Dodaj do ulubionych

tragedia smoleńska

19.04.10, 22:32
To przeżycie jest dla mnie traumą na cale życie. Znałam większość z poległych
tam osób. Oni byli pełni energii, wiary w przyszłość ,zupełnie nie spodziewali
się śmierci. W czwartek i piątek przed tragicznym wypadkiem rozmawialiśmy w
sejmie=- omawialiśmy najważniejsze sprawy. Grzesiu Dolniak przekazywał nam,
kto poleci z Prezydentem samolotem na uroczystości katyńskie ( w tym jak
powiedział –jego skromna osoba). Normalnie. Aż nadto. Polecieli i zginęli.
Wsiedli do samolotu ,który nie wylądował – spadł………………i pogrzebał ich jeszcze
bardzo twórcze życie: Grzesia, Krysi, Arama, Sebastiana, Grażyny ,Macieja,
Oli, Joli, Izy i wszystkich z Prezydentem Polski na czele. Wszystkich, którzy
tam byli. Zginęli ,choć wcale tego nie chcieli i nie spodziewali się.
Najbardziej przeżywam fakt, na ile oni zdążyli się dowiedzieć się o możliwej
katastrofie i mam nadzieję, że najpóźniej niż trzeba było, żeby ograniczyć ich
cierpienie- straszne cierpienie – bo myślę, że fakt nawet 5 sekundowy o
możliwej śmierci jest najgorszym cierpieniem.
Znałam większość z nich, z wieloma byłam blisko. Nie umiem się pogodzić z
faktem ich śmierci i pewnie nie pogodzę się nigdy. Mogę tylko oddać hołd ich
pamięci
Obserwuj wątek
    • Gość: ja bylejaki gość Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:02
      Naprawdę współczuję
    • Gość: Bielinek Re: tragedia smoleńska IP: 109.243.215.* 19.04.10, 23:19
      Współczuję. Wreszcie,choć w takiej sytuacji trudno szukać powód do
      zadowolenia,słychać jakiś hołd do każdej z ofiar,bez względu na reprezentowane
      barwy polityczne.

Natomiast,smutne,że dla ludzi związanych z PIS, liczą się tylko dwie ofiary tej
      tragedii. Widzą tylko parę prezydencką,nie widzą,że życie straciło tak wielu ich
      koleżanek i kolegów z partii czy Sejmu. Smutne,że nawet poprzez dramat,uprawia
      się politykę i kampanię wyborczą,kreująca Jarosława Kaczyńskiego ,na
      kontynuatora polityki jego zmarłego brata.Ale to są standardy PIS...
      • Gość: ja zwykły gość Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:31
        Zwykły i byle jaki współczuję ,bardzo = bardzo
        • Gość: halinar Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:39
          Dziękuję za zrozumienie sprawy.H.R.
          • Gość: do pani poseł Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:54
            Kochajmy się jak tu któryś z gości napisał.Pani kocha ludzi,bo wiemy o
            tym,a ludzie kochają panią i wiedzą za co.Jest pani dobrym człowiekiem.I tyle
            • Gość: wstyd Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:42
              wstydż się kobieto sama sobie odpisujesz na posty,nienawidzę platformy-hipokryci
          • Gość: Mors dicit spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:56
            "Bo na tym świecie śmierć wszystko zmiecie, robak się legnie i w bujnym
            kwiecie". Śmierć przychodzi nagle, zabiera tych, którzy przed chwilą cieszyli
            się pełnią zdrowia i życia.
            • Gość: babcia Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz IP: *.iplus.com.pl 20.04.10, 14:27
              I wobez smierci wszyscy jesteśmy równi ...
              i wszelkie partyjne spory nie mają znacznia .
              Chciałbym , tylko aby smierc tylu osób nie była wykorzystana
              przez polityków w wyborach ..
              • Gość: Olek Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 14:54
                Tak jestesmy równi wobec smierci, tylko nie wszyscy z taka pompa sa chowani i
                nie wszystkich rodziny otrzymuja takie odszkodowania. Tu juz równi nie jestesmy.
                • bogini.mokosz Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz 20.04.10, 15:22
                  I właśnie to rozdęcie jest wkurzające. Czy na takie samo wsparcie mogą liczyć
                  rodziny ofiar pożaru hotelu socjalnego w Kamieniu Pomorskim czy jakichkolwiek
                  innych katastrof? Czy na takie samo wsparcie mogą liczyć rodziny ofiar wypadków
                  samochodowych? Wystarczy zobaczyć, ile osób ginie lub jest poszkodowanych
                  każdego dnia.
                  Odpowiedź - nie, bo oni są anonimowi.
                  I to jest wkurzające, że dla znanych tworzy się osobne regulacje.
                  Tak być nie powinno.
                  • Gość: babcia Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz IP: *.iplus.com.pl 22.04.10, 11:55
                    bogini.mokosz napisała:

> I właśnie to rozdęcie jest wkurzające. Czy na takie samo wsparcie
                    mogą liczyć > rodziny ofiar pożaru hotelu socjalnego w Kamieniu
                    Pomorskim czy jakichkolwiek > innych katastrof? Czy na takie samo
                    wsparcie mogą liczyć rodziny ofiar wypadków > samochodowych?
                    Wystarczy zobaczyć, ile osób ginie lub jest poszkodowanych
                    > każdego dnia.> Odpowiedź - nie, bo oni są anonimowi.
                    > I to jest wkurzające, że dla znanych tworzy się osobne regulacje.
                    > Tak być nie powinno.

Masz racje wobec śmierci wszyscy powinni być równi
                    • storima Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz 22.04.10, 14:23
                      Najgłębsze wyrazy współczucia.
                      • Gość: ja Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:26
                        wybory się zbliżają - oto cała po
                        • adamico9 Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz 22.04.10, 22:50
                          Gość portalu: ja napisał(a):

> wybory się zbliżają - oto cała po
                          Naprawdę nie próbujcie się tak zniżać wy -piewcy już wyborów.Przyjmijcie do
                          wiadomości, że ludzie tę tragedię przeżywają,a politycy sejmowi najbardziej. Ja
                          im wierzę, że dotknęła ich autentyczna trauma.Toż to są ich koledzy,przyjaciele-
                          oni mogli być na ich miejscu.Uszanujmy to pożegnanie dla kolegów i przyjaciół,z
                          którym pani poseł się z nami podzieliła. Zrobiła to dla wszystkich, bez względu
                          na partie.
                          • adamico9 Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz 22.04.10, 23:02
                            I dodam dla chętnych do niepotrzebnej konfrontacji list św. Pawła o miłości:

Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak
                            miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący.

Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką
                            wiedzę, i wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał,
                            byłbym niczym.

I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie,
                            lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał.
                            Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest.
                            Miłość nie zazdrości,
                            nie szuka poklasku,
                            nie unosi się pychą;
                            nie dopuszcza się bezwstydu,
                            nie szuka swego,
                            nie unosi się gniewem,
                            nie pamięta złego;
                            nie cieszy się z niesprawiedliwości,
                            lecz współweseli się z prawdą.
                            Wszystko znosi,
                            wszystkiemu wierzy,
                            we wszystkim pokłada nadzieję,
                            wszystko przetrzyma.
                            Miłość nigdy nie ustaje,
                            nie jest jak proroctwa, które się skończą,
                            albo jak dar języków, który zniknie,
                            lub jak wiedza, której zabraknie.

Po części bowiem tylko poznajemy, po części prorokujemy. Gdy zaś przyjdzie to,
                            co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe. Gdy byłem dzieckiem,
                            mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem
                            się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce. Teraz widzimy jakby w zwierciadle,
                            niejasno; wtedy zaś zobaczymy twarzą w twarz: Teraz poznaję po części, wtedy zaś
                            poznam tak, jak i zostałem poznany.
                            Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest
                            miłość.
                            Tags: Biblia
                    • Gość: ja wnuczka Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz IP: 213.241.95.* 25.04.10, 14:12
                      babcia ty to nie pieprzysz za bardzo.Kaczorka nie lubisz twoja
                      brocha.I powiewa mi krytyka jego osoby .Napisz tylko za co lubisz
                      Tuska i co on do tej pory zrobił dobrego dla kraju.Bo takiego
                      rozpidżiału o nie widziałam od lat.Proponuję pić coś na pamięć , bo
                      skleroza jednak boli.
                    • Gość: ja wnuczka Re: spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodz IP: 213.241.95.* 25.04.10, 14:18
                      babcia przestań pieprzyć bo to ci szkodzi.Lepiej ziółka i coś na
                      pamięć.Napisz lepiej co dobrego zrobił tusk i dlaczego jest taki
                      rozpizdziaj z pracą i zarobkami.Jarek naszym prezydentem jest.
    • florentyne Re: tragedia smoleńska 22.04.10, 23:17
      Wyrazy szczerego współczucia.

www.luteranie.pl/pl/index.php?D=800
      • pluto37 Re: tragedia smoleńska 23.04.10, 08:20
        P.Halino!
        Tragedie i wypadki sie zdarzaly i oby powtorek w takim wymiarze juz
        nie bylo.
        Pomijajac wszystko co zwiazane z wypadkiem i ofiarami, to jestem
        pelen podziwu dla sprawnosci rzadu i rzadowych agend w przygotowaniu
        organizacyjnym uroczystosci pogrzebowych i zalobnych.
        Rzad z premierem i po Prezydenta wykonali gigantyczna prace,
        jednoczesnie spelniajac swoje normalne obowiazki.
        I to wszystko wlasciwie calkiem w tle glownych uroczystosci.
        Az dziwne, ze dotad nie mielismy wszyscy uslyszec podziekowan dla
        rzadu i premiera ze strony bardziej niz PO poszkodowanych partii, a
        przede wszystkiem bossa PiSu.
        Czyzby ci co nie z PO uznali, ze to wszystko to dar z nieba, a nie
        ciezka praca tysiecy ludzi?
        • halinar Re: tragedia smoleńska 23.04.10, 23:38
          Dziękuję za wszystkie wpisy. Dziękuję za zrozumienie sytuacji. Jesteście
          wspaniali forumowicze (tu na tym forum). Dziękuję!!!Tacy ludzie jak wy dają
          nadzieję,że nie zapomnimy o tragedii smoleńskiej. Dziękuje pluto37za pozytywną
          ocenę rządu =
          rzeczywiscie,ten rząd spisał się wspaniale
          • Gość: ja Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 00:07
            Wyrazy współczucia.Wielkiego współczucia.Proszę przyjąć pani poseł
          • Gość: piar Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 09:46
            i znowu granie na uczuciach,a gdzie była platforma przed tragedią? nic nie
            robienie rządu przypisujecie sobie za zaletę ,a wysmiewanie śp.Pana Prezydenta
            Lecha Kaczyńskiego to był jedyny cel waszej władzy,tego się nigdy nie da
            zapomnieć,z całego serca życzę PiS owi wygranej w wyborach...wszystkich
          • Gość: Elżunia Re: tragedia smoleńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.10, 16:14
            halinar napisała:

> Dziękuję za wszystkie wpisy. Dziękuję za zrozumienie sytuacji.
            Jesteście
            > wspaniali forumowicze (tu na tym forum). Dziękuję!!!Tacy ludzie
            jak wy dają
            > nadzieję,że nie zapomnimy o tragedii smoleńskiej. Dziękuje
            pluto37za pozytywną
            > ocenę rządu =
            > rzeczywiscie,ten rząd spisał się wspaniale

Faktycznie wspaniale.W kwestii zakopania przeciwników.

• pluto37 Re: tragedia smoleńska 24.04.10, 20:35
              Gość portalu: Elżunia napisał(a):
              >
              > Faktycznie wspaniale.W kwestii zakopania przeciwników.
              >
              Moze to byc trudne do zrozumienia, ale zakopac tez trzeba umiec.
              Przeciwnikow tez. Tak jak i swoich.
              A przeciwnik jak odpowiednio wychowany to powinien docenic wysilek.
              I zlozyc odpowiednie publiczne podziekowania. Pod wlasciwym adresem.
          • Gość: lucy Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:03
            ten rząd jest do niczego i proszę sobie nie pochlebiać,wy skończycie na
            śmietniku historii
          • Gość: avatar Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:19
            W tej wypowiedzi nieżyjący już poseł Dolniak o "ocierające się o brak
            transparentności".

www.tvs.pl/informacje/5858/
            Niestety poseł Dolniak już niczego nie wyjaśni.
            • Gość: ja Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 00:12
              Pamiętaj o tym avatarze ,że my byliśmy blisko ze sobą( 10lat) i on ze mną o tej
              sprawie rozmawiał(prawie dwa lata temu). I uznał,że nie ma żadnego
              problemu.Żadnego.A TVS już nie domagała się żadnych dodatkowych wyjaśnień-
              jasne! Więc nie rób problemów, których nie ma, a które byś chciał
              rozjątzyć,kosztem śp.Grzegorza
              • Gość: ja Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 00:30
                A tak naprawdę zamiast kłócić sie na tym forum-może spotkalibyśmy sie i
                pogadali, jak człowiek z człowiekiem, zapraszam do rozmowy jestem otwarta
          • Gość: ty Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 10:24
            łaski nie robił...musiał
          • Gość: obłuda Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 11:20
            obłuda aż kipi hipokryci z po
    • Gość: Zen poznaliśmy przyjaciół IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 24.04.10, 10:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,110214308,110214308,Tylko_prawdziwi
      _przyjaciele_przyleca.html poznaliśmy przyjaciół kto przyleciał?
      • the-only-bodzio Re: poznaliśmy przyjaciół 24.04.10, 15:56
        No poznaliśmy.Nie warto dupy nastawiać z usa.
        • Gość: gościu Re: poznaliśmy przyjaciół IP: 94.76.254.* 25.04.10, 14:44
          Zakopać też trzeba umieć?
          No to do łopaty rządzie.A teraz czekamy na wyjaśnienia,ale nie kacapów tylko
          naszych mundrali.Kpina z ludzi a gazeta obrzezana trudni się opluwaniem zabitego
          prezydenta.
        • Gość: gościu Re: poznaliśmy przyjaciół IP: 94.76.254.* 25.04.10, 14:45
          Obrzezana gazeta lży pamięc prezydenta.
          • Gość: nie Re: poznaliśmy przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 19:07
            popieram,już dość szargania dobrego imienia śp.Pana Prezydenta L.Kaczyńskiego
            obłudnicy z tzw.platformy
            • Gość: bodzioberet a moze po prostu UE nie lubila IP: *.prenet.pl 25.04.10, 19:09
              KARTOFLA ????
            • Gość: bodzioberet Re: poznaliśmy przyjaciół IP: *.prenet.pl 25.04.10, 19:23
              Gość portalu: nie napisał(a):
              > popieram,już dość szargania dobrego imienia śp.Pana Prezydenta L.Kaczyńskiego
              obłudnicy z tzw.platformy

SP prezydentowi nalezy sie szacunek . Nie mozna zapomniec o wkladzie w
              odbudowanie patriotyzmu w szeregach swoich zwolennikow . I nie wolno zapomniec o
              odizolowaniu sie od reszty swiata co krajowi ani chluby ani pieniedzy nie
              przysporzylo .
            • Gość: Maniek Re: poznaliśmy przyjaciół IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 19:24
              Gość portalu: nie napisał(a):

> popieram,już dość szargania dobrego imienia śp.Pana Prezydenta L.Kaczyńskiego
              > obłudnicy z tzw.platformy

Czy wasz prezydent miał dobre imię?? hahaha śmieszniejsze było tylko pochowanie
              go na wawelu/

Dziękuję ci panie boże za wolną Polskę
              • adamico9 zakończmy ten wątek 25.04.10, 20:01
                On był napisany na cześć poległych, a wy zaczynacie robić tu pośmiewisko.
                Przenieście się na inny wątek, a ten zakończmy godnie tak jak przystało na
                rozmiar dramatu.
                • Gość: Aha Re: zakończmy ten wątek IP: 94.76.254.* 25.04.10, 20:17
                  Bo ty chcesz?
                  Jest o tragedii a ona trwa nadal, bo opluwacze nadal działają.Dno.
                  Tylko czeguś się boją, ciekawe czego? Czyżby Narodu?
                  • the-only-bodzio Re: zakończmy ten wątek, może nie 25.04.10, 21:13
                    Jak można przejść do porządku dziennego na tyloma ofiarami.Tusk
                    pościskał się z Putinem i jest gitara.Napewno nie ,poczekamy .Prawda
                    wyjdzie, nie było korytarza w Smoleńsku gdzie powinien lądować jak
                    po sznurku.aldik z Blachowni oczyść staw z glonów to może
                    przyjadę.Jarek na prezydenta i co dostaniesz zawału hehe.
                    • Gość: @ Re: zakończmy ten wątek, może nie IP: *.net.stream.pl 25.04.10, 21:15
                      Polecam:)
                      www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4
                      • adamico9 ReZakończmy ten wątek 25.04.10, 21:23
                        Te wasze paskudne wpisy świadczą o tym, żeby watek się zakończył. Swoje fobie i
                        nienawiści chcecie tu ulokować. Nie macie podstawowej uczciwości, uczciwości
                        wobec zmarłych. A ponieważ boicie sie załozyć swój wątek - to wykorzystujecie
                        taki, do którego nie macie prawa. Zastanawiam się, czy wy jestescie w ogóle
                        ludźmi???? I odpowiadam - nie - jesteście hienami żerującymi na śmierci
      • Gość: do dupka Re: poznaliśmy przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 22:29
        Sw,Pamięci Grzegorz wszystko wyjasnił- wszystko do bólu
        • Gość: ja wściekły Re: poznaliśmy przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 22:34
          Adamico, ja ciebie rozumiem,, wiem, ze jestes nasz,ale atakują nas takie
          swołocze,że szkoda gadać
          • Gość: na tema Re: poznaliśmy przyjaciół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 22:38
            Artykuł Marka Króla ''Wprost''.

Mimo że wcześniej sam Donald Tusk zdegradował prezydenturę do
            żyrandola i czerwonego dywanu, powtarzając, że prezydent nie jest mu
            do niczego potrzebny, mimo nieustannego poniżania prezydenta przez
            Komorowskiego, Niesiołowskiego i Palikota, mimo tego wszystkiego
            Lech Kaczyński doczekał się wdzięczności i szacunku Polaków. Był z
            nich dumny i jako pierwszy obywatel kochał, szanował i wierzył w
            wielkość swoich rodaków. I dlatego, choć poniżany i niedoceniany za
            życia, po tragicznej śmierci stał się wielkim symbolem dumnej
            Polski. A symbole w Polsce są bardzo niebezpieczne, bo mogą
            zniszczyć wieloletni dorobek postępowych polskich Europejczyków,
            ukrywających brzydką pannę w kątach salonów Brukseli, Paryża czy
            Berlina.

