Dodaj do ulubionych

FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 13:08
Pozdrawiam wszystkich z najlepszego kierunku w Częstochowie! Może znajdzie
się jeszcze ktoś i podzieli wrażeniami z polonistyki na naszej genialnej
uczelni? Ja wiem jedno - 11-ego egzamin z romantyzmu... nic nie umiem!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka nie WSP Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 15:38
      Wspołczuje Ci, nie dlatego że nic nie umiesz to normalne na WSP, ale tego że
      jesteś studentka tej uczelni.
      • Gość: student Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 17:24
        Droga studentko nie WSP!
        Może i nie jestem orłem, ale (w przeciwieństwie do ciebie) nie mam problemów z
        rozróżnianiem płci. Czyżby wpływy twojej uczelni? Skup się i spróbuj zrozumieć -
        student to płeć MĘSKA, a studentka żeńska. Jeżeli w tytule napisałem, że
        jestem STUDENTEM to twoje trudności z rozróżnieniem czy jestem chłopcem czy
        dziewczynką są dla mnie niezrozumiałe. Ale każdy musi przecież funkcjonować na
        własnym poziomie umysłowym... ćwicz, ćwicz, może da się ciebie jeszcze uratować
        pozdrawiam
        P.S
        Dzięki za współczucie. Pozdrów ludzi na swojej uczelni (która jak wynika z
        kontekstu twojej wypowiedzi jest pełna ludzi mądrych) i pociesz ich, że nie
        jesteś "czynnikiem" obniżającym poziom, ale tylko i wyłącznie wyjątkiem
        potwierdzającym regułę! :) papa
        • Gość: cg Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 21:23
          słusznie, słusznie :)
    • Gość: Paula Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: 213.199.204.* 06.02.04, 16:21
      Jestem na piątym roku, w razie pytań, wątpliwości, chętnie poradzę i podzielę
      się doświadczeniem.
      • Gość: student Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 19:58
        Wielkie dzięki. Jakby co będę pytał. Miałem dzisiaj egzamin z panią Lucyną
        Rożek z literatury wschodniosłowiańskiej. Dostałem 5 więc jestem zadowolony! To
        bardzo miła pani, egzaminy są u niej po prostu boskie - nie da się nie zdać!
        • Gość: doda Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 10:43
          Witam na forum
          Nie kończyłam polonistyki w naszym miescie,ale mam sporo znajomych po tym
          kierunku i zastanawia mnie jedno-przypadkowość wyboru kierunku i podejscie do
          przedmiotu niektorych koleżanek.Zauważyłam też ,że przedmioty,które dla mnie na
          uniwersytecie były niezwykle cięzkie np.gramatyka historyczna,scs, poetyka,
          gramatyka opisowa -tu zakrawają na parodię...czy to wina prowadzących czy
          potencjału umysłowego studentów-nie wiem.Podobnie rzecz się ma z literaturą XX
          wieku.Dziewczyny bawią się w studiowanie....polonistyki.CZapki z głów przed
          Agnieszką i Krzysztofem Czajkowskimi, Z.Jędrzejewskim , R.Zawadzkim...to oni są
          the best i wprowadzają poziom na filologię w Częstochowie..to oni mają
          klasę ,wiedzę ...,(Rożkowej nie znam;))
          .....kpiną natomiast wydają mi się nauczyciele akademiccy tej miary co szanowna
          M.L-D tak długo związana z naszą uczelnią i bardzo zaściankowa....czy pani U.
          potrafiąca niszczyć studenta swoimi tekstami i brakiem wiedzy....no cóż jak
          widzę studenci dzienni nie odezwą się ,bo boją się ,że nie dostaną
          dopuszczenia ......temat rzeka......
    • Gość: nikt Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 09:08
      no jak widac studenci polonistyki nie wiedzą co to komputer..i twają w epoce
      kamienia łupanego:)
      • Gość: Paula Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: 213.199.204.* 08.02.04, 12:27
        Doskonale wiedzą co to komputer!!! Nie podoba mi się wpisywanie wszystkich
        studentów pod jedną kreskę. Żeby mieć zdanie trzeba być na tej uczelni od
        wewnątrz, a nie kierować się fragmentarycznymi opiniami. Co zaś do prowadzących
        to na każdej uczelni zdarzają się jednostki inteligentne i takie, u których to
        określenie nie ma zastosowania...
        • Gość: czarek Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 14:11
          to na każdej uczelni zdarzają się jednostki inteligentne i takie, u których to
          określenie nie ma zastosowania...-ale styl masz pod psem!!!! Prawda taka ,że ja
          znam uczelnię od środka, a scislej kierunek, o ktorym piszesz i jak zauważyłem
          przedmówczyni ma racje.Specyficzna jest fil.pol.w Częstochowie.

• Gość: graga Re: FILOLOGIA POLSKA WSP - ZAPRASZAM! IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 21:22
      ja również uważam ,że studiują a raczej studiowały tam wspaniałe osoby!!!
      domyślasz się Lidio o kogo chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka