam poważnei może cham, ale uczciwy i wywali ją za drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj boli Re: dolores 333 IP: *.chello.pl 10.01.10, 19:12 Pakuj tutaj jeszcze więcej,to z pewnościa jutro wszystko załatwisz,a może tą pisaniną już sobie "nagrabiłaś". Odpowiedz Link Zgłoś
dolores333 Re: dolores 333 10.01.10, 20:42 Aż tak sie nie boję; na szczęście nic tam nie załatwiam, mam złe wspomnienia i w życiu sie do tego szpitala nie dam zaciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj boli Re: dolores 333 IP: *.chello.pl 10.01.10, 23:58 Nie wiesz bidulo , gdzie trafisz!Nie fikaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: dolores 333 IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.10, 10:00 Mam kolegę, lekarza. Nie bierze, nie musi. Obecnie lekarze (szczególnie na wyższych stanowiskach) wcale źle nie zarabiają, a poza tym on przyjmuje również prywatnie (chirurgia estetyczna). Jeśli w szpitalu jakakolwiek rodzina chce mu wepchnąć jakieś pieniądze, on wówczas odsuwa rękę z kopertą, twierdząc, że objawy są nie do końca zdiagnozowane, ale można spodziewać się wszystkiego, w związku z tym on radzi, by pieniądze raczej zachować, bo "wiecie państwo, ksiądz za darmo nie pochowa". Mówiłem mu, że to z jego strony okropne, on na to, że przecież stan pacjenta zawsze może ulec zmianie na gorsze, bo w medycynie wszystko się może zdarzyć, a poza tym czasem rodzinie należy się jakaś kara za korumpowanie lekarzy. Na marginesie - pacjenci go nie lubią, ale każdy bardzo chce, by to właśnie on (jest chirurgiem) prowadził operację. Aha, może dlatego, że nie pracuje w Częstochowie? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidaomo Re: dolores 333 IP: *.net.stream.pl 11.01.10, 12:55 no tak, ale nie wiadomo co robic moja mama niedawno była w szpitalu i nie wiedział jak sie zachować-wszyscy mówili -dawaj kasę, nie umiałam, wysyłałam siostre-nie brali, bo mama byłą w ciężkim stanie; ale do dzis mamy wyrzuty sumienia, bo nie poszłyśmy z kasą o ordynatora ; trzeba zrozumieć, ze ludzie dla ocalenia bliskich zrobią wszystko(nawet jeśli widżą, że umiera); kto nie był w takiej sytuacji nie zrozumie-ja rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam56 Re: dolores 333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 16:33 Radze ci przeproś na tych łamach za tak chamliwe dywagacjie i więcej nie pisz bzdur ,jak kogoś nie znasz i nie miałaś doczynienia ,bo to nieładnie tak kogoś publicznie szkalowac i takie głupoty wypisywac jest to bardzo prostackie , życze ci dalszej kariery pisarskiej adam56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dolores 333 IP: *.net.stream.pl 11.01.10, 20:07 A niby kogo obraziła? tylko pyta i nie ma takiego słowa jak "chamliwe" w języku polskim pacanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyCap Re: ordynator biskupek? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 13:10 Jesli chodzi o dr Biskupka to mam i nim niemiłe zdanie.Miałem tam w niedługim czasie (dwa razy leżała) chorą osobe z rodziny i przy kazdej próbie rozmowy na temat zdrowia pacjentki,dr nie miał nigdy czasu,żeby udzielic informacji ,a przy tym ,jak już wczesniej ktos wspominał tu na forum odebrałem go jako gbura i niemilucha,odniosłem wrażenie,że liczył na koperte.Dodam jeszcze że jeśli chodzi o higiene pacjentow obłoznie chorych,wygląda na to że rodzina musi o nią (higiene)zadbać,gdyż każda moja wizyta w szpitalu,a było ich troche,wiązała sie z wdychaniem niemiłego zapachu od chorej (wspomne że byłą obłożnie chora)wiec i uzależniona od pielęgniarek.Co do Biskupka nie wiem czy jest dobrym lekarzem (moze i tak)ale jako człowiek to straszny cham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: dolores333 IP: *.chello.pl 12.01.10, 09:38 nic prostrzego jak sie dowiedziec co ten facet potrafi jako lekarz i gdzie wczesniej leczyl i jak leczyl!!!!czy tez ma oficjalne dyplomy ukonczenia roznych sposobow leczenia tak moi drodzy ja sie tego nauczylem tym to sposobem dowiadywac a tego nauczylem sie bedac w prywatnych gabinetach w katowicach tam to jest norma Odpowiedz Link Zgłoś
dolores333 Re: dolores333 12.01.10, 10:40 do TYM-dzięki za sensowną odpowiedź-niestety nogdy nie sprawdzam lekarzy, bo nie bardzo wiem jak to robić-ja kpójde do szpitala to mampytać ordynatora o dyplomy?-ja nie kpię pytam poważnie; Polacy maja taki jakiś, mimo wszystko, naboży stosunek do lekarzy co widac po tym wątku-oskarżają mnie, że obrazam lekarza, a ja tylko pytam jaki jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doTym..a Re: dolores333 IP: *.chello.pl 12.01.10, 11:04 Jest jeszcze jeden problem , czy potrafisz dokonać właściwej oceny tych dyplomów ?Kto ci udzielił informacji o dyplomach lekarzy z prywatnych gabinetów w Katowicach? Nie bajdurz!No, a może pokaż swoje dyplomy,ocenimy twoje ....możliwości intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordująwmickiewicz Re: dolores333 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.01.10, 14:56 U biskupka leżał ktos zmojej rodziny; ta osoba miała nowotwór (początek), ale pan dr.powiedział, że "umiera i umrze"w związku tym nie leczył jej zbyt intensywwnie(rodzina dostała karte pobytu- furosemid, leki na nadciśnienie, które brała w domu i coś na zapalenie płuc-to wszystko).Chora skarżyła sie na dusnzosci, ale poza tlenem nic nie dostawała, dopiero na życzenie rodziny podano heparynę(na konsultacji z innym lekarzem okazało się, że chora ma zator).Rodzina w szoku, bo człwoiek umarł w tydzień po zdiagnozwaniu rakazdiagnozowniu raka, w dodatku nie na raka . Znajoma mi mwóiła, że jej ciotka lezy na zawodziu i nei podają jej nawet kroplówek,żeby "nie przedłuzać agonii"-czyli nei robia nic.Wiec moze wszędzie jest tak samo.JAk jestes stary i ciezko chory to se lepiej strzel w leb, ale nie idź do biskupka. Odpowiedz Link Zgłoś