Nie dość, że wbrew zaleceniom Polacy zaczęli się narodowo bałamucić,
            to jeszcze ten pochówek pary prezydenckiej na Wawelu. To był kolejny
            policzek dla postępowego salonu i zagrożenie, że prawicowo-
            romantyczna hydra, demony, jak je nazwał Kazimierz Kutz, urosną w
            siłę. Bezideowe palikmioty nie mogły na coś takiego pozwolić.
            Redaktor Adam chwycił zdenerwowany za telefon i zadzwonił do
            Andrzeja do Krakowa. „A… a… Aaandrzej naa… na… napisz list. Zde…
            zde… zdewaweluj Kaczora. Ty ma… ma… masz sukces z ty…
            tym »Katyniem«, to… tobie wolno. A my w… w… w »Gazecie« cię po… po…
            poprzemy”. Trudno odmówić racjonalności działaniu redaktora, który
            pokochał jak nikt inny organizacyjną funkcję prasy. Niestety,
            poparcie było niewielkie, bo Polacy nie dorośli do poziomu
            wajdalizmu historii.

Niezależnie od opinii i ocen prezydenta Kaczyńskiego, Polacy
            pożegnali swojego prezydenta, podkreślam: swojego prezydenta, po
            królewsku. Jestem z tego dumny, bo moi rodacy jeszcze raz
            potwierdzili to, o czym w „Weselu” tak dobitnie pisał Stanisław
            Wyspiański: „Ptok ptokowi nie jednaki./ Człek człekowi nie dorówna,/
            dusa dusy zajrzy w oczy,/ nie polezie orzeł w gówna”. A dzisiaj już
            wiemy: nie polezie orzeł w GWna, drodzy redaktorzy.”

• adamico9 skończmy watek 25.04.10, 22:52
              Proszę o to- a dyskutujmy gdzie indziej. Oddajmy ostatnią cześć poległym
              • leo-24 Re: skończmy watek 25.04.10, 23:24
                Ja młody człowiek tez jestem za skończeniem tego watku.Szanuję zmarłych, a kto
                będzie dalej wykorzystywał ten wątek jest wałem. zykłym wałem.A wał- to nie
                człowiek
              • Gość: driver Re: skończmy watek IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.10, 23:32
                Szalona tragedia i ogromny smutek. Przyszedl jednak juz czas na
                spokojna analize wypadku. Tylko smutek nic tutaj nie
                pomoze.Poczekajmy co udokumentowaly czarne skrzynki. Pewne
                informacje wedlug mnie sie nie zgadzaja.
                Najpierw dowiadujemy sie,ze zostalo zarejestrowane ostatnie
                kilkadziesiat sekund-szmery niepokoju z kabin pasazerskich,a
                nastepnie krzyk przerazenia i bolu.
                Po kilku dniach informacja ta zostala zdementowana. Do dzisiaj
                zadaje sobie pytanie dlaczego?
                Staralem sobie je na odpowiedziec,szukajac rozwiazanie w dokladnej
                analizie wypadku w oparciu o relacje i wypowiedzi ekspertow.

-Jak to mozliwie,ze pasazerowie niepokoili sie kilkadziesiaz sekund.
                Przeciez media podaly,ze zaloga (moze i pasazerowie) mogli sobie
                zdawac z grozy sytuacji kilka do kilkunastu sekund.
                A moze bylo to faktycznie kilkadziesiat sekund?

- Niemozliwy jest krzyk bolu. Przy tym przeciazeniu smierc nastapila
                na skutek uszkodzenia,pekniecia w ciagu ulamka sekundy narzadow
                wewnetrznych.Mozg nie jest w stanie przyjac sygnalu i zareagowac
                bolem.

- No i dlaczego tak szybko media sugeruja blad pilotow.Tylko
                desperat zdecydowalby sie nie ladowanie w takich warunkach.Nie
                wierze w blad pilotow i nie potrafie sie pogodzic,ze to blad
                pilotow. Wtedy ta smierc i katastrofa okazalyby sie jeszcze bardziej
                makabryczne i bezsensowne. Pewnie czeka nas jeszcze niejedna
                niespodzianka zwiazana z katastrofa w Smolensku. Mozliwe,ze trzeba
                bedzie sie uzbroic w cierpliwosc.Mozliwe,ze bedziemy musieli czekac
                latami na wyjasnienie sprawy.
                • adamico9 Re: skończmy watek 25.04.10, 23:42
                  Zgadzam się z Tobą driver- masz kapitalne przemyslenia.Nie zgadzam sie natomiast
                  z tymi, którzy wykorzystują tę katastrofę do swoich osobistych celów
                  • adamico9 Re: skończmy watek 25.04.10, 23:46
                    Bądźmy wierni ich pamięci
                    • Gość: jasiu tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 00:22
                      Złota trumna zapewni wejście do Królestwa Niebieskiego?
                      • Gość: @ Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.net.stream.pl 26.04.10, 16:03
                        www.tuskwatch.pl/
                        www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4
                        • Gość: wendetta Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: 194.196.95.* 26.04.10, 16:27
                          TRAGEDIA TRAGEDIA ALE SPRAWIEDLIWOSCI NIE MA. Rodziny innych ofiar
                          innych tragedii gornikow zolnierzy w afganistanie, wypadkow
                          autokarowych traktowani sa jak drugie spoleczenstwo, to gorsze,a
                          przeciez rodziny tych ofiar tez maja dzieci, kredyty,
                          ONI POLECIELI ZEBY ZASPOKOIC AMBICJE KACZORA, KTOREGO PUTIN
                          POMINAL W ZAPROSZENIU NA UROCZYSTOSCI.
                          CHCIAL POKAZAC JAKI TO ON WIELKI I POCIAGNAL ZA SOBA RESZTE, KTORA
                          NIEPOTRZEBNIE SIE Z NIM WYBRALA.

JESZCZE POMPA NA WAWELU TO W NIMCZECH SMIECH.
                          Ale coz...w polsce nigdy nie bedzie rownosci i sprawiedliwosci.
                          CALA EKIPA DZIWISZA CIESZYLA SIE JAK USTAWILA BARANY I
                          OWIECZKI, ktore szly w kondukcie za kaczorami.

jesli pozostaly kaczor wygra wybory.....drzyj polsko czeka
                          cie straszny czas.

• Gość: Julka Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:43
                            Mam nadzieję, że Jarosław Kaczyński zostanie Prezydentem.
                            Tylko on może sprawić, że dowiemy się jak naprawdę było z tą tragedią smoleńską.
                            Póki co, rząd nie zrobił nic, by wyjaśnić wątpliwości.
                            Jarosław Kaczyński stracił brata, prezydenta i przyjaciół.
                            Ma co najmniej 96 powodów, by dążyć do prawdy.
                            Ma mój głos.
                            • Gość: Jarek do wendettyi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 17:34
                              Ty wariatko ,ciemna maso,ateistko przestan sie wysmiewac po smierci
                              Tych Najcudowniejszych ludzi jakimi Byli Nasz Kochany Lech i Jego
                              Malzonka Maria.Wieczny dpoczynek dla Wszystkich ktorzy zgineli w
                              katastrofie .Jarek na Prezydenta -i tak wygra.
                            • Gość: babcia Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.iplus.com.pl 26.04.10, 18:57
                              A jeżeli się okaże ,że to brat bliźniak podobnie jak w Gruzji
                              wydał polecenie lądownia bez względu na mgłe jaka była na
                              lotnisku !!!
                              Wtedy też będzie bohaterem !!!
                              • Gość: driver Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.10, 19:21
                                Gość portalu: babcia napisał(a):

> A jeżeli się okaże ,że to brat bliźniak podobnie jak w Gruzji
                                > wydał polecenie lądownia bez względu na mgłe jaka była na
                                > lotnisku !!!
                                > Wtedy też będzie bohaterem !!!

Gratuluje fantazji.
                                Ja mam kolege w grupie,ktory zalozyl teze,jakoby Pan Prezydent, sam
                                dopadl sterow.
                                Taki nonsens slyszalem pierwszy i ostatni raz.
                                Ludzie litosci,przestancie bredzic
                                • Gość: babacia Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.iplus.com.pl 28.04.10, 10:15
                                  Gratuluje fantazji.
                                  > Ja mam kolege w grupie,ktory zalozyl teze,jakoby Pan Prezydent,
                                  sam
                                  > dopadl sterow.
                                  > Taki nonsens slyszalem pierwszy i ostatni raz.
                                  > Ludzie litosci,przestancie bredzic

A autoryzowany wywiad z kapitanem Grzegorzem Pietruczukiem
                                  czytałeś !!!
                                  On był kapitanem samolotu z gruzińskiego incydentu .
                                  Pan prezydent był uprzejmy mu grozic ,że za nie wykonanie rozkazu
                                  "jeszcze się z nim policzy "
                                  I policzył się jego poseł Karski złożył na kapitana doniesienie
                                  do prokuratury o nie wykonanie rozkazu .
                                  Dokumenty dotyczące tej sprawy są w prokuraturze ,Karski żyje można
                                  sprawdzic. A nie kłamac jak rzecznik PiS Adam Bielan
                                  licząc ,że "głupi lud to kupi "

• Gość: driver Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.10, 19:18
                            Gość portalu: wendetta napisał(a):

> TRAGEDIA TRAGEDIA ALE SPRAWIEDLIWOSCI NIE MA. Rodziny innych ofiar
                            > innych tragedii gornikow zolnierzy w afganistanie, wypadkow
                            > autokarowych traktowani sa jak drugie spoleczenstwo, to gorsze,a
                            > przeciez rodziny tych ofiar tez maja dzieci, kredyty,
                            > ONI POLECIELI ZEBY ZASPOKOIC AMBICJE KACZORA, KTOREGO PUTIN
                            > POMINAL W ZAPROSZENIU NA UROCZYSTOSCI.
                            > CHCIAL POKAZAC JAKI TO ON WIELKI I POCIAGNAL ZA SOBA RESZTE, KTORA
                            > NIEPOTRZEBNIE SIE Z NIM WYBRALA.

> JESZCZE POMPA NA WAWELU TO W NIMCZECH SMIECH.
                            > Ale coz...w polsce nigdy nie bedzie rownosci i sprawiedliwosci.
                            > CALA EKIPA DZIWISZA CIESZYLA SIE JAK USTAWILA BARANY I
                            > OWIECZKI, ktore szly w kondukcie za kaczorami.

> jesli pozostaly kaczor wygra wybory.....drzyj polsko
                            czeka
                            > cie straszny czas.

Przeciez nie o tym mowa. To twoj poglad masz do niego prawo,chociaz
                            mam zastrzezenia co do aspektu etycznego. I czy nie moglbys nie
                            poddawac sie emocjom.No chyba,ze jestes pieniaczem. Jezeli tak,to
                            przepraszam.
                            Naprawde nie interesuje Ciebie przyczyny wypadku?
                            Ja czekam na info z czarnych skrzynek.
                            Zwroc uwage,ze juz sie przemyca opinie,ze bedzie podane do opini
                            publicznej ale nie wszystko.
                            Czy to nie dziwne?
                          • Gość: do wendetty Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.net.stream.pl 26.04.10, 19:53
                            Tłuku naucz się pisać po polsku i nie krzycz bo cię wszyscy słyszą.
                            Jedź do tych twoich Nimiec w Polsce folksdojczów nam nie potrzeba, spadaj!
                            • Gość: Ja też Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 20:08
                              Nadzieją na wyjaśnienie KATYNIA 2 jest Jarosław.
                              Gówniana zaczęła obrzydliwą kampanię, która się obraca przeciwko nim
                              i ruskim. W Poznaniu zniszczono pomnik żołnierzy radzieckich bogi
                              ducha winnych w tej sprawie. Były napisy Za prezydenta
                              Kaczyńskiego
                              .
                              Gazeto wyborcza ze swym jąkałą! Nie manipuluj!
                              • Gość: benio Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.apus-net.pl 29.04.10, 10:41
                                Na wyjaśnienie ???
                                Na zamotanie to tak !!!
                          • Gość: łowca Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.net.stream.pl 26.04.10, 21:19
                            Jakim prawem Nimiec z Heidelbergu z Gutenbergstrasse 19 wypowiada się na polskim
                            forum i obraża mojego Prezydenta ?!
                            • Gość: cd Re: tako w niebie,jak i na ziemi IP: *.net.stream.pl 26.04.10, 21:21
                              dokładnie z : 69168 Wiesloch
            • pluto37 Re: na tema 28.04.10, 02:00
              Gość portalu: na tema napisał(a):

> Artykuł Marka Króla ''Wprost''.

Wlasciciele Wprostza toto przeprosili i zerwali umowe z tow.
              sekretarze KCPZPR i TW Rycerz. I obiecali publicznie, ze juz nie
              bedzie na lamach Wprost sie produkowal i ze chca, zeby Wprost stalo
              sie tygodnikiem do czytania a nie kloaka.
              To tyle.
              A tak w ogole to przefarbowany z aktywnego komunisty z samej
              wierchuszki wyznawca Kaczynskich to chyba ciekawostka przyrodnicza
              jest.
              Ale taka juz sie nam zrobila nowa ludowa tradycja ostatnio.
              Jak nie wydali cos z siebie inny PZPRowiec typu Wolski, to inny
              sektretarz PZPR-u typu Krol.
              Wyglada dzis, ze oni szlify dziennikarskie w KORze i ROPCiO, albo
              KPN-ie zdobywali, a nie na pierwszym froncie u KOMUNISTOW:))))
              • Gość: oriflame Re: na tema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 04:56
                Podobnie jak przefarbowany Geremek, Mazowiecki który pisał o biskupie Kaczmarku
                same potwarze i czasach stalinizmu wychwalał postępową ojczyznę ...

• pluto37 Re: na tema 28.04.10, 09:49
                  Gość portalu: oriflame napisał(a):

> Podobnie jak przefarbowany Geremek, Mazowiecki który pisał o
                  biskupie Kaczmarku
                  > same potwarze i czasach stalinizmu wychwalał postępową
                  ojczyznę ...
                  >
                  Nie podobnie. Gieremek walnal legitymacja w czasie kiedy to bylo
                  niezbyt przyjemne, a Mazowiecki nie byl w PZPRze.
                  I czegoby nie mowic, to byly jednak troche inne czasy.
                  W czasach kiedy trzeba bylo sie opowiedziec po wlasciwej stronie to
                  obaj to zrobili. Za co potem za stanu wojennego mieli drobne
                  nieprzyjemnosci.
                  Krol natomiast nie dosc, ze byl czerwony aktywista z najwyzszej
                  polki, to jeszcze donosil na kumpli, a potem wydudkal wspolnikow bez
                  mydla i przejal Wprost na wlasnosc. A potem lizal dolne plecy kazdej
                  wladzy.
                  Sprawdz tzw Czlowieka Roku w/g Wprost.. calkiem ciekawa galeria.
                  Tak wiec Krol plujacy na kogokolwiek z dawnej opozycji -bez wzgledu
                  na to czy to Michnik, Kaczynscy, Dorn, Romaszewscy, czy ktokolwiek
                  inny to jest wylacznie zwykla swinia i to z najparszywszego gatunku.
                  I choc jest duzy chlop nalezy mu sie spluniecie od kazdego bez
                  wzgledu na to czy ktos wyznaje PO, czy PiS czy ma inne demokratyczne
                  wyznanie partyjne.
                  >
    • Gość: sws Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:36
      Pani Rozpondek proszę nauczyć się pisać po polsku! Kropki w naszym ojczystym
      języku są trzy, a nie sto trzydzieści trzy. Skoro posłowie PO są w mediach
      przedstawiani jako "kwiat Narodu" to chyba wypadałoby pisać gramatycznie i
      zgodnie w regułami? Z was taka elita "jak z koziej dupy trąbką" rzekłby ktoś.
      • Gość: ktoś Re: tragedia smoleńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:00
        Z was taka elita "jak z koziej dupy trąbką" rzekłby ktoś.

Elita poległa w Kozich Górach pod Smoleńskiej.PO to szmaciarze.
      • Gość: driver Re: tragedia smoleńska IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.10, 23:04
        Gość portalu: sws napisał(a):

> Pani Rozpondek proszę nauczyć się pisać po polsku!

A ty sws naucz sie myslec analitycznie. Jaka masz pewnosc ze
        forumowiczka to pani Rozpondek. Po nicku?A moze po merytorycznej
        stronie postu?
        A jak ja dam sobie nick Dr. Watson,to uwierzysz,ze jestem kolesiem
        Holmesa?
        • Gość: sws Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:36
          Mój wpis o kropeczkach odnosił się do początkującego wpisu, który podpisany jest
          Halinar - z tego loginu wpisuje się na forum Pani Rozpondek. Nie ukrywa tego.

Właśnie z tego powodu - analitycznego :) - prostego wnioskuję, że pani poseł nie
          potrafi pisać w języku polskim. I tyle.
        • Gość: sws Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:45
          Co do nicku Watson :) to nie możesz być TY ... (trzy kropeczki a sto trzydzieści
          trzy ...)! Dlaczego? Ponieważ Holmes przyjaźnił się z inteligentnym doktorem, a
          nie "para - analityczną ofiarą :)". Sądzę, żeś ... mały Grześ lub wcale nie mały
          Bartoszek - Bamboszek albo książę Seba33 :) Idź spać trzeba rano do roboty wstać
          ... nie każdy ma mamcię posłankę, która ...
          • Gość: olo Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:35
            jest płaska moralnie
          • Gość: driver Re: tragedia smoleńska IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 02:22
            Gość portalu: sws napisał(a):

> Co do nicku Watson :) to nie możesz być TY ... (trzy kropeczki a
            sto trzydzieśc
            > i
            > trzy ...)! Dlaczego? Ponieważ Holmes przyjaźnił się z
            inteligentnym doktorem, a
            > nie "para - analityczną ofiarą :)". Sądzę, żeś ... mały Grześ lub
            wcale nie mał
            > y
            > Bartoszek - Bamboszek albo książę Seba33 :) Idź spać trzeba rano
            do roboty wsta
            > ć
            > ... nie każdy ma mamcię posłankę, która ...

Dzieki za komplement. Rozumiem,ze mi docinasz,troche zazdroszczac,ze
            wychwycilem niezgodnosci dotyczace relacji odnosnie detali
            zwiazanych z katastrofa. No coz,Ty tutaj leczycz swoje
            kompleksy,docinajac innym,merytorycznie do bani,a ja staram sie
            pisac na temat.
            Zwroc uwage,na wazny szczegol.Prokurator poczatkowo stwierdzil,ze
            pasazerowie byli zaniepokojeni kilkadziesiat sekund. Pozniej ta
            wypowiedz szybko i bez uzasadnienia zdementowano,gloszac wszem i
            wobec,ze niepokoj i przerazenie moglo trwac od kilku do kilkunastu
            sekund.
            Mysle,ze Watson pochwalilby mnie.
      • Gość: do swa Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:32
        popieram,maluczczy u władzy
        • Gość: Karol Re: tragedia smoleńska IP: 94.76.254.* 27.04.10, 12:18
          Mam nadzieję ze niedługo ich władzy. I bekną za tą pogardę i arogancję.
          • Gość: in Re: tragedia smoleńska IP: *.ludowa.netcominternet.pl 28.04.10, 11:34
            jak to szybko ci, którzy plują na PO zapominają jak to ich kochane PiS oddało
            władzę, bo nie mogło podołać, ile bałaganu narobili podczas swoich krótkich
            rządów. A ich kłamstwa...? Brat nie zostanie premierem...
            A koalicja z samoobroną? Wicepremier Lepper? Z tego też jesteście tacy dumni?
            Tacy są właśnie Prawi i Sprawiedliwi ci których wyznajecie.
            Nie mylcie żałoby narodowej i należnego zmarłym szacunku z uwielbieniem dla
            prezydentury. Emocje opadną, a ludzie przypomną sobie Rządy PiS.
            • Gość: gościu Mydlenie oczu przez Ruskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:33
              Otóż dzisiaj Putin rzucił kość polskim pieskom..KATYŃSKIE AKTA.
              Cieszcie się Polaczki. Tylko zapomnieli nieco , że TE SAME akta
              wiszą na stronie katyn.ru/index.php?go=Pages&in=cat&id=19 Od
              5 ciu lat.

Tuska się tuli, ale nie szanuje!

• Gość: @ Re: Mydlenie oczu przez Ruskich IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 15:48
                www.tuskwatch.pl/
            • pluto37 Re: tragedia smoleńska 29.04.10, 00:25
              Gość portalu: in napisał(a):

> jak to szybko ci, którzy plują na PO zapominają jak to ich kochane
              PiS oddało
              > władzę, bo nie mogło podołać, ile bałaganu narobili podczas swoich
              krótkich
              > rządów.

Czego marudzisz.
              W koncu w ciagu dwu lat dwoch premierow, ze szesciu wicepremierow w
              Lepper dwa razy, Gilowska 2X a na dodatek z pieciu min.finansow.
              Specjalne ministerstwa od swiezego powietrza dla "koalicjantow",
              faszysci w rzadzie wymieszani z zywymi komunistami, Fotyga
              specjalistka od poranien w MSZ-cie...
              Jest co wspominac tylko przy liczeniu sukcesow na palcach trza
              uwazac po o pomylke latwo.
              W koncu rzadzenie PiSu nie polega na budowaniu autostrad i mieszkan
              a na ideach odtwarzania PRL-u i iluzji sukcesow.
              Na tragedii w Smolensku da sie troche piany nabic. Zawsze mozna
              spuscic ze smyczy Karnowskich, Pospieszalskich itp a przecie do
              skoku na "ciemny lud" czaja sie jeszcze Migalski, Kurski, Czarnecki
              bo Bielan juz klamac zaczal.

• Gość: hau Pluto czy ty jesteś Polakiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 10:25
                nie masz polskiej czcionki co ciebie obchodzi Polska ?
                • Gość: driver Re: Pluto czy ty jesteś Polakiem? IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.10, 00:52
                  No coz nie mylilem sie w moich hipotezach. Prokuratura nie eliminuje
                  mozliwosci zamachu terrorystycznego.Niepokoi mnie fakt,ze juz
                  obecnie sugeruje,ze tresci czarnych skrzynek nie beda w calosci dla
                  opini publicznej udostepnione.To takze mnie zastanawia
                • Gość: rowan blu Re: Pluto czy ty jesteś Polakiem? IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.10, 01:13
                  Ten pies jest obojniakiem .Był w solidarności ,ale stracił pamięć i
                  wyjechał.Niech Bóg ma go w opiece.Wbij sobie pluto to zobaczysz
                  czym ten kundel pachnie.
                  • Gość: driver Nowe bardzo wazne informacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.10, 21:43
                    Bardzo dziwne informacje dzisiaj przeczytalem, jakoby pan
                    Komorowski i pan Tusk nie znali zapisu czarnych skrzynek.
                    Dacie wiare? Mozliwe,zeby decydenci nie byli zainteresowani czyms
                    tak waznym?
                    I jeszcze jedno pan Marek Jurek zauwazyl jakoby pan Tusk byl za
                    bardzo ulegly w stosunku do Sowietow.
                    Przeciez Tusk slynie ze swojego antysowietyzmu.A moze to jakas
                    plotka?
                    A teraz najwazniejszy news.
                    Czytalem tez,ze podobno ktos przezyl(pilot?) mial zmiazdzone nogi i
                    telefonowal,narzekajac. Nie chce mi sie w to wierzyc.Przy tym
                    przeciazeniu,dalej upieram sie ze pasazerowi byli juz nieprzytomni i
                    martwi w momencie kontaku samolotu z ziemia.
                    Ale jezeli przezyl, to dzieki panu Bogu.
                    Ale bagatelizowac takiej informacji nie wolno.
                    Zobaczymy, takze czy nie byl to akt terrorystyczny. Prokuratora
                    jednoznacznie oswiadczyla,ze tego nie wyklucza.
                    • Gość: xx Re: Nowe bardzo wazne informacje IP: *.icis.pcz.pl 02.05.10, 21:56
                      Tego typu aparatutura jak czarne skrzynki ma to siebie ze moga ja odczytywac i
                      interpretowac tylko specjalisci.

To oni musza stworzyc raport, a inni moga im tylko wierzyc lub nie.
                      • Gość: rowan blu Re: Nowe bardzo wazne informacje IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.10, 22:27
                        Myślenie nie szkodzi.Ale długie nie szkodzi.???????
                        • Gość: driver Re: Nowe bardzo wazne informacje IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.10, 17:41
                          "Gratuluje inteligentnej dygresji".
                          Zamiast spierac sie na tematy polityczne,albo infantylnie komentowac
                          inne posty,moze warto skrupulatnie sledzic przebieg dochodzenia w
                          sprawie katastrofy smolenskiej.Chociazby dlatego,zeby dowiedziec
                          sie prawdy, zamiast isc na latwizne i zwalac wine na doskonalych
                          pilotow.
                          • mateusz572 Re: Nowe bardzo wazne informacje 03.05.10, 18:19
                            Toteż driver,nie komentujemy, nie snujemy domysłów, nie tworzymy
                            bajek,a czekamy z cierpliwością.I tak jest dobrze.
                            Jak będą wyniki to aby wybrac opcję wierzyc czy nie wierzyc, musimy
                            się po prostu oprzec na wiedzy ludzi, którzy są fachowcami w tej
                            dziedzinie.
                            I to na tyle albo aż na tyle.
                            • Gość: wqwqw Re: Nowe bardzo wazne informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 19:28
                              www.tvs.pl/informacje/5858/
                              sensacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: driver Re: Nowe bardzo wazne informacje IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.10, 23:38
                              mateusz572 napisał:

> Toteż driver,nie komentujemy, nie snujemy domysłów, nie tworzymy
                              > bajek,a czekamy z cierpliwością.I tak jest dobrze.

Co ty Mateusz.Czytac nie umiesz? Zobacz ilu tutaj
                              pseudopolitologow.Zamiast dyskutowac o wypadku to tylko bzdurza o
                              polityce.

> Jak będą wyniki to aby wybrac opcję wierzyc czy nie wierzyc,
                              musimy
                              > się po prostu oprzec na wiedzy ludzi, którzy są fachowcami w tej
                              > dziedzinie.
                              > I to na tyle albo aż na tyle.

Fajnie ze wypowiadasz sie w imieniu tych rozsadnych. Tylko siedziec
                              z zalozonymi rekoma to za malo. Taki jestes spokojny
                              Zwroc uwage ile faktow sie nie zgadza.
                              Albo ta informacja,ze nie beda ujawnione wszystkie rozmowy z
                              czarnych skrzynek. Te intymne. To co piloci rozmawiali o bzykaniu?
                              Powinno byc ujawnione wszystko z czarnych skrzynek.Jestem mnostwo
                              forumowiczow,ktorzy chca znac wszystkie szczegoly.
                              • Gość: a to Re: Nowe bardzo wazne informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 12:59
                                www.bibula.com/?p=21180
    • Gość: Zen Kaczyński bohaterem? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 03.05.10, 19:33
      dlaczego przedstawiono go jako wielkiego patriotę zaraz po tragedii?
      zastanawiające. Cy tylko ten tygodniowy obraz prezydenta był
      prawdziwy?
      • Gość: luron40 Re: Kaczyński bohaterem? IP: 94.254.139.* 03.05.10, 21:14
        Giną Polacy na obcej ziemi w tragicznych okolicznosciach a wy sie zastanawiacie
        kto jest winen ,oceniacie ofiary ?
        Wszyscy jestesmy gnojami jesli oddajemy sledztwo,dowody ,szczatki ofiar w obce rece.
        I To jakie ręce - czerwone od krwi naszych przodkow.
        Wstydzę sie za nas i nie wiem czy możemy się nazywac Polakami,bo Polacy to
        honorowi ludzie z piekna historia
        • Gość: gościu Re: Kaczyński bohaterem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.10, 22:12
          Gdy Jarosław nie wygra, wszyscy pójdziemy pod ruskiego knuta.
          My, Ukraina i Gruzja.
          Trzeba być ślepym, aby nie widzieć, co robi Hiena-Komorowski i
          przytulanka Putina, Tusk.
          • Gość: driver Re: Kaczyński bohaterem? IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.10, 22:11
            Przeczytalem w internecie bardzo ciekawe artykuly-dla nas pasazerow
            samolotow-dotyczace instrukcji w wypadku awarii i katastrofy.
            W wypadku ich zastosowania zwieksza sie niznacznie szanse na
            przezycie podczas awarii i katastrofy samolotu
            Wiem jedno nie bede ich bagatelizowal i o ile to mozliwe,bede unikal
            lotow samolotowych.
            Tak jak juz nigdy nie uwierze w bajki,ze latac samolotem jest
            bezpieczniej jak lot samolotem.
            Nawet jesli tak jest,to ja bezpieczniej czuje sie w aucie.

Wracajac do katastrofy,to czytalem opis,dlaczego ciala z tylu
            samolotu i w srodku byly byly rownie zmasakrowane,jak ciala zalogi.
            Najmniejszemu uszkodzeniu ulegly ciala w kabinie prezydenckiej.
            Po prostu:
            -zalogi,dlatego,ze samolot uderzyl wlasnie przednia czescia
            - a paszerow i z tylu i srodka,gdyz silniki,ktore sa z tylu w
            momencie uderzenia runely i potoczyly sie do przodu, orajac i
            taranujac tak poszycie samolotu,jak i jego wnetrze,no i pasazerow, w
            pewnym momencie hamujac,wlasnie moze przed kabina prezydencka.
            Czary goryczy i tragedii dopelnil wybuch paliwa.
            Jesli Sowieci nie beda krecic,moze dopuszcza do dochodzenia
            Amerykanow albo Niemcow czy Francuzow,to wtedy dowiemy sie z
            pewnoscia wszystkiego; w tym pelnych i wszystkich dialogow z
            czarnych skrzynek.
            Gosc ze zmiadzonymi nogami,ktory ponoc przezyl i telefonowal byl
            oficerem BOR.Slad po nim zaginal i wlasciwie do konca juz chyba nie
            bedziemy wiedziec ilu pasazerow bylo w chwili odlotu a ile cial
            odnaleziono.Gdybym mial wiecej czasu to pobawilbym sie w internetowo-
            googlowatego Watsona,ale chyba bedzie mi to trudno zrealizowac. Moze
            troche w weekend? Macie jakies nowe wiadmosci,ale jakies ciekawe.
            • Gość: do głupka Re: Kaczyński bohaterem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 11:24
              jesteś chory z urojenia i niebezpieczny dla otoczenia
    • Gość: igor Re: tragedia smoleńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 11:17
      zamknij się
    • Gość: lupa wszystkie systemy alarmowe włączone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 11:57
      "Czarne skrzynki Tu-154 zarejestrowały włączenie się wszystkich systemów alarmowych w kokpicie pilotów. Początkowo mówiono tylko o ostrzeżeniu przed osiągnięciem niskiego pułapu - teraz śledczy wiedzą już o alarmie na wszystkich urządzeniach. To oznacza, że pilot powinien o wiele wcześniej zacząć próbować podnosić maszynę i nie lądować już w Smoleńsku." włączyły się wszystkie systemy alarmowe czyli? co to oznacza? awarię albo?
      • Gość: driver Re: wszystkie systemy alarmowe włączone IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.10, 21:59
        No co sie okazuje? Na swiatlo dzienne wychodzi coraz wiecej
        ciekawostek. Okazalo sie ze rzadowy Tupolew mial juz problem z
        ladowaniem w Szwajcarii w 2005 roku-tez podchodzil za nisko. Tylko
        zostal ostrzezony przez system ostrzegawczy.
        • Gość: driver Re: wszystkie systemy alarmowe włączone IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.10, 01:37
          Nastepna fascynujaca informacja. Czarne skrzynki wylapaly jakis
          tajemniczy piaty glos,nie nalezacy do nikogo z zalogi.
          • Gość: driver Re: wszystkie systemy alarmowe włączone IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.10, 10:50
            Piaty tajemniczy glos w kabinie,byl glosem dyrektora Kazana,grubej
            ryby z MSZ.Tak jak przypuszczalem,poznajemy coraz wiecej szczegolow.
            Tylko denerwuje mnie,ze sluzby specjalne i rzad od razu kazda cenna
            informacje dementuja. Czyzby cos ukrywali?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